Byť SINGLE je pre mna lepšie?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Byť SINGLE je pre mna lepšie?

Príspevok od používateľa ephramko »

lepsie je byt stastny sam, ako nestastny s niekym...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Sillmaril to vystihol asi najlepsie
som momentalne stastne zadany, ale obcas mi je za tym single luto... proste vsetko ma svoje +/- a ked nebudes riesit tak vztah proste neako pride sam
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ako už bolo napísané niekoľkokrát predomnou, možno Ti teraz vyhovuje byť sám. Po niekoľkých sklamaniach Ti proste sólo životná cesta príde ľahšia. Bezstarostnejšia, menej náročná. No po čase sa kamaráti rozutekajú po svete, poženia a už s nimi nebudeš tráviť toľko času, ako doteraz. Človek je tvor spoločenský a to je neodvrátiteľný fakt a trčať do 40ky u rodičov tiež nie je to pravé orechové.
Skrátka po čase opäť začneš pokukovať po nejakom objekte záujmu. To že si teraz single, sa Ti zdá byť zrejme fakt vyhovujúce a aj sa Ti to nejakú chvíľu ešte bude zdať. Pól roka, rok? Dva? Po tej dobe sa však zasa neodvratne vrátiš tam kde si bol. Dievča, vzťah a... To už bude potom len na Tebe. Buď vzťah dlhodobý, alebo rozchod (sklamanie?). To však ku životu neodškriepiteľne patrí a ľudia nie sú sklamaní, či rozčarovaný len z rozchodov, či zmarenej lásky. Často krát sa sklameme aj v kamarátoch, rodine, zamestnaní, či každodenných činnostiach. Čo však neznamená, že na ne teraz zanevreme a už nikdy sa ku nim nevrátime. Takto by to asi nešlo a ďaleko by sme to nedotiahli a keby sme mali zanevreť na každú činnosť, ktorá nám nevyšla, tak za chvíľu ani neotvoríme chladničku, lebo by sme v nej našli jogurt po záruke a zanevreli na všetky jogurty!!
Samozrejme, že teraz nejdem porovnávať sklamanie z lásky so sklamaním z pokazeného mliečneho výrobku, je to čistá ilustrácia. Sklamanie z lásky je samozrejme dlhodobejšie, intenzívnejšie, bolestivejšie. No rovnako dokáže vyprchať a človek po istej dobe (aj keď sa mu to možno teraz nezdá) opäť túži byť s niekým a cítiť opätovanú lásku.
mishulka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mishulka »

som tu nová, no táto téma ma zaujala nakoľko som už asi dva mesiace single, bohužiaľ po 3 rokoch. Používam slovíčko UŽ najmä kvôli tomu že to človeku začne chýbať, áno byť single je podľa mňa jednoduchšie no zároveň aspon pre mňa smutnejšie. Ako tu už bolo povedané všetko má svoje plusy a mínusy. Ale vzťah ak je pekný si myslím že má tych plusov oveľa viac.
Jedy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jedy »

ephramko napísal:lepsie je byt stastny sam, ako nestastny s niekym...
radsej byt stastny s niekym ako nestastny sam
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

mishulka napísal:som tu nová, no táto téma ma zaujala nakoľko som už asi dva mesiace single, bohužiaľ po 3 rokoch. Používam slovíčko UŽ najmä kvôli tomu že to človeku začne chýbať, áno byť single je podľa mňa jednoduchšie no zároveň aspon pre mňa smutnejšie. Ako tu už bolo povedané všetko má svoje plusy a mínusy. Ale vzťah ak je pekný si myslím že má tych plusov oveľa viac.

2 mesiace? ved to je celkom malo na to aby si sa "prebrala" z 3 rocneho vztahu, ano suhlasim chyba to.

nuz ja som dlhsie sam, a sem tam sa mi zda ako keby som chytal v zlom mori, bud chytim rybku co je mala tak ju pustim alebo chytim taku ktoru vziat nesmiem, a stale menit lokalitu nie je ono pretoze clovek uz vie ako nato ... ci ze ucenie robi majstra a zotrvam a mozno aj samo nieco sa chyti...

Byt sam nie je zle ale predsa mat niekoho o ktore sa mozes opriet je asi plus. Ale ako vravim niekomu vyhovuje byt sam niekomu byt vo vztahu, ale zase ? mat vztah? to niekedy je lepsie si ruku pomalat
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Vsetko ma svoje plusy a minusy a hlavne zalezi od pohladu akym sa nato divas..
Som rad, ked som teraz single, kedze casu mam akurat tak na robotu a svoje ukludnenie sa po nej doma pri nejakej hre filme, dobrej veceri a podobne :) Naposledy, ked som mal vela prace a byvala nieco chcela, tak som bol iba podrazdeny a citil, ze je to z mojej strany na silu a tak som to radsej nechal tak.
Ked budem mat nato casu, tak mozno jedneho dna ma to zas pochyti, ale ked vidim sam seba a rozdiel ked som slobodny a zadany, tak ovela lepsie mi je slobodnemu. Nic ma netrapi, akcie chodim kam chcem, kupujem si to co potrebujem ja, ziadne problemy cez sviatky a podobne s vymyslanim darcekov a ziadne zenske problemy..
petrix16
Novice
Novice

Príspevok od používateľa petrix16 »

Soviet))) presne môj nazor)))
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Casom nas to prejde petrix, ale zatial nie..
Niekto nedokaze zit sam, ale niekto ano. Kazdy tu spomina, ze casom cloveku z toho prepne, zo samoty. Neviem o takom stave. Vsak predsa clovek chodi do prace, kde sa pozhovara s ludmi a ked pride domov unaveny, tak nie vzdy ma chut pocuvat este od zeny, ze preco nebol v obchode a podobne. Nedavno som ale pozeral na Discovery chlapika, ktory chce vydrzat 3 mesaice v divocine sam a tam mu zacalo prepinat z tej samoty, ale kto v klasickom svete ostane celkom sam? Vsak predsa ma clovek vzdy nejakych ludi s ktorymi moze ist na pivo. A hlavne ked si zoberies starsich kamosov, ci rovesnikov, tak ti predsa su radi, ked mozu nechat priatelku doma a ist s chlapom na pivo a podebatit aj o inom, ako problemoch, co mu husti priatelka do hlavy. Cize neviem ci by mohol umna nastat stav, ze budem prepnuty, kvoli tomu, ze nemam zenu. Skor opak.
btw: Kolko vztahov, ktore boli v koncoch ci nekonecnych hadkach zachranuje len sex? Dost vela. Aj medzi mojimi kamosmi. tak naco ist do takeho vztahu, ked je to len o jednom? Kolko chlapov sa kvoli zene upija a niektory stratili aj pracu? Taktiez dost..
Umna zatial vidim viac negativ vo vztahu ako pozitiv..Spolocnost je spolocnost, ale ked clovek nema vedla seba fakt, ze dievca za ktore by dal ruku do ohna, tak je to aspon umna zbytocne plytvanie nervami :) Samozrejme to berte s nadhladom, kedze ja som necitlive hovado.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Soviet

ja s tebou v podstate uplne suhlasim, zeny su fajn, ale obcas vedia poriadne liezt na nervy. Nic sa nevyrovna slobode, ked si chlap moze robit co chce a ziadny vztah ani zaväzky ho neobmedzuju..
nikulka88
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nikulka88 »

ja mam uz niekolko rocny vztah, ale bohuzial si niekedy myslim ze je lepsie ludom ktorí su single ako zadaní, pretoze nemaju take starosti, nezazivaju sklamania,podrazy, hadky a pod. Vztah je krasny len vtedy ked ho prezivas po boku takej osoby, ktora ta miluje nadovsetko a mysli len na teba .. a ked si taku este nenasiel.. tak bud radsej single :)
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

nikulka88 napísal:ja mam uz niekolko rocny vztah, ale bohuzial si niekedy myslim ze je lepsie ludom ktorí su single ako zadaní, pretoze nemaju take starosti, nezazivaju sklamania,podrazy, hadky a pod. Vztah je krasny len vtedy ked ho prezivas po boku takej osoby, ktora ta miluje nadovsetko a mysli len na teba .. a ked si taku este nenasiel.. tak bud radsej single :)
My ľudia sme takí, že vždy vidíme len to dobré na tej druhej strane mince. Veľa ľudí sem píše že byť sám je fajn, žiadne záväzky a starosti. Ale nie je to tak celkom pravda. Len sú iné starosti a iné záväzky. Namiesto "povinnosti" ísť s priateľom/priateľkou niekam von je "povinnosť" ísť s partiou do krčmi. Keď ste single, tak to ako povinnosť neberiete. Rovnako ako neberiete ako povinnosť ísť von s partnerom keď ste vo vzťahu. Je to samozrejmosť. Ale keď sa na to pozerať z druhej strany, tak to beriete ako negatívum. Ale veď ono to tu vždy bolo, a vzťahom sa nič nemení. Alebo starosti? Dobre, netrápiš sa vecami súvisiacimi so svojím partnerom, ale trápiš sa napríklad že si sama/sám, že nemáš s kým tráviť večer kým všetci sú vonku s priateľmi/priateľkami a podobne. Či si vo vzťahu alebo nie, je to to isté. Vzťah nie je predsa žiadna povinnosť. Ste spolu lebo spolu chcete byť. A keď proste na toho druhého nemám momentálne náladu, tak sa pekne dohodneme že tento večer si spravíme každí svoj individuálny program. Nie?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

rainbow: Moc sa nato pozeras zenskymi ocami. Je velky rozdiel, ked je single dievca a single chlap. Az moc velky. Vacsina single dievcat, ked je samych, tak dobreze si vlasy nevytrhaju, co su ako zamrznute a nevedia sa dalej v zivote pohnut a myslia len nato, ako si rychlo nejakeho najst, aby neboli same (skusenost byvalej, ktora po nevydarenom vztahu ide hned do dalsieho a dalsieho, len aby nebola sama). A ako pises, ze sa clovek trapi, ze je sam? Neviem odkial mas toto. Hadzes vsetkych do jedneho vreca, ale aby som si lamal hlavu s tym, ze som sam? Dospely clovek ma aktivity/pracu/kolegov pri ktorych nema na podobne priblble zmyslanie cas. Pride z roboty a myslis si, ze bude premyslat nad tym, ze je sam? Prdlajz. Pekne sa schyti, ide si kupit nieco na veceru. Potom si spravi veceru a schuti sa naje. Popripade pozrie nejake tie spravy a akurat mu ostane casu tak na spanok, ci pozretie si filmu pri ktorom zaspi. Nerozpravam o ludoch, ktory byvaju s rodicmi a taketo problemy nemaju a preto maju vela casu a premyslaju nad samotou a podobnymi srackami. To uz je ich problem, nie moj.
A cez vikend? Ten vzdy ujde ako voda, kedze co clovek nestihol za tyzden kvoli praci, tak dobieha cez vikend. A ak sa este do toho vojde nejake to vybehnutie na pivo, tak fakt clovek neobsedi.

Nemozes teda hadzat vsetkych do jedneho vreca. Velmi vela zalezi od stylu a sposobe, akym dany clovek zije a akych ludi ma okolo seba. To co som hore pisal, je povacsine aj moj den, kedy fakt nemam cas rozmyslat nad dakou samotou. Snazim sa splnit svoje sny a viem, ze tak ci tak dlho na svk neobsedim, tak naco vrazat peniaze do nejakej dievciny, ked ich mozem odlozit na lepsi zaciatok pre seba v inej krajine atd? :)
Nato som este velmi mlady..
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

soviet - suhlas
rainbow - najlepsie to asi vyjadruje tento uz notoricky znamy citat
Láska je pre muža súčasťou jeho života. No pre ženu je celým jej bytím (Lord Byron)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ked je zena single, tak je castejsie nestastna ako ked je single chlap. Pretoze muz vo vztahu zo zenou ma viacej obmedzeni a povinnosti ako zena. Vztah je vecsinou vyhodnejsi pre neznejsiu polovicku ludstva ako pre nas a napisem konkretne svoj pripad:
Ked som bol single, tak okrem prace bol vsetok volny cas iba môj. Zil som v prenajatej garsonke sam, nikto ma neobmedzoval. Ked som chcel byt 3hodiny v kuse na nete, tak som bol. Ked som sa chcel hrat, tak hral.
Isiel som spat kedy som potreboval. Vsetky peniaze a cas boli iba moje a minal ich iba na seba. Mohol som si vodit do bytu kamošky ake som chcel, bola to iba moja vec. Pozeral Dvdcka, cital knihy a vela sportoval.
:minus:
Od isteho dlhsieho casu mam priatelku a byva u mna. Zivotny priestor mam tym padom automaticky mensi. Menej volneho miesta v skrini aj v posteli. Musim sa jej venovat, pocuvat veci ktore ma zaujimaju malo, alebo vôbec. Aj ked nie je financne narocna, napriek tomu mam s nou spojene urcite vydaje, ktore nie su vôbec zanedbatelne.
Nemozem si robit co chcem, ale vzdy je to kompromis / v tom lepsom pripade/ medzi nami dvoma. Hry som kedysi hraval iba malo, ale obcas hej, ale dnes to uz nerobim, lebo by ma hned vysmiala ze ci som decko.
Filmy sa nam pacia podobne, tam sa vecsinou zhodneme. Nemozem ale pocuvat nic tvrdsie, lebo jej to vadi. Nemozem si ani obcas pustit péčko, lebo to z principu neznasa, co chapem. Byt furt prekuruje, lebo jej je zima, zatial co ja sa idem upiecť. Musim pocuvat otazky typu kam nas vztah smeruje a aby som sa snazil pripravit na rodinu v buducnosti.
Samozrejme moznost ze by som si priviedol nejaku zensku domov uplne odpada.

:plus:

blizkost cloveka ktoreho mam rad
pravidelny sex- len neviem ci je to az take pozitivum, nakolko sa z toho zakonite po urcitom case stava stereotyp.
obcas vyzehli a pomaha s upratovanim,nieco jednoduchsie navari

Moja osobná výsledovka je, ze byt singlom je asi tak 10x lepsie ako vo vztahu, ale chapem ze kazdy sa na to pozerame inac a niekto sam byt ani chvilu nedokaze. :|
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ach tie zeny - s nimy zle bez nich este horsie :D
gogo956 napísal:Musim sa jej venovat, pocuvat veci ktore ma zaujimaju malo, alebo vôbec.
Vyhodou je, ze na ne nepotrebujes nijakym sposobom reagovat. Proste staci byt ticho a prikyvovat.
gogo956 napísal: Aj ked nie je financne narocna, napriek tomu mam s nou spojene urcite vydaje, ktore nie su vôbec zanedbatelne.
To je rovnako ako prvy pripad, "dan z zeny".
gogo956 napísal:Nemozem si robit co chcem, ale vzdy je to kompromis / v tom lepsom pripade/ medzi nami dvoma. Hry som kedysi hraval iba malo, ale obcas hej, ale dnes to uz nerobim, lebo by ma hned vysmiala ze ci som decko.
A to je prave blbost. Ja som tiez hranie obmedzil (aj ked hlavne koli sebe - vela hier ma jednoducho nebavi) ale stavala sa aj situacia, ze ona sa ucila a ja som sa hral (ja s nou nebyvam ale ked bola u mna na vikend a podobne). Nie je sice stastna, ze sa hravam, ale tak uz som ju naucil brat ma takeho aky som. Chlap vzdy bude mat v sebe kus dietata a hotovo. Pokial sa nehram na ukor venovania sa jej tak to proste musi zniest. A to nehovorim o tom ked dostanem neaky napad nieco si nakodit. Vtedy si zijem programovanim a pocitanim matiky a tiez to so mnou nema lahke. Ale vie ze ked ma milovat, tak ma milovat takeho aky som.
gogo956 napísal:Nemozem ale pocuvat nic tvrdsie, lebo jej to vadi.
No o tom viem svoje. Zaucat zensku zatazenu na romaticke popove skladby do tajov progresivneho metalu je proste nemozne. Vtedy volim kompromis - cize jemnejsie skladby progresivneho metalu :D . To uz znesie, dokonca minule ocenila Satrianiho (to sice nie je progmetal ale tiez je kua dobry).
gogo956 napísal:Byt furt prekuruje, lebo jej je zima, zatial co ja sa idem upiecť.
Tak v tomto jednoznacne kompromis. Poznam situacie, ze jej je zima a ma na sebe teplakovu supravu a nemoze sa na mna pozerat ako si v pohode fungujem v kratasoch a tricku. Ale tak ak ti je neprijemne teplo tak ona nech sa viac oblieka.
gogo956 napísal:Musim pocuvat otazky typu kam nas vztah smeruje a aby som sa snazil pripravit na rodinu v buducnosti.
No ak o takychto veciach neuvazujes tak jej to jednoducho vysvetli, ze na to este mate cas. Inak ta to pripravi o rozum a tvoje rozhodnutie vziat si ju nebude zdaleka take dobrovolne ako by bolo vhodne.
gogo956 napísal: Moja osobná výsledovka je, ze byt singlom je asi tak 10x lepsie ako vo vztahu, ale chapem ze kazdy sa na to pozerame inac a niekto sam byt ani chvilu nedokaze. :|
Ja si myslim, ze problem nie je v tom ze nie si single ale ze si nevies ten vztah proste uzivat. Miera obmedzeni prevysuje mieru pozitiv. Lenze ako sa zariadis, tak to mas. Podla toho ako si to vykresil si riadny "podpapucnik obycajny".
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Po 4 rokoch vo vzťahu som už 9 mesiac single. Úplne mi to vyhovuje takto ako to je. Nemám žiadne pocity nejakého nedostatku, myslím ako mať pri sebe niekoho, pretože po pravde nemám ani čas na to myslieť.. Škola, problémy doma, zasa škola...čiže taký nejaký stereotyp mi bráni myslieť na to či by mi nebolo lepšie s niekym... Ale túto pauzu si vychutnávam, ak sa nájde nejaké voľno idem von s kamarátmi, ideme sa baviť, športovať...veľa vecí mi vynahrádzajú kamaráti, sex neriešim, takže načo by mi teraz bol partner...ale aj napriek všetkým tým sklamaniam čo som zažila je jasné že asi single nechcem ostať do nekonečna ... Jednoducho teraz nehľadám, a ak niečo po čase príde tak to budem brať ako to je...
Čiže single život je krásny, ale ak si nájdete toho správneho partnera s ktorým budete šťastnejší, nieje o čom :)
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

heheh :)))

Problem nie je byt sam, to je velmi jednoduche a lahke... problem je ten aby si to nebral vazne lebo ti rupne v hlave a ozaj ako pisala karafiatko si uzivat zivot, aj ked predtym to bolo ine. Ak ma clovek aktivity alebo nejaku pracu tak je to najlepsie to je ako pisal soviet ze vtedy clovek nema sancu na nieco take mysliet lebo sa otaca 10x aby nieco mal a nasiel si pre seba volny cas a mohol relaxovat a ma v pazi ci ma niekoho alebo nie.

Co sa tyka fyzickych potrieb tak sem tam to vidno ako aj na zene tak aj na muzovi toto je bez debaty a nikto naj mi nevravi ze nie :D mozes byt harmonicky ako chces vysporiadany :D ale nejde to to proste vidno...A musim uznat ze cim menej sa clovek zamysla nad tym ci byt s niekym alebo nebyt je zivot ovela krajsi :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

niekedy si tiez hovorim ze keby som sam tak by mi odpadlo kopec starosti, stresov a neviem este coho vsetkeho...ale ver mi ze by som tak isto prisiel aj o kopec radosti, zazitkov, lasky atd.... vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody...vacsinou clovek ktory je sklamany zo vztahu si mysli ze ked bude sam bude mu lepsie..... mozno to tak je, ale iba docasne....ver ci never postupne ti dievca, ktore by bolo vedla teba zacne chybat....

jedina vyhoda je asi v tom ze mozes z chuti robit co len chces, chodit kam chces, vracat sa kedy chces a v akomkolvek stave chces :) toto vsetko su vsak veci, ktore postupne tiez omrzia alebo prinajmensom uz nebudu v tvojom zivote zaujimat take postavenie ako pred tym...

takze ci teraz alebo potom si najdi nejaku dobru dušu s ktorou si budes rozumiet a hlavne musis byt pred nou sam sebou a to vzdy a vsade !

drzim palce
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial vas priatelka obmedzuje a vyzaduje neustalu pozornost, potom sa nedivim, ze single sa vam zda lepsie. Je dolezite si dat od seba oraz - kazdy ma svoje konicky, ktorym sa venuje naplno. U mna osobne je to sport a s nim spojene pivo s roznymi partiami (hokej, florbal) a priemerne raz za dva tyzdne zavody RC aut, ktore mi zaberu cely den. U vsetkeho tohto uplne vypnem hlavu, na priatelku vobec nemyslim, uzivam si chvile s kamosmi. Ona ma cas riesit svoje veci, zobrat auto a ist si obehnut obchody. A nie je nic lepsie ako mat spolocne zaluby - u nas je to geocaching - vylety do prirody so spolocnymi znamymi, nasledne grilovacky u niekoho na zahrade. No a najdolezitejsia cast u mna je volnost, ktoru mi dava pri navsteve parties v kluboch. Sama vie, ze tam dlho nevydrzi, ale nema potrebu tam sediet do rana a "davat na mna pozor". Takze mam moznost sa vyblaznit kolko potrebujem. Samozrejme su momenty, kedy si clovek povie, ze zrovna teraz byt single tak je to parada, ale tych je rozhodne menej ako tych druhych. Za mna rozhodne VZTAH. Samozrejme nie kazdy hned narazi na osobu, ktora je takto milujuca a tolerantna. Na druhu stranu, neocakaval by som, ze sa na osobe nieco po rokoch-dva zmeni, preto pokial clovek vidi, ze priatelka mu nedava takmer ziadny osobny priestor - ja osobne by som takyto vztah hned ukoncil.
Napísať odpoveď