Regenerácia zlomeniny
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Regenerácia zlomeniny
Hughito ty si sa sustredil na nespravnu vec so zlomeninou uz nic nespravis ale potom je potreba sustredit sa na slachy a poriadne kedze mas zlomeninu lakta tak to je cela ruka obmotana v tej bielej sracke. Tam sam uvidis ze ked ti to daju dole ta bude ruka boliet dva krat viac. Dobou liecenia mas predpokladam minimalne mesiac(cital som to len zbezne kedze sa druhym okom ucim na skusku) a tam si teda dat pozor aby si nenatiahol slachy hrubou silou ale pomaly. Para ti napisal pravdu -treba ist do vody (moja babka mala podobnu zlomeninu a aby som ta nastrasil tak ti poviem ze ruku odvtedy nemoze vystriet
- mam ta rad
) A zrovna ja so svojou smiesnou zlomeninou zapastia ktore ma bud boli alebo v nom citim tlak musim znova dat za pravdu tomu kto povedal ze prvy pol rok budes zlomeninu citit bolestivo a potom si na tom zvyknes ...good luck 
Však jasné, že tie šľachy budú stiahnuté a že to bude bolieť - to mi však vadiť nebude, lebo už budem vedieť, že ma bolí len nejaká šľacha - a ja s bolesťou problém nemám. Dokonca, aj keď mi lakeť rôzne doktor stláčal a pýtal sa, že či bolí - a ja že nie, lebo ma to fakt nebolelo - tak tomu nechcel veriť. Ja by som tú ruku cez bolesť dokázal takmer vystrieť aj teraz (resp. vtedy, keď som ešte nemal dlahu), ale logicky som to nerobil, lebo by som si to mohol ešte viac dosrať. Ak mi však kosť zrastie, tak takéto zábrany budú preč.
Čo sa týka tvojej babky - niečo také, ako pod. zlomenina nie je celkom možné, lebo aj keď sa jedná o lakeť, môže ísť o úplne odlišné (a hlavne odlišne vážne) zranenie. A nechcem tvoju babku podceňovať, ale ja som predsa len ešte mladý človek, mám mladé telo a je jasné, že sa s takýmito problémami vysporiada skôr ako telo staré (navyše, ak som človek v postate trénovaný a aj zvyknutýí na rôzne menšie zranenia).
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2011, 14:02)
Tak sadra dole, mal som ju len 3 týždne (a dlahu 2 dni). Lakeť zrostený, doktor povedal, že mám tuhý koreň.
Ruka mi srandovne ochabla
, chcem sa spýtať, kedy sa navráti pôvodná veľkosť ?
Vybavil som si aj rehabilitáciu na pondelok. Inak, tú ruku nevystriem na 100%, ale ešte horši to je, keď sa chcem chytiť ucha. Tam chýba ešte dosť cm a dosť to bolí práve na tom mieste, kde to bolo zlomené. Ale tak, je to ešte len pár hodiniek, očakávam zlepšenia.
Čo sa týka tvojej babky - niečo také, ako pod. zlomenina nie je celkom možné, lebo aj keď sa jedná o lakeť, môže ísť o úplne odlišné (a hlavne odlišne vážne) zranenie. A nechcem tvoju babku podceňovať, ale ja som predsa len ešte mladý človek, mám mladé telo a je jasné, že sa s takýmito problémami vysporiada skôr ako telo staré (navyše, ak som človek v postate trénovaný a aj zvyknutýí na rôzne menšie zranenia).
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2011, 14:02)
Tak sadra dole, mal som ju len 3 týždne (a dlahu 2 dni). Lakeť zrostený, doktor povedal, že mám tuhý koreň.
Ruka mi srandovne ochabla
Vybavil som si aj rehabilitáciu na pondelok. Inak, tú ruku nevystriem na 100%, ale ešte horši to je, keď sa chcem chytiť ucha. Tam chýba ešte dosť cm a dosť to bolí práve na tom mieste, kde to bolo zlomené. Ale tak, je to ešte len pár hodiniek, očakávam zlepšenia.
-
morfeusko
Medium Star
Ani nevies ako ti zavidim
...
Ja som si pred 3 mesiacmi zlomil kost na chodidle (v podstatekost za malickom, je trosku vychylena medzera v tavre V) len som zle dostupil ani som nepadol cisto len zle stupil, proste smola. Tiez som jedol vitaminy D + calcium na predpis. Lenze ako povedal doktor dosle len k minimalnemu az ziadnemu zlepseniu, cize sa to nezrasta(je to taka blba kost co ma stym problem). Takze teraz po 3 mesiacoch mi dali dolu termoplast (ako sadra len lahsie a da sa to dat dole aby si clovek umyl nohu
). Moj terajsi stav je ze v podstate som postupil od barli k francuzskej barle, chodim som zlomenou nohou, schudol som 10 kil , psychicky ma clovek tiez dost, problemy zo skolou (kedze som pol semestra nemohol vpodstate chodit na vsetky predmety)
Tiez som bol aktivny sportovec, doma sa neobsedel. Posilovanie, kick-box jednoducho sportovo zalozeny clovek...a ztohoto stavu som uz fakt hotovy najma psychicky. Kedze mi doktor povedal ze bude potrebna operacia a dal mi termin 27. aprila co je +- za 3 mesiace!!!....cize mam chodit so zlomenou nohou dalsie 3 mesiace to je nerealne. Ved to schudnem dalsich 5 kilov ci kolko...ked si predstavim kolko som to priberal je mi ztoho vsetkeho zle... Rozmyslam nad pozastavenim studia kedze sa so zlomeninou neda studovat...uz mam toho fakt dost a vychodisko(ci nadej k zlepseniu) je v nedohladne :-/
Ja som si pred 3 mesiacmi zlomil kost na chodidle (v podstatekost za malickom, je trosku vychylena medzera v tavre V) len som zle dostupil ani som nepadol cisto len zle stupil, proste smola. Tiez som jedol vitaminy D + calcium na predpis. Lenze ako povedal doktor dosle len k minimalnemu az ziadnemu zlepseniu, cize sa to nezrasta(je to taka blba kost co ma stym problem). Takze teraz po 3 mesiacoch mi dali dolu termoplast (ako sadra len lahsie a da sa to dat dole aby si clovek umyl nohu
Tiez som bol aktivny sportovec, doma sa neobsedel. Posilovanie, kick-box jednoducho sportovo zalozeny clovek...a ztohoto stavu som uz fakt hotovy najma psychicky. Kedze mi doktor povedal ze bude potrebna operacia a dal mi termin 27. aprila co je +- za 3 mesiace!!!....cize mam chodit so zlomenou nohou dalsie 3 mesiace to je nerealne. Ved to schudnem dalsich 5 kilov ci kolko...ked si predstavim kolko som to priberal je mi ztoho vsetkeho zle... Rozmyslam nad pozastavenim studia kedze sa so zlomeninou neda studovat...uz mam toho fakt dost a vychodisko(ci nadej k zlepseniu) je v nedohladne :-/
Hm, tak to je naozaj zlé, nezávidím ti.
Ja som mal ten lakeť puknutý (tak mi povedal doktor), v správe však bolo napísané, že je to zlomenina avulzná a že mám cca 1,5 x 1,2 odlomene z lakta. Ten odlomený kúsok však bol bez dislokácie, sadol a relatívne rýchlo aj prirástol naspäť.
Pil som veľa mlieka, žral vápnik, pil kostihojový čaj a jedol ešte jednu vychytávku - žumen.
Ja som mal ten lakeť puknutý (tak mi povedal doktor), v správe však bolo napísané, že je to zlomenina avulzná a že mám cca 1,5 x 1,2 odlomene z lakta. Ten odlomený kúsok však bol bez dislokácie, sadol a relatívne rýchlo aj prirástol naspäť.
Pil som veľa mlieka, žral vápnik, pil kostihojový čaj a jedol ešte jednu vychytávku - žumen.
-
morfeusko
Medium Star
no tak ten žumen co som nasiel na googli vyzera zaujimavo.... da sa to kupit normalne v lekarni?
Sotva, možno v nejakej lepšej - väčšej. Ja som to kupoval cez net.
-
morfeusko
Medium Star
a odkial ak mozem vediet ? Nech mam daky overeny shop lebo lieky som cez net este nekupoval :-/
hughito ja som mal zlomenu ruku konkretne radius neviem ktora je to po slovensky ale asi vretena ?
a rozdiel v obvode predlaktia aj celej ruky bol 2 cm a naspat som to ziskal za 2 mesiace cca. Ked mi dali sadru dole po mesiaci tak som nemohol tiez vystriet ruku ale dalo sa to do poriadku a za 2 mesiace som mohol dvihat zelezo, ale pri pretlacani citim bolest v mieste zlomeniny aj po 6 mesiacoch 
morfeusko: http://www.delibo.sk/info/-zumen---ciss ... -/?id=1260
sapler: jj, mňa v podstate viac bolia tie stuhnuté šľachy, ako to samotné miesto. Som zvedavý, ako pomôže tá rehabilitácia.
Obvody sa mi nechce merať, ale napr. triceps úplne cítim, aký je ovisnutý, proste ako ženská ruka.
Len také mäkké "niečo". Ale ten sval tam je, len sa musí dostať do formy. 
sapler: jj, mňa v podstate viac bolia tie stuhnuté šľachy, ako to samotné miesto. Som zvedavý, ako pomôže tá rehabilitácia.
Obvody sa mi nechce merať, ale napr. triceps úplne cítim, aký je ovisnutý, proste ako ženská ruka.
sice este nedostupne ale celkom zaujimave
http://www.vutbr.cz/vut-a-media-f19526/ ... epi-d48266
http://www.vutbr.cz/vut-a-media-f19526/ ... epi-d48266
Jj, ten výskum prebieha a ešte dlho bude. Ale vyzerá to dosť dobre.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2011, 18:32)
Tak už mám 15 dní od toho, čo mi dali sádru dole, už mám za sebou aj nejakú tú rehabilitáciu.
Pokrok nejaký je, ale ruku stále nevystriem (však to sa dalo čakať). Ide mi o to, že čo sa týka rehabilitácie lakťa, dočítal som sa, že sa celkom líšia názory odborníkov na spôsob rehabilitácie.
Jedni hovoria, že to treba rozvičovať silou, proste to veľkej bolesti (tak to robím ja a tak to so mnou robila aj fyzioterapeutka). Druhí však vravia, že nie je dobré ísť cez veľkú bolesť, max. tak miernu, lebo tie šľachy na to násilne vyrovnávanie reagujú tak, že sa ešte viac sťahujú.
Neviem no, pravda je taká, že keď to cvičím a rozcvičím, tak sa mi ten rozsah pohybu o dosť zväčší, ale po nejakej čase (30 minúť) som v podstate tam, kde som začal. A celkovo ten pokrok nie je extra veľký. Len neviem, či to tak má byť a chce to jednoducho viac času, alebo či mám vyskúšať aj tú druhú metódu.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2011, 18:32)
Tak už mám 15 dní od toho, čo mi dali sádru dole, už mám za sebou aj nejakú tú rehabilitáciu.
Pokrok nejaký je, ale ruku stále nevystriem (však to sa dalo čakať). Ide mi o to, že čo sa týka rehabilitácie lakťa, dočítal som sa, že sa celkom líšia názory odborníkov na spôsob rehabilitácie.
Jedni hovoria, že to treba rozvičovať silou, proste to veľkej bolesti (tak to robím ja a tak to so mnou robila aj fyzioterapeutka). Druhí však vravia, že nie je dobré ísť cez veľkú bolesť, max. tak miernu, lebo tie šľachy na to násilne vyrovnávanie reagujú tak, že sa ešte viac sťahujú.
Neviem no, pravda je taká, že keď to cvičím a rozcvičím, tak sa mi ten rozsah pohybu o dosť zväčší, ale po nejakej čase (30 minúť) som v podstate tam, kde som začal. A celkovo ten pokrok nie je extra veľký. Len neviem, či to tak má byť a chce to jednoducho viac času, alebo či mám vyskúšať aj tú druhú metódu.
Mate niekto skúsenosti ako dlho sa hojí zlomený nos? 
ja som s tou rukou zlomenou laket rozhybal za cca tyzden potom ma to uz len sem tam akoby pichlo v lakti, ale laket je laket tak si myslim, ze to pojde cez tu bolest len to chce viac casu.
-
Digital
Guru
pani myslite že je normalne ked si dam dole sadru sám ? mám si ju ist dat dole chirurgovi za 3 dni ale odchadzam na dovolenku a mam strasne vela roboty. Mám to na nohe, praskol som si priehlavkovú kosť. Nič ma nebolí , mám sadru už vyše 18 dní. čo vy nato ? potom by som behol doktorovi už len na kontrolu.
Nie je to najchytrejšie riešenie podľa mňa. Po zložení sadry by to určite mal skontrolovať doktor, či sa to zahojilo tak, ako malo. Napr. ja keď som mal zlomenú ruku niečo tam nezrástlo tak ako malo a po zložení sadry mi to museli operovať a zasadrovať na novo. A tiež ma nič nebolelo a nič som necítil.
brával som
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de ... 28784.html
a pri regeneracii mi to dost pomohlo
//ups, nevsimol som si ze tato otazka tu padla uz davnejsie a tato tema sa len ozivila
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de ... 28784.html
a pri regeneracii mi to dost pomohlo
//ups, nevsimol som si ze tato otazka tu padla uz davnejsie a tato tema sa len ozivila
Určite je dobré ísť doktorovi, lebo po odstránení sádry sa ide na rontgen, aby sa to ešte prekontrolovalo.
-
Digital
Guru
Bol som si to dať nakonec dole u doktora, dpc a vraj sa mi to vobec nezrastlo, že absolutne vobec a pritom som už po obidvoch utekal do nemocnice nech mi to už daju dole vobec som to necitil, nechapem... dali mi umelu dlahu na nohu , lebo ta sadra sa mi cela rozbila, no tlači to jak svina tak hadam to bude pohodehughito napísal:Určite je dobré ísť doktorovi, lebo po odstránení sádry sa ide na rontgen, aby sa to ešte prekontrolovalo.
-
Grim
Darca
...obnovím tému...včera som si zlomil ruku a na pohotovosti mi lekár povedal, že po piatich dňoch mám ísť na kontrolu...ja som ale zabudol, aké oddelenie povedal...viete mi napísať, kam sa chodí na kontroly so zlomeninami?...ďakujem...
Chirurg.
__
Inak ako kukám, že toto je moja téma a nepodal som tu záver. Stav bol taký, že tetka na rehabilitácii vykonávala praktiky (okrem tých debilín elektro a neviem akých) mechanické štýlom nasilu - proste nasilu rozvičovať, cez solídnu bolesť - to bol proste škripot zubov. Pokrok bol ale relatívne dosť pomalý, teda aspoň na môj vkus a navyše, to bola súkromná ambulancia, tak sa tam aj platili dosť veľké prachy. Pamätám si, že keď som šiel tuším mesiac (?, nie som si istý) odstránení sádry na kontrolu osobnej lekárke (formalita), tak tam chýbalo ešte pomerne dosť veľa cm v obidvoch smeroch - aj mi napísala, že ruka nie je v poriadku ešte. Potom som nejak ukončil tie rehabilitácie (prachy ale aj skrz školu, lebo som tam chodil doobeda) a začal som využívať ten druhý princíp - rozvičovať tú ruku, ale LEN po ucítenie bolesti, nie viac. A už asi za týždeň úplne viditeľné povolenie toho lakťa, šliach a pod. Potom už som už začal aj činky a pod., ale ako to bolo presne časovo si už nepamätám.
Každopádne poučenie - cez násilnú bolesť asi nebude to pravé orechové. Okrem toho, že to je fakt dosť otrasné a bolestivé, tak to veľmi chabo pomáhalo.
Avšak lakeť je v úplnom poriadku, 100% a necítim ho ani pri sériách so 165 kg na mŕtvole, proste vôbec, pri ničom. Neviem, že bol niekedy zlomený.
__
Inak ako kukám, že toto je moja téma a nepodal som tu záver. Stav bol taký, že tetka na rehabilitácii vykonávala praktiky (okrem tých debilín elektro a neviem akých) mechanické štýlom nasilu - proste nasilu rozvičovať, cez solídnu bolesť - to bol proste škripot zubov. Pokrok bol ale relatívne dosť pomalý, teda aspoň na môj vkus a navyše, to bola súkromná ambulancia, tak sa tam aj platili dosť veľké prachy. Pamätám si, že keď som šiel tuším mesiac (?, nie som si istý) odstránení sádry na kontrolu osobnej lekárke (formalita), tak tam chýbalo ešte pomerne dosť veľa cm v obidvoch smeroch - aj mi napísala, že ruka nie je v poriadku ešte. Potom som nejak ukončil tie rehabilitácie (prachy ale aj skrz školu, lebo som tam chodil doobeda) a začal som využívať ten druhý princíp - rozvičovať tú ruku, ale LEN po ucítenie bolesti, nie viac. A už asi za týždeň úplne viditeľné povolenie toho lakťa, šliach a pod. Potom už som už začal aj činky a pod., ale ako to bolo presne časovo si už nepamätám.
Každopádne poučenie - cez násilnú bolesť asi nebude to pravé orechové. Okrem toho, že to je fakt dosť otrasné a bolestivé, tak to veľmi chabo pomáhalo.
Avšak lakeť je v úplnom poriadku, 100% a necítim ho ani pri sériách so 165 kg na mŕtvole, proste vôbec, pri ničom. Neviem, že bol niekedy zlomený.