Mačka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Mačka

Príspevok od používateľa p4ra »

DeJF, vdaka. :) Tento tvoj je nejaky namosureny na tretej fotke? Co si ho nasral? :hehe:
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Hojko - skoda toho kocurika, bol fakt pekny, takeho tigrikaveho som chcel stale :| ... dal by som ti z nasej serie ciernych domasedov, ale 2 roky dozadu nam skolila macka a odvtedy si strazime 2 kacurikov ako oko v hlave..

btw, ake kupujete mackam zradlo??? ja Friskies akykolvek druh okrem toho "For indoor cats" a niekedy Whiskas ked je v akcii.. sice aj Friskies len v akcii bud v Tescu alebo v Hypernove, bud je tam alebo tam :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

okej, možno budem za neakého blbého :D
ale mačkám od ich dvoch rokov (mačka má teraz 5 a kocúr 4) nekupujem nič, dávame im domácej klobásky, kuracie maso, proste čo sa doma varí tak treba toho uvariť trocha viac aj pre mačky :wink:
keď mám male mačiatka tak im pravidelne kupujem Whiskas
btw: mačku mám v top kondícii, veterinár mi mačku stale zavidi, stále ju chváli akú ma skvelú formu ale kocura mi stále z*ebe že má obezitu a že je veľmi lenivý, no ale čo s ním mám spraviť keď mu tak chutí :D
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

ze klobasky :D ja z teba umrem. My davame cickam granule ale oni si drzo niekedy niecou kradnu zo stola. Napr minule zozral kocur kusok klobasy a tak sa strasne zosral az sa to vydrzat nedalo. Preto ficia na granulkach. A žobrave su ako čenkove deti na siestej strane. Dostavaju dost ale oni by zrali do rozdrapenia.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

keď vidím že mačky sa už obmietajú okolo chladničky vidím že je čas na "pražskú šunku" :D okrem toho dávam im tie hovadiny whiskas a pod. :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

PsychoS napísal:ze klobasky :D ja z teba umrem. My davame cickam granule ale oni si drzo niekedy niecou kradnu zo stola. Napr minule zozral kocur kusok klobasy a tak sa strasne zosral az sa to vydrzat nedalo. Preto ficia na granulkach. A žobrave su ako čenkove deti na siestej strane. Dostavaju dost ale oni by zrali do rozdrapenia.
prečo by si zomňa mal zomrieť, čo také sa ti namne nepáči?
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Paci len mi je to smiesne :) nic viac. A sam si pisal "možno budem za neakého blbého" ale mi to pride skor haluz.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Kupujem mu maso a granule znacky Animonda.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

my kupujeme kitekat sacky doplnene o granule + samozrejme zvysky z domacej stravy
Prílohy
kitekat-kapsa-ryba.jpg
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Moj kocur zase len granule zje,taketo tie kapsičiky nechce,akura tak iba štavu znich.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Este by som doplnil tento prispevok v ktorom som pisal o strate kocura: http://www.hojko.com/post1573651.html#p1573651

Vsetko sa zacalo pred tyzdnom a pol v piatok, ked sme si vsimli, ze kocur zle dycha, ze ma plny nos. Cez vikend sme to pozorovali nadalej, tak som s nim siel k veterinarovi, kde som opisal priznaky, spravanie atd..., bola tam jasna diagnoza, ze je chory, dostaval od pondelku az do piatku po dve injekcie na vyliecenie, v piatok dostal dvojitu davku, aby mal aj na vikend. Ak by sa to nezlepsilo, mal som prist v pondelok opat.

Cely tyzden bol na injekciach a v piatok v noci som ho bral spat, zobudil som ho od pocitaca, ale bol uz dost nevladny, Najskor sa zdvihol, presiel dva metre a lahol si. Postrcilo som ho, vybehol po schodoch a lahol si v strede chodby. Postrcil som ho a az potom pribehol ku svojmu hniezdocku. Tam si lahol. Kratko na to presiel pod skrinu s televizorom a lahol si na kalendar, ktory tam bol polozeny na podlahe. Bolo mi to divne, pretoze vzdy spaval na svojom mieste, pripadne vyskocil na postel ku noham a tam spal. Nebral som to nejak vazne.

V sobotu to bolo nieco podobne, vacsinu dna prespal, moc toho nezjedol, tazsie chodil. V nedelu to s nim uz bolo zle, ked zoskakoval z postele, podlomili sa mu nohy. Dokonca usiel do kupelke a lahol si ku zapnutej pracke, pricom v kupelke asi nikdy ani za 7 mesiacov nebol. Nahol si teda medzi pracku a radiator. Vytiahol som ho, polozil, ale podlomili sa mu nohy. Tak som ho preniesol do izby, kde ostal v strede izby spat, neskor si opat lahol na televizor. Ked bol pusteny, opat vbehol ku pracke a tam si lahol, v izbe potom lezal opat pod televizorom, vyhladaval miesta na ktorych nikdy nebol, ako keby vedel co prichadza.

Isiel som s nim na pohotovost k veterinarovi, ktory nevedel co mu je. Zistil, ze ma vysoku teplotu, tak preto je taky omameny. Potom sledoval jeho chodzu, zacal ho prehmatavat a zistit, ze ma opuchnutu spodnu cast brucha. Najskor si myslel, ze su to creva, ze mozno nieco zjedol. Hovorim, ze v sobotu ci nedelu zjedol trochu piesku z macacieho zachodika, tak ci to nebude tym, pretoze ten piesok tvrdne. Spytal sa, ci nemohol zjest nieco ine, ale nic ma nenapadlo. Spravil RTG snimok a zistil, ze je tam velky zapal v bruchu, skoro od prednych labiek az po chvost. So zenou veterinarkou urcili diagnozu virusoveho zapalu podbrusnice. Ked som hladal na internete, tak som sa docital to co mi povedal, ze terajsia medicina nepozna ziadny sposob liecenia tejto choroby, ze je smrtelna a ze kocur uz dlho nevydrzi, ze mozno na injekciach by prezil dva dni. Prisli tazke rozhodnutie a kocura som dal utratit, nakolko bol pod narkozou kvoli RTG, takze to bolo najlepsie riesenie. Este predtym som vravel, ze ak to bude nieco s crevami, ze nieco pojedol, tak zaplatim operaciu, lech nech sa z toho dostane. Zial, jeho pripad sa nedal liecit.

Po studovani na internete som zistil, ze virusovy zapal podbrusnice je vlastne infekcna peritonitida maciek, inak povedane zapal ciev. Existuju dve mutacie. Virus v tele macky kludne preziva az 10 mesiacov, od prepuknutia je to cca. 9 dni. Kocur zacal byt chory v piatok, tyzden na to v nedelu bol na tom zle a zasli sme na pohotovost, co by znamenalo akurat tych 9 dni prezitia. Tato choroba vznika najma zo psich exkrementov, da sa chytit lubovolnou formou, je to napriklad parenie, poskriabanie, dotykom, clovek je prenasacom pomocou topanok, oblecenia, dlanou..., dokonca chorobu moze dostat aj macka zatvorena cely zivot v byte obycajnym vdychnutim. Vela maciek s touto chorobou zije, ale ich organizmus je natolko silny, ze choroba u nich nevypukne.

Ked som nad tym rozmyslal, tak chorobu mohol dostat hocikde, vsak susedia v okoli maju macky, obcas sa u nas nejaka vyskytla. Taktiez mame dvoch psov, aj susedia, trebars pri koseni som mohol vstupit do psieho exkrementu a hoci som mal otrete a ciste topanky, tak virus mohol byt nadalej na topanke a kedze kocur rad spaval na mojich topankach a hral sa so snurkami, tak to mohlo byt aj touto cestou. Tiez si spominam, ze kocur sa uz hadam od casu ako som ho priniesol casto olizoval v oblasti konecnika a podbruska, tak je mozne, ze uz vtedy mal tuto chorobu, ktora sa rozvijala, rozvija, az kym prepukla a premohla ho. Ziadna macka, ktoru sme mali (a to sme ich mali par) sa neolizovala okolo konecnika a na podbrusku, vacsinou si tie macky olizovali labky, chvost, pripadne "chrbat".

Je mi luto, ze to postihlo prave mojho kocura, pretoze som ho mal skutocne rad. Bola to jedina macka za cely zivot, ktora mohla sedavat na gauci, spavat v ktorejkolvek izbe, ci sediet v kuchyni na stolicke. Koruca si oblubila cela rodina a bol natolko iteligentny, ze isiel maximalne po chodik, na cestu sa neodvazil. Ked som vecer prichadzal autom domov a pocul auto+buchnutie dveri, hned pribehol na chodnik, sadol si na plot a cakal, kym ho pohladim, potom cupkal predo mnou, vyskakal po schodoch a ostal pred dverami. Ked bolo leto, tak cakal na granule a cistu vodu, ked bola zima, tak cakal, ze pojde so mnou dnu. Vzdy si vedel vypytat sunku z Lidla, ktoru zboznoval a nikto z rodiny mu neodmietol. Takze z kuracej a morcacej sunky zjedol tak tretinu az polovicu on, zvysok zjedol niekto z rodiny.

Ako terapiu som spravil vec, ktoru mi poradilo par ludi - zadovazil som si novu macku, ktora by mala nahradit kocurika. Viem, ze to uz nikdy nebude ono a uz nikdy ma medzi siestou az osmou rado nezobudi jeho mnaukot, aby som ho pustil prec, ze uz nikdy mi nebude obsadzovat kreslo pri pocitaci, ale snad to ako terapia pomoze. Bol som teda 40km daleko po maleho cierneho kocura so sivymi fliacikmi na hlave, ktory mozno vyzera ako cigan, ale je to bojazliva a akcna macka. Ked mi ho exmajitel daval, tak mal krvavu ruku. Radsej som si pred vykladanim z krabice dal rukavice, no aj napriek nim na dost pohryzol. Ako prve sme mu strihali pazuriky, ktore mal strasne dlhe. Este ho caka kupanie, pretoze dost smrdi od kotolne v ktorej byval s ostatnymi piatimi mackami, citit z neho dym a moc..., ale musim ho nechat, kym si zvykne na ludi. Prvy den sa pohladit ani nedal, dnes na druhy den to je uz trochu lepsie, ale stale sa boji. Bojim sa vsak, ze som spravil chybu, pretoze som sa docital, ze v domacnosti v ktorej umrie macka na spominanu chorobu, tak sa doporucuje az dva mesiace nemat ziadnu macku, kym sa virus vytrati. Bojim sa teda toho, ze medzi nami vzikne opat velke puto a opat to dopadne rovnako. Zial, mam ho len druhy den, no nedokazal by som ho dat prec.

Linky k spominanej chorobe:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Infek%C4%8 ... a%C4%8Diek
http://www.mackysos.sk/index.php?ktory= ... aca=clanky
http://www.abcd-vets.org/factsheet/sk/p ... maciek.pdf

Cez tyzden v stredu alebo vo stvrtok som odchadza od pocitaca, zhasnute boli obe svetla. Rano ci na obed mi volala mama, ze ci som zabudol zhnasnut. Vravim nie, urcite bolo zhasnute. Aby toho nebolo malo, niekedy okolo obeda zastali hodiny v kuchyni. Uz neraz sa pri takejto udalosti potvrdilo, ze sa nieco stane, najma mama s tym ma skusenosti a tak mi hned povedala, ze niekto zomrie. Presiel den, dva, tri a nic. Ked sa dozvedela, co sa stalo kocurikovi v nedelu, tak mi napisla len strucnu SMS, ze svetlo pri pocitaci a hodiny, ze mala pravdu.

K jedlu: Nebohy kocurik dostaval v detstve mlieko a Frisiek Junior, neskor to bolo krmivo pre dospele macky, bud Whiskas alebo Friskies. Vsetky boli v granulovanej forme. Ako lahodku to bola morcacia a kuracia sunka z Lidla, ktoru zboznoval a vedel si vyplakat aj polovicu balenia. Denne zjedol tak 2-5 koliecok, podla toho koho vychytal v kuchyni a ci moc mnaucal alebo nie. Na pitie to bolo v detstve mlieko a voda, neskor uz len cista voda. Okrem toho dostaval aj veci z domacej stravy, trebars koza z kurata, rozne masa, sunka, salama, parka, zjedol aj halusky, dokonca mu niekto nalial aj slepacej polievky. Myslim, ze sa da povedat, ze okrem zdravej potravy pre macky zjedol prakticky vsetko.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

hojko, pre zvierata je typicke, ze ked sa citia velmi zle, alebo umieraju, tak sa schovavaju na rozne miesta, kde maju pokoj. Zvlastne, ale je to vacsinou tak. Zazila som to doma so psom a kralikom.
Ked nam pomaly zomieral Bunny, ten kralik, tak zaliezal stale za postel, co pred tym nikdy nerobil. Ku koncu tam bol nalepeny na stene skoro 24 hod., potom som sa na to nemohla dalej pozerat a dala som ho utratit. Lebo veterinari len hadali, co mu asi je, pichali do neho vsetko mozne a posledne dni svojho zivota prezil doslova ako "pokusny" kralik.
Ked nam niekto priotravil stena, co sa normalne cele dni vrtelo okolo nas a stale bolo niekomu v patach, tak pes lezal ako skapaty cele dni v rohu za vianocnym stromcekom a ked ho niekto chcel pohladkat, tak sa odsuval. Doplazil sa akurat ked musel grcat, alebo ked ho prehnalo do kuchyne na dlazku, lebo nechcel zaspinit koberec. A potom sa hned otocit a zaliezol spat.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Ja mám tiež dosť bizarnú "skúsenosť".
Taktiež mi "ochorela" mačka, dva dni stale vracala, nič nedokazal zjesť aj keď sa akokoľvek snažila. Nechápal som prečo. Na daľší deň mi napadlo že mi utiekla nachvílu von, či nezožrala nejakú kosť a tú nemá v hrdle. Bežal som k zverolekárovi (a povedal mu svoju teóriu), ten vyšetril, pozrel do hrdla a povedal že TO JE NORMALNY jav pri zápale plúc (tuším) u mačiek, a že sa z toho dostane. To sa mi samozrejme hneď nezdalo. Dal jej nejakú "zázračnú" inekciu a hotovo. Mačka takto vracala cele štyri dni, čiže štyri dni nič nejedla a nepila (čo sa snažila prehltnúť hneď išlo von). Na piaty deň sa už všade schovávala, doslova sme ju hladali celá rodina. Bola v strašnom stave.
Čo sa však nestalo, dával som jej nasilu šunku, mačka zakašlala a vyskočila kosť tvaru "V". Pekne som kostičku dal do sáčku a išiel k spomínanému zverolekárovi, aby som mu ukázal aký je to profík.
A kočka sa teší životu dodnes :)
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

Chcel by som vidieť výraz toho lekára :|
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

Dunlop: nechápem, ako Ti mohlo niečo také napadnúť, že má kosť v hrdle. študuješ veterinu alebo iba čistá náhoda? mňa by také niečo nikdy nenapadlo. :)
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Ked sa moj pes dusi a zvracia hned ako sa do neho nieco dostane, tak prva vec co ma napadne je kost (alebo nieco ine) v hrdle. Myslim ze u maciek je to identicke :)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

To je pravda, lenže pes behá po vonku, a vnútorná mačka kosti nežerie (a ani nemá možnosť), takže to také jednoznačné nieje :)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Troška to tu obnovím, zišla by sa mi rada.
Keďže ma už tak veľmi nebaví sedieť nonstop za PC, tak si chcem domov zaobstarať jednu mačku. Mám 2 výbery
Britská sivá mačka 120€
Peržská krátkosrstá mačka 50€
Keďže v obchode mi povedali, že veci by stáli +- 50€ + tá potvora ( :D ) takže by mi to aj sadlo.
Bude to do bytu bez balkóna (máme, ale je v otcovej izbe a tam bude mať mačka zakázané), 2 izby, ale voľno bude mať len na chodbu + kuchyňu + do mojej izby, denne by nebol doma nikto tak 7-8hod. Ešte sa veľmi strachujem o káble čo mám, nech mi ich nezlikviduje a o chlpy, keďže by som potom ja neprežil :D Nápady (prípadne aj iné), akú si zobrať?
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

Ja by som si našiel nejakú darovaciu. Výjde ťa lacnejšie, a sú podľa mňa krajšie. 7-8 hodín je veľa podľa mňa, ale nech sa vyjadrí aj niekto iný. Tohoto kocúrika som dostal do daru :
Prílohy
94b90b4639_25326225_o2.jpg
94b90b4639_25326225_o2.jpg (9.48 KiB) 1318 zobrazení
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Pekný je :)

Ibaže my kým sme bývali v rodinnom dome, tam sme mali asi 3 mačky. Peržská dlhosrstá biela, Peržský mix s pouličným a čisto pouličný.
Peržská sa sama naučila, kam čo a ako, poloperžskej to trocha trvalo a potom to už bolo OK ale pouličná sa to nikdy nenaučila. Preto by som radšej nejaký konkrétny druh.
Napísať odpoveď