Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Príspevok od používateľa chlapec10 »

co znamena cenovo dostupne?
Marcelooo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marcelooo »

chlapec10 napísal:co znamena cenovo dostupne?

:D dobrá otázka :D .... tak ja som si kukal co najlacnejsie, ale zasa viem, ze ked kupim za 100 ecok objektiv, ze to nebude super.... a jin mi poradil za 500.... to sa mi zdalo byt uz dost :P za objektiv viac ako za fotak :D pritom enplanujem byt profi fotograph :D .... takze nieco medzi tym? by sa dalo zohnat, ci ani moc ne :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

marcelooo: lenze sport ako taky s nanic vybavou proste dobre nenafotis... vybral si si zle to co chces fotit... aj ked len pre seba
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no taj postupne
Marcelooo napísal:

:D dobrá otázka :D .... tak ja som si kukal co najlacnejsie, ale zasa viem, ze ked kupim za 100 ecok objektiv, ze to nebude super
super je velmi teoreticky pojem, rovnako ako pre niekoho je super fotka z kompaktu pre niekoho z DSLR....
Otazka ale je, aky mas budget, leob nadarmo tu mozu ludia vymyslat riesenia za 500 eur, ked mas napr len 200.
. a jin mi poradil za 500.... to sa mi zdalo byt uz dost :P za objektiv viac ako za fotak :D pritom enplanujem byt profi fotograph :D
s profesionalnou fotografiou to absolutne nic nema spolocne.... a ver mi, dat za sklo viac ako za fotak, neni nic nerealne, popytaj sa tu ludi, kolko stali ich objektivy, ci uz samostatne alebo spolu.
.... takze nieco medzi tym? by sa dalo zohnat, ci ani moc ne :D
zohnat sa da vzdy nieco, takze to napisem este raz:
Napis nam, aky mas budget(lebo je rozdiel 170 a 500 eur za sklo), a skus normalne napisat co budes fotit(aj ked mam pocit ze to sam nevies, takze asi vsetko)
Marcelooo
Expert
Expert

Maki napísal:marcelooo: lenze sport ako taky s nanic vybavou proste dobre nenafotis... vybral si si zle to co chces fotit... aj ked len pre seba
som si toho vedomy, cital som aj clanok, ze kvalitna výbava zacina od par sto tisickach slovenkych korun :D takze mam len "maly" problem. ja len chcem, aby tie fotky vyzerali aspon trosku k svetu. minuly rok som fotil s kompaktom a z tych fotiek mam naozaj malo.... kompakt som mal pozicany a pola to skor vyssia trieda .... a jedna z lepsich fotiek vyzera asi takto :D a mojim cielom je, aby som mal aspon o cosi lepsie fotky :P prach na vyfuku fotit nechcem ;-) hadam ma rozumiete :-)

http://img51.imageshack.us/i/p1030612r.jpg/
http://img227.imageshack.us/i/p1030642n.jpg/

no dajme tomu nieco okolo 300-350ecok.... ak by sa nic nenaslo, tak uz jednorazovo do toho investujem a hadam to bude par rokov sluzit ;) lenze sa bojim toho, ze nevyuzijem objektiv za 500eur.... a na otazku co budem fotit.... tak mam 18-55 klasiku... to si do buducna budem chciet kupit lepsiu, lebo to je na dennodenne fotky. aspon co ja vyuzivam, klasicka, dovolenka, oslavy a bla bla.... tento objektiv by bol pouzivany tak akurat na taketo akcie,ako som uz pisal, hlavne tie MotoGP..... a mylsim si, ze na takej dovolenke ho vyuzijem tak na 20fotiek aj to bude moc si myslim....
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

som si toho vedomy, cital som aj clanok, ze kvalitna výbava zacina od par sto tisickach slovenkych korun :D
Ale no.... Zase netreba prehanat....
takze mam len "maly" problem. ja len chcem, aby tie fotky vyzerali aspon trosku k svetu. minuly rok som fotil s kompaktom a z tych fotiek mam naozaj malo.... kompakt som mal pozicany a pola to skor vyssia trieda .... a jedna z lepsich fotiek vyzera asi takto :D a mojim cielom je, aby som mal aspon o cosi lepsie fotky :P prach na vyfuku fotit nechcem ;-) hadam ma rozumiete
No, uz zacinam pomaly chapat tvoje myslenie.
A teraz sa neuraz co napisem, a je mi luto, ze musim byt ten co pise ze babatka nenosi bocian, ale: Novy objektiv ti nezaruci dobre fotky, dokonca ti nezaruci ziadne fotky, rovnako ako ti nezaruci ina vybava nic... Toto je vsetko je zalezitost ineho pristroja, a to toho, ktory sa pozera do hladacika a fotak ovlada ;)
tento objektiv by bol pouzivany tak akurat na taketo akcie,ako som uz pisal, hlavne tie MotoGP..... a mylsim si, ze na takej dovolenke ho vyuzijem tak na 20fotiek aj to bude moc si myslim.
Neviem dokopy kolko ho teda pouzijes, ale mam pocit ze ho vlastne ani nepotrebujes, lebo ja by som objektiv urcite na 20 ci kolko fotiek rocne nekupoval, to si ho radsej pozicam...
lenze sa bojim toho, ze nevyuzijem objektiv za 500eur
presne tak, vid vyssie co som napisal
no dajme tomu nieco okolo 300-350ecok.... ak by sa nic nenaslo, tak uz jednorazovo do toho investujem a hadam to bude par rokov sluzit ;) ... a na otazku co budem fotit.... tak mam 18-55 klasiku... to si do buducna budem chciet kupit lepsiu, lebo to je na dennodenne fotky. aspon co ja vyuzivam, klasicka, dovolenka, oslavy a bla bla.... ...
A presne preto je moje odporucanie pre teba: vykasli sa na teleobjektiv, alebo ak ho silou mocou chces, tak si kup ten najlacnejsi(pocitaj ze aj najhorsi), a usporene peniaze radsej vyuzi na kvalitny objektiv co ti nahradi 18-55 nakolko ho ovela viac vyuzijes....
Marcelooo
Expert
Expert

chlapec10: :plus: :plus: dakujem moc.... tak este nedalo mi raz nenapisat.... ten objektiv by som vyuzival na dvoch pretekoch rocne..... a mimo to som pisal, ze tak 20 fotiek na dovolenke... keby som naozaj potreboval odfotit volaco viac v dialke :-) to byt vsio.... mohol by si mi este poslat ty nejake navrhy.... pochopil som, ze nebudem do toho davat velke peniaze, ale zasa najhorsie kupit tiez nie je bohvie co..... nemas neco, co by simi ty odporcucil? .... v tej nizsej kategorie.... a budu tie fotky aspon take, ako som sem zavesil?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ono to je vazne jedno, ja som mal len tu sigmu, a to bolo blato, predpokladam ale ze aj ostatne budu.... takze to je v podstate jedno.

A ake budu fotky? vazne nemam sajnu, to zalezi od teba....
Marcelooo
Expert
Expert

chlapec10 napísal:ono to je vazne jedno, ja som mal len tu sigmu, a to bolo blato, predpokladam ale ze aj ostatne budu.... takze to je v podstate jedno
ale fotit sa tym bude dat hej? :D bol si s tym az moc nespokojny? alebo si to aspon trochu vyuzil?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak samozrejme ze sa s tym bude dat fotit, a urcite to je lepsie ako nic, teda ked to budes potrebovat, lebo objektiv neni na nosenie v taske ;)
Ja som s tou super sigmou dokonca mal titulku v novinach, a objektiv si na seba zarobil :D ale to je o inom :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Marcelooo: Alebo ešte jeden tip odomňa. Kúp si Gorillapod SLR ZOOM, pred pretekami ho umiestni ku zákrute, naexponuj na dané podmienky, kúp si rádiovú spúšť (kľudne neorigo z HK), nastav sériu a už len odpaľuj. Ja som to raz použil na dostihoch, fotil som na ohnisku 24mm a ešte mi to bolo občas aj veľa...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

akurat, ze tie dva fotky su fotene asi takou 400 rurou. ale ak poznas okruh a vies sa dostat blizko tak teleobjektiv ti moze pomoct, ak si predostris a potom budes uz len cvakat. skus asi dakeho tamrona 70-300
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

zelovoc napísal:akurat, ze tie dva fotky su fotene asi takou 400 rurou. ale ak poznas okruh a vies sa dostat blizko tak teleobjektiv ti moze pomoct, ak si predostris a potom budes uz len cvakat. skus asi dakeho tamrona 70-300
No dosť silne pochybujem, že tie dve boli fotené 400 rúrou... Veď vyzerajú, akoby boli fotené mobilom... a ešte bol spravený aj výrez. Kompletne rozsypané, kresba nagrc atď. Keby to bolo nafotené 400 f/2,8, tak by som videl ešte aj kvapky potu motorkára za skleným štítom...

//edit: no čo som hovoril :smt044
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

:-)

Kód: Vybrať všetko

Camera Maker: Panasonic
Camera Model: DMC-TZ2
Image Date: 2010-08-14 13:26:32 (no TZ)
Focal Length: 46.0mm (35mm equivalent: 280mm)
Digital Zoom: 3.700x
Aperture: f/4.9
Exposure Time: 0.0010 s (1/1000)
ISO equiv: 100
Exposure Bias: none
Metering Mode: Matrix
Exposure: program (Auto)
White Balance: Manual
Light Source: Fine Weather
Flash Fired: No (enforced)
Orientation: Normal
Color Space: sRGB
GPS Coordinate: undefined, undefined
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no tak 280. kvalitu som nehodnotil, kedze to mohlo byt kludne rozsypane kompresiou a inymi onymi.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:ahoj, nemas strach objednavat objektivy z HK? Kvoli clu+dph a tiez - co a v akom stave dojde?
Zaruku si potom uplatnujes na zaklade coho? Staci faktura z mailu? Teda, ak je ozaj zaruka na slovensku aj na veci kupene v HK.

Dik.
nie nemam... mam odtial 50% ak nie 90% mojej celej vybavy
dan+clo samozrejme platit mozem, ale zatial som mal stastie :), vzdy to prislo v 100% stave, bezpecne zabelene v bublinkovych foliach a
podobne.... Tento nikkor mi poslali v pondelok, dnes je streda a uz ho mam tu v Bratislave :)

Zaruka - Nikkor dava na vsetky objektivy 1 rocnu medzinarodnu zaruku(a teda aj medzinarodny zarucny list), tu si mozem uplatnit aj tu, k tomu som si rovno dokupil za 10 eur aj 7 rocnu zaruku, takze dokopy mam 8 rokov zaruky, ktoru si mozem uplatnit na Slovensku(alebo hocikde inde na svete)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

To znie velmi dobre, mas nejakeho preferovaneho predajcu na ebayi?
Tu 7r zaruku kupujes a registrujes potom kde? Za tie peniaze, no nekup to!
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

preferovany je ten co ma najnizsiu cenu :)
mam este aj vlastneho dilera v HK s vybavou, s ktorym som v kontakte... niekedy ma lepsie ceny ako ebay, niekedy nie.

co sa tyka predlzenej zaruky, tak je to MACK zaruka, http://www.mackcam.com
Da sa bezne kupit na ebay(ale aj inde), niekedy ju aj daju zadarmo, ja som ju kupil priamo so sklom, za priplatok 10 dolarov.
jarek_k
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jarek_k »

ahoj

poradite, ako by som urobil toto? cize videl priclonenu clonu? musim mat objektiv nasadeny na fotaku alebo dany dole. objektiv canon

http://sk.wikipedia.org/wiki/Clona_%28fotografia%29
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

aky konkretne canon? ale na 99% to nespravis nijak
Napísať odpoveď