Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
marekj18
Amateur
Amateur

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa marekj18 »

rad by som vedel ako mam postupovat ked chcem vyrisovat ....... kolko seriii a aku hmotnost a co je majlepsie brat aby som neopadol zatial berem proteiny a syrovatku robim dobre ci nie ?????
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

poriadna a kvalitna strava je uplny zaklad a bez nej to nema vobec zmysel robit. Na druhej strane je pravda ze doplnky naozaj aj funguju, len nemozno mat prehnane ocakavania. Ja som vyskusal asi vsetko legalne co sa predava, proteiny, aminace komplexné, BCAA, tribulus, rozne druhy kreatinov a skutocne pomahaju, ale len za predpokladu ze je dobra strava a vyvazeny trening.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

marek: najprv si môžeš skúsiť objednať z netu túto skvelú knižku tá ti v mnohom pomôže a veľa sa z nej naučíš, počul som, že sa dá dostať aj online ale warez sa tu nevedie, tak si ju kúp ;) http://www.martinus.sk/?uItem=6403
za ďalšie si prelistuj pár strán tejto témy, riešilo sa to tu už asi 30x
a aby si vedel čo hľadať, tak skús pohľadať sacharidové vlny a CKD a aby si nepovedal, že som sviňa už teraz ťi poviem, že rysuje sa stravou nie cvikmi
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No zrovna o tom tribuluse by som pochyboval - je to blbosť.

Ešte k tomu proteínu: ja som zástanca toho čistého 80% bez chti z nutriexactu preto, lebo: tie "ostatné", drahé sa líšia len v tom, že obsahujú aminokyseliny (ale v malom množstve na to, aby nejak výrazne účinkovali) + ďalšie rôzne minerály, vitamíny či ešte iné vychytávky.

Rozdiel je v tom, že: má to chuť, nejaký malý vplyv skrz tie aminokyseliny - je cítiť, že je lepšia regenerácia, ale napr. kvalitu samotnej získanej svalovej hmoty ťažko verifikovať, sú mikronizované - čiže sa dobre rozpustia, nevytvárajú hrudy (napr. v šejkeri).

Ale to je celé a cena je mnohonásobne vyššia. Mne to za to teda nestojí.

Nesúhlasím s názorom, že sú proteíny zbytočné a dajú sa nahradiť žrádlom. Naozaj neviem, ako by som tých cca 80 g bielkovín denne získaných z proteínu nahrabal zo žrádla, keďže už teraz žeriem dosť.
ColdRain
Addict
Addict

hughito: pozri si napr jedálniček mikea tysona z časov jeho najväčšej slávy, keď denne zožral pomaly celú kravu a tolko ryže a zeleniny, že by to vystačilo priemernej čínskej rodine na rok, takže dá sa všetko ;) ale je to samozrejme mnohonásobne drahšie ako proteín ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

ze 80g proteinov na den je vela? prosim? Denne mas prijat cca 1,5 - 2g bielkovin na kg hmotnosti, tak to potom kolko vazis?? :D :wink:
Snaz sa na noc si davat napr Tvaroh, ten klasicky Rajo polotucny ma 44g na jedno balenie.

Tribulus funguje za predpokladu ze si najprv ozrejmime co od neho mozme ocakavat:
Za prve si treba uvedomit ze sa oplati brat chlapom az po cca 30tke.
Za druhe, treba ho brat ,mnohonasobne viacej ako je predpisane
davkovanie na obale-napr na tom mojom terajsom je, ze jedna tobolka
denne a ja beriem minimalne 4-5.
Za tretie ho treba brat pravidelne a pocas dna doplnat aj primerane davky dalsich latok, napr zinkom a pod.

A aky ucinok som si vsimol?
Pri odporucanom davkovani nijaky,pri vyssom som si vsimol narast libida a dokonca o nieco vyssiu silu pri cviceni.
Samozrejme ak niekto od toho cakal ucinok ako od steroidov tak musi byt zakonite velmi sklamany.

Testoval som aj ZMA a tiez bol citit podobny ucinok, teda co sa libida tyka, na svaly to viditelny vplyv az tak moc nema.
ColdRain
Addict
Addict

:D :D :D prečítaj si jeho post ešte raz
hughito
Redeemer
Redeemer

gogo956: K tomu tribulusu: ak splníš všetky tie podmienky, čo si vypísal, tak možno áno, mohlo by to niečo robiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ColdRain

hej, az teraz som si vsimol.. :D

hughito

Tribulus moze pomoct, ale netyka sa to mladych chalanov, tam si ten ucinok jednoducho nemozu vsimnut pretoze su plny testosteronu tak ci tak, ale pamataj, ze vsetko do času.. :D :?
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

Zdravim, uz dlhsiu dobu necvicim ale rozhodol som sa ze znova zacnem, aspon trochu, ide mi hlavne o kondiciu a trosku rysnut, na tu kondiciu by tabata bola ako stvorena, nie ?
ColdRain
Addict
Addict

jop
rysuje sa stravou, pozri si niečo o sacharidových vlnách ;)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

No kedze furt nemozem benchovat (debilny prsny sval mam furt natiahnuty uz asi dva mesiace a uz ma to zacina riadne srat), tak idem vyskusat smolova teda tuto brutalitu http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=4699803

Je to silovy trening zamerany na drep, ja to budem robit aj s mrtvolou (ale tam asi tie maxima trochu podseknem alebo znizim volume uvidim), takze dufam ze sa z toho neprepalim, neposerem alebo nebodaj nezranim (kolena mi nastastie dobre drzia uz od cias ked som futbal hraval).

Hentie mikrocykli nemam v plane ist, teda idem skor takto:

Base mesocycle -4 weeks
Switching -2 weeks
Intense mesocycle -4 weeks
Taper -1 week

vychadza to 10-11 tyzdnov, ale mam taky pocit ze budem rad ked zvladnem tie prve 4 tyzdne, ale tak uvidim co to da.

Tak co hovorite na ten trening? Ako mne sa to zda byt asi nabrutalnejsi trening zatial co som videl, aj ked sheiko ma vela serii tak taka intenzita tam rozhodne neni, a sheiko vyzera byt len narocny ale zvladal som ho celkom v pohode, aj ked bez benchu.
Frank
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Frank »

Mne sa osvedcil silovy trening, rysovacky a vela opakovani ma privelmi nebavia. Co hovorite na Arnoldove tlaky, mrtvy tah a nadhod?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

kedže som blbý a lenivý tak niekoho poprosím aby mi našiel post v ktorom sa rozoberá ten full body trening (zdá sa mi že ho dával Kali) a mám niekoľko otázok(a nie len ohľadom tréningu )
1.)Ako časovo je ten tréning náročný (teda celý koľko trvá+aké prestávky medzi sériami/cvikmi)
2.)Treba vylúčiť biele pečivo z jedálnička ? (v podstate je problém ten, že keď som na intráku žijem ako chudobný študent a mám dojem, že priberám práve z chleba )
3.)Nenašiel by sa sparing partner v KE ? : ))
4.)Ako si vyberať váhu na cvičenie ?
5.)Ďakujem :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

P3Bo myslel si tento clanok? http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=197

Inak full body sa tu uz rozoberalo pomerne dost casto takze neviem presne co myslis.
Ako časovo je ten tréning náročný (teda celý koľko trvá+aké prestávky medzi sériami/cvikmi)
Zalezi co ides, objem, sila, rysovanie, dynamicka sila atd atd... Potom su tu plno treningov napr na objem osvedcene HST, TBT, Waterburyho principi (na hore uvedenom fore mas kopec jeho treningov). Na silu to mas korte (to je skor objemovy trening), vsetko ruske od fomina po sheika cez ivanova. Simmons resp wsb tam je aj dost dynamiky takze tam maximalna sila a vybusnost ide riadne hore (pre mna osobne simonsove metody su zatial najlepsie co sa sily tyka).
Treba vylúčiť biele pečivo z jedálnička ? (v podstate je problém ten, že keď som na intráku žijem ako chudobný študent a mám dojem, že priberám práve z chleba )
Umna plati snazim sa zrat kvalitne ale ked neni kvalita k dispozicii zerem to co je.
Ako si vyberať váhu na cvičenie ?
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=249
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=13
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

nazdarte... cvicit sa snazim asi tak pol roka :P robim to sposobom, ze trening mam rozdeleny na svalove partie (napr. v 1. den - hrudnik+triceps 2. den nohy atd.) robim to tak, ze ked pridem do posilky spravim taky mensi fullbody (mensie vahy, mense serie) a potom ,,drilujem'' partiu, ktoru mam podla planu cvicit... robim velku blbost resp. co by ste mi odporucili zmenit/zrobit? diky (mam 185 cm 80kg)
hughito
Redeemer
Redeemer

Neriešili sme to tu s tebou už náhodou ? Áno, robíš zbytočné blbosti a nedáš si povedať.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

tak v prvom rade musíš sam vedieť prečo cvičíš ( či pre kondičku, alebo chceš byť bodybuilder) a potom by som potreboval vedieť tvoj rozpis tréningu. Ja som síce už stará škola bodybuldingu, železo som zavesil na háčik cca pred 5 rokmi, ale rozmýšlam o comebacku, tak sa rád podelím o info....osobne som zástanca, železam, železa a železa. (tým myslým, žiadne pneu stroje a vôbec čo najmenej strojov používať)

//autoeditácia príspevku (05 Feb 2011, 9:58)
hughito napísal:Neriešili sme to tu s tebou už náhodou ? Áno, robíš zbytočné blbosti a nedáš si povedať.
nečítal som všetky príspevky :D ale asi budem musieť
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

hughito napísal:Neriešili sme to tu s tebou už náhodou ? Áno, robíš zbytočné blbosti a nedáš si povedať.

to bolo na mna? nie neriesili sme to tu :smt081
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Taká vec ak mám svalovku a idem si zaplávať tomu svalu škodím ? Napr. moja dnešná skúsenosť mám svalovku na hrudník pričom ten pocit stuhnutia je taký nepríjemný, že keď ležím v posteli tak sa mi radšej ani nechce pohnúť. Keď som však plával žiadnu bolesť som necítil skôr naopak.
Napísať odpoveď