Chudnutie - školák
Chudnutie - školák
Ahoj chodím do 7- ročníka ZŠ a nie som spokojný zo svojou postavou mám asi 74 kg a meriam 165 cm. Potreboval by som nejakú dietu ktorá by my nezasahovala do školy a takú aby som nebol hladný. Veľa športujem športujem každý deň no je tu ten problém že veľa jem a chcel by som s tým prestať. Mohli by ste mi poradiť nejakú dietu ktorá dopoludina nemá málo jednla a nie takú drastickú. Prosím
Kingsamik
Kingsamik
Re: Chudnute - školák
kašli nato, s vekom ako porastieš to zhodíš...
yop. váha ktorú máš teraz nie je finálna a ešte ti poriadne zakolíše. nemusíš chudnúť, stačí dávať pozor na to aby si nejako veľmi nepriberal.ColdRain napísal:kašli nato, s vekom ako porastieš to zhodíš...
1-koment Ja na to nekašlem lebo nechcem skončiť s infarktom
2-koment Praveže s vekom rakstiem a pribujaju kila a nechcem skončiť taky jaky som teraz !!
2-koment Praveže s vekom rakstiem a pribujaju kila a nechcem skončiť taky jaky som teraz !!
ale prosímťa, netlač nám kaleráby, sere ťa to, lebo si pripadáš tučný, nie kvôli nejakým infarktom, máš cca 13rokov, keď teraz začneš dietovať môžeš si posrať zdravie...počkaj do 20ky, športuj, zdravo jedz, žiadny MC a sladené vody a budeš zdravý, keď budeš dospelý a budeš mať furt pocit, že si tučný rieš to s dietologom...
no ja si naopak nemyslim ze by si to mal nechat tak a je super, ze s tym nieco chces urobit... vaha ktoru mas teraz nie je idealna a mohla by ti v buducnosti robit problemy. viac ako 80% deti ktore maju nadvahu, ju maju aj v dospelosti. cim skor zacnes tym lepsie. ja sa sice vyzivou zaoberam, ale pre dospelych. skolaci ako ty maju trosku ine potreby. hlavne ak vela sportujes, ako hovoris. kazdopadne by si sa mal snazit jest mensie davky viackrat denne - jedz aspon 5-6x denne po malych porciách. jedz pomaly (normalny obed aspon 20 minut)!!! A pravidelne! nie na ranajky, potom cely den nic a na veceru si taky hladny ze zhltnes aj kona. napriek vsetkym moznym radam o hladovani, ktore si precitas na nete, by si v skutocnosti pri diete vobec nemal byt hladny. prave naopak. ak budes jest spravne mal by si sa citit cely cas najedeny az mierne prejedeny. skusim trosku postudovat co je vhodne pre takeho chlapca ako ty a ak budes chciet napisem ti viac.
Mám rád týpkov , ako si ty , idú si za svojim
Máš ešte málo rokov ( ja mám tiež iba 15 ) a vidím , že si inteligentný , podľa gramatiky a štýlu písania . Ako tu už niektorí povedali , všetko má svoj čas , a zhodíš to vekom
Je super , že športuješ , a toho sa drž + stravuj sa normálne , raňajky musia byť , nejedz zbytočne mastné jedlá ( McDonald a iné ... ) a bude to v pohode , uvidíš , časom skúsiš posilku , len sa zbytočne nenamáhaj . J mám 15 rokov , 179 cm a 63 kg a som chudý
... ale treba čas ...
Ešte je skoro. Počkaj a na strednej s tým začni niečo robiť, ak sa to nezmení. A čo sa týka diety..... skôr by som do jedálnička zaradil ZELENINU a pojde to dolu. Poznám vela chalanov, čo boli na základnej škole pri sebe a teraz sú úplne na nepoznanie.
takto... ked sportujes a aj tak mas nadvahu znaci to co? ze tvoj energeticky prijem je aj tak stale vacsi ako vydaj.... kasli na diety v takom mladom veku... proste si davaj mensie porcie... nejedz doplna, ale iba pokym ta jedlo zasyti... skus jest castejsie ale menej... 5-6 mensich porcii za den je pre teba rozhodne lepsie ako 2 obrovske... kym si na zakladke a stara sa o teba matka tak to nemusi byt problem... ja co by som za tych niekdajsich 6 porcii denne teraz dal? nemam cas ani chut sa o seba starat v tomto ohlade...
-
mirak2
Hardcore addict
ale vies, ze wow, cs a sach nie su sporty, pri ktorych schudnes?? na pohyb stale odporucam florbal, tebe asi skor branku, ver tomu, ze po polhodinke vo vystroji a par zakrokoch by si sa zapotil riadne 
znie to az prilis jednoducho ale skutocne staci jest menej, mensie porcie, ale viac ovocia a zeleniny, obmedzit sladkosti, biele pecivo, sladene malinovky, dolezity je aj pitny rezim
Tiez som som bol 'pri sebe' na zakladke, teda nie sam...este jeden spoluziak...obaja sme sa hanbili, a mali sme mindraky...telocvikar nas ale ubezpecoval, ze sme vo vyvoji, a ze sa to zmeni....ja som sa vytiahol do dlzky, myslim si, ze vahu mam na vysku akurat 193cm:84kg ....proste vaha sa rozlozila do dlzky...a ten druhy spoluziak tie ked trochu podrastol, vaha sa niekde stratila, a je uplne v pohode, nema problem s vahou, plus zaal posilovat, vyzera uplne inac, cize ziadne obavy, vyser sa na dietu v tvojom veku, ver mi, ze sa to zmeni.
-
mirak2
Hardcore addict
lubos ale ked bude dennodenne chodit do mekaca a zrat jak prasa, tak sa to nemusi zmenit
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
jedz menej, viac sa hyb - jednoduche.. biele pecivo, vela ovocia, sladkosti, sladke malinovky zahod prec.. zelenina, cista voda, chude maso atd..ked si hladny, napi sa vody..zmensuj porcie alebo hnusna delena strava
by ma zaijimalo co to je za sport ze aj ked sportujes tak mas nadvahu, ked to ale nieje aerobny sport tak je ti to nanic a treba zaradit takuto aktivitu, samozrejme zmena jedalnicka ja 95% uspechu
ColdRain - Ja na to nekašlem lebo nechcem skončiť jak môj dedo po 1 infarkte z 120 kg a nemože sa pomaly hýbať ... 
Luciiia - Áno to presne by som potreboval, prosim ked najdeš niečo rychlo to sem hod ..
Empatik - Koľko si mal keď si bol v 12-13 rokoch určite nie toľko ako .. !!
Energy00 - Ja to chcem riešiť už teraz .. !!
Maki - OK
mirak2 - Hram futbal(brankar, utok), Florbal(Utok, Branka-smozrejme bez vystroje lebo škola na to nema) a ine športy ako basketbal, zemball, volleyball ale tei iba občas tak nechápem .. !! A okrem toho ešte plávam .. !!
Syfon - to tu už hovorili !! A pitny režim si myslim že ho až prevyšujem lebo vypijem veľa čistej vody !! a čaju
Lubos - OK
Mirak2- ja nechodim do mekača lebo tu žiadny nemáme !! (Bardejov) ked neveris si najdi na Google Earth !!
Point- skusím tvoju radu !!
Markus- hram futbal pravidelne a florbal !! Futbal aj 2 krat do tyždňa !! a ine športy ako basketbal, zemball, volleyball ale tei iba občas tak nechápem .. !! A okrem toho ešte plávam .. !!
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 18:48)
Ja to nechápem môj spolužiak zje viac ako ja a je taky isty ma vyšku asi 155cm a vahu 50kg... velmi sa hanbim spolužiaci sa zo mna smeju niekedy ich za to bijem !! A ked ma poriadne naseru tak mi je vsetko jedno aj 10 na mna nech pojdu !! Pretože nikto ma nebude urážať !!
Luciiia - Áno to presne by som potreboval, prosim ked najdeš niečo rychlo to sem hod ..
Empatik - Koľko si mal keď si bol v 12-13 rokoch určite nie toľko ako .. !!
Energy00 - Ja to chcem riešiť už teraz .. !!
Maki - OK
mirak2 - Hram futbal(brankar, utok), Florbal(Utok, Branka-smozrejme bez vystroje lebo škola na to nema) a ine športy ako basketbal, zemball, volleyball ale tei iba občas tak nechápem .. !! A okrem toho ešte plávam .. !!
Syfon - to tu už hovorili !! A pitny režim si myslim že ho až prevyšujem lebo vypijem veľa čistej vody !! a čaju
Lubos - OK
Mirak2- ja nechodim do mekača lebo tu žiadny nemáme !! (Bardejov) ked neveris si najdi na Google Earth !!
Point- skusím tvoju radu !!
Markus- hram futbal pravidelne a florbal !! Futbal aj 2 krat do tyždňa !! a ine športy ako basketbal, zemball, volleyball ale tei iba občas tak nechápem .. !! A okrem toho ešte plávam .. !!
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2011, 18:48)
Ja to nechápem môj spolužiak zje viac ako ja a je taky isty ma vyšku asi 155cm a vahu 50kg... velmi sa hanbim spolužiaci sa zo mna smeju niekedy ich za to bijem !! A ked ma poriadne naseru tak mi je vsetko jedno aj 10 na mna nech pojdu !! Pretože nikto ma nebude urážať !!
Zjavne máš iný metabolizmus ako tvoj kamarát. Jeden môj kamarát môže zjesť aj slona a proste nepriberie.
Asi tak .. !! 
normalny obed aspon 20minut? prosiim ťa.. za 20min mu jedlo vychladne .. ja nahadzem všetko do seba za 3minutky a som spokojny..Luciiia napísal:no ja si naopak nemyslim ze by si to mal nechat tak a je super, ze s tym nieco chces urobit... vaha ktoru mas teraz nie je idealna a mohla by ti v buducnosti robit problemy. viac ako 80% deti ktore maju nadvahu, ju maju aj v dospelosti. cim skor zacnes tym lepsie. ja sa sice vyzivou zaoberam, ale pre dospelych. skolaci ako ty maju trosku ine potreby. hlavne ak vela sportujes, ako hovoris. kazdopadne by si sa mal snazit jest mensie davky viackrat denne - jedz aspon 5-6x denne po malych porciách. jedz pomaly (normalny obed aspon 20 minut)!!! A pravidelne! nie na ranajky, potom cely den nic a na veceru si taky hladny ze zhltnes aj kona. napriek vsetkym moznym radam o hladovani, ktore si precitas na nete, by si v skutocnosti pri diete vobec nemal byt hladny. prave naopak. ak budes jest spravne mal by si sa citit cely cas najedeny az mierne prejedeny. skusim trosku postudovat co je vhodne pre takeho chlapca ako ty a ak budes chciet napisem ti viac.
-
mirak2
Hardcore addict
dobre, v bardejove mekac asi nie, florbal asi tiez velmi nie, moji kamarati tam rozbiehaju skolsku ligu...ale s tym futbalom to kludne prehanaj
a naopak s jedlom trochu rozumnejsie a striedmejsie