7 sekundové mrznutie pc

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
cuciny
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

7 sekundové mrznutie pc

Príspevok od používateľa cuciny »

:smt006 Ahojte :smt006 v poslednom čase mám menší problém počas nejakej hry sa mi stane ked hrám napr. csko tak sa mi zasekne ovládanie akokeby som držal šípku pohybu dopredu a pritom aj ked ju pustím samo ide dopredu (a nereaguje na žiadne tlačidlo ani na pohyb myšou) po 5 až 7sekundách zastane a funguje aj zase reaguje všetko ďalej, alebo sa mi stalo že aj samo strieľalo ako keby som držal tlačítko na myši a aj ked dám ruku preč tak striela dalej a trvá to asi 5-7sekúnd a robí to len niekedy raz za polhodinu alebo raz do hodiny neviem čím by to mohlo byť ovládače mám nainštalované na všetko, myš mám pol roka a klávesnica má už niekolko rokov ale funguje stále bez problému ale nemyslím si že to je niečo z myšou alebo klávesnicou. ak niekto viete alebo máte podobnú skúsenosť prosím poraďte :smt081 robí mi to niekedy aj častejšie 2x do 10 minút a sa mi stalo že aj 2x do minúty pri tom seku tých pár sekúnd ani myš a klávesnica nereaguje tak neviem čo s tým :smt017 stále mi to robí niekedy aj dva krát do minúty prosím vás ak niekto viete alebo máte skúsenosť poraďte mi :?: :plus: zistil som že to nemá nič s procesorom system ide kludne a zrazu nevidno ani kurzor myši a narátal som 7 sekúnd pokiaľ sa kurzor objavil aj hardisk je v poriadku aj ramky sú ok a mám aj stále aktualizovaný systém a najnovšie ovládače :smt081 ked mám spusteného správcu úloh tak tam neukazuje počas toho žiadnu podozrivú hodnotu :smt017
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: 7 skundové mrznutie pc

Príspevok od používateľa Soviet »

A nieje to nahodou len tvoj ping? Ktory reaguje opozdene na prikaz, ktory si zadal ? Alebo to robi pri kazdej hre aj ktora nieje po nete?
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

typicky priklad lagu..bud ked hras ti niekto z rodiny z vedlajsej izby(mama,sestra,pes) surfuje po nete alebo mas slaby internet mohol by si postnut aky mas upload/download alebo ti bude treba povolit porty..ak mas zapnuty firewal tak ho vypni..moze to byt aj pretazenym serverom..vacsinou byva zly ping na zahranicne servery ak nemas kvalitny net
cuciny
Medium Expert
Medium Expert

ahojte:) nejedná sa len o csko to mi ide výborne a je to jediná hra ktorú hrám po sieti a ide mi na fps 40 až 50 a latenciu mám najviac 50 takže to fičí celkom fajne ale vačšinu hier hrávam single player napr. teraz hrám aliens vs predator 2010 a mrzne mi to tak raz za 5 min. inak hra mi neseká vôbec a mám to na rozlíšení 1680x1050 a na full detailoch a aj ked nemám zapnutú hru a robím si len na ploche napr. z oknami tak mi to robí že mi zmizne kurzor myši na tých 5-7sekúnd a potom zase funguje ozaj a aká má byť ideálna hodnota FPS?
balthier
Light Professional
Light Professional

napis aku mas zostavu..skus precistit skrynku od prachu stiahni si daky test na monitorovanie systemu a skontroluc teplotu cpu hdd a grafiky
cuciny
Medium Expert
Medium Expert

Tu je screen systému. Grafiku mám http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3059#ov a ram mám 2x2G kingston hyperX DDR2 1066Mhz
prosí ťa daj mi nejaký link na ten tester výkonu 8) a teploty sledujem pravidelne max. a najvyžšia teplota je pri záťaži na grafike tých 52 stunov a cpu má max.44. Hardisk má tak od 30 do 36 a doska od 29 do 35, tak si myslím že teploty sú OK :smt065 Skrinku aj ventilátory som dolaďoval aby tam bol lepší chladiaci účinok :aasmile5:
Prílohy
Bez názvu.png
DSC00653.JPG
balthier
Light Professional
Light Professional

to napatie ramiek sa mi moc nezda asi ho bude treba v biose zvysit..stiahni si cpuz a postni screen karta memory a SPD
cuciny
Medium Expert
Medium Expert

ramky sú síce 1066Mhz a majú na štítku 2.2V ale idú mi pri 1.9V na 800Mhz lebo doska podporuje 1066Mhz len po pretaktovaní a taktovať to nechcem tu je aj screen v tom by som problém nevidel lebo mi to pred tým fungovalo normálne ale ak by si vedel o nejakom softe na kompletný test systému alebo dáky zisťovač chýb v systéme tak mi prosím ťa poraď kde ho môžem stiahnuť alebo sem hod nejaký link alebo mi napíš ako sa to volá a ja to nájdem
Prílohy
Bez názvu.png
Bez názvu1.png
balthier
Light Professional
Light Professional

o nijakom takom zazracnom softe neviem :lol: ale skus tym ramkam dat papat viac voltikov co to spravi ak nic tak to vratis nazad

//autoeditácia príspevku (27 Jan 2011, 23:58)
skus si stiahnut tento hotfix a spustit a potom 2 krat restartni windows http://thehotfixshare.net/board/index.p ... d&id=12526
este ma napada aj ci nemas nahodou nejaku wireless sietovu kartu-ak ano skus ju v spravcovi zariadeni zakazat
cuciny
Medium Expert
Medium Expert

Re: 7 sekundové mrznutie pc

tie ramky ked idú na 800mhz tak im stačí 1.8v a v hodnotení systému win. majú najlepšie skóre až 7,1 takže v tom problém nevidím ale skúsim im pridať ,net mám pripojený cez wifi 54mb/s skúsil som ten opravný fix a zatial to vyzerá dobre tak uvidím díkes :smt006

dva dni mi to nerobilo a zase to robí ja už neviem čo s tým :nono:
spravil som aj screeny procesov bolo ich 57 tak so ich rozdelil na dva screeny pozrite ak sa stoho dá niečo vyčítať
dnes mi to zamrzlo tak že v hre som stále kráčal dopredu asi 3min a nič nereagovalo ani klávesnica ani myš tak som musel reštartnúť natvrdo prosím poradte :smt081

Pozrite tretí screen
toto som našiel v Ovládací panel\Všetky položky ovládacieho panela\Informácie o výkone a nástroje\Rozšírené nástroje\zobraziť podrobnosti o výkone v denníku. len neviem čo s tým poradťe prosím

štvrtý screen-výpis chyby
Tu je jeden výpis chyby napíšte mi čo s tým môže byť stále mi blbne pc
Prílohy
správca 1 polovica.png
správca 2 polovica.png
Bez názvu.png
Bez názvu2.png
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

len tak ma napadlo, ale to asi tým nebude...skus v biose kuknúť, či nemáš zapnuté Cool n Quiet....ked tak, tak to skus vypnúť.
balthier
Light Professional
Light Professional

skus vypnut aero ako sa to bude spravat a ako pozeram mas tam strasne vela spustenych procesov...vypni vsetky nepotrebne hlavne antiviraky a malvarebytes a sprostosti ktore nepotrebujes podobne potom skus daku hru a tak...
cuciny
Medium Expert
Medium Expert

Ahojte skúšal som vypnúť Cool n Quiet aj som ukončil zbytočné procesy antivír,iobit a poddobne nechal som len tie čo musia byť zapnuté ale nepomohlo aj tak to robí ked len z myškou behám po ploche tak sa očas zasekne na mieste a za 3 sek. fachčí dalej a procesor nieje vôbec zaťažený
balthier
Light Professional
Light Professional

skus start/pocitac/vlastnosti/rozsirene systemove nastavenia/spresnenie/vykon-nastavenie/nastavit s cielom dosiahnutia najlepsieho vykonu/ok
cuciny
Medium Expert
Medium Expert

Skúšal som to nastaviť na výkon ale ani v tom to neni aj som skúšal novší bios nepomohlo robí mi to pri všetkých hrách pritom výkon je dobrý hry mi bežia na full detailoch a procesor nieje vôbec vyťažený už mi to asi 5 krát zamrzlo tak že hra išla dalej ale sa nedalo ani pohnúť lebo myš a klávesnica prestali reagovať úplne ani ctrl+alt+del ani alt+f4 no proste ako keby som odpoji klávesnicu a myš od dosky pritom myš aj num lock svietili musel som natvrdo reštartnúť pc inak sa stým nedalo pohnúť :smt017
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Skús takéto: stiahni si OCCT, nainštaluj, daj CPU:Linpack, daj Infinite a nechaj bežať aspoň 2 hod. Ak to dokončí poriadne alebo hodí error, daj sem screeny čo spraví alebo ak zamrzne komp, napíš.
balthier
Light Professional
Light Professional

skus stiahnut najnovsie drivery na dosku a ak nepomoze skus updatnut bios http://www.gigabyte.com/products/produc ... =3097#bios

//autoeditácia príspevku (05 Feb 2011, 17:09)
ak to bude dalej pretrvavat stiahni tento program http://www.thesycon.de/dpclat/dpclat.exe budu ti tam behat take zelene stlpiky to znamena ze je vsetko ok ak sa ti nahodou objavia cervene http://www.thesycon.de/dpclat/dpclat2.jpg co by sa ti pri tom sekani trhani malo objavit zajdes do spravcu zariadeni http://www.thesycon.de/dpclat/devicemgr2.jpg a postupne budes zakazovat zariadenia ako je napriklad sietovy adapter,radice univerzalnej seriovej zbernice rozne PCI PCI-E karty okrem grafickej karty, integrovane zvukove karty,nevrtaj sa v systomovych zariadeniach,v diskovych jednotkach,radicoch IDE/ATAPI alebo SATA,display adapters!
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Takže "polovičná metóda".
Robí to iba v hrách? A na inom SW sa to ako správa? /Office a.i./
Kedže to nereaguje na SW reštart, azda tam niečo iné funguje. Skús online kontrolu na viry a inú háveď. Pokiaľ je to iba pri užívaniu hier, je to v SW. Obecne od driverov MB/VGA. Skús dať originálne k MB/VGA od výrobcu, z CD, a otestuj to. Následne aj posledné, ale od výrobcu MB/VGA.
cuciny
Medium Expert
Medium Expert

ahojte , robí ho hocikedy ale napr teraz som hral 2 hodiny hru a nespravilo to ani raz ale niekedy aj dva krát za sebou správa sa to tak že hráč v hre ostane chvílu stáť alebo ked v tej chvíli W (vpred) tak tých 6 sekúnd ide dopredu a ked sa zastaví viem že je zas ovládatelný robí to aj na pracovnej ploche papr ked som na nete tak sa mi cvílu kurzorom nedá pohnúť. Ovládače som už skúšal teraz mám najnovšie z oficiálnej stránky výrobcu MB a na grafike mám ten najnovší ati catalist verzia 12 čo vyšiel v decembri. Bios som už tiež skúšal aj záklaný novší ,najnovší ale v tom to neni na každom biose to robilo.

to DPC Latency je OK viď screen
Prílohy
DPC latency.png
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Whiteboss »

Prosim ako si spravim vlastny prispevok na hojkovi ... kto odpovie ma umna karmu
Napísať odpoveď