Chcem kúpiť auto
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
toto je uz skoro kompletny dopyt po aute ... este tak napisat priblizny cenovy nastrel, nech sa vie ci radit skor smerom k mondeju, alebo k merklu a je to f cajku

-
p4ra
Redeemer
Mam dilemu trosku. Cim viac pozeram auta (denne aj 3-4 hodiny), zacinam premyslat, ze ci kupit Ford Mondeo napr. rocnik 2007 alebo kupit napr. BMW 3 Touring, rocnik 2003? Neviem sa rozhodnut, co je lepsia a bezpecnejsia kupa. Tou bezpecnostou mam na mysli kvalitu spracovania, odolnost auta ako takeho atd.
Napriklad pozeram toto.
http://www.autobazar.sk/inzerat/192528/ ... enon-koza/
Bola by to dobra kupa? Zla? Neviem. Kupujem si 1. krat svoje vlastne auto, a nerad by som sa popalil.
Potrebujem proste v tomto trosku nakopnut.
Vdaka.
Napriklad pozeram toto.
http://www.autobazar.sk/inzerat/192528/ ... enon-koza/
Bola by to dobra kupa? Zla? Neviem. Kupujem si 1. krat svoje vlastne auto, a nerad by som sa popalil.
Potrebujem proste v tomto trosku nakopnut.
co sa tyka Fordov ti asi moc neporadim ale co viem ja tak e46 niesu nejako extra bezpecne auta...ziadny extra priestor vo vnutri, ziadna extra odolnost... co ale straca na tomto dobieha dobroru ovladatelnostou, kvalitou spracovania, dobrymi motormi atd... v podstate u BMW asi nic neobvykle..ale ako pises ked mas bezpecnostou na mysli odolnost auta ako takeho tak myslim ze vytaz je jasny
ked chces nieco o bezpecnosti ako takej tak sleduj Euro NCAP testy
http://www.euroncap.com/tests/ford_mondeo_2007/299.aspx
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_2001/98.aspx
inak osobne by som neriesil specialne bezpecnost...dneska ta moze zmiest hocikto a hocikde a pokial nemas nejaku lod tak je v podstate vsetko jedno
novsie auto je predsa len novsie ale na druhej strane rozdiel tych 4 rokov nemusi byt taky hrozny... a povedal by som ze ked porovnavas bavorak tak mozno ani ziadny
ja osobne byt tebou idem do e46, sedan alebo touring 330d, 2003-2005...super vozenie, ked potrebujes vykon mas ho, ked ides s lahkou nohou tak krasne spotreby na BC sa len tak predbehuju
ked chces nieco o bezpecnosti ako takej tak sleduj Euro NCAP testy
http://www.euroncap.com/tests/ford_mondeo_2007/299.aspx
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_2001/98.aspx
inak osobne by som neriesil specialne bezpecnost...dneska ta moze zmiest hocikto a hocikde a pokial nemas nejaku lod tak je v podstate vsetko jedno
novsie auto je predsa len novsie ale na druhej strane rozdiel tych 4 rokov nemusi byt taky hrozny... a povedal by som ze ked porovnavas bavorak tak mozno ani ziadny
ja osobne byt tebou idem do e46, sedan alebo touring 330d, 2003-2005...super vozenie, ked potrebujes vykon mas ho, ked ides s lahkou nohou tak krasne spotreby na BC sa len tak predbehuju
-
p4ra
Redeemer
Definitivne mi ide o bezpecnost posadky, ale tym hore som skor myslel, ze mi nebude kazdu chvilu auto v service. Vdaka za postrehy.
pri kupe auta by som hviezdicky vobec neriesil. Samozrejme, ak by jedno malo 2** a druhe 5*****, tak by to mozno zavazilo.
tak toto mi prosim vysvetli. Ak si to myslel v porovnani s mondeom z roku 2007, tak to mozno beriem. Bolo by zvlastne, keby auto strednej triedy, konstrukcne starsie o 9 rokov by na tom bolo rovnako ako o 9rokov mladsie Mondeo.co viem ja tak e46 niesu nejako extra bezpecne auta
no ja ich neriesim tiez..iba som ich uviedol pre porovnanie ako ktore auto natom je...
nemyslel som porovnanie priamo s Mondeom...pisal som ze s tym mu neporadim....poste 3ky odkedy su 3kami tak neposkytuju extra bezpecnost..... Mondeo moze byt kludne lepsie a kedze je novsie zrejme aj bude..teda co sa bezpecnosti tyka
nemyslel som porovnanie priamo s Mondeom...pisal som ze s tym mu neporadim....poste 3ky odkedy su 3kami tak neposkytuju extra bezpecnost..... Mondeo moze byt kludne lepsie a kedze je novsie zrejme aj bude..teda co sa bezpecnosti tyka
-
maciatko99
Medium Star
nordkapp_pb - Možno je to dopyt po aute, veď predstava už je. Cena neviem, rozmyšľam, že tých 7 až 10 000 by som dala v hotovosti a vzala to na 5 rokov, tam by mala byť splátka tak 350-400 eur čo som si zisťovala, teda pokiaľ by sa jednalo o ten uvedený Mercedes čo som písala. Za to čo by som predala staré auto, tak by som vyplatila ten leasing čo mi ostáva.
ak by som ti mohol skromne poradit, zober si radsej pozicku, auto kup v hotovosti a splacaj banke..leasingu by som sa radsej vyhol...a este stale nevies ci stare auto predas
Chcem sa spýtať na motor 2.0HDi 66kw od Pežotu. Má ten motor turbo alebo nie? Je to dobrý motor do 307SW?
Thx
Thx
Co sa tyka turba tak Ano ma to turbo. Co sa tyka motora tak sa da povedat, ze je celkom spolahlivy. Pri dobrej udrzbe neni problem 500 000 km.
p4ra brazdil som len tak autobazar a padlo mi nieco do oka....
http://audi-s8.autobazar.eu/42-v8-quatt ... 72597.html velmi zachovala
streknut kolesa do normalnej farby + prerabka na plyn a ja osobne by som si za tie peniaze radsej vyvazal rit v tomto
je pravda ze nove to nieje, a nabehane uz to ma svoju porciu..ale u tychto motorov by to nemuselo byt tak strasne
ale to len tak ako chutovka som sem dal
http://audi-s8.autobazar.eu/42-v8-quatt ... 72597.html velmi zachovala
streknut kolesa do normalnej farby + prerabka na plyn a ja osobne by som si za tie peniaze radsej vyvazal rit v tomto
je pravda ze nove to nieje, a nabehane uz to ma svoju porciu..ale u tychto motorov by to nemuselo byt tak strasne
ale to len tak ako chutovka som sem dal
common-rail-ovy turbo diesel. Ako kazde hdiSapo napísal:Chcem sa spýtať na motor 2.0HDi 66kw od Pežotu. Má ten motor turbo alebo nie? Je to dobrý motor do 307SW?
Thx
-
Suffel
Guru
Header - to by som radsej isiel do mondea ako do tej S8-cky.. osobne by som bral asi 3-er ale tak ani to mondeo by nemusela byt zla volba..
Sapo - ano turbo to ma tak ako bolo aj vyssie napisane, motory robi Ford tieto 66kW nejako neohurovali vykonom a pri plnom aute to nieje to prave orechove a motor ma co robit.. osobne by som bral nieco silnejsie..
Sapo - ano turbo to ma tak ako bolo aj vyssie napisane, motory robi Ford tieto 66kW nejako neohurovali vykonom a pri plnom aute to nieje to prave orechove a motor ma co robit.. osobne by som bral nieco silnejsie..
-
p4ra
Redeemer
Tak som nakoniec kupil v piatok. Z tolkeho vymyslania som sa aj tak vratil k povodnemu zameru. Kupil som Skoda Octavia II Combi 1.9 TDi 4x4 vo fullke. Som maximalne spokojny a dufam, ze bude dobre sluzit.
Napriek tomu vdaka vsetkym za tych par tipov a uzitocnych rad, ktore som si mohol precitat.
Napriek tomu vdaka vsetkym za tych par tipov a uzitocnych rad, ktore som si mohol precitat.
-
Peter_Retep
VIP
cauko takze moja otazka: co by ste mi poradili ako prve auto. Nemusí to byt nejake drahe ide o to ze to bude uplne prve auto a chcem na nom nabrat prax nejaky rok ci dva. Cenovy strop je nejakych 2000 €.
-
RATZINGER666
Darca
len na naucenie sa? alebo auto potrebujes a planujes s nim niekam pravidelne dochadzat?
Ahojte, myslíte si že sa oplatí kúpiť Octaviu I 1,9 TDI za 4000eur , ročník 2001-2003 .. Aký je najspolahlivejší motor do octavie ?
-
Suffel
Guru
ale zalezi od toho kolko kW, 66kW, 81kW??.. najspolahlivejsie boli urcite 2.0TDi 103kW ale tie sa davali len do oct. II
-
RATZINGER666
Darca
najspolahlivejsie boli asi tie 66kw, akurat vykonom a ani kultivovanostou nijako neoslnia, podobne, ako verzie s vyssim vykonom... spotreba tiez sedy priemer... ako spomina suffel, najlepsie na tom boli 2,0tdi v novych octaviach, ale iba commonrailove verzie... z benzinov atmosfericky aj preplnany 1,8l...
za 4000 je to priemerna cena, zalezi, v akom je stave... ak je zachovala, moze to byt dobra kupa...
za 4000 je to priemerna cena, zalezi, v akom je stave... ak je zachovala, moze to byt dobra kupa...
Chcem to hlavne po meste co vravite na motor 1,4 16V