Co odislo?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Mmartin
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Co odislo?

Príspevok od používateľa Mmartin »

Zdravim. Tak som daval mamke do kompu dalsiu ramku a jak som ju tam daval, tak som jeden ten drziacik nezacvakol poriadne. Zapol som PC a choval sa jak pracka, rychlo som to vypol a siel z neho nejaky spaleny smrad. Teraz taka otazka, co mohlo odist? Musim na to ist takto, lebo to nemam na com testovat.
Rozmyslal som takto:
Odisiel zdroj. Lenze keby odisiel, tak by sa PC asi nezapol... On sa zapne, ale nenabootuje, nepipne, nic... Ked sa priklanam k tomuto, bojim sa moc testovat, lebo iny zdroj tam nemam dat, a ak je chybny zdroj, moze si zobrat aj dosku a tak...

Odisla doska. Proste sa dokaslala doska, ked v nej ta ramka nebola poriadne (rovnako sa mi odsrala druha doska, ked som ju mal na zemi zapnutu a zakopol som o grafiku a vzum von, doske mozem dat zbohom) ... Ale nejde mi do hlavy, co by tam na tej doske zhorelo...

Any idea? :?:
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Co odislo?

Príspevok od používateľa Thommas »

Vyber tú RAM, čo si nezastrčil dobre, prekontroluj na doske kondenzátory a oňuchaj aj procesor.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

a ked zapneš, fany sa rozvrtia, hdd tiež a nič dalej nesmrdí? ani nepípne? skúšal si vyresetovať bios?
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

vytiahni atx konektor zdroja, skratni piny 13-14 (štart zdroja) a pomeraj napájania. 5V = červené, 3.3V = oranžové, +12V = žltý, -12V = modrý. GND = čierne špagáty. Ak odišla doska vyskratovaním pinov vplyvom šikmo usadenej ram, hľadaj v blízkosti atx konektora. sú tam jej vlastné stabilizátory.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Hmmm komp uz odisiel mamkinej firme kde robi, ale jak ja ich poznam, skor ako za mesiac to tu nebude (komp ma totiz od nich)...
Ked som to vsak zapol zas, uz ziadny smrad, ale neslo. Fany isli, hdd tiez..
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

to nič neznamená. všetky motory sú napájané dvanástimi voltami. a práve toto napätie sa nenachádza na ram slote.
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

podľa mojho názoru sudim, že si zlým zapojením ram do slotu vyskratol val cely slo a vyhorel ti.. tzn. v tomto slote ti už nepojde... a za dalsie je dosť velka pravdepodobnosť že si to zo sebou mohlo zobrať okrem ramky a slotu este aj dosku ...
BOS BOSÍCH HLÁV
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BOS BOSÍCH HLÁV »

neviem ci si ho skusal zapinatiba s 1 RAMkou s tou starou co ide ale mne sa stalo ze do slotu DDR som natlacil DDR2 nepytajte sa ako :D ale sa mi nezapol PC a po vybrati isiel potom sa mi stalo ze som zapajal CDrom pocas zapnuteho PC a nechtiac som prehodil 4pin na3 a prask iskra ako blesk :D nesiel PC stacilo vytiahnut zo siete alebo skus vzadu na zdroji je spinac skus ho vypnut a zapnut
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Klasická polovičná metóda. Vybrať tú RAM, ktorú si blbo vložil /pri odpojenom PC z elektriky/ a zapnúť PC. Pokiaľ neide, servis, lebo to potrebuje odborníka.
Napísať odpoveď