Lenovo thinkpad edge

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Thek_SVK
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Lenovo thinkpad edge

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Ma s nimi niekto skusenosti ? ja som mal zalusk na tuhlatento, http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... 204146.htm ale na nete som zachytil par negativnych reakcii na zivotnost baterie - v tomto pripade som si vsak nie isty do akej miery tomu verit, kedze je celkom dost verzii thinkpadu edge - 13" - 15.6" displeje, rozne procesory a tiez grafika sa obcas lisi intelacka a Radeon HD3400vka.
Vie mi niekto k tymto notebookom nieco povedat ?
KoCi
Darca
Darca

Re: Lenovo thinkpad edge

Príspevok od používateľa KoCi »

ku thinkpad edge ti poviem len tolko, ze ten nazov "thinkpad" je uplne scestny. Modelova rada Edge, je vysmechom TP serii, ktora patri k tomu najlepsiemu co sa da u NB zohnat. Jedine, co to ma s TP seriou spolocne, je touchpad+trackpoint. Vsetko ostatne, svojim prevedenim a kvalitou patri k IdeaPadom (co uz nie je lenovo, len to nosi ich logo).

Ak ovsem NB riesis ako bezny consumer, ktoremu pojem ako ThinkPad nic nehovori a nezameriavas sa prave na tuto seriu, tak v tom pripade ti moze byt fuk, ci kupis toto, alebo aspire od aceru, satellite od toshiby, ci probook od HP.
Thek_SVK
Professional
Professional

KoCi napísal:...
Moc o historii Lenova neviem, mohol by si mi o tom napisat viacej ? Dokedy teda este "produkoval" tie kvalitne thinkpady ? Vnimal som Lenovo ako kvalitnu znacku - mylim sa ?
A co konkretne je teda scetne na tych novych thinkpadoch ? Pocul som teda o tej baterii, ale vedel by si doplnit este nejake dalsie nedostatky ?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nemylis sa, ale nemozes staviat vsetky ich modelove rady do jednej roviny, teda konkretne - preslavene thinkpady nemaju s radou thinkpad edge nic spolocne

ak chces kvalitny book, tak TU najdes rozdelenia thinkpadov, aj s popismi...

2 KoCi - probook by som nezaradoval ku aspire a pod.

a PS2 - http://www.hojko.com/potrebujete-poradi ... 78786.html
Thek_SVK
Professional
Professional

Okej chalani, vyzera to tak ze som si uz vybral - SL510
Konkretne asi tento model - http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-sl51 ... 2.htm#foto
Podla review co som pozeral vyzera slubne, a vam obom dakujem ze ste mi dopomohli vyhnut sa edge-om. Kazdopadne este zo zvedavosti - cim konkretne podla vas pokulhava edge seria za ostatnymi ? Cital som o baterii, niektori pisali ze je pomaly, no zaujima ma vas konkretny postoj alebo skusenost :).

Ak by este niekto chcel vyslovit svoj nazor ohladom serie edge, SL serii, alebo cokolvek o Lenovach, velmi jeho prispevok ocenim :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

k tomu modelu, ktory si si vybral....jedine co ma na nom zaraza je to nevyuzite miesto pre klavesnicu...ak by dali multifinkcne tlacitka a power tlacitko nad klavesnicu, este by sa tam v pohode zmestila numericka klav... :) ale to je len detail, ktory ta ani nemusi zaujimat...len som tak rozmyslal :D
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

SL je tiež odľahčený ThinkPad, tuším že mú chýba jeden z horčíkových rámov a tiež pár ďalších featuriek.
BTW tie menej kvalitné booky sú lenovo, tie kvalitné, pôvodný ThinkPad, sú vecou IBM. Oni s nimi prišli, oni ich robili, potom to prešlo pod lenovo a začali sa robiť aj ideapady, aj odľahčené verzie ThinkPadov.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Zacali, no preto, lebo si to trh vyzadoval. Je tazke byt konkurencieschopny, ked kazda znacka ma svoje 500 eurove "notebooky" so slusnou konfiguraciou. Preto vznikli IdeaPady. Lenovo je cinska fabrika, ktora vyrabala ThinkPady uz za cias IBM, no ked sa IBM postupne zbavovala svojich divizii, tak si ThinkPady odkupili prave oni, co sa mi zda ako logicky krok. Ta fabrika vyraba ThinkPad seriu dodnes. IdeaPad a ThinkPad Edge su ale vyrabane inou spolocnostou, nie priamo lenovom - tam ma lenovo len svoje logo. Je to poznat aj na tom, ze IdeaPad ti nevyservisuje priamo Lenovo servis na slovensku, ale odosiela to ktovie kam (servis to tu iba prebera).

Len sa mi nepacia nazory, ze odkedy ThinkPady robi cinske lenovo, tak uz to nie je co to byvalo - ked ich robili pod znackou IBM tak to bolo o inom? :)
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Toš... ja som nič také nenapísal...

Čosi som čítal že niektoré (neviem či všetky) ideapady sa robia tam kde asusy. Každopádne ale ani IdeaPady nie sú zlé, kvalitou sú vyššie ako mnohé iné modelové rady iných značiek.
ThinkPady (okrem SL a Edge) sú ale TOP.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

KoCi napísal:Len sa mi nepacia nazory, ze odkedy ThinkPady robi cinske lenovo, tak uz to nie je co to byvalo - ked ich robili pod znackou IBM tak to bolo o inom? :)
Ano bolo. Kvalita prevedenia sla rapidne dolu. Kedze v praci ich mame mrte vela tak ich mozme porovnavat. T42 boli cisto IBM. T60 zacali ako IBM ale neskor uz mali dodatok Lenovo. Od T61 to cinania totalne ... sirokouhly display, predtym genialny 1400x1050. Novsie rady ako T400 a T410 su uz totalne ine ako boli klasicke IBM notebooky. Kvalita vyhotovenia je o dost nizsia. Panty napriklad nedrzia poriadne, ale sa kyvu uz po par mesiacoch. Ram je o dost pruznejsi a nedrzi tak dobre. Thinkpady tiez nemavali ziadne konektory na prednej strane - od T61 ich tam natrieskali.
Thek_SVK
Professional
Professional

Myslite si ze mozem ocakavat nejaky rozdiel medzi tymito dvoma modelmi ?
http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-sl51 ... 194132.htm
http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-sl51 ... 194134.htm
Cenovo je to poriadny rozdiel, ale naoko sa odlisuju iba OS a 1GB RAM. Myslite ze je to len nejaky marketingovy tah ale je ta cena skutocne niecim podmienena ?
Napísať odpoveď