Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa slay »

Son-Goku napísal:o 11.9. nam media klamali ze za tym stoji ujo z jaskyne.beres?
1. Terorizmus som myslel v trošku širšom zábere než toto.
2. Nemyslím, že média doslovne klamali, skôr poskytovali informácie, ktoré mali k dispozícii. Na to aby klamali by všetky médiá aj ľudia v nich museli poznať skutočnú pravdu a vedome ju prekrúcať.
3. Ak narážaš na Bin Ladina, tak to zaručene nie je ujo z jaskyne. A bolo v reálnej moci AlKaidy takýto útok zorganizovať.
4. Otázka ostáva aj prečo sa AlKaida po útoku oficiálne prihlásila k zodpovednosti a do dnešného dňa neviem o tom, že by to bola odvolala.
5. Kto stál za útokom to ja naozaj neviem, takže neberiem nič, vravím jednoducho, že neviem s istotou povedať, preto aj vo vyjadreniach k terorizmu ako takému tento incident skôr ignorujem. Pravdivosť oficiálnych informácií je rovnako otázna ako konšpiráčných, takže je to z blata do kaluže. Svojho času som tu vzniesol mnoho námietok, niektoré boli zodpovedané, ale niektoré zásadné boli odignorované a preto ma konšpiračné teórie ani zďaleka neuspokojujú a pokladám vieru v nich za rovnako naivnú ako vieru v oficiálne mediálne správy v tejto záležitosti.
6. Teroristických akcií po svete máš desiatky a desiatky. Ten kto za nimi stojí je terorista, nech už je tá osoba ktokoľvek, nevyhnutne to nemusí byť moslim.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

2. Nemyslím, že média doslovne klamali, skôr poskytovali informácie, ktoré mali k dispozícii. Na to aby klamali by všetky médiá aj ľudia v nich museli poznať skutočnú pravdu a vedome ju prekrúcať.
A myslíš, že sa to nedeje? Nemusia o všetkom vedieť pešiaci v médiách, stačí aby to vedeli tí správni ľudia.
4. Otázka ostáva aj prečo sa AlKaida po útoku oficiálne prihlásila k zodpovednosti a do dnešného dňa neviem o tom, že by to bola odvolala.
Lebo si tak zväčšila prestíž. Veď tiež musí žiť zo sponzorských darov, Ladin nemá neobmedzený rozpočet.
6. Teroristických akcií po svete máš desiatky a desiatky. Ten kto za nimi stojí je terorista, nech už je tá osoba ktokoľvek, nevyhnutne to nemusí byť moslim.
Súhlas.
Pravdivosť oficiálnych informácií je rovnako otázna ako konšpiráčných
Ja ti neviem, ale keď jeden z inžinierov povie, že budovy boli postavené tak, aby prežili náraz (vtedy) najväčšieho dopravného lietadla na území USA...Asi to je argument, ktorý stojí za uváženie. A pravdepodobnosť že sa zmýlili vo výpočtoch veľká nebude, Amíci sú pedanti. (lidlbit OT, ja viem máme na to tému)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mohlo to byť čiastočne i tak, že USA tomu nechali voľný priebeh. Teda, vedeli o tom, ale nechali to tak. Ale je tam strašne veľa otázok, hlavne to zosypanie sa budov ako domčekov z karát a to "lietadlo" v Pentagone je tiež úžasné.
KaptMichal
King
King

Už asi zachádzame príliš ďaleko od témy ale nedá mi to. Ten let 93 alebo ako sa to volal, kde údajne ľudia sa sami zabili len aby ochránili USA pred terorizmom - miesto, kde spadlo lietadlo sa ani v najmenšom nepodobá pádu lietadla, je to celé strašne umelé, chýbajú tam komponenty z lietadla atď. Ako letecký fanúšik som videl množstvo fotiek leteckých nehôd takže toto je pre mňa ďalšia záhadná vec.

Som nejak nepochopil popis ku karme, že hepiend...(?)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ono je hlavne na tych dvojickach divne to, ze letecky benzin hori pri teplote asi o 300stupnov nizsej, nez sa zacinaju tavit nosne piliere tej stavby...tak nechapem, ako sa mohli zrazu roztavit s spadnut...okrem toho tieto budovy su navrhovane tak, ze ked je aj poziar niekde vysoko a keby aj doslo k nataveniu nosnych pilierov, tak by sa zrutili len tie poschodia nad poziarom, nie cela budova...
kazdy rok su stovky poziarov mrakodrapov po celom svete a este som nepocul, ze by nejaky z nich len tak padol kvoli poziaru...a uz vobec nie takym sposobom ako padli dvojicky, pekne trosky padali na seba, aby sa neposkodili okolite budovy, ako riadena demolicia...
a tiez som sa pobavil na tom, ako jeden clovek, ktory mal udajne pilotovat to lietadlo, ktore vrazilo do jednej z budov si robil kurz pilota par tyzdnov predtym a ten instruktor hovoril, ze ho ten kurz nechal absolvovat len z milosti a ze pri poslednom lete neovladal ani zaklady, a to riadil iba malinke osobne lietadlo...si neviem predstavit ako by niekto taky vedel riadit obrovske dopravne lietadlo a manevrovat vo vysokej rychlosti medzi vyskovymi budovami...

sice nie som nejaky konspirator, ale myslim si, ze dvojicky si americania odpalili sami...preco? to sa uz nedozvieme...teda pokial neratame ten plan rozputania vojny proti terorizmu a obsadenia zdrojov ropy...
Cela rodina BinLadinovcov zije v USA...

A to lietadlo, ktore malo udajne narazit do pentagonu, po ktorom na mieste zostal len 1 takmer neposkodeny motor...a zahadne ostatne casti boli vraj znicene na male kusky...:D najlepsie na tom bolo, ze rolls royce povedala, ze do toho typu lietadla svoje motory nedava, tak ako sa mohol najst na mieste? :D steny pentagonu su stavane na taky utok...bola tam iba mala diera, ktora prerazila niekolko stien...vyzeralo to skor, ako diera po nejakej rakete ako napr. tomahawk...
miesto udajneho dopadu lietadla snimali len kamery z hotela, ktory je oproti...lenze par minut po naraze, prisli do hotela ludia z FBI a nahravky zhabali, dodnes ich zatajuju a nechcu odtajnit...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Všetko sú to notoricky známe veci a dodnes deň nikto neprišiel a nepovedal: hovno, bolo to takto a takto (ako napr. pri konšpiráciach o nepristátií na Mesiaci či x iných konšpiráciách).
slay
Addict
Addict

Konšpirácia 9/11 nedala odpovede úplne na všetko, jediné čo skutočne dokázala je spochybnenie oficiálnej verzie a to som nikdy nevyvracal. Takisto ja si nemám ako overiť pravdivosť informácií publikovaných košpirátormi. Preto opakujem, neviem, lebo nič iné sa nedá povedať. A áno je to offtopic.

2. Pešiaci, správni ľudia. Heh, Michal myslíš, že takto to funguje presne? Myslíš, že v každých novinách a televízii je jeden žid na vrchu ktorý všetko cenzúruje? Nie nie. Podstatné je to, že média len reprodukovali informácie im zverené oficiálnymi vyjadreniami.

4.A nemyslím, si že by to AlKaida robila kvôli prestíži. No možno tak tesne po útoku, ale určite by nemlčali celé ničenie Afganistanu a Iraku a to všetko čo sa tam stalo. To určite nie. A prienik informácie z takej veľkej organizácie nie je nič nemožné. Preto, je to stále pre mňa otáznik.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zaujimalo by ma, ci tie "fakty", ktore sa hovoria v konspiraciach o 9/11 aj niekto overoval. viem, ze vysla kniha od nezavisleho odbornika, v ktorej presne opisuje preco je mozne, ze tie budovy padli tak ako padli. tak comu teraz verit?
slay
Addict
Addict

Nikto ich neoveroval. Ja som mal desiatky otázok, na ktoré som nenašiel odpovede. Je to skôr o tom, ako je pohodlné uveriť podloženej senzačnej pravde. Ja uznávam, že svet konšpirácií je lákavý. Je fajn tomu veriť, ľudia sa cítia potom viac uvedomelí a podobne. Ale pravda je, že je to z blata do kaluže.

Ja som tu viac krát písal, že neexistujú len tie dve možnosti Oficiálna Vs. Konšpirácia, existuje aj ďalšia možnosť a tou je pravda, ktorú nepoznáme ani poznať nebudeme, lebo to nieje v našich možnostiach. Ale ak niekto žije v tom, že doma v Hornej dolnej spoza notebooku odhalí najtajnejšie detaily toho ako funguje svet, tak okej, mne to nevadí. Live and let Live.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

slay napísal:4. Otázka ostáva aj prečo sa AlKaida po útoku oficiálne prihlásila k zodpovednosti a do dnešného dňa neviem o tom, že by to bola odvolala.
no moment - doteraz si veľmi jasne pamätám, ako v prvom svojom videu bin Ládin POPREL že by mal čokoľvek spoločné s útokom na dvojičky, ale že obdivuje toho kto to spravil...

konšpiračné teórie nie sú na dávanie odpovedí - ale na vyvolávanie správnych otázok. pretože pri pokuse dať "správnu" odpoveď si podkopávajú nohy svojím amaterizmom a jednostrannou subjektivitou. potom majú ľudia sklony neveriť im - napríklad v Zeitgeiste bolo poukázané na niekoľko zaujímavých faktov, ale zabili to napríklad tým že na videu letiaceho Boeningu (vo veľmi nízkom rozlíšení) videli nejakú škvrnu na boku lietadla a potom vyhlásili že to bola určite bomba. prečo nedali priestor nejakému odborníkovi na lietadlá? ten by im vysvetlil, ako "ľahko" len tak niečo prizvárať na bok lietadla alebo zavesiť mu to pod krídlo bez toho aby sa to odtrhlo alebo ovplyvnilo letové vlastnosti. prečo nedali možnosť vyjadriť sa niekomu z ostrahy letiska? mohli by vysvetliť či je možné v hangári niečo pripevniť na lietadlo bez toho aby si to niekto všimol... autori proste niečo zvláštne zbadali a podali k tomu hneď také vysvetlenie, ktoré im tendenčne zapadalo do ich teórie.

//edit: K- za tento príspevok? prečo?!
slay
Addict
Addict

Ja si na to nepamätám. Skutočne?

:lol: toto je super

Ale dovolím si upozorniť na to, že ak človek zadá do youtube heslá ako bin laden, 9/11, nwo a neviem čo, tak sa vyrúti obrovské množstvo videí z mainstream televízií, tak kde je tá cenzúra?
KaptMichal
King
King

2. Pešiaci, správni ľudia. Heh, Michal myslíš, že takto to funguje presne? Myslíš, že v každých novinách a televízii je jeden žid na vrchu ktorý všetko cenzúruje? Nie nie. Podstatné je to, že média len reprodukovali informácie im zverené oficiálnymi vyjadreniami.
media su pod kontrolou roznych skupin tak sa nehraj na hlupeho, nemusi tam byt ziadny zid. Zas nepodsuvaj slova, ktore som nepovedal.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

neverim ze clovek z jaskyne dokazal nieco take.ze mu ta krajina neobmedzenych moznosti vobec dovolila vrazit lietadla do takych vyznamnych budov..a vo wtc pracovalo udajne az 50 000 ludi denne plus 100 000 navstevnikov utok sa stal v pracovny den a zomrelo 3000 ludi?
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Pochybujem že by sa tam vtrepalo 150 000 ľudí :D A keď spadli neviem po koľkých minútach ale asi tak pol hodina nie?AK sa mýlim opravte ma.Tak dolné poschodia boli už evakuované... Nechcem si ani predstaviť aký hnev, nenávisť a odpor musia cítiť pozostalí obetí a záchranárov voči vláde USA po vydaní tej akože "správy".
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

pocas celeho dna...ved po naraze udajne zacali horiet dolne poschodia cize niektory uviazli medzi plamenmi tak nam to naservirovali..preto tomu neverim..tie lietadla mohli bezproblemov este nad oceanom odstrelit.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ono je pravda ze bezny pocet ludi v dvojickach bol okolo 50 000 a zrazu tam boli 3000
premna osobne boli najpresvedcujucejsie tieto dve veci
1. Pad WTV 7
2. Rychlost akou to padlo
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Pád WTC 7 oznámila tuším BBC niekoľko minút pred jej skutočným zrútením pričom pod moderátorkou sa objavil text že wtc 7 padlo a za moderátorkou ju je vidieť ako stojí :D sú o tom aj video záznamy.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Daj jeden.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

ale neviem či je to tá budova.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

co vravite na prodemokraticke demonstracie, ktore sa zacali sirit v arabskych krajinach posledny mesiac ako poziar? tunisko, egypt...budu nasledovat dalsie krajiny? myslite si, ze za tym je mlada generacia, ktora uz ma dost toho, ze v tych krajinach vladli po dlhe desatrocia stale ti isti ludia, ktori okradali strasne stat aj sukromnych podnikatelov alebo za tym stoji niekto iny ? oslabi to islamsky radikalizmus ?
Napísať odpoveď