Magicka

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Danielson
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Magicka

Príspevok od používateľa Danielson »

Tak pred pár dňami vyšla táto celkom pekná indie hra.

Jedná sa o RPG, v ktorom kúzlite tak, že skladáte jednotlivé elementy. Kombinovať sa dá až 8 druhov elementov do najviac 5-slotového kúzla. Jednotlivé elementy sa však vylučujú, prípadne vytvárajú niečo špeciálne (napríklad voda a elektrina sa vylúčia, Oheň s vodou vytvoria Paru a pod.). Kľúčová sila tejto hry je v kooperativnom móde, kde sa dajú robiť v celku zaujímavé veci - napr. spájanie si jednotlivých lúčov dokopy a tým vytváraním vynikajúcej palebnej sily. Aj tuna však platí, že jednotlivé elementy k sebe nepasujú, tak častokrát vás to odpáli a zabije :) V celku veľmi pekné RPG, ale je tu veľa veľkých ALE! Hra je nehorázne zabugovaná. Včera som sa horko ťažko mohol napojiť na 1 z 10 online hier. Dnes vyšiel ďalší patch a pripojenie mi už ide lepšie, no pri chapteri 6 v 2. časti bossfightu hra stále padne, takže treba ešte počkať na ďalší patch. Taktiež problémom je ešte optimalizácia. Hra mi ide o dosť horšie než L4D2, čo je dosť zarážajúce. Na druhej strane verím, že všetky zásadné chyby budú do týždňa odstránené (od kedy vyšla hra, každý deň developeri vydajú patch, čiže sa celkom snažia). Za prvý deň predaja zaznamenala predaj viac než 30 000 kusov cez všetky možné distribučné platformy, takže o dôvod viac, aby sa o hru ešte viac starali. :)

Nejaké Vaše názory? Rád by som si zahral coop s niektorým z vás.
Stopa
King
King

Re: Magicka

Príspevok od používateľa Stopa »

Pekna indie hra (hned som ju kupil) ale netusil som, ze bude tak BRUTALNE narocna na vykon. Seriozne, Fallout 3 mi ide ako nic, Dead space tiez, vsetky Unreal engine 3 hry detto a toto mi zacne sekat pri prvych nepriateloch? No dakujem pekne... ale inak to vyzera super, dialogy su perfektne vyriesene a aj system kuziel vymysleli paradny.
Uz len to optimalizovat aby clovek na to nepotreboval hardcore gaming masinu (lebo vzhladom na grafiku a hernu fyziku nevidim dovod) a bude to pecka.
pocikanec
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pocikanec »

skúsim, určite, ak sa zlepší optimalizácia. totižto sa častokrát v škole nudíme, tak ten coop by bola sranda :)
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

ja som skusil iba demo a vyzera to celkom fajn, tie spelly su zaujimave svojimi kombinaciami a v hre s viacerymi to moze byt zabava, vyzera to ze v hre je aj viac humoru ale ta optimalizacia je fakt mizerna, na to ako hra vyzera som prekvapeny ze mi tak jemne zvykne posekavat, kamosovi na booku seka tak ze sa ani neda hrat pritom taky Torchlight a ine podobne ladene hry (grafikou, ale aj graficky ovela krajsie hry) idu krasne bez problemov, ked to vyriesia a budu sa o tu hru starat (nove lokacie, dobry support) tak si myslim ze ma sancu byt celkom uspesna, btw za 24hod sa jej predalo 30 000 kusov: http://www.pcgamer.com/2011/01/27/magic ... -24-hours/ :)

//sry ale taky dlhy vyzera byt a som dost unaveny :D
Danielson
Darca
Darca

webmasterr, ak by si si prečítal celý môj príspevok, tak veľa vecí som už spomenul :)

A už vyšiel oficiálny patch #3, no čaká sa už len na steam, kedy ho rozmnoží medzi serverovne a uvoľní k stiahnutiu. Patch mimo iné už by konečne mal spraviť hru dohrateľnú (keďže od začiatku bol stále problém s chapterom 12 a patch #2 poškodil bossfight chaptera 6, kde som ostal kvôli tomu vysieť aj ja). Síce internetovú hru ešte nijak nezlepšuje, no aspoň vám to vypíše dôvod, prečo ste neboli pripojení. Taktiež pridá aj heslá pre servery a automaticky sa odfiltrujú servery s inou verziou hry (čo bol niekedy problém k pripojeniu sa)

Ak by mal niekto záujem, tak už existuje Magickapedia http://www.magickapedia.net/
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

ahojte,, ja mam taky problem v hre ze ked chcem urobit dake kuzlo z knihy tak mi nietore proste nejdu napr. dazd meteoritov
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dážď meteoritov [nemôžem uveriť tomu že som to napísal :?] nejde robiť v interiéroch, skontroluj si či nie si mokrý a pod. Akurát to drvím s bráchom coop, je to fest sranda, len ho stále zabíjam :D
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

som vonka,niesom ani mokry ale neviem co je ten treti znak,,,mas tam ohen zem daco a zem a ohen sami dza,, neviem co je to tretie
magpie
Novice
Novice

Príspevok od používateľa magpie »

Para alebo aj hmla je ten treti znak je to kombinacia ohna a vody...
Danielson
Darca
Darca

magpie napísal:Para alebo aj hmla je ten treti znak je to kombinacia ohna a vody...
Nie je to hmla, ale para (taktiež kombináciou vody a chladu vzniká ľad). A správne tvrdíš, 3. znakom u smršti meteoritov je para

/// prepáč, moja chyba xD zle čítam...
magpie
Novice
Novice

Príspevok od používateľa magpie »

Nightmare: tak slovo steam znamena aj hmla, preto som to uviedol. Ale je to jedno hlavne je ze sme vysvetlili ten znak. Je to paradna hra a ked to hrate 4 je to velka sranda ale niekedy aj velky chaos :-D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

My to hráme s bráchom dvaja a stále leží, lebo ho zabíjam. Nemôžem si pomôcť, ale stále používam arcane brokovnicu, asi najsilnejší spell so Staff of War v hre, teda spolu s MP60 kou Obrázok

Ten spell je 4 ľady a 1 arcane :D [Q,R,Q,R,Q,R,Q,R,S] a potom right click ^_^
Danielson
Darca
Darca

Najväčšia sila aktuálne je úplne zmraziť cieľ. Najprv ho ošpliechať vodou a potom lúč napr. arcane, chlad a blesk, dáva to tak cez 4000 dmg za sekundu. Pravdepodobne to čoskoro oslabia
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To je jasné, ale je tam dlhá príprava, zatiaľ čo táto broklajda je instantná a keď je target blízko, tak mu to dá tak 2000 na jednu šupu v priebehu sekundy :D lúč je pomalý a dáva len jeden target naraz, broklajda dá aj celú armádu. Ten boj pri hrade som dal celý s broklajdou a to tam bol jeden ten veľký troll, dvaja warlokovia a 8 tých veľkých naarmorovaných trulov :)

Brokovnicový lúč dá cca 12 000 damage, ale tiež sa nabíja ako štartuje trabant. Je to v podstate brokovnica, akurát držíš right click až kým nie si úplne nabitý :)
Danielson
Darca
Darca

V tomto prípade je dobré spomenúť aj momentálne najlepší dmg spam okolo teba - je to Q + F A S A, shift + pravý click. Nahodiť si haste, bežať okolo nepriateľov a spamovať
palciii

Príspevok od používateľa palciii »

uff to demo sa mi celkom lubi. Co myslite bude v dohladnom case daka pekna zlava na to?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mne tých 10 evri príde ako mrte cena :) ale tak určite bude, tipujem tak 50-75% ako býva na tieto indie games.
Qerten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Qerten »

Inštalačka má 2GB cca a vyžaduje si to minimálne 2GB čo pri mojich 1GB je sux :D
Danielson
Darca
Darca

Ťažko povedať, či bude zľava, keď pri cene 10 dolárov / eur sa prvý deň predalo cez 30 000 kusov, čo na indie je MASAKRÁLNE veľa. Pochybujem, že v blízkej dobe bude akcia na túto hru, pretože si na seba kvalitne zarába.
Altair13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Altair13 »

ja som tu hru prave zacal hrat a velmi sa mi paci :) chcel by som sa opytat ci by ju niekto nezahral coop ? :)
Napísať odpoveď