Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko napísal:hughito - politikov za zlodejov môže označovať ten, kto ich nevolil. Preto si nemôžem dovoliť nadávať na súčasnú vládu. Na tú minulú a jej členov nadávam kade chodím :) A myslím, že nie som sám. Inak povedané - máme čo sme si zvolili. No narozdiel od toho, cigáňov si nevolíme, ani susedov si nevyberáme - tí tú proste sú.
Vidíš, ja to privilégium mám. :D

Proste, znie to otrepane, ale jednoducho nemôžeme cigánov hádzať do jedného vreca. Tento problém je veľmi zložitý, má aj dlhodobý historický podtext. O cigánskom probléme sa dá diskutovať aj seriózne a ja si vážim ľudí, ktorí to dokážu aj napriek tomu, že s nimi nemajú dobré skúsenosti. A takí ľudia ako pitbullko, ktorí sem vlietnu a začnú tu hádzať silné slová o Hitlerovi (v náznakoch) a "neľuďoch", ma dokážu dobre vytočiť. Vôbec si neuvedomujú o čom píšu, proste, sprostí jedinci. :wink:
Tempus7
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

aj všetci nacisti neboli vrahovia a fanatici a predsa ich ľudia hádžu do jedného vreca
keď sa tak správa väčšina, jednoducho sa generalizuje, tak to býva
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

hughito pozri ty ma považuješ za sprostého jedinca. Čo ti mám na to povedať asi len to, že je to obojstranné. Ty si pre mňa obyčajný sprostý chmuľo.
Čas ukázal, že s týmito nech je po tvojom "ľuďmi" sa nedá jednať slušne ani po dobrom. To je proste fakt, ktorý ukázal čas. Slušný prístup a jednanie na nich neplatí. Snažia a snažili sa o to už niekoľké generácie a čas ukázal, že to nikam neviedlo ba práve naopak, situácia sa zhoršila. To je ďalší neodškriepiteľný fakt!
nemôžeme cigánov hádzať do jedného vreca
Vidíš toto je ten tvoj problém. Ale veď ja ich nehádžem do jedného vreca. Ty proste povyšuješ pár cigánov, ktorí normálne žijú a pracujú na niečo zvláštne, niečo extra. Medzi bielou rasou sa to ako to tu bolo už nespočetne veľakrát spomenuté považuje za samozrejmosť. Ako prečo by som mal o tom hovoriť že pracujú veď to je normálna vec.
Aj belosi vedia byť poriadne kur*vy ale tam je chorá ta mentalita tej rasy, mať 12 alebo koľko detí, bývať v chatrči, kradnúť, nestarať sa o deti, nepracovať, ja neviem rodiť deti hocikde... na toto ja narážam v tomto sú iní od belochov alebo ja neviem od koho ešte. No a bohužiaľ čas ukázal, že to po dobrom nejde a doplácame na to všetcia. A čím dlhšie sa to bude ututlávať tým horšie pre obe strany... ale bohužiaľ pokiaľ tu bude EÚ nič sa nezmení...

Ale táto diskusia nikam nevedie, všetko tu už raz povedané bolo...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Stoporko: Ja súhlasím vo všetkom, čo si napísal, ale o to tu vôbec nejde. Mne vadia tie rasisticko-primitívne výlevy, ktoré sú úplne jasne predpojaté. Najviac ma zaráža to, ako sa vyhadzujú na povrch tie nové domy (ako keby ich bolo milión), dávky, atď v spojitosti s našimi daňami. Ale to, že politici dokážu nakradnúť také množstvá, že to by tí daní cigáni nestihli ani za 20 dekád, to už je v poriadku. Politikov nikto nebude označovať za neľudí, asi preto, že kradnú na úrovni = hochštaplersky. :roll:
Miesas hrusky s jablkami.

Opakujem to hadam uz kazdu 20 stranu, cigansky problem sa efektivne da riesit iba komplexne s celym etnikom, rovnostari o tom pocut nechu a svojou zaslepenostou nevedia pochopit ze sa jedna o rasovy problem a nie problem nejakej kriminality alebo neprisposobovych vseobecne. Preto maju neustale potrebu zivit nadej ze sa daju zmenit nejakou prevychovou alebo nebodaj integraciou.
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

presne tak kali520 o príspevok vyššie presne na to narážam...
tá rasa má pokrivenú mentalitu.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Suhlasim s tym ze Hughito, Ephramko a podobni maju klapky na ociach. Je to preto ze realneho cigana (ci ako to nazvat) v zivote nevideli, aj ked su uprimne hlboko presvedceni ze ano.
hughito
Redeemer
Redeemer

pitbullko:
Čas ukázal, že s týmito nech je po tvojom "ľuďmi" sa nedá jednať slušne ani po dobrom. To je proste fakt, ktorý ukázal čas. Slušný prístup a jednanie na nich neplatí. Snažia a snažili sa o to už niekoľké generácie a čas ukázal, že to nikam neviedlo ba práve naopak, situácia sa zhoršila. To je ďalší neodškriepiteľný fakt!
Čo aký čas ukázal ? Veď sa s nimi jedná úplne zle a veľký podiel na dnešnej situácii ma aj zle nastavený systém. Ich aktivita a terajší stav je aktívne podporovaný zákonmi.
Ty proste povyšuješ pár cigánov, ktorí normálne žijú a pracujú na niečo zvláštne, niečo extra. Medzi bielou rasou sa to ako to tu bolo už nespočetne veľakrát spomenuté považuje za samozrejmosť.
No za prvé definuj zdroj tých "pár" (už sme to tu raz riešili a nikto z vás mi tu nevedel poskytnúť relevantný zdroj na tých "pár") a za druhé: kde som takých považoval za niečo zvláštne ?

Ďalej to čo si menoval, ten stav: takéto charakteristiky pre akékoľvek sociálne slabé skupiny a vôbec to nemá žiadnu spojitosť s rasou či etnikom. Každá sociálne slabá skupina spĺňa isté charakteristiky, ktoré vyplývajú z toho ako žijú, nie z toho, akí sú.

kali520:
Opakujem to hadam uz kazdu 20 stranu, cigansky problem sa efektivne da riesit iba komplexne s celym etnikom, rovnostari o tom pocut nechu a svojou zaslepenostou nevedia pochopit ze sa jedna o rasovy problem a nie problem nejakej kriminality alebo neprisposobovych vseobecne.
To je absolútny nezmysle, ktorý nemá nič spoločné s realitou. Nemôžeš riešiť takýto problém komplexne, lebo on sa jednoducho netýka všetkých cigánov. Môže sa to riešiť komplexne jedine tak, že s nejakou oblasťou alebo osadou: Luník IX či konkrétna problémová osada - tam sa to dá riešiť komplexne, lebo tam je tých neproblémových naozaj minimálne.

Scorpion90:
Suhlasim s tym ze Hughito, Ephramko a podobni maju klapky na ociach. Je to preto ze realneho cigana (ci ako to nazvat) v zivote nevideli, aj ked su uprimne hlboko presvedceni ze ano.
A aký je to "reálny" cigán ? Máš nejakú rasistickú definíciu, ktorú si si vytvoril ? Ja stretávam reálnych, živých, skutočných cigánov dennodenne.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

kde?v base kde dostavaju kazdodennu sodu?..

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2011, 15:55)
Ciganca sa pyta otca:
"Oceeec, ta to co to je tota demokracijaa? "
"Ta synku, to ked gadzove makaju a my nerobime, iba bereme penezi a socialku - bo kedz nechces, nemusis robic"
"Ahaaa, a to totym gadzom nevadzi, ze na nas musa robic? Ani se neozvu, ze se im to nepaci?"
"Ne ne synku, nemozu, bo to uz by bol rasizmus."
kali520
Darca
Darca

To je absolútny nezmysle, ktorý nemá nič spoločné s realitou. Nemôžeš riešiť takýto problém komplexne, lebo on sa jednoducho netýka všetkých cigánov. Môže sa to riešiť komplexne jedine tak, že s nejakou oblasťou alebo osadou: Luník IX či konkrétna problémová osada - tam sa to dá riešiť komplexne, lebo tam je tých neproblémových naozaj minimálne.
S akou realitou? Precitaj si este raz co som pisal: "cigansky problem sa efektivne da riesit iba komplexne s celym etnikom"

My ani nikto iny nevieme urcit ktory clovek je predurceny pachat kriminalnu cinnost alebo ma problem so zaradenim sa do spolocnosti, takytu ludia nie su specialne oznaceny. Naopak vieme urcit v ktorych komunitach a skupinach sa taketo chovanie vyskytuje najviac a z toho treba tazit.
hughito
Redeemer
Redeemer

A ako by si si to predstavoval ? Že by si každého cigána nejako označkoval, resp., ak sa vrátime k tvojím starším príspevkom, sterilizoval a nahnal niekam do vagónov a hajde preč ?

Čo sa týka tých komunít, tak to s tebou viacmenej súhlasím. Ak sa vie, že v tej danej oblasti sú väčšie problémy, tak sa tam musí nastaviť iný meter.
kali520
Darca
Darca

Pre socialne davky len v stylovom aute
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to je svinstvo, takýchto treba potierať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

najskor som precital nieco ine, az na 2. krat ze potierat
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ak ide o princíp kali tak sa ich pre tento krát zastanem, že to robí masovo aj biela komunita. A to preto že napr. moji spolužiaci ktorí sú deťmi podnikateľov ktorí zarábajú "minimálnu mzdu" poberajú rádovo všetci sociálne štipko. A chodia do školy v športiakoch . Asi aby mali na benzín.
hughito
Redeemer
Redeemer

P3Bo napísal:Ak ide o princíp kali tak sa ich pre tento krát zastanem, že to robí masovo aj biela komunita. A to preto že napr. moji spolužiaci ktorí sú deťmi podnikateľov ktorí zarábajú "minimálnu mzdu" poberajú rádovo všetci sociálne štipko. A chodia do školy v športiakoch . Asi aby mali na benzín.
To takéto veci nikto nevidí, vždy sa spojení s dávkami hovorí len o cigánoch. Ako len na ich dávky musíme platiť z našich daní. Ale ako hovorím - ak je systém nastavený tak, že sa dá využívať/zneužívať, nezáleží na farbe kože. :wink:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

o_O
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to je len nejaky opaleny typek, to video je fikcia :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Dobre vraví. :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

jo.. zabudol som poznamenať, že sú tam aj slovenské titulky, ak to kukáte na youtube stránke. a tiež mi to príde ako sci-fi.
Napísať odpoveď