Caj / kava

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Caj / kava

Príspevok od používateľa Fabo »

V poslednom case som si zacal robit na bezne pitie pigi caj zaliaty v pollitraku...mocno chutna vec.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

trochu oživim...
je tu niekt z vas taky čajičkar, že si čaje namiešava sam? myslim, že pojde do čajovej predajne(alebo neviem ako sa to presne vola) a kupi si nejake množstvo ingrediencii a mieša experimentuje? Kedže na intaku si rad dam niečo povzbude a kežde kavu nepijem tak čaj je si myslím vyborna alternativa? Zaobera sa tu tím niekto?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

obcas experimentujem so sypanymi cajmi, ale nie vzdy to dopadne slavne, tak na to viac menej kaslem... predsalen mixy jednotlivych cajov sa daju kupit a daju sa kupit asi preto ze su uz odskusane...

kazdopadne ale mix pu-erh + mate iq bola celkom zaujimava kombinacia...
p0s3r4_69
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa p0s3r4_69 »

Tak ja celý deň pijem čaj, no bežne len obyčajné sáčkové ovocné, alebo čierne. Príležitostne si viem vychutnať aj drahší sypaný čaj - najlepší aký som pil, bol Ginko čaj filozofov. Čo sa týka kávy, tak maximálne jeden hrnček denne, najlepšie po raňajkách, alebo po obede. Btw. o čajoch som písal aj seminárku za A 8)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

spojka13 napísal:trochu oživim...
je tu niekt z vas taky čajičkar, že si čaje namiešava sam? myslim, že pojde do čajovej predajne(alebo neviem ako sa to presne vola) a kupi si nejake množstvo ingrediencii a mieša experimentuje? Kedže na intaku si rad dam niečo povzbude a kežde kavu nepijem tak čaj je si myslím vyborna alternativa? Zaobera sa tu tím niekto?
Ja si čaje miešam/robím väčšinou sám. Chceš nejaký konkrétny tip na povzbudzovák, či hľadáš niečo špecifickejšie? :)
p0s3r4_69
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa p0s3r4_69 »

niečo také by potešilo aj mňa.. :) bolo by dobré, ak by si vedel hodiť viac receptov... :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no tip na poriadny povdbuzovak by som ocenil ja :)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Čaje maté sú známe tým, že majú povzbudzujúce účinky, takže by som radil začať práve s nimi. Rozhodne by som spomenul Maté energy drink a Maté Šalamúnov oheň. Osobne ich mám veľmi rád, pôsobia na mňa dosť povzbudzujúco. Miešam si ich sám, ako väčšinu čajov, ale myslím, že sa dajú zohnať aj v obchodoch. Ak by si dal niekto námahu zohnať si ingrediencie, tak tu sú recepty :)
Maté energy drink - čaj maté (cca 70% celkovej zmesi), čaj Pu-ehr, kúsky Muira Puama, ženšen, nevädza. Ochucuje sa sušeným ananásom. Zalievam cca 2-3 lyžičky čaju na 0,2l vody - 90°C. Lúhuje sa 4-5 min. V obchodoch dostať tento čaj aromatizovaný, vonia úplne ako red-bull, vyskúšajte.
Maté Šalamúnov oheň - čaj maté (cca 70% zmesi), zázvor, pomaranč, kvety pivonky, slnečnice a bodliaku, kúsky santalového dreva, biele a červené korenie, chilli papričky. Zalieva sa 2-3 lyžičky čaju na 0,2l vody - 80°C. Lúhovať 3-4 min.
Pomer jednotlivých ingrediencií je individuálny, každý má rad niečo iné, takže treba len skúšať a ochutnávať. Ďalej prírodná guarana je silno povzbudzujúca, pridávam si ju do čajových zmesí, ale dá sa to v pohode pridať napr. do jogurtu, alebo aj do kávy :smt047 .Na rýchle "nakopnutie" napr. pri fyzickej námahe si rozmiešam 5 lyžičiek guarany na 0,4-0,5l vody a vypijem. Je to nechutne horké, ale funguje to zaručene..
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

v akej forme guaranu? prašok?
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak tak
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a v akych formach sa to da ešte uživat? nejake drinky? a odkial kupovat tu guaranu...?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Čaj som schopný piť na litre, len keby sa mi ho chcelo stále variť. Kávu som nikdy nejako extra neobľuboval, no v poslednom čase mi celkom zachutila a aspoň šálku za 2 dni vypijem. Či to robí niečo s organizmom to netuším, po káve sa síce cítim trochu čulejší, ale možno je to len placebo efekt. Ale škodiť to IMHO moc neškodí. Niekde som sa dočítal, že káva je po rope najpredávanejší tovar, takže by bolo pol sveta hore kopytami, ak by mala nejaké výrazné nežiadúce účinky.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

spojka13 dostať to v obchodoch, kde predávajú zdravú výživu, sypané čaje a pod. Ja osobne to kupujem v obchode čo sa volá "Bylinky a čaje", takže tak ti poviem... Skús pozrieť na nete, ja kupujem 50g balenie, je to taký hnedý prášok v priesvitnom obale.
V akých formách sa to dá užívať? Narážaš na niečo konkrétne? Ja osobne som sa stretol iba s týmto práškom. Ako som spomínal, rozmiešam do vody, prípadne do jogurtu, čaju, sem tam aj do kávy trošku... Môžeš to užívať ako len chceš, čo ja viem, napríklad máš rád banánový koktejl, tak si ho urobíš a pridáš tam 3-4 lyžičky guarany a máš. :)
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

presne tak som to myslel, ako si to napisal... že do čoho to namiešavat, ja som to trochu zle napisal... dakujem
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jasné pohoda. :) prvé čo ma napadlo, že to chceš šňupať, alebo užívať vnútrožilne. just a joke ;)
matto204
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matto204 »

Ja pijem čaj každý deň, hlavne na intráku aj niekoľko denne a vyberám si náhodne, ktorý mi príde pod ruku alebo na ktorý dostanemv tej chvíli chuť ten si dám :D a kávu zásadne nepijem ak potrebujem účinky kávy (teda dlhá noc bez spánku a pod.) tak uprednostním čierny čaj, niektoré čierne čaje dokonca obsahujú viac kofeínu ako káva. TEA RULEZ :D
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som na čaji priam závislá. Ráno asi pol litra sypaného zeleného čaju, v práci ďalších niekoľko šálok maté a večer zase nejaký ovocný a k nemu prijedať piškóty :) Čaj pijem len tak, neochutený. Ale zbožňujem aj čaj z čerstvej mäty s citrónom a hnedým cukrom.
Kávu som nikdy ani neochutnala, nemám rada ani jej vôňu.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

kavu som nemal rad... raz za mesiac ked som siel s dakou kamoskou sadnut, tak nejake to presso a to je vsetko... ale toto skuskove som sa zlomil a zacal ju pit kvoli rychlejsiemu navalu energie oproti caju... kombo 2 deci kavy a liter mate za tym okolo 9ej vecer zabezpecilo studium do 3ej dorana bezproblemovo... problem nastal pred cca tyzdnom, ked kavu uz zrazu nebolo treba... niezeby som pocitoval abstak, ale chyba mi ta chut... kazdopadne instant nepijem - je mi to kysle... zalievanu si uz nerobim asi mesiac... zato sa radsej vybabrem a 3x spenim v kovovom hrnceku a teda si spravim poriadneho husteho silneho turka... je to uplne nieco ine...

co sa caju tyka... som mu samozrejme dlhorocne verny a zavisly... na kazdodenne pitie mam tie lacnejsie a beznejsie caje - tuareg a pu-erh... menej casto sa piju ostatne... minule som odskusal Temple of Heaven(najvysia rada cinskeho Gunpowderu) a ten je fakt genialny, mate pijem ked potrebujem zapnut mozog... ovocne caje nemam rad, oolongy raz za cas, biele caje tiez tak...caje-necaje(yogi a podobne) mam celkom v oblube, no nieje to na kazdodenne pitie
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Dajú sa tu odlíšiť nejak "komunity" kávičkárov a čajíkárov? Akosi som za posledné posty postrehol len nejaké subjektívne vyjadrenie k jednému či druhému. Zaujímali by ma spôsoby príprav a podobné haluze. :)
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

tak ja som kavickar, kavu prijem pravidelne rano, ale ked ju nemam rano, tak sa nic nestane.. zvyklost pit kavu som nadobudol ako som fajcil... proste rano kavicka a cigaretka, to bola kombinacia na nezaplatenie :) uz nefajcim, takze len cisto kavickujem z chuti ... najviac mi chuti Jacobs VELVET a Nescafe SENZACIONE, no neohrdnem ani poriadnou POPRADSKOU zrnkovou kavou (ina mi nechuti) :) kavicku pijem tak max 3x denne

co sa tyka caju, tak pijem akykolvek caj od sackovych PIGI, TEEKANE a aj sypane.. ale viac holdujem kavicke :)
Napísať odpoveď