Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
co znamena cenovo dostupne?
chlapec10 napísal:co znamena cenovo dostupne?
marcelooo: lenze sport ako taky s nanic vybavou proste dobre nenafotis... vybral si si zle to co chces fotit... aj ked len pre seba
-
chlapec10
Addict
no taj postupne
Otazka ale je, aky mas budget, leob nadarmo tu mozu ludia vymyslat riesenia za 500 eur, ked mas napr len 200.
Napis nam, aky mas budget(lebo je rozdiel 170 a 500 eur za sklo), a skus normalne napisat co budes fotit(aj ked mam pocit ze to sam nevies, takze asi vsetko)
super je velmi teoreticky pojem, rovnako ako pre niekoho je super fotka z kompaktu pre niekoho z DSLR....Marcelooo napísal:
dobrá otázka
.... tak ja som si kukal co najlacnejsie, ale zasa viem, ze ked kupim za 100 ecok objektiv, ze to nebude super
Otazka ale je, aky mas budget, leob nadarmo tu mozu ludia vymyslat riesenia za 500 eur, ked mas napr len 200.
s profesionalnou fotografiou to absolutne nic nema spolocne.... a ver mi, dat za sklo viac ako za fotak, neni nic nerealne, popytaj sa tu ludi, kolko stali ich objektivy, ci uz samostatne alebo spolu.. a jin mi poradil za 500.... to sa mi zdalo byt uz dostza objektiv viac ako za fotak
pritom enplanujem byt profi fotograph
zohnat sa da vzdy nieco, takze to napisem este raz:.... takze nieco medzi tym? by sa dalo zohnat, ci ani moc ne
Napis nam, aky mas budget(lebo je rozdiel 170 a 500 eur za sklo), a skus normalne napisat co budes fotit(aj ked mam pocit ze to sam nevies, takze asi vsetko)
som si toho vedomy, cital som aj clanok, ze kvalitna výbava zacina od par sto tisickach slovenkych korunMaki napísal:marcelooo: lenze sport ako taky s nanic vybavou proste dobre nenafotis... vybral si si zle to co chces fotit... aj ked len pre seba
http://img51.imageshack.us/i/p1030612r.jpg/
http://img227.imageshack.us/i/p1030642n.jpg/
no dajme tomu nieco okolo 300-350ecok.... ak by sa nic nenaslo, tak uz jednorazovo do toho investujem a hadam to bude par rokov sluzit
-
chlapec10
Addict
Ale no.... Zase netreba prehanat....som si toho vedomy, cital som aj clanok, ze kvalitna výbava zacina od par sto tisickach slovenkych korun
No, uz zacinam pomaly chapat tvoje myslenie.takze mam len "maly" problem. ja len chcem, aby tie fotky vyzerali aspon trosku k svetu. minuly rok som fotil s kompaktom a z tych fotiek mam naozaj malo.... kompakt som mal pozicany a pola to skor vyssia trieda .... a jedna z lepsich fotiek vyzera asi taktoa mojim cielom je, aby som mal aspon o cosi lepsie fotky
prach na vyfuku fotit nechcem
hadam ma rozumiete
A teraz sa neuraz co napisem, a je mi luto, ze musim byt ten co pise ze babatka nenosi bocian, ale: Novy objektiv ti nezaruci dobre fotky, dokonca ti nezaruci ziadne fotky, rovnako ako ti nezaruci ina vybava nic... Toto je vsetko je zalezitost ineho pristroja, a to toho, ktory sa pozera do hladacika a fotak ovlada
Neviem dokopy kolko ho teda pouzijes, ale mam pocit ze ho vlastne ani nepotrebujes, lebo ja by som objektiv urcite na 20 ci kolko fotiek rocne nekupoval, to si ho radsej pozicam...tento objektiv by bol pouzivany tak akurat na taketo akcie,ako som uz pisal, hlavne tie MotoGP..... a mylsim si, ze na takej dovolenke ho vyuzijem tak na 20fotiek aj to bude moc si myslim.
presne tak, vid vyssie co som napisallenze sa bojim toho, ze nevyuzijem objektiv za 500eur
A presne preto je moje odporucanie pre teba: vykasli sa na teleobjektiv, alebo ak ho silou mocou chces, tak si kup ten najlacnejsi(pocitaj ze aj najhorsi), a usporene peniaze radsej vyuzi na kvalitny objektiv co ti nahradi 18-55 nakolko ho ovela viac vyuzijes....no dajme tomu nieco okolo 300-350ecok.... ak by sa nic nenaslo, tak uz jednorazovo do toho investujem a hadam to bude par rokov sluzit... a na otazku co budem fotit.... tak mam 18-55 klasiku... to si do buducna budem chciet kupit lepsiu, lebo to je na dennodenne fotky. aspon co ja vyuzivam, klasicka, dovolenka, oslavy a bla bla.... ...
chlapec10:
dakujem moc.... tak este nedalo mi raz nenapisat.... ten objektiv by som vyuzival na dvoch pretekoch rocne..... a mimo to som pisal, ze tak 20 fotiek na dovolenke... keby som naozaj potreboval odfotit volaco viac v dialke
to byt vsio.... mohol by si mi este poslat ty nejake navrhy.... pochopil som, ze nebudem do toho davat velke peniaze, ale zasa najhorsie kupit tiez nie je bohvie co..... nemas neco, co by simi ty odporcucil? .... v tej nizsej kategorie.... a budu tie fotky aspon take, ako som sem zavesil?
-
chlapec10
Addict
ono to je vazne jedno, ja som mal len tu sigmu, a to bolo blato, predpokladam ale ze aj ostatne budu.... takze to je v podstate jedno.
A ake budu fotky? vazne nemam sajnu, to zalezi od teba....
A ake budu fotky? vazne nemam sajnu, to zalezi od teba....
ale fotit sa tym bude dat hej?chlapec10 napísal:ono to je vazne jedno, ja som mal len tu sigmu, a to bolo blato, predpokladam ale ze aj ostatne budu.... takze to je v podstate jedno
-
chlapec10
Addict
Tak samozrejme ze sa s tym bude dat fotit, a urcite to je lepsie ako nic, teda ked to budes potrebovat, lebo objektiv neni na nosenie v taske 
Ja som s tou super sigmou dokonca mal titulku v novinach, a objektiv si na seba zarobil
ale to je o inom 
Ja som s tou super sigmou dokonca mal titulku v novinach, a objektiv si na seba zarobil
-
jin
VIP
Marcelooo: Alebo ešte jeden tip odomňa. Kúp si Gorillapod SLR ZOOM, pred pretekami ho umiestni ku zákrute, naexponuj na dané podmienky, kúp si rádiovú spúšť (kľudne neorigo z HK), nastav sériu a už len odpaľuj. Ja som to raz použil na dostihoch, fotil som na ohnisku 24mm a ešte mi to bolo občas aj veľa...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
akurat, ze tie dva fotky su fotene asi takou 400 rurou. ale ak poznas okruh a vies sa dostat blizko tak teleobjektiv ti moze pomoct, ak si predostris a potom budes uz len cvakat. skus asi dakeho tamrona 70-300
-
jin
VIP
No dosť silne pochybujem, že tie dve boli fotené 400 rúrou... Veď vyzerajú, akoby boli fotené mobilom... a ešte bol spravený aj výrez. Kompletne rozsypané, kresba nagrc atď. Keby to bolo nafotené 400 f/2,8, tak by som videl ešte aj kvapky potu motorkára za skleným štítom...zelovoc napísal:akurat, ze tie dva fotky su fotene asi takou 400 rurou. ale ak poznas okruh a vies sa dostat blizko tak teleobjektiv ti moze pomoct, ak si predostris a potom budes uz len cvakat. skus asi dakeho tamrona 70-300
//edit: no čo som hovoril
-
chlapec10
Addict
Kód: Vybrať všetko
Camera Maker: Panasonic
Camera Model: DMC-TZ2
Image Date: 2010-08-14 13:26:32 (no TZ)
Focal Length: 46.0mm (35mm equivalent: 280mm)
Digital Zoom: 3.700x
Aperture: f/4.9
Exposure Time: 0.0010 s (1/1000)
ISO equiv: 100
Exposure Bias: none
Metering Mode: Matrix
Exposure: program (Auto)
White Balance: Manual
Light Source: Fine Weather
Flash Fired: No (enforced)
Orientation: Normal
Color Space: sRGB
GPS Coordinate: undefined, undefined
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no tak 280. kvalitu som nehodnotil, kedze to mohlo byt kludne rozsypane kompresiou a inymi onymi.
-
chlapec10
Addict
nie nemam... mam odtial 50% ak nie 90% mojej celej vybavyKoCi napísal:ahoj, nemas strach objednavat objektivy z HK? Kvoli clu+dph a tiez - co a v akom stave dojde?
Zaruku si potom uplatnujes na zaklade coho? Staci faktura z mailu? Teda, ak je ozaj zaruka na slovensku aj na veci kupene v HK.
Dik.
dan+clo samozrejme platit mozem, ale zatial som mal stastie
podobne.... Tento nikkor mi poslali v pondelok, dnes je streda a uz ho mam tu v Bratislave
Zaruka - Nikkor dava na vsetky objektivy 1 rocnu medzinarodnu zaruku(a teda aj medzinarodny zarucny list), tu si mozem uplatnit aj tu, k tomu som si rovno dokupil za 10 eur aj 7 rocnu zaruku, takze dokopy mam 8 rokov zaruky, ktoru si mozem uplatnit na Slovensku(alebo hocikde inde na svete)
To znie velmi dobre, mas nejakeho preferovaneho predajcu na ebayi?
Tu 7r zaruku kupujes a registrujes potom kde? Za tie peniaze, no nekup to!
Tu 7r zaruku kupujes a registrujes potom kde? Za tie peniaze, no nekup to!
-
chlapec10
Addict
preferovany je ten co ma najnizsiu cenu
mam este aj vlastneho dilera v HK s vybavou, s ktorym som v kontakte... niekedy ma lepsie ceny ako ebay, niekedy nie.
co sa tyka predlzenej zaruky, tak je to MACK zaruka, http://www.mackcam.com
Da sa bezne kupit na ebay(ale aj inde), niekedy ju aj daju zadarmo, ja som ju kupil priamo so sklom, za priplatok 10 dolarov.
mam este aj vlastneho dilera v HK s vybavou, s ktorym som v kontakte... niekedy ma lepsie ceny ako ebay, niekedy nie.
co sa tyka predlzenej zaruky, tak je to MACK zaruka, http://www.mackcam.com
Da sa bezne kupit na ebay(ale aj inde), niekedy ju aj daju zadarmo, ja som ju kupil priamo so sklom, za priplatok 10 dolarov.
ahoj
poradite, ako by som urobil toto? cize videl priclonenu clonu? musim mat objektiv nasadeny na fotaku alebo dany dole. objektiv canon
http://sk.wikipedia.org/wiki/Clona_%28fotografia%29
poradite, ako by som urobil toto? cize videl priclonenu clonu? musim mat objektiv nasadeny na fotaku alebo dany dole. objektiv canon
http://sk.wikipedia.org/wiki/Clona_%28fotografia%29
-
chlapec10
Addict
aky konkretne canon? ale na 99% to nespravis nijak