Newfoundlandsky pes

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

Newfoundlandsky pes

Príspevok od používateľa Whiteboss »

Tu piste Vsetko onich :) zaujimavosti , krmenie , charakter atdd...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Newfoundlandsky pes

Príspevok od používateľa javatar »

kamos jedneho kupil domov... vyzera to skvele... len je to naozaj velke (par mesacne stena)
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

javatar napísal:kamos jedneho kupil domov... vyzera to skvele... len je to naozaj velke (par mesacne stena)
Byva v byte alebo v dome? :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no byvaju v dome.. to bol vianocny darcek od neho pre rodicov... co rozpraval tak ho krmia granulami a strasne kuse :) ale ze je to dobry pes
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

javatar napísal:no byvaju v dome.. to bol vianocny darcek od neho pre rodicov... co rozpraval tak ho krmia granulami a strasne kuse :) ale ze je to dobry pes
Aj moj je hrozne pazravy :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

teraz rozmyslam cim to asi krmia eskimaci... lebo im to musi asi zozrat vela ryb

a pre ostatnych co nevedia o co sa jedna

toto su len stenata - ked to vyrastie je to obrovsky pes
zaujmavostou je ze je prisposobeny na plavanie - ma na labach blany a srst sa mu prirodzene masti
byva to priatelsky a neproblemovy pes

//za toto :minus: ? :smt081
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

javatar napísal:teraz rozmyslam cim to asi krmia eskimaci... lebo im to musi asi zozrat vela ryb

a pre ostatnych co nevedia o co sa jedna

toto su len stenata - ked to vyrastie je to obrovsky pes
zaujmavostou je ze je prisposobeny na plavanie - ma na labach blany a srst sa mu prirodzene masti
byva to priatelsky a neproblemovy pes
Ano ja viem ze je to obrovske mam doma 6 mesacnu sucku :D a ma aj plavacie blany ma plavat sme este neskusali kedze je zima :D A mas aj pravdu ze je to priatelsky pes :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Krásne psy, ale ako je to s výcvikom? Dajú sa zvládať bez problémov, alebo treba skúsenú ruku profi cvičiteľa ?
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

ColdRain napísal:Krásne psy, ale ako je to s výcvikom? Dajú sa zvládať bez problémov, alebo treba skúsenú ruku profi cvičiteľa ?
No tak je to dost je to moj prvy Pes Zvladat sa da Ale moc ma nepocuva ale Reaguje na povel sadni
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chesterka »

Tak čo by som k tomu povedala, je to pes vhodný do rodiny keďže je veľmi priateľský k ľudom a hlavne deťom ale aj k ostatným zvieratám. Tiež je vždy dobre naladený, spoločenský, prítulný, pokojný, poslušný a mierumilovný. Jeho najobľúbenejšou činnosťou je plávanie a stále by len niekoho zachraňoval z vody, proste to majú v krvi :) Čo sa týka výchovy netreba na nich tlačiť ale postupujte kľudne a vyrovnane. Vďaka jeho srsti, ktorá ho veľmi dobre chráni pred vodou a chladom je možné ho bez problémov chovať vonku, naopak bytom by ste sa mali s týmto plemenom vyhýbať. Takáto srsť si samozrejme vyžaduje aj určitú dávku pravidelnej starostlivosti. To jest asi všetko odo mňa a môj osobný postoj k tomuto plemenu hodnotím pozitívne, je to proste taký veľký a dobrosrdečný obor :D
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

Chester5 napísal:Tak čo by som k tomu povedala, je to pes vhodný do rodiny keďže je veľmi priateľský k ľudom a hlavne deťom ale aj k ostatným zvieratám. Tiež je vždy dobre naladený, spoločenský, prítulný, pokojný, poslušný a mierumilovný. Jeho najobľúbenejšou činnosťou je plávanie a stále by len niekoho zachraňoval z vody, proste to majú v krvi :) Čo sa týka výchovy netreba na nich tlačiť ale postupujte kľudne a vyrovnane. Vďaka jeho srsti, ktorá ho veľmi dobre chráni pred vodou a chladom je možné ho bez problémov chovať vonku, naopak bytom by ste sa mali s týmto plemenom vyhýbať. Takáto srsť si samozrejme vyžaduje aj určitú dávku pravidelnej starostlivosti. To jest asi všetko odo mňa a môj osobný postoj k tomuto plemenu hodnotím pozitívne, je to proste taký veľký a dobrosrdečný obor :D
Ja ho mam v byte a zijem (zatial) :D
ColdRain
Addict
Addict

a myslíš, že sa tvojmu 70kilovému psovi v byte páči?
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

ColdRain napísal:a myslíš, že sa tvojmu 70kilovému psovi v byte páči?
Jemu sa paci , Ked sme u nasich oni byvaju v rodinom dome tak kce byt tam kde sme mi Boli sme von na zahrade bola aj ona ked sme boli dnu bola aj ona , pes je spolocensky , kamarat ho chova na zahrade a cely den lezi pri dverach a knuci
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

ColdRain napísal:a myslíš, že sa tvojmu 70kilovému psovi v byte páči?
Určite lepšie ako v útulku... Pokiaľ máš psa v byte a pravidelne ho venčíš tak to je možno aj lepšie ako v dome kde ho len necháš drbnutého na záhrade a necháš tak.
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

Laster napísal:
Určite lepšie ako v útulku... Pokiaľ máš psa v byte a pravidelne ho venčíš tak to je možno aj lepšie ako v dome kde ho len necháš drbnutého na záhrade a necháš tak.
Presne tak :) :plus:
ColdRain
Addict
Addict

Laster napísal:
ja sám mám psa v byte, ale má 20kg, nie 70, ale ok, viem, že pes je spoločenský, ak máte možnosť domu s výbehom tak ok, np ;)
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

ColdRain napísal: ja sám mám psa v byte, ale má 20kg, nie 70, ale ok, viem, že pes je spoločenský, ak máte možnosť domu s výbehom tak ok, np ;)
Neni jedno kolko ma Kilo?
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Laster napísal:
Hej, hej tak to určite lepšie ako ten útulok. Neviem či je to zrovna lepšie, ale ak je havo odjakživa zvyknutý na byt a má naozaj dostatok pohybu po vonku v prírode tak no problem. Ale predsa len keď má svoj vlastný výbeh, svoje územie, kľudné miesto na záhrade tak mu je podľa mňa lepšie.
Whiteboss
Light Expert
Light Expert

Chester5 napísal: Hej, hej tak to určite lepšie ako ten útulok. Neviem či je to zrovna lepšie, ale ak je havo odjakživa zvyknutý na byt a má naozaj dostatok pohybu po vonku v prírode tak no problem. Ale predsa len keď má svoj vlastný výbeh, svoje územie, kľudné miesto na záhrade tak mu je podľa mňa lepšie.
Ako som uz spominal Novofoundlanskemu psovi neni dobre ked je sam , mozno takemu ovciakovi by lepsie bolo ale Fundlakovi nie vlastna skusenost
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Whiteboss napísal: Ako som uz spominal Novofoundlanskemu psovi neni dobre ked je sam , mozno takemu ovciakovi by lepsie bolo ale Fundlakovi nie vlastna skusenost
Jasne jasne šak to som aj ja hovorila, že je to spoločenský pes ale táto moja odpoveď bola hlavne o tom jeho životnom prostredí teda či je vhodnejší byt či záhrada.
Napísať odpoveď