Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Stopa
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone a iPod touch

Príspevok od používateľa Stopa »

Shwollo: neboj sa, ja to dobre viem, len Androidisti to zvyknu zapierat :)

A este si zabudol na fakt, ze kedze je iPhone high-end zatial co vacsina predanych Androidov zasahuje az do low-endu, tak majitelia iPhonov su z ochotnejsi minat peniaze na mobilne gadgety => maju vacsi sklon kupovat aplikacie => tvorcovia platenych aplikacii si 2x rozmyslia ci sa im to vobec oplati vyvyjat na Android. Napriklad vyvojari Rovio to rovno vzdali, keby vytvorili platenych Angry birds tak by im to nik nekupil. A to bola iba 1$ aplikacia, niekto s 3-5$ hrou sa neuzivi iba reklamou. Preto na Android nie je Rage a ani Infinity blade.

Takze ja si aj pri tejto "doom & gloom" sprave mozem kludne sediet a som si isty, ze mna osobne to nijako neovplyvni. Proste cela iOS platforma je natolko developersky privetivejsia, ze ziaden odliv developerov netreba cakat.

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2011, 12:19)
O a aby som nezabudol, prave tato fragmentacia je dovod, preco sa mne osobne viac paci WP7, Microsoft vyriesil problem celkom elegantne. Len skoda, ze WP7 nejako nenabera popularitu.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Shwollo napísal:Má väčšie predaje ale to len preto, lebo Android beží na viac druhov mobilov (HTC, LG, Samsung...) A to je podľa mňa najväčšia nevýhoda Androidu. Musia sa robiť aplikácie, ktoré budú bežať na všetkých rozlíšeniach, na všetkých mobiloch... A ak nebude bežať na všetkých tak pochybujem, že to bude mať nejaké extra veľké predaje.
jj presne tak, tvorcovia apps na iOS usia v podstate robiť apps iba na 3 rozlíšenia (iPhone 3G,3GS/iPhone 4/iPad) a to je hlavna výhoda, a stopa to zhrnul perfektne, predsa viac zazobanejších ľudí má iPhony ako neaké Androidy
Stopa
King
King

Pre vsetkych co maju radi relevantne smartphony (teda iba iPhony a Android), alebo len maju respekt pred najvacsim geekom na tejto planete odporucam toto video http://www.engadget.com/2011/01/31/the- ... tation-ph/
Steve Wozniak tam debatuje o Apple, Jobsovi, porovnava Android a iPhone (ano, o Androide hovori vela dobreho) a celkovo dokazuje aky majestatny kapo to je :)
Potom tam maju aj NGP, Playstation phone a pod, ale to som uprimne vypol. Tej Xperii predpokladam totiz rovnaky osud ako Ngage... bez side talking... ktore bolo mimochodom awesome :lol:
Prílohy
talking-3.jpg
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

Stopa napísal:Takze ok, ideme na to:
Akym sposobom si dokazal oddelit marketing vsetkych ostatnych spolocnosti od toho Applovskeho? Tak, ze si MYSLIS, ze je to o oveckach? Mas nejaky normalny dokaz tohoto tvrdienia alebo si to iba prajes? Co sa tyka tech spolocnosti, tak Apple ma iba silnu brand loyalty, ktora vsak u nas na slovensku prakticky neexistuje, takze sa nou ani netreba zaoberat. Vsak kto z tu pritomnych iPhonistov ma Mac? Alebo aspon iPod? Proste brand loyalty je irrelevantna momentalne.
A aj keby bola relevantna, a co? Mercedes, BMW maju tiez bohovsku brand loyalty a stazuje sa niekto? NIE! Ak trochu porozmyslas tak zistis, ze brand loyalty sa vytvori predavanim salvy super produktov. Vsak sa zamysli: ak si kupis 3x bavoraka a so vsetkymi si 2x viac spokojny ako s predchadzajucimi autami, vsakze budes skor nakloneny kupeniu bavoraka aj v buducnosti? NIC VIAC V TOM NIE JE!(vsetky pouzivane capslocky su na zvyraznenie, mas viditelny problem s chapanim pisaneho textu) Ak by vsak BMW vytvorili nejakeho sh*ta, tak im to nik nekupi, rovnako ako aj s Applom. Pocul si napriklad o Motorola Rokr s iTunes? Asi nie, nik to nekupoval. Alebo o hernej konzole Pippin? Detto, a co Apple TV? To si kupilo par tisic ludi v USA a tam to haslo.
Keby mal Apple tak dokonaly marketing co vymyva mozog (k tomuto sa este dostanem), tak Pippin ma momentalne viac uzivatelov ako Xbox 360 a PS 3 dokopy a Apple TV trha predajne rekordy.

A este k tomu vymyvaniu mozgu: to ze si idiot som uz vravel, vsakze? Pre mna je idiotom rozhodne hlavne ten, co nielenze bude zanietene diskutovat, ale vytrvalo trvat na svojej pravde aj ked o danej oblasti nic nevie A VIE O TEJTO NEVEDOMOSTI (velmi podstatna cast, mal som pokusenie dat to vacsim pismom). Asi to nebude pre teba prekvapenie, ale o fungovani reklamy a marketingu nevies zhola nic. Skratim to pre teba: neexistuje ziaden zly marketing a dobry (cest podpasovym vynimkam ktore su pochopitelne zakazane). Proste je kvalitny a nekvalitny, lisi sa len vzorka ludi na ktorych je zamerana. Pricom pri vzorke Applistov to maju tazke, podla statistik sa jedna o inteligentnejsich a vzdelanejsich ludi ako v pripade konkurencie. (tu statistiku som tu aj niekde mal, ale hladat ju koli trollovi veru nechcem)

Proste zatial to tu necham tak, pockam kym prides s RELEVANTNYM dokazom, ze uzivatelia Apple su ovlyvnitelnejsi reklamou, zatial dokazy hovoria proti tebe. Dovtedy varis z vody. Samozrejme chcem dokaz z uznavaneho zdroja, je jedno ci to bude stranka zamerana na psychologiu/marketing alebo technologiu.

A take PS: cely marketing/reklama je o vymyvani mozgu urciteho stupna, bez vynimiek. To len tak na dovazok, aby si si uvedomil ako o tom nic nevies.
Nechapem vazne preco potom porovnavas teda BMW s Apple, ked hovoris je pri BMW existuje brand royalty a na Slovensku pre Apple neexistuje (myslim si opak). Rozdiel medzi BMW a Apple je ze Apple je high end iba v cenovej kategorii a mysli jeho zakaznikov a BMW aj v skutocnosti. Preto zakaznici BMW nie su ovce. Samozrejme ze Apple ma kvalitny marketing na jeho ovecky, Apple marketing obdivujem a na jeho zakaznikoch sa smejem. Brand royalty je u Apple obrovska, dokazom je iPad a Pippin je vynimkou potvrdzujucou pravidlo. Applisti su najinteligentnejsi, ale iba co sa tyka executives v Apple, zakaznici nie su vobec nadpriemerne inteligentni. http://www.msnbc.msn.com/id/40928829/ns ... -security/
Marketing moze a nemusi byt o vymyvani mozgov, ale u Apple je to vymyvanie mozgov najvyssieho stupna podporene WOM. Ziadna ina znacka sa s nou nemoze v tomto zmysle porovnavat.
Presne ako zakaznici, cool, simple, easy, viac dokazov netreba, iba ak z tvojej strany, pretoze si neposkytol zatial ziadne, ktore by vyvratili, co som hovoril. Tie komentare pod tym videom su kratke, ale uplne vystihuju, co Apple ponuka svojim zakaznikom.
A este otazka, do ktorej z tychto spomenutych skupin sa zaradujes? :D :D :D
1. You Are a Fucking Idiot; you believe everything corporate marketing pumps into your empty head. You think the Apple guy is “cute” and the PC Guy is frumpy and gross.
2. You are a graphic designer who listened to all the other graphic designers that told you “Apple is the only computer you can do great creative work on.” While ignoring the obvious fact that the entire Adobe Suite runs just as well on the PC.
3. You are a hopelessly trendy hipster asshole who’s self esteem is so low you’ll do literally anything that the crowd tells you to so that you can be liked. (Pssst: They don’t really like you)
4. You are an open source hippie. You hate Microsoft and think Bill Gates is mean. While ignoring that Apple’s licenses are more restrictive than Microsoft, Apple products are more closed to development and modification than PCs and Steve Jobs had Apple legally threaten a guy who was making fun of him. (Google: Fake Steve Jobs)
5. You think it’s still 1996 and hate that Windows 95 SP1 blue screens twice a day.
6. You’re a Rush Limbaugh ditto head and believe everything that the fat man says including his constant shameless plugging of Apple products and as soon as you move into a bigger trailer you’re getting a Mac.
7. You’re a software developer who wants to automatically eliminate half of the useful development tools from your repertoire.
8. You think that you’re going to make $5M selling the next great iPhone Fart Application.
9. You are so retarded that you think that iTunes and the iPod won’t work with a PC.
10. You’re unemployed and need a $3,500 fashion accessory for your “sitting at Starbucks all fucking day because I don’t have a job” ensemble.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

SME vydalo vlastnu appku, konecne

http://itunes.apple.com/us/app/sme-sk/id409126327?mt=8

uzite v zdravi ;)

btw, myslel som si, ze ignoranti na tomto fore chodia len do sekcie Politika... a bol to omyl... nevadi, toto forum uci tolerancii 8)
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

jackb napísal:SME vydalo vlastnu appku, konecne

http://itunes.apple.com/us/app/sme-sk/id409126327?mt=8

uzite v zdravi ;)

btw, myslel som si, ze ignoranti na tomto fore chodia len do sekcie Politika... a bol to omyl... nevadi, toto forum uci tolerancii 8)
Ak si myslel tym mna, tak som tu prave napisal ohladom ohryzkov posledny prispevok, lebo vidim ze aj tak nema vyznam presviedcat hyperinteligentne mozgy ohryzkarov vymyte kvalitnym marketingom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Všetko okolo iPhone a iPod touch

rockonhustla napísal: Ak si myslel tym mna, tak som tu prave napisal ohladom ohryzkov posledny prispevok, lebo vidim ze aj tak nema vyznam presviedcat hyperinteligentne mozgy ohryzkarov vymyte kvalitnym marketingom.
Vztahovacnost mozno bude civilizacna nemoc... pockaj si na lieky.
O akom marketingu to blabolis? Videl si na Slovensku reklamu na vyrobky od Apple?
Neviem, podla mna sa dobre veci predavaju aj bez reklam, teda aj bez toho aby mi cely piatkovi vecer najnekvalitnejsi operator ponukal daky bullshitny indicky telefon lebo pouziva Android ;)
No a na zaver snad len tolko, ze kym neodskusam nesudim. Zo symbianu 6 3th gen mam este stale koprivku, preto viem ze taky bastel uz do ruk nevezmem. Co sa tyka iOS a Androidu: je jasne, ze auta robene na zakazku po jednom kuse su kvalitnejsie ako ked ich fabrika vychrli stovky kusov denne. Preto mam za to, ze kym robi Apple OS len pre 3 typy zariadeni mal by mat nizsiu chybovost ako ked niekto robi OS pre stovky roznych zariadeni od desiarok vyrobcov...
Stopa
King
King

BEHOLD: Wall of text, ludia s ADD/ADHD by ho vo vlastnom zaujme mali odignorovat.
To, ze iPhone je high-end iba cenovo je iba tvoj nazor. Navyse si nepovedal relevantny dokaz preco, ja sa na tvoju uroven nebudem znizovat:
1) iPhone 4 ma momentalne jedno z najvyssich (ak nie najvyssie) DPI medzi mobilmi
2) aj podla Androidistov je UI viditelne rychlejsie pri beznom pouzivani, vraj ma Android este nejake nezrovnalosti s grafikou, nie som si vsak isty
3) dostavas updaty OS 2 roky v kuse na den 0, ako je na tom Android? Ani tie >500$ nemaju toto privilegium, okrem Nexusov, ale ak je Nexus S rovnaky ako Nexus One, tak bude mat zase nejake ine problemy.
4) na ktoru platformu su vyvyjane high-end hry (Rage, Infinity blade a pod)? Samozrejme iPhone!
5) na ktoru platformu su prioritizovane updaty hyper-popularnych aplikacii (facebook, skype, twitter a pod)? Samozrejme iPhone! Skype pokial viem stale nema ani video hovory na Androide :lol:
6) vidis tie 2 body hore? znamena to ze iPhone ponuka lepsie developerske zazemie, to si myslim zasluzi samostatny bod
7) vydrz baterie je vacsia ako na drvivej vacsine Androidov... uprimne som este nevidel Android zariadenie s lepsou vydrzou, tu drvivu vacsinu davam iba pre istotu
8) v kombinacii so 7 treba spomenut, ze Apple dokazal vyvazit dobru vydrz s vynikajucim vykonom, pri Androidoch je to vacsinou silne naklonene na jednu stranu
9) ufff, snad uz stacilo nie? aj tak vacsina dovodov koli ktorym iPhonisti kupuju prave iPhony je subjektivna a neda sa dokazat, musi ti stacit toto. Plus je to 3x lepsie ako tvoje "nic". :lol:

Takze ak chces dokazat, ze iPhone nie je high end tak smelo do toho, napis dokazy alebo vyvrat moje. Uz sa tesim na "nedokaze to posielat subory cez bluetooth" :lol:

A ten link co si poslal si aj cital? Je to tam vysvetlene ty idiot :lol: Navyse je to porovnanie iba s Blackberristami, nie Androidistami ani nikym inym, plus akosi tam chyba samotna statistika bez ktorej to straca na doveryhodnosti. Taktiez straca na doveryhodnosti ze od anketovanych ludi pozadovali odpoved iba na jednu otazku a nezistovali nic ine. Ja o statistikach viem len velmi malo, ale ani ja by som neurobil taku zakladnu chybu. Ak to teda bola chyba a nie zamer.

A co je na WOM zle? Preboha, vsak to je pre zakaznika najprospesnejsia forma marketingu aka existuje! Ak by sa vsetky vyrobky predavali iba podla odporucani realnych pouzivatelov, tak v priebehu roka vymru vsetky zle produkty! Vies napriklad o tom, ze Samsung galaxy tab vrati do predajne 16% ludi? (iPad vracia iba 2%) To preto, lebo Samsung ich ohukal reklamou aby si to kupili a az doma zistili, aka kopa sraciek to je.

A co s tym jobsovym videom? Mal tam hovorit: toto je celkom dobre, tato funkcia je taka podpriemerna... Spytam sa ta este raz: si ty normalny? Aj keby si mal najhorsi produkt na svete tak ho musis prezentovat ako nieco uchvatne. Ak si myslis ze to robi iba Apple tak si naivny... co by vysvetlovalo preco si naskocil na "Apple-hate bandwagon" bez vlastneho nazoru. Vsimol si si totiz, ze iba opakujes dokola vsetky cliche "dokazy" ktore produkuju anti-applisti bez niecoho vlastneho?

A k tomu poslednemu:
1) mam PC s Windows 7, next
2) nie som graficky dizajner, studujem a pracujem v IT
3) v mojej "crowd" som takmer jediny kto ma iPhone, next
4) Bill Gates a Steven Ballmer su hovada najvyssieho rangu co sa tyka IT (co sa tyka momentalnych aktivit Gatesa tak to bude asi ine) co vyplynulo z historie tejto spolocnosti, nie z rivality s Applom
Vsak Gates dokazal zabit par startupov, jediny video-prehravac na vtedajsom trhu, DOS nebol jeho dielo, GUI ukradol (predtym ako nieco povies, Apple za to GUI zaplatil akciami) atd atd kto by dokazal povedat dobre slovo na niekoho tak slizkeho?
5) windows je aj vo verzii 7 nestabilnejsi ako Mac OS X, ale aj tak pouzivam Win lebo zatial musim, next
6) Rush Limbaugh je irrelevantny, toho cloveka som snad este ani nevidel v pohybe, next
7) alebo mozes byt developer pre najziskovejsiu mobilnu platformu, ja vsak vyvyjam iba pre Win pripadne multiplatformne v jave, next
8) vid hore, vzdy pravdepodobnejsie ako vyvoj 5$ Android aplikacie... ani len fart nemusi byt, priemerny Androidista je warezovy darmozrac
9) vid hore, mam PC, next
10) iPhone pouzivam ako telefon, nemam dovod ho pouzivat inak, ale true, nie som zamestnany v pravom slova zmysle (aj ked pracujem na jednom projekte momentalne)

Takze potrebujem 11 bod: pracujem a studujem v IT, mam nadpriemerne vysoke IQ (nad 130 podla posledneho merania), chcem od zariadenia ako fungovalo bez kompromisov (Android mi to nezaruci z viacerych dovodov, ktore vsak vyvolavaju flame), svoj telefon nevyuzivam ako modny doplnok aj ked ma tesi, ze vyzera dostatocne reprezentativne co sa hodi v okruhu ludi v ktorom sa pohybujem. Taktiez si rad uzivam nadpriemerneho pristupu k zakaznikom (2 hodiny im stacia na odpovedanie mailu a este sa mi nestalo, ze by nebol problem vyrieseny) vcetne pravidelnych updatov. Plus vsetky tie body ktore som spomenul uplne na zaciatku.

Stastny? Povodne som ti chcel dat len K-, ale mal som chut na majestatnu prokrastinaciu (stale si myslim, ze by to bolo dostatocne, ale momentalne sa nudim), takze enjoy.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keď idem reinstallovať Windows ako spravím aby som mal apps aj na novom?
Mám to zálohovať? Neprídem o to?
jackb
Redeemer
Redeemer

Všetko okolo iPhone a iPod touch

begbeee napísal:Keď idem reinstallovať Windows ako spravím aby som mal apps aj na novom?
Mám to zálohovať? Neprídem o to?
Myslim, ze by si si mal zalohovat cely priecinok v AplicationData (teda taky daky adresar v Document and Settings) ktory obsahuje .ipa a vola bud Apple alebo iTunes...
Ja mam podobny problem: dostal som MacBook s BootCampom (ArcGIS, ktory potrebujem v skole je len pre Win) a budem do neho presuvat veci zo stareho notebooku: ako predist strate apps, fotiek a hudby pri syncu na Macku?
Stopa
King
King

Ten priecinok v Application data treba zalohovat, lebo obsahuje udaje o kniznici iTunes. Potom vsak treba zalohovat aj samotne subory kniznice (podla toho kde su) a na novom PC ich treba dat do rovnakeho priecinku. Ak to nie je mozne dat do rovnakeho priecinku, tak treba XML subor otvorit a pomocou "find and replace" (v lubovolnom textovom editore bude) nahradit staru cestou nejakou novou.
Ten druhy sposob som sice neskusal, ale podla toho ako to XML vyzera by to malo fachat.

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 14:46)
A taktiez si treba deautorizovat ucty na starom PC (priamo v iTunes) ak ich na nom nechces pouzivat (co predpokladam, kedze ides robit reinstall). Mas 5 autorizacii tak na co ich minat? Daju sa sice restartovat, ale preco sa tomu nevyhnut ked sa da :)

//edit: ako pise rochedo, jaze chces celu kniznicu, my bad :) takze iba deautorizuj svoj ucet/ucty na starej instalacii a potom ich autorizuj na novej a nakopiruj *.ipa subory do iTunes
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Ja ked som formatoval tak som si len zalohoval .ipa subory a potom na novom OS som ich len otvoril cez iTunes a bez problemov vsetky fungovali.
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Ahojte, mam iphone 3G a rozmyslam ci dat jailbreake alebo nie. Co ziskam tym jaibreakom? okrem cydie.. budem moct stahovat dake cracknute app a tak? dakujem za odpoved..
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Ziskas moznost hrat cracknute apps. A rozne dalsie aplikacie ktore su dostupne len cez Cydiu. Napr. Winterboard. atd.
A samozrejme vela ludi pouziva JB kvoli unlock-u.
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Aha dik. Tak asi pojdem do toho :) A je dake riziko pri JB? napr. strata zaruky, alebo znehodnotenie iphonu?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

riziko je asi len to, že s JB nie je iPhone taký stabilný ako bez. Záruky sa báť nemusíš. Stačí restore a zreklamujú ti to (ja som takto reklamoval iPod Touch v iStores)
Stopa
King
King

U nasich operatov je to riziko aj tak irrelevantne. Ked chcu, tak ti reklamaciu neuznaju z najbizarnejsich dovodov.
Ale s JB to budu mat skutocne o trochu lahsie.

V USA sa nad tym nepozastavuju, tam ti vyreklamuju aj keby si mal 12 homepage-ov warezu :-D
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

V USA je uz JailBreak aj tak legalny, ked dobre viem :)
Stopa
King
King

Ale aj pred tou legalnostou to tak fungovalo :)
jackb
Redeemer
Redeemer

JB sa oplati ked pouzivas O2 a nemas v nastaveniach siete zdielanie internetu....
Napísať odpoveď