Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
Polo-X > Určite napíšem keď príde foťák späť. Hm snáď to nezamietnu, teda majú prečo? Nikdy som čip a ani okolie nečistil - teda okrem prefúknutia balónikom a to som si dával veľký pozor aby som sa niečoho nedotýkal, nepohol s niečim a pod. takže dúfam, že reklamácie bude v pohode.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
vyhercovia world press photo 2011:
http://www.worldpressphoto.org/index.ph ... width=high
http://www.worldpressphoto.org/index.ph ... width=high
Joj sak to je to, ze vsade maju, bud celu sadu kadejakych farieb, alebo maju vystrihnute do kociek, do kolecok, alebo do pasikov pre speedlite...nechapem....preco, ked chcem oranzovy, musim kupit aj modry a neviem aky este....chlapec10 napísal:ved to maju pomaly v kazdom foto obchode, nejaky miestny nemas kam by si zavolal
ja som nasiel napr http://flashgels.co.uk/shop/index.php?m ... x&cPath=12
alebo http://www.leefilters.com/camera/dealers/
-
chlapec10
Addict
tak im skus napisat ci ti nenapisu....
a leefilters co maju zoznam obchodov, tam nema nikto?
a leefilters co maju zoznam obchodov, tam nema nikto?
daleko daleko....
Toto sa mi viac pozdava, cena je priatelna...no musim brat cely set....uvidime...este skusim na ebayi poriadne pozriet, ale dik.
-
chlapec10
Addict
http://cgi.ebay.de/Rosco-E-Color-204-Fu ... 53ddd80e07
International Orders
Buyer is responsible for all shipping costs, duties, miscellaneous fees, taxes, tariffs and brokerage fees.
Buyer responsible for all return shipping costs, duties, miscellaneous fees, taxes, tariffs and brokerage fees.
Buyer must pay with a Verified PayPal Account with a Confirmed PayPal Shipping Address
Neviete kto distribuuje Tokinu v SR? Rozmyslam nad Tokinou 11-16 F2.8, ale v SR sa nikde neda zohnat pre Sony
-
chlapec10
Addict
tokina je na slovensku dost tragicka... raz som ju tu opravoval, musel som to posielat do nejakej dediny na strednom slovensku, odtial to slo do ceska....
Otazka je, preco nie zo zahranicia?
EDIT: je uplne jedno ci slovensko alebo iny svet, preco? lebo: Mount availability: Canon and Nikon APS-C
Takze bud vymen znacku fotaku alebo mozes hladat iny objektiv
zdroj: http://www.tokinalens.com/products/toki ... odx-b.html
Otazka je, preco nie zo zahranicia?
EDIT: je uplne jedno ci slovensko alebo iny svet, preco? lebo: Mount availability: Canon and Nikon APS-C
Takze bud vymen znacku fotaku alebo mozes hladat iny objektiv
zdroj: http://www.tokinalens.com/products/toki ... odx-b.html
chlapec10: je aj pre Sony (inak by som sa nepytal) http://www.dpreview.com/news/1010/10102 ... 1116mm.asp http://www.megapixel.cz/tokina-at-x-11- ... x-pro-sony , zo zahranicia som tiez rozmyslal, kedze ju maju skladom v CR, z HK som tiez, ale neviem, ako by to bolo so zarukou
-
chlapec10
Addict
aha, takze tokina ma neaktualny web 
poviem ti tak, ze servis na slovensku je hrozny, resp ten v cesku..... takze zaruka nezaruka nervy si priprav....
Co sa tyka zaruky, tak v EU mas celo EU zaruku bud rok alebo dva, ci tokina dava celosvetovu zaruku(ak z USA alebo HK) tak neviem
poviem ti tak, ze servis na slovensku je hrozny, resp ten v cesku..... takze zaruka nezaruka nervy si priprav....
Co sa tyka zaruky, tak v EU mas celo EU zaruku bud rok alebo dva, ci tokina dava celosvetovu zaruku(ak z USA alebo HK) tak neviem
Zdravim, takze som tu zas so svojimi priblbymi otazkami, kedze sa trochu niekedy az prehnane bojim o fotak, dnes som fotil trochu viac do slnka, a akurat ked som cvakol, vyslo slnko a sfotil som akurat aj slnko mal som nastavene 1/800sek a 18 clonu, preto by ma zaujimalo ako najlepsie zistit, ci som nahodou nevypalil senzor alebo nieco podobne. Ako nemam priamo slno sfotene len tak na vrchu fotky to trochu vidno, ale akurat ked som cvakol, tak taky luc do hladacika. Inak chcel by som sa este spytat, chcel by som si kupit baterku, len neviem, co bude lepsie, ci este jednu baterku, alebo ten battery grip, ci ako sa to vola, nebude to potom velmi tazke? A na zaver este otazocka, trochu som skrabol displej, neviete ci pomozu tie take gely, alebo co to presne je, co sa nanesie na displej a vyplni tie skrabance? Dakujem za odpoved, a prosim prepacte mi tu blbu otazku 
Robert dostat cistiacu pastu displex ( je to na mob.telefony) na mensie ryhy pomoze..
Co sa tyka nahradnej baterky, tak ja som tiez zvazoval ci grip alebo nahradnu a nakoniec som sa rozhodol pre nahradnu baterku,.. stale ak idem fotit nabijem obe pre priprad... grip je dost drahy .. a koniec koncov nikdy nikde nespravis napr cez 400 fotiek aby si vycerpal obe baterie,.. to je moj nazor...
Co sa tyka nahradnej baterky, tak ja som tiez zvazoval ci grip alebo nahradnu a nakoniec som sa rozhodol pre nahradnu baterku,.. stale ak idem fotit nabijem obe pre priprad... grip je dost drahy .. a koniec koncov nikdy nikde nespravis napr cez 400 fotiek aby si vycerpal obe baterie,.. to je moj nazor...
Grip neplni funkciu iba po stranke napajania, nie na darmo maju vsetky profi tela, ten 'grip' zabudovany v sebe. Skus vziat nejake dlhsie sklo napriklad 70-200mm a fot bez gripu...cize to slovo 'grip' tam tiez nieje len nahodou 
1) pri 1/800s pochybujem...
2) podla toho na co mas prachy... okrem toho podporuje tvoj fotak vobec BG? a ci to bude tazke? battery grip sam nevazi skoro nic... uz zalezi od teba ze ci ti to bude tazke ked si predstavis este jednu baterku...
acer: aha? minule ked som fotil hokej a spravil som za 2 a pol hodiny 1000 fotiek?. ... keby mi nedoslo miesto na karte cvakam dalej...
2) podla toho na co mas prachy... okrem toho podporuje tvoj fotak vobec BG? a ci to bude tazke? battery grip sam nevazi skoro nic... uz zalezi od teba ze ci ti to bude tazke ked si predstavis este jednu baterku...
acer: aha? minule ked som fotil hokej a spravil som za 2 a pol hodiny 1000 fotiek?. ... keby mi nedoslo miesto na karte cvakam dalej...
no teraz som pozeral, grip mi to podporuje, ale stoji to az 170€, som nevedel, ze to je az take drahe, takze ked tak urcite baterku. diky
Maki jo ale ja som nepisal vseobecne ale o robovi,...
-
chlapec10
Addict
odfotim dalsiu fotku, ak je fotka ok, tak fotak prezil, ak fotka nevyzera nijak, alebo mas nanej nejake pasy alebo flaky, tak smola.... dobra sprava je, ze zaruka toto kryje...robert656 napísal:Zdravim, takze som tu zas so svojimi priblbymi otazkami, kedze sa trochu niekedy az prehnane bojim o fotak, dnes som fotil trochu viac do slnka, a akurat ked som cvakol, vyslo slnko a sfotil som akurat aj slnko mal som nastavene 1/800sek a 18 clonu, preto by ma zaujimalo ako najlepsie zistit, ci som nahodou nevypalil senzor alebo nieco podobne.
PS: vazne mi neni jasne co si chcel ziskat za odpoved kedze predpokladam ze po tvojej slnko fotke si urobil dalsie fotky.
ako ti uz ludia pisali battery grip o lepsiom gripe, teda drzani + foteni vertikalne, grip sa nemusi, ale moze pouzivat s extra baterkou. Ano, fotak bude urcite tazsi, ale predpokladam ze 99% ludi co ma grip tak ti povie ze fotak bez gripu uz nikdy nechcu mat, ja som tiez jednym z nichInak chcel by som sa este spytat, chcel by som si kupit baterku, len neviem, co bude lepsie, ci este jednu baterku, alebo ten battery grip, ci ako sa to vola, nebude to potom velmi tazke?
otazka, aky mas vlastne fotak?
A na zaver este otazocka, trochu som skrabol displej, neviete ci pomozu tie take gely, alebo co to presne je, co sa nanesie na displej a vyplni tie skrabance?[/quote]
Ja ti len poradim aby si si kupil ochrannu foliu alebo plast, zalezi od modelu fotaka....
A prosim ta, co to je za skomoleninu SFOTIT? otvara sa mi nozik vo vrecku ked to pocujem...
drahy? ved neoriginalne znacky idu od 40 eur... samozrejme od modelu a znacky fotaka...Acer01 napísal: grip je dost drahy
ad1, nemozes generalizovat kto kedy kde kolko fotiek urobi....koniec koncov nikdy nikde nespravis napr cez 400 fotiek aby si vycerpal obe baterie
ad2. 400 fotiek na vycerpanie 2 bateriek? to mas prosim aky fotak resp ako fotis ze 1 baterka ti vydrzi 200 fotiek?
170 eur??? no, som si skoro isty ze najdem grip za +- 50 eur, nie original, ale funkcne rovnakyrobert656 napísal:no teraz som pozeral, grip mi to podporuje, ale stoji to az 170€, som nevedel, ze to je az take drahe, takze ked tak urcite baterku. diky
aky to mas fotak?
olympus e520
nikdy si nepocul slovo sfotit? neviem, ale tak tu kde zijem ja, sa to pouziva bezne...
nikdy si nepocul slovo sfotit? neviem, ale tak tu kde zijem ja, sa to pouziva bezne...