Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
maciatko99
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Dve stránky naspäť som písala o aute. Uvažujem na Mercedesom triedy E a nad Audi triedy A6. Čo si o tom myslíte, ktoré je lepšie? Pôjde zrejme o dovoz z Nemecka, cena tak 25 000, max. 30 000. Ďakujem.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

na tvojom mieste by som sa poobzeral po tom Medvedovi Ecku :) Bud E350 200 kw alebo E350 CGi 215 kw. Oba su to 3,5l benziny. Ten druhy je vsak novsi a ma mensiu spotrebu. Povedal by som, ze na dany objem az neuveritelne malu spotrebu. Pozeraj faceliftovane modely, rocniky od 2007 vyssie. Tie by mali mat vychytane vsetky muchy.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

za 25 uz urcite faceliftovany mercedes, tych verzii pred FL by som sa bal ako cert kriza, ak tam spravili elektroniku tak, ako v predFL S-klasse... k audinam sa nevyjadrujem, moj postoj ku vw koncernu tu uz vacsina pozna... a poradim Ti - myslim, ze je zbytocne tahat jednorocne auto zo zahranicia, za 25-30 budu urcite aj na slovensku krasne kusky z rokov 2008-2009...

dizel / benzin? rocny najazd?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

E350 je aj trochu velky objem, nemyslis? Nazor na VW je divny, Audi su vyborne spolahlive auta, lacnejsie diely, aj servis.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

velky ako velky...myslim, ze pre to auto je to ideal.

a to, ze ty s jeho nazorom nesuhlasis, neznamena, ze je divny. To akoze tvoj je ten spravny? Lebo ja sa nad tym, ze Audi su spolahlivejsie a ze maju lacnejsi servis mozem len pousmiat.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

adameeec napísal:...Lebo ja sa nad tym, ze Audi su spolahlivejsie a ze maju lacnejsi servis mozem len pousmiat.
a mas to aj niecim podlozene ? resp na zaklade akej skusenosti si nadobudol takyto nazor ?
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Ďakujem za komentáre, ale pýtala som sa aj kamaráta na to čo tu bolo napísane, tak mi povedal, že je to 3,5 litrový obsah a že to bude žrať po meste tých 12 litrov na 100 kilometrov v pohode. Že radšej sa mám pozriet po niečom nižšom, že niečo pod trojlitrom, nepamätám si presné číslo. Povedal mi aj, že Audi neurobím chybu. Chcela by som tento týždeň zbehnuť ako do Mercedesu, tak aj do Audi na testovaciu jazdu a podľa toho sa rozhodnúť. Začala som si vybavovať úver, ako ste tu radili, pretože ten úrok je tam nižší ako pri leasingu. Ešte by som sa rada spýtala, slovo facelift označuje zmenu vonkajšieho vzhľadu, teda ide o novší typ auta? Prečo ste hneď vylúčili Audi?

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2011, 18:20)
Ešte sa vyjadrím k tým otázkam - neviem či benzín alebo naftu, ja v tom rozdiel nevidím žiadny, akurát tak pri tankovaní na pumpe v cene. Neviem čo je lepšie, ale tak radšej natankujem za 50 eur a budem za voziť dva týždne ako natankovať a po týždni mať prázdnu nádrž. Nedokážem odpovedať koľko najazdím, tých 400-800 kilometrov týždenne, takže ohadom 20-45 000 ročne.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

maciatko, facelift prinasa povacsinou nejake tie mensie zmeny v exterieri alebo interieri, zmeny v motoroch, vychytaju sa vsetky(alebo skoro vsetky :D ) muchy a tak. Nejde o novy model. Skor o "zmodernizovany". Bezny clovek asi ani nepostrehne rozdiel medzi faceliftom. Ked pojdes do toho Mercedesu, tak sa opytaj na jazdene auta. Nejake Ecko by sa tam malo najst. Mimo to, Mercedes kupovany na Slovensku ma servis zdarma na 6 rokov alebo do 160000 km. Krstnemu to "par" eur/korun uz usetrilo. Ale vsetky podmienky si potom treba pozriet, lebo nie je vsetko zadarmo. Vymenu brzd si platis sama. Co sa tyka dieslu, alebo benzinu - sama si zvaz. Svoj prijem poznas, cize sa sama rozhodni, kolko si ochotna dat mesacne na prevadzku auta. Pri tvojom spominanom najazde by som asi uvazoval na dieslom. Ale zase poznam cloveka, co jazdi skutocne vela a ma same velkoobjemove osem valcove benziny :P
Header napísal:
a mas to aj niecim podlozene ? resp na zaklade akej skusenosti si nadobudol takyto nazor ?
lebo si myslim, ze Audi nie je spolahlivejsie ako MB a rovnako si ani nemyslim, ze servis Audi je lacnejsi ako MB. Dufam, ze ta zaujima aj to, ako nadobudol taky nazor Heker.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

header: ja s adameeecom suhlasim, podlozim Ti to mnozstvami diskusii na specializovanych forach plus skusenosti niektorych znamych... preberalo sa to aj tu uz mnohokrat, skus pohladat... ale pravdou je, ze kvalitou sa zacali koncernu priblizovat aj automobilky ako napr. mercedes a bmw, co je skoda, hlavne pri porovnani cien ND...
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ratzinger: ano len na naucenie sa.....proste nabratie nejakej praxe aby som ked kupim lepsie auto hned nenabural alebo ho nejako netukol. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

peter: nerozumiem Ti, skus to nejak inak stylizovat :wink:
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ratzinger: v predoslych postoch som hladal auto ktore by mi ako zaciatocnikovi sluzilo len na naucenie sa jazdit v BA a bolo by vyuzivane max na cestu za rodicmi do vzdialenosti 100 km mozno raz do mesiaca. A chcem poradit ake auto na takyto ucel kupit kedze najprv chcem na nie com nabrat prax a az potom vrazit peniaze do nejakeho slusneho vozu. snad som to ozrejmil lepsie.
PS: pisem to pocas praci na diplomovke takze moja stylistika je znacne oslabena :D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

adameeec, ratzinger: jasne, chapem.... mal som moznost sa vozit v zopar kuskoch a bol som ohromeny.... je pravda ze druha vec je spolahlivost a ND....co ja viem, ja som vzdy Audi vnimal velmi pozitivne.... ludi co poznam som sa stazovat nepocul a Audi nevlastnim takze to neviem ani potvrdit ani vyvratit ale ja osobne mam iba dobre skusenosti
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ta spolahlivost je relativny pojem - niekto si kupi S classe a jazdi z BA do KE, niekto jazdi v drvivej vacsine len po meste. Tak to potom aj vyzera ked niekto 5x tyzdenne trafi seriu jam cestou do roboty, zatial co ja si idem len po dialnici. Preco su auta z Nemecka na tom lepsie, nebude to tymi cestami, autorizovanym servisom a tak?
Cenami ND je na tom MB urcite vyssie.

Peter: Na to ti staci Skoda 105 ci Felda.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

adameeec: Dat zene do ruky 3,5 liter benzin, tak to je ako jej dat do ruky samopal a povedat jej, nech skusi so zaviazanymi ocami triafat na terc. Skusme to vsak vziat z pohladu matematiky, tj. 125kW (170 koni) model. Ked sa pozriem na ten motor, tak E220 CDI je celkom prijatelny motor na toto auto, aj ked nieco lepsie by urcite potesilo. Z hladiska spotreby ale moc nie, hlavne nie ten tvoj 3,5 liter benzin. Podla testu na auto.cz jazdili s E220 CDI v priemere 6,5 liitra na 100km, co je velmi dobra hodnota. Podla nemeckej stranky spritmonitor.de su tie cisla celkom mozne, tam zacinaju hodnoty na 5,47 litra na 100km, koncia az niekde pri 11 litrov. Nech to trochu nadhodim, tak sa bavme o spotrebe trebars 7 litrov.

E350 je 3,5 litrovy benzin s vykonom 215kW (teda 292 koni), ktoreho spotreba sa udava okolo 9 litrov, podla hodnot zo stranky spritmonitor.de spotreba zacina na urovni 10,14 litra, konci niekde az tesne pred 15 litrov. Budem teda ratat hodnotu 11 litrov, je to taka hodnota s ktorou by sa dalo jazdit. Ak by som vzal priemer vsetkych, tak je to 7,79 ku 11,92, cize rozdiel 4,13 litra na 100km. Ja budem pocitat 7 a 11, cize rozdiel 4 litre na 100km.

Ked si vezmem to co pise Maciatko, tak najazdi 400-800km tyzdenne, cize za rok je to pri 53 tyzdnoch 21 200 az 42 400 kilometrov, co je celkom slusne. Podla toho co pise, tak to auto vezme na leasing na 4-5 rokov. Pri tej nizsej hodnote a styroch rokoch by to bolo skoro 85 tisic km, pri tej vyssej a pat rokov by to bolo 212 tisic km.

Pri 85 000km, cene nafty 1,30 eur/liter a spotrebe 7 litrov je to 7 735 eur.
Pri 85 000km, cene benzinu 1,40 eur/liter a spotrebe 11 litrov je to 13 090 eur.
Pri 212 000km, cene nafty 1,30 eur/liter a spotrebe 7 litrov je to 19 292 eur.
Pri 212 000km, cene benzinu 1,40 eur/liter a spotrebe 11 litrov je to 32 648 eur.
-------------------------
Rozdiel medzi E220 CDI a E350 (CGI) je na tankovani pri najazdeni 400km tyzdenne (21 tisic rocne) pocas doby 4 rokov 5 355 eur. Pri 800km tyzdenne (42 tisic rocne) a doby 5 rokov je 13 356 eur, v prepocte teda 400 tisic slovenskych korun. Tato usetrena suma na tankovanie pri 800km rocne a leasingu na 5 rokov je taka, ze by z toho zila tretina Slovenska cele 3 roky. Nehovoriac o tom, ze E350 bude mat vyssiu cenu, vyssiu poistku a aj ta spotreba pri tazsej nohe moze byt vyssia.

Aby som to zhodnotil, nech si teda kupujuca spocita, kolko penazi ju bude stat tankovanie a ci to ma v jej pripade zmysel. Povazujem tedae E350 CGI za nevyhodny luxus a za vyhodene peniaze.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

header: ja som audi nevlastnil tiez, ale tazko hladat na forach niekoho, kto od kazdej znacky prestriedal aspon 3 kusy vozidiel... preto si informacie doplnam z externych zdrojov... samozrejme nie sposobom, ze to, co jeden napise, je vseobecna pravda... mam vlastnu databazu, ktoru priebezne doplnam...

heker: a co ma zas spolocna spolahlivost so stavom slovenskych ciest??

adameeec ma pravdu, ze tie vacsie benziny su momentalne u merklu na vysokej urovni... avsak pokial slecna nema ziadne sportove ambicie alebo specialny vztah k soferovaniu (co nema podla jej prispevkov), tak je to zbytocne, siel by som cestou novsej najmensej sestvalcovej radovej nafty, cize tusim 3,2l, pre dotycnu hadam postaci aj nejaka z tych novych R4... nesedel som v tych stvorvalcoch, tak neviem povedat, ktory tam bude naj...

... a iba taka poznamocka na zaver - ak ide o sumu do 30k, myslim, ze za to by sa uz dala zohnat aj celkom pekna w212, nie len w211...

Peter_Retep: aha, nedoslo mi, ze si uz jeden prispevok pisal :) v tom pripade Ti poradim takto - podla vsetkeho nemas v Tvojej cenovej relacii vyhliadnuteho ziadneho favorita, kedze ziadneho ani nespominas, takze v Tvojom rebricku zaujmov nebudu auta prvorade a takisto Ti asi nepojde ani moc o dizajn... ak sa chces teda iba ucit, 2000e je zbytocne vela, zozen si za 500e nejaku peknu feliciu a zvysok si usetri a za rok - dva ju predas za 300e a budes mat 1800e, ku ktorym ked dolozis este nejake drobne, budes mat kapital na celkom slusne auto... mozno aj na take, ake sa Ti pocas jazdenia zapaci... ak vsak chces investovat celych 2000e, napis, cosi vyberieme...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

inak ? vdaka za radu !
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

corp: skus pohladat, kratke auta nizsej triedy v tychto cenovych kategoriach sa tu uz riesili velmi vela krat, je to zbytocne dookola opakovat... skusim teda aspon v skratke: golfy urcite nie, je to koncern, ceny ND ako na superba, spolahlivost skoro ziadna, auta su predrazene, rozoberane kopukrat... fabie mozno, ale za tie peniaze mozes mat aj viac muziky, i ked o 1-2 roky starsej... moje tipy: 323, 323f, almera, civic, corolla, astra, focus.....
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Co poviete na toto?

http://www.aaaauto.sk/sk/skoda-fabia/ca ... &sort[1]=0

Citam kadeco o AAA Auto, kamos odtial teraz kupil Suzuki Splash - je ako nove, ma ho takmer rok a je spokojny. Aj ked na internete citam velmi vela negativych reakcii na AAA... Cena 2000€ nie je zas az tak vela, len bojim sa toho, aby som dalscich 2000€ do toho auta nemusel investovat :(
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ahoj mam osobnu skusenost z aaacka kupil som pred rokom moje prve auto fabiu 1.4mpi tachometer 129tisic km realne 260tisic km po napojeni na pc. po cca tyzdni odisiel alternator no poskytovali zaruku rok elektroniku takze altornator dali repasovat asi.. (mal som auto cca 29dni v aaacku co ma najviac sralo )
auto jazdi rok no je nanom vela chyb ale tak bolo to moje prve auto ucel splnilo posielam dalej ked ho opravia po pondelkovej nehode. jedine co som za ten rok spravil bolo vymenil predne loziska a olej filtre.
a nezabudaj ze tu cenu 2000eur mas pri ich splatkach kde to auto preplatis tusim ja som to tak chcel tiez spravit ale vychadzalo mi to cca o 2tisic eur viac. neviem ako to tam je ja som chcel dat akontaciu polovicu z vozidla a potom splacat par mesiacov len to nejako nevychadzalo.
tak len taka moja mala skusenost s aackami :)
Napísať odpoveď