BEHOLD: Wall of text, ludia s ADD/ADHD by ho vo vlastnom zaujme mali odignorovat.
To, ze iPhone je high-end iba cenovo je iba tvoj nazor. Navyse si nepovedal relevantny dokaz preco, ja sa na tvoju uroven nebudem znizovat:
1) iPhone 4 ma momentalne jedno z najvyssich (ak nie najvyssie) DPI medzi mobilmi
2) aj podla Androidistov je UI viditelne rychlejsie pri beznom pouzivani, vraj ma Android este nejake nezrovnalosti s grafikou, nie som si vsak isty
3) dostavas updaty OS 2 roky v kuse na den 0, ako je na tom Android? Ani tie >500$ nemaju toto privilegium, okrem Nexusov, ale ak je Nexus S rovnaky ako Nexus One, tak bude mat zase nejake ine problemy.
4) na ktoru platformu su vyvyjane high-end hry (Rage, Infinity blade a pod)? Samozrejme iPhone!
5) na ktoru platformu su prioritizovane updaty hyper-popularnych aplikacii (facebook, skype, twitter a pod)? Samozrejme iPhone! Skype pokial viem stale nema ani video hovory na Androide
6) vidis tie 2 body hore? znamena to ze iPhone ponuka lepsie developerske zazemie, to si myslim zasluzi samostatny bod
7) vydrz baterie je vacsia ako na drvivej vacsine Androidov... uprimne som este nevidel Android zariadenie s lepsou vydrzou, tu drvivu vacsinu davam iba pre istotu

v kombinacii so 7 treba spomenut, ze Apple dokazal vyvazit dobru vydrz s vynikajucim vykonom, pri Androidoch je to vacsinou silne naklonene na jednu stranu
9) ufff, snad uz stacilo nie? aj tak vacsina dovodov koli ktorym iPhonisti kupuju prave iPhony je subjektivna a neda sa dokazat, musi ti stacit toto. Plus je to 3x lepsie ako tvoje "nic".
Takze ak chces dokazat, ze iPhone nie je high end tak smelo do toho, napis dokazy alebo vyvrat moje. Uz sa tesim na "nedokaze to posielat subory cez bluetooth"
A ten link co si poslal si aj cital? Je to tam vysvetlene ty idiot

Navyse je to porovnanie iba s Blackberristami, nie Androidistami ani nikym inym, plus akosi tam chyba samotna statistika bez ktorej to straca na doveryhodnosti. Taktiez straca na doveryhodnosti ze od anketovanych ludi pozadovali odpoved iba na jednu otazku a nezistovali nic ine. Ja o statistikach viem len velmi malo, ale ani ja by som neurobil taku zakladnu chybu. Ak to teda bola chyba a nie zamer.
A co je na WOM zle? Preboha, vsak to je pre zakaznika najprospesnejsia forma marketingu aka existuje! Ak by sa vsetky vyrobky predavali iba podla odporucani realnych pouzivatelov, tak v priebehu roka vymru vsetky zle produkty! Vies napriklad o tom, ze Samsung galaxy tab vrati do predajne 16% ludi? (iPad vracia iba 2%) To preto, lebo Samsung ich ohukal reklamou aby si to kupili a az doma zistili, aka kopa sraciek to je.
A co s tym jobsovym videom? Mal tam hovorit: toto je celkom dobre, tato funkcia je taka podpriemerna... Spytam sa ta este raz: si ty normalny? Aj keby si mal najhorsi produkt na svete tak ho musis prezentovat ako nieco uchvatne. Ak si myslis ze to robi iba Apple tak si naivny... co by vysvetlovalo preco si naskocil na "Apple-hate bandwagon" bez vlastneho nazoru. Vsimol si si totiz, ze iba opakujes dokola vsetky cliche "dokazy" ktore produkuju anti-applisti bez niecoho vlastneho?
A k tomu poslednemu:
1) mam PC s Windows 7, next
2) nie som graficky dizajner, studujem a pracujem v IT
3) v mojej "crowd" som takmer jediny kto ma iPhone, next
4) Bill Gates a Steven Ballmer su hovada najvyssieho rangu co sa tyka IT (co sa tyka momentalnych aktivit Gatesa tak to bude asi ine) co vyplynulo z historie tejto spolocnosti, nie z rivality s Applom
Vsak Gates dokazal zabit par startupov, jediny video-prehravac na vtedajsom trhu, DOS nebol jeho dielo, GUI ukradol (predtym ako nieco povies, Apple za to GUI zaplatil akciami) atd atd kto by dokazal povedat dobre slovo na niekoho tak slizkeho?
5) windows je aj vo verzii 7 nestabilnejsi ako Mac OS X, ale aj tak pouzivam Win lebo zatial musim, next
6) Rush Limbaugh je irrelevantny, toho cloveka som snad este ani nevidel v pohybe, next
7) alebo mozes byt developer pre najziskovejsiu mobilnu platformu, ja vsak vyvyjam iba pre Win pripadne multiplatformne v jave, next

vid hore, vzdy pravdepodobnejsie ako vyvoj 5$ Android aplikacie... ani len fart nemusi byt, priemerny Androidista je warezovy darmozrac
9) vid hore, mam PC, next
10) iPhone pouzivam ako telefon, nemam dovod ho pouzivat inak, ale true, nie som zamestnany v pravom slova zmysle (aj ked pracujem na jednom projekte momentalne)
Takze potrebujem 11 bod: pracujem a studujem v IT, mam nadpriemerne vysoke IQ (nad 130 podla posledneho merania), chcem od zariadenia ako fungovalo bez kompromisov (Android mi to nezaruci z viacerych dovodov, ktore vsak vyvolavaju flame), svoj telefon nevyuzivam ako modny doplnok aj ked ma tesi, ze vyzera dostatocne reprezentativne co sa hodi v okruhu ludi v ktorom sa pohybujem. Taktiez si rad uzivam nadpriemerneho pristupu k zakaznikom (2 hodiny im stacia na odpovedanie mailu a este sa mi nestalo, ze by nebol problem vyrieseny) vcetne pravidelnych updatov. Plus vsetky tie body ktore som spomenul uplne na zaciatku.
Stastny? Povodne som ti chcel dat len K-, ale mal som chut na majestatnu prokrastinaciu (stale si myslim, ze by to bolo dostatocne, ale momentalne sa nudim), takze enjoy.