Nikola Tesla
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nikola Tesla
k tým detektorom - nám to profák vysvetľoval tak, že akonáhle sa na časticu pozrieme (detektorom, je jedno čím a ako), tak už sme ju z kvantového hľadiska ovplyvnili a stáva sa z nej "bežná" častica a za dvoma štrbinami nepozorujeme interferenciu, ale obraz ako keď cez dve diery hádžeme kamene. Keď dáme detektory preč, opäť sa objaví interferencia vlastná vlnám - záver: častice majú dualistický charakter (sú zároveň vlna i častica). Si si istý tým, že sa tá častica fyzicky rozdelila? Lebo to mi nejde do súvisu s kvantovou mechanikou. Tá hovorí ako som už písal - častica prejde oboma dierami súčasne, každou s istou pravdepodobnosťou.
No ano, je to presne tak ako pises. Len ten dualisticky charakter sa snazili vysvetlit tym, ze sa castica moze rozdelit, pripadne sa objavi ta ista castica z paralelneho vesmiru a tak. Je to dost "teoretizujuci" dokument, hlavne som to tu spominal kvoli tomu, ze aj v dnesnej dobe nerozumieme vsetkym dejom okolo nas. Tiez tam jeden vedec hovoril, ze vdaka zrazkam v linearnych urychlovacoch mozeme objavit este dalsie castice, ktore uplne zmenia cele vnimanie atomov a prirovnaval to k tomu, ze v minulosti bolo vela pripadov ked sa vedci na niecom zhodovali a nakoniec to vobec nebola pravda (zem je plocha, zem je v strede slnecnej sustavy...) a to iste nam hrozi aj dnes.
Na margo tých zmien: som sem posielal niekde video o tom, ako sa vraj budú prepisovať učebnice fyziky. Sme stále bližšie a bližšie k tomu, že nás vesmír nie je jediný, ale že je len súčasťou multiuniverza, ktoré sa nachádza v 11 priestore - obrovskom hyperpriestore.
-
P3Bo
Guru wannabe
Zistíme že sme bunky lol
Pekná debata o fyzike
No tie vynálezy - voľná energia a podobne, aj keby niekto niečo také dokázal, tak nikdy by sa to nedostalo na svet, pretože z energie profituje ohromné množstvo firiem a ľudí, ktorí maju veľa vecí pod kontrolou
Spomínam si, že tak 4-5 rokov do zadu sa v USA rozbehol obchod s elektromobilmi, okrem tankovacíh staníc začali pumpy inštalovať aj nabíjacie stanice, kupovali si tieto elektromobily filmové hviezdy, hudobníci, umelci... No a potom zrazu nič. Bez slova a akéhokoľvek dôvodu (ani že by bol bankrot) to zmizlo, zrazu nebolo, neexistovalo a ľudia po pár mesiacoch na to zabudli. Teraz sa znova črtá ešte väčšia vlnka útoku elektromobilov, tak som zvedavý, či toto sa im podarí vymazať z povedomia. 
Dosť od témy, prihodím niečo k nej - Chystá sa film Untitled Nikola Tesla Project http://www.imdb.com/title/tt1710622/ No má to byť akčná sci-fi dráma, tak pravdepodobne nejaký "kasovo-trhákový" shit s príliš prehnanými nápadmi
Dosť od témy, prihodím niečo k nej - Chystá sa film Untitled Nikola Tesla Project http://www.imdb.com/title/tt1710622/ No má to byť akčná sci-fi dráma, tak pravdepodobne nejaký "kasovo-trhákový" shit s príliš prehnanými nápadmi
Sorry, ale Amíci nedokázali utajiť plány atómovej ani vodíkovej bomby, pochybujem, že by sa akýkoľvek zdroj free energie podarilo takto ututlať a popritom sa ešte investujú hrozné zdroje do vývoja fúzneho reaktoru ITER alebo do vývoja štiepnych reaktorov 4. generácie. Aj keby niekto konečne vymyslel efektívne elektrické vozítko, tak ho potrebuješ stále nabíjať a tú energiu musíš zase niekde vyrábať. Nikola Tesla bol génius a vizionár, jeho vynálezy zmenili svet, ale pre verejnosť bol v podstate prototypom "šialeného vedca" (pózoval pri elektrických výbojoch), to môže skresľovať obraz o ňom aj dnes.
na Teslovych principoch funguje aj HAARP, ktory obvinuju za niektore prirodne katastrofy
A o aky Teslov princip sa konkretne jedna v projekte HAARP??? 
-
Janio
Zablokovaný
Tunguská príhoda... Vraj nás zachránil
V téme o zemetrasení tam niekto dal link. Je tam 5 videdii o tom... (Tuším, že to bol stoporko ?)
A podľa môjho názoru bol Tesla veľký génius, ktorý svoju dobu predbehol na kilometre. Škoda, že už nežije
A podľa môjho názoru bol Tesla veľký génius, ktorý svoju dobu predbehol na kilometre. Škoda, že už nežije
-
Stoporko
VIP
spixy - ten dokument čo som dával do témy o Japonsku: výsledný záver bol taký, že Tesla podporil obranný mechanizmus Zeme a spoločne zničili, resp. rozdrobili vesmírne teleso, ktorého priamy dopad by inak spôsobil smrť väčšiny tvorstva tu na Zemi. Podľa toho videa využil Tesla prírodné "kanály" v ktorých tečie energia, podporil ich a pomocou rezonancie ich tak "vyburcoval," že vo výsledku bolo vidno ohnivý stĺp, ktorý hore roztrieštil prilietajúci meteorit. Našli sa úlomky toho meteoritu, takže nešlo len o to, že si Tesla potreboval vyskúšať svoje teórie. Šlo o potenciálnu hrozbu. Toľko ten dokument. Len na okraj ešte spomeniem, že tieto myšlienky tam prezentovali seriózni vedci z Ruska, teda páni s titulmi, nie nejakí UFO fantastovia.
-
Janio
Zablokovaný
A ako mohol spôsobiť to, že tu padal meteorit ?
-
Stoporko
VIP
Janio - kukni si ten dokument čo som dával do témy o Japonsku - Tesla nespôsobil, že na nás padal meteorit. Jeho zásluha je v tom, že údajne zabránil mrte katastrofe tým, že ten meteorit rozbil ešte vo vzduchu na malé kúsky.
ma ten dokument nejaku realnu vypovednu hodnotu? ja len ze ci sa to oplati pozerat
a kam padli tie ostatné kúsky? (potom boli asi menšie, keď o nich nič nevieme) Neviem či bolo nejaké cunami v 1908.
-
Janio
Zablokovaný
stoporko ten dokument som videl a bol dosť zaujímaví... No ty a jeden karma onanista, ste si to vyložili zlé...
Ja som sa len pýtal spixiho, ako podľa neho to mohol spôsobiť on, nie, že to aj spravil ! Keďže som aj písal vyššie, že nás zachránil, tak si nenaseriem do huby o príspevok nižšie
Ale jasné, onanisti onanujú, keď ani nevedia načo to majú... A ešte sa mňa pýtajú, či som nepadol na hlavu
// Tie kúsky sa vraj neskôr našli...
Ja som sa len pýtal spixiho, ako podľa neho to mohol spôsobiť on, nie, že to aj spravil ! Keďže som aj písal vyššie, že nás zachránil, tak si nenaseriem do huby o príspevok nižšie
Ale jasné, onanisti onanujú, keď ani nevedia načo to majú... A ešte sa mňa pýtajú, či som nepadol na hlavu
// Tie kúsky sa vraj neskôr našli...
-
nestik
Medium Professional
Som rad ze som nasiel takuto temu. V poslednom case som sa zacal velmi zaujimat o neodhalenych zahadach vesmiru, o uz nezijucich genioch, bez ktorych by sme v dnesnej dobe nemali mozno ani pocitace. A hlavne ma zaujal Nikola Tesla. Tak ako sa vsade uvadza a je to aj pravda tento genius je v porovnani s Einsteinom davno zabudnuty a u mna to donedavna bolo takisto. Kym som sa o tieto veci nezacal zaujimat vedel som len ze bol nejaky clovek, ktory musel zrejme nieco vynajst kedze podla neho je pomenovana jednotka merania magnetickej indukcie. Ale ak clanky, ktore som cital neboli zavadzajuce tak to bol nezvycajny genius, ktoreho uznavam asi ako nikoho ineho. A hlavne ma fascinuju udajne projekty "Rainbow", v ktorom doslo k zneviditelneniu lode a preniknutie 2 osob do buducnosti o 40 rokov vpred a na ktorom pracovali 3 velke vedecke osobnosti ako Nikola Tesla, Albert Einstein a John von Neumann. A projekt "Montauk", ktory sa pokusal o prenasanie myslienok v case a priestore. A tiez ktovie ci by sme dnes neboli este niekde dalej, keby po smrti Teslu nezburali jeho laboratorium aj s materialmi. Neverim tomu ze na niecom prave nepracoval a nebol blizko k dalsiemu genialnemu vynalezu. Ale ktovie, mozno si niekto materialy ukradol pre seba a profituje z toho aj teraz. Ale to su vsetko len obrovske dohady, o ktorych hodnovernosti sa uz zrejme nikdy nedozvieme (jedine ze sa prenesieme v case za nimi do minulosti
). Tiez by ma zaujimalo ci Einsteinova teoria relativity, bude v konecnom dosledku potvrdena, kedze vraj este stale nieje 100% dokazana, najma z jeho vyroku ze najvacsia dosiahnutelna rychlost je svetlo, co uz zrejme nieje pravda, aspon co som sa docital.
-
javatar
Hardcore addict
Tiez si bol donedavna zabudnuty genius?nestik napísal:tento genius je v porovnani s Einsteinom davno zabudnuty a u mna to donedavna bolo takisto.
O projektoch znevidetelnenia lode, teleportacie a pod. som cital aj ja a verzia ktora sa mi zda byt najpravdepodobnejsia je, ze su to informacny sum produkovany USA vladou pocas studenej vojny. Proste podhodili rusakom "akoze tajne" informacie o veciach ktore sa nikdy nediali. Efektivna praktika v akejkolvek vojne nie len v studenej...
-
nestik
Medium Professional
Ktovie, vraj posadka lode Eldridge, s ktorou mal byt robeny pokus vravi ze nic take sa nekonalo takze to tiez hra v prospech tvojej uvahy ale zase necudoval by som sa keby sa o to postarala len vlada USA.
Sú to nezmysly.