Intel Pentium 4 vs Intel Celeron D

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Intel Pentium 4 vs Intel Celeron D

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás pri tkorom z týchto modelov by som mal väčší výkon?

intel Pentium 4 3.0 ghz 800 Mhz FSB socket 478 alebo intel celeron D 331 2.66 ghz socket LGA775..

je tu jedne podstatny fakt a to ze celeron má 533 Mhz FSB a Pentium 800 Mhz ibaze celeron používa menej L2 cache 256 kB a pentium minimalne 1 Mb ak nie 2 rovno teraz neviem pesne..celeron dokáže spracovavať 64-bitové inštrukcie a má rozšírenie pre inštrukcie SSE3 ale Pentium má zasa podporu HT cize jedno jadro vie sparcovavat dve vlákna realtimovo takže neviem bije sa mi to skuste mi poradiť..ten pentium nemá podporu 64-bit
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Intel Pentium 4 vs Intel Celeron D

Príspevok od používateľa Thommas »

P4 jednoznačne. Celer je len okratená P4ka.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

aj ked má ten celer točo má ze 64 bitové rozšírenie a SSE3?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Skôr áno ako nie. P4 v pohode aj pretočíš. Radšej by som volil tú. A najlepšia varianta by bola asi P4 s HT do 775.

Na kraji pri farebnej čiare máš nejaké to bodovanie alebo hodnotenie či čo to je, len neviem aké je to dôveryhodné.

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... +4+3.00GHz
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... on+2.66GHz
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Celeron má nižšiu frekvenciu a nižšiu L2, je to lacná varianta. Pokiaľ chceš vyšší "výkon", tak viacjadro /6 a viac/, alebo viac viacjadrových procesorov v paralelnej prevádzke, ale ide aj o patričnú MB, RAM, VGA, OS a HDD. A cenu! A využitie /ovládanie tohto potrebným SW/.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ty o čom hovoríš? Povedz mi, kde zoženieš viac ako 6 jadrový procák do desktopového PC? Dajú sa kúpiť serverové, ale tie pod 700€ len ťažko zoženieš + do toho serverovú dosku :roll: Pokiaľ chce vyšší výkon, tak mu stačí aj dvoj či štvorjadro a nie 2 procáky v jednej doske, čo ho víde nad 2000€
Trochu odveci, nemyslíš? :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

chalani hovoríme tu o starších modeloch procesorov a provnávame..neriešime či kzupiť niečo ja tie rpocaky mam doma len mam dilemu tkorý by podla vyssi vykon v aplikaciach
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Iba som pootvoril problematiku, kedže chce na výkon ten Celeron. Nedával som tam iné typy, trebárs RISC. Intel Quad 3GB je za cca 300. Ona takáto debata aj tak skľzne na nezmyselné pretaktovávanie /takže vysoká spotreba a nízka spoľahlivosť/, a ceny procesorov a MB padajú a ich výkon rastie. A aj tak je to následne o SW.

dekarbon

Samozrejme NIE Celeron, to je zjavné.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

pomalicky sa nam to tu nejako hruti ja sa pytam na vas nazor ze dajme tomu kolko zaváži rychlosť FSB zbernice pri jednotlivych typoch CPU a nakolko ovplyvní konečný výkon.. proste chcem odpoved typu: podla mna ten pentrium bude vykonejsi preto lebo bla bla bla alebo ten celeron bude podla mna vykonnejsi lebo bla bla bla chapeme sa? anie tu rozioberat co yb sa dalo kupit..otazka bola položená inak.. nebola smerovaná na kupu ale na porovnávanie dakujem
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to nielen o procesore, ale aj o MB. Máš obidve MB? Máš aj 64 BIT SW? A je to staršie. Srovnať všetky detaily treba snáď meraním v niekoľkých programoch s kompatibilnou MB. A rozdiely budú azda nepodstatné. Kedysi som porovnával 2 GHz Celeron a 2 GHz P4, a ostal som u P4. Dodnes mi na jednom stroju ide.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

ak chceš hrubý výkon na nejaké staršie hry, vyber Pentium 4.. ak chceš podporu featuritiek ako 64bit a SSE3 a PC budeš používať iba na Office + Internet, ber Celeron.. ale si neviem predstaviť na takýto procesor nahadzovať 64bit OS.. XP je odveci, s Vistou/7 to bude utrpenie, možno nejaký Linux.

Ak máš oba procesory doma, čo Ti bráni vyskúšať ich??? Potom sem hoď porovnanie...
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

mimochodom SSE3 uz mali aj novsie P4 s jadrom prescott(aj na s.478>napr.530 a jej posledne verzie do s.478 boli dokonca "len" 65W sam mam taku este doma v pc na office)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

A na hry na tých MB nebýva PCIE16 slot na dobrú VGA. AGP a PCI slot na hry je o ničom. A RAM cca 2-4 GB/333-400 MHz? 64 XP síce je, ale hry? Vista nie. Preto som aj písal, je to o použitiu PC. Na hry asi nie. Nepíše, ku čomu to potrebuje. A či má obidve MB. Na ten kancelársky dať Celeron, žerie menej.
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

jarda.j napísal:Na ten kancelársky dať Celeron, žerie menej.
toto nemusi byt pravda ak ma tu s tych novsich 65W P4-iek
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď hovorím, že dáva málo informácií. Nepíše, že ide o EE prevedenie. Ale tie boli drahé. Pomohol by scan alebo foto jpg.
Napísať odpoveď