Caute
mam taky problem , mam na stole jeden wifi routrik ,kde bezi Linux , potrebujem tam zmenit nejake zakladne parametre a pridat nejake routy , to je vsetko v pohode prostrednictvom prikazu ifconf ... , samozrejme potrebujem tuto configuraciou writnut , tu je kamen urazu ked chcem editnut "interfaceconf.wlan0" mam iba read permission , som prihlasny ako root , a ani prikazom chmod sa mi nedaju tie permissny zmenit ...
tie interface sa nachadzaju conf foldry ...
Ja som z Linuxu tak trosku vypatlany , resp. okrem cisco IOsov som sa s unixom , linuxom nemal potrebu hrat a teraz by som potreboval toto spravit.
Dik za pomoc ..
Write permisions ...
Re: Write permisions ...
Nedaju zmeniť cez chmod? Nedaju akože ti vypiše nejaku chybu alebo nedaju akože ti vypiše že na to nemas prava? Ak si prihlasený ako root prava mať musis, tzn. skus sudo chmod.
Nazdar, ma napadlo, ci to nemas pripojene len na citanie. Skusil by som pozriet do /etc/fstab a pozriet sa s akymi parametrami je to pripojene.
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ani owner ani read-write permisions pre roota sa tam nedaju dat , vzdy mi to vypise read only , ked som si vyslistovval skupiny a uzivatelov v to foldri tak mi na ten conf file wlan0 napisalo , ze RW tam ma uzivatel 1000 ,
takto to vyzera v tom fstad
To je presne to, co vravim. Ak je suborovy system pripojeny len na citanie, tak ti chmod nepomoze. Netreba ani upravovat /etc/fstab , kedze ty chces len docasne umoznit zapis, takze spust nasledovne ako root:RomanB napísal:Ani owner ani read-write permisions pre roota sa tam nedaju dat , vzdy mi to vypise read only , ked som si vyslistovval skupiny a uzivatelov v to foldri tak mi na ten conf file wlan0 napisalo , ze RW tam ma uzivatel 1000 ,
Kód: Vybrať všetko
mount -o remount,rw /confKód: Vybrať všetko
mount -o remount,ro /conf-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
parada funguje , dakujem ...