Akú nemrznúcu do ostrekovačov?
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Akú nemrznúcu do ostrekovačov?
no na benzine to trva niekolko minut. Tuto zimu som niekolko krat mal vrstvu ladu a z predneho som to proste musel skrabkou aspon dieru a ostatne uz pocas jazdy.
Nabuduce ked kupujem auto, tak chcem vyhrievane predne sklo, s elektrikou je to rychlovka, cakat na vzduch je utrpenie.
Nabuduce ked kupujem auto, tak chcem vyhrievane predne sklo, s elektrikou je to rychlovka, cakat na vzduch je utrpenie.
ved tiez som nenapisal ze to samo zlezie ale ze to povoli a ide to potom lahsie dole
-
Traktorista
Guru
tak ja neviem chlapci, ale ked v chladne zimne bratislavske rano nastartujem, zacnem oskrabavat a idem s autom prec, tak mu to trva asi 4minuty jazdy kym sa pohne rucicka teplomera a kym zacne kurit
to si teda neviem predstavit ako dlho by sa takto zohrieval motor na volnobeh aby zacal kurit...
1,2 motor
to si teda neviem predstavit ako dlho by sa takto zohrieval motor na volnobeh aby zacal kurit...
1,2 motor
a spliechat na lad studenu nemrznucu zmes je podla teba lepsie? aky ma toto vyznam?
-
Traktorista
Guru
ja som nic o spliechani nemrznucej zmesi nevravel
ja som sa len pozastavil nad tvojim vyrokom ze nastartujes, a kym odhrabes/oskrabes zadne okna tak sa ti tak zohreje predne okno ze ho netreba zoskrabat.
a to ti proste neuverim pokial nemas bud vyhrievanie predneho skla alebo nezavisle kurenie (ale to by si potom ostatne okna oskrabavat nemusel tiez ze,..)
ja ked oskrabem predne sklo tak mi na nom uz nema co zamrzat
edit: resp aby som sa upravil, ty si nenapisal ze ho netreba zoskrabat, ale ze to pod vplyvom toho tepleho vzduchu "povoli", a to je vlastne to nad cim sa pozastavujem, ze ti ide teply vzduch za tak kratku dobu na volnobehu...
ja som sa len pozastavil nad tvojim vyrokom ze nastartujes, a kym odhrabes/oskrabes zadne okna tak sa ti tak zohreje predne okno ze ho netreba zoskrabat.
a to ti proste neuverim pokial nemas bud vyhrievanie predneho skla alebo nezavisle kurenie (ale to by si potom ostatne okna oskrabavat nemusel tiez ze,..)
edit: resp aby som sa upravil, ty si nenapisal ze ho netreba zoskrabat, ale ze to pod vplyvom toho tepleho vzduchu "povoli", a to je vlastne to nad cim sa pozastavujem, ze ti ide teply vzduch za tak kratku dobu na volnobehu...
-
p4ra
Redeemer
Presne, ako hovori Traktorista. Mozes mat aj 4.2 benzin, proste ten motor musi par minut bezat a mat konstantny chod, aby sa zohrial a zacal ti prudit teply vzduch. Neexistuje, ze kym odskrabujes okna z boku a vzadu, ze dovtedy sa ti co i len riadne "povoli" predne okno. Prave naopak, ked pustis kurenie na najsilnejsie, bude ti tam prudit studeny vzduch a spravi viac zla, ako dobreho.
ja som hlavne reagoval na to co pisal niekto ze pouziva na rozmrazenie okna ostrekovac a stierace, tak som napisal ze to je mrhanie nemrzkou a lepsie je nastartovat a nechat fukat(nie ze je to spasonosne riesenie) a samozrejme ze to pri -20tich nepojde tak rychlo zohriat ale teraz ked je napr -3 rano tak sa ten vzduch zahreje natolko ze to pomoze pri skrabani, pripadne uz len stiahnuti, lebo to povoliTraktorista napísal:ja som nic o spliechani nemrznucej zmesi nevravel![]()
-
Holubar
Darca
ked je hruby lad, tak zmes nepomoze, no ked je tenka vrstva a nie je cas ju skriabat, tak to ide v pohode aj s nou. Problem je, ze aj samotna zmes na studenom okne po chvilke zamrzne, takze nou treba "mrhat" az kym sa ten motor zohreje a ide teply vzduch na okno. No ked nie je rano cas, tak to neriesis a proste ides
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nahodou - dobra stieracia lista a nemrzka je na lahku rannu namrazu idealna partia
... ja inak teda vacsinou oskrabavam cele auto ((stihnem pri tom totiz rannu fajciarsku
)) ...
Vy ešte škrábete okná? Ja davno používam rozmrazovač, na sprejujem okno, zapnem stierace a idem. 
mas stierace aj na bocnych sklach? ja napr. skrabem vzdy vsetky skla aj tie co su pri zadnych sedadlach a napr dnes mi to trvalo asi 2 minutky
-
uNreal_saTch^
Professional
boze detailista, predne ofrkas nemrznucou nech nieco vidis, na zadnom slahnes vyhrievanie a do 5 min jazdy mas teply motor, cize ostatok sa spravi kurenim za jazdy 
do prace idem 10minut takze polovicu jazdy by som siel poslepiacky? v prahe dost nebezpecne
Na bočných sklach nebyva namraza aspon u mna ked hej tak asi 2-3 krat za zimu. Skrabku vobec nepouzivam.
neviem kde byvas ale ja ci v prahe, ziline, kosiciach alebo michalovciach som musel skrabat vsetky okna a aj svetla