Robite to, co ste vystudovali?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ano, robim to, co som studoval
26
44%
Nie, robim v inom smere aky som vystudoval
21
36%
Nerobim vobec
12
20%

Celkom hlasov: 59

gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

chcel by som sa opytat ludi na fore (len tych, ktori uz pracuju) ci pracujete v takom smere aky odbor ste vystudovali. zaujima ma to preto ci sa po vystudovani VS uplatnite v tom co ste vystudovali alebo nie lebo VS mi casto pride len ako povinnost a malo kto studuje to co ho bavi.

dakujem
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Robite to, co ste vystudovali?

Príspevok od používateľa test »

Ja len jeden citat k teme: Aky je to vysokoskolsky vzdelany clovek na Slovensku? Taky co studuje co nechcel a potom robi to co nevie!
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

studujem IT, robim v IT
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

vystudoval som IT a robim v IT, nie uplne presne to co som vystudoval(umela inteligencia) ale to by bolo tazke hladat prave v tomto smere nejaku pracu
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

podobne ako markus - vystudoval som informacne a komuniacne siete a momentalne robim JAVA EE developera... oba su IT
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Studoval som ekonomiu a manazment (nedokoncil som este, ale chystam sa pokracovat), napriek tomu uz 7 rokov pracujem v IT. Totalne odlisne od toho, co som studoval, a chcel by som dokoncit.

Na margo temy, prave dnes rano v Radiu Expres som pocuval, ze najviac nezamestnanych je zo humanneho sektoru (pravo, atd.), a ze firmy najviac hladaju uctovnikov.
markus
Light Professional
Light Professional

samozrejme ze najviec nezamestnanych je ludi s vystudovanou VS typu psychologia, sociologia a podobne
ale to je tym ze tam ludia chodia lebo nevedia co by chceli robit, ale chcu VS, tak idu tam lebo to je lahke a neni tam matika(ved kolkokrat sme aj tu na fore citali ze ktora VS je dobra ale aby tam nebola matika)

nehovoriac ze ludia vystuduju historiu a estetiku ucitelsky smer a potom sa rozculuju, ze ako ucitielia nic nezarobia, ale ved to ste vedeli uz dopredu ze v tomto odvetvy sa nezarabaju extra prachy

mne na ZS povedala ucka ze tu strednu skolu co som si vybral ze nedostudujem(mal som 4ku na vysvecku a 3ky som mal bezne), ale ja som si za svojim cielom siel a tu strednu som vychodil a nasledne pokracoval aj na VS a teraz som ing a s hladanim prace som nikdy problem nemal
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no nemyslim si ze humanitne vedy su take lahke (je tam kvantum ucenia navyse oproti exaktnym vedam) skor su v praxi potrebne v daleko nizsej miere ako produkuju absolventov...

a co sa tyka tej matiky - ano matika je pre mnohych problem, ale v mnohych pripadoch je to preto, lebo sa uci na ZS a SS zle...
markus
Light Professional
Light Professional

neviem teda kolko sa ucia na psychologii a podobnich skolach, videl som len scripta a knihy pre medikov a tych teda bolo na dva predmety tolko kolko som ja mal na dva rocniky, ale teorie je dost aj na exaktnych vedach, nehovoriac ze casto nestaci sa to naucit naspamat, ale to clovek musi chapat pretoze musi dane znalosti aplikovat

jasne ze matika nieje pre kazdeho problem, ja mam matiku rad, ja len poukazujem na to ako si ludia vyberaju VS
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

markus - ja viem ze teorie je dost aj na exakntych vedach (tiez som ing.), ale humanitne vedy su z 95% o teorii + vela veci si proste nedomyslis - my sme mali "vyhodu" v tom ze ked si pochopil ako veci funguju bol si z polovice za vodou
a mam tam preklep - ma tam byt "ano matika je pre mnohych problem" nie ani... hned opravim...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

ano :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nestudoval som IT, robim v IT
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Áno, aj keď to nie je najlepšie platené, hold, my učitelia to máme tažké :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

humanitne vedy su k nicomu (az na potrebne vynimky) ... skoly tohto smerovania iba produkuju nadpocet v praxi neuplatnitelnych ludi ... ale co, hlavne ze predavacka v Lidli bude Mgr. zo socialnej kartografie, alebo nejakeho ineho uplne nezmyselneho a nepotrebneho, nasilne umelo vytvoreneho odboru :-) ...

ja momentalne robim to, co som chcel robit a dokonca to ma aj aku-taku spojitost s mojim studiom ...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

ja este nemam dostudovane, ale neviem si predstavit ze by som mohol pracovat neikde inde...

inac neskutocne ma seru reci debilov co tlacia kazdemu konciacemu stredoskolakovi ze aj ked bude mat diplom to neznamena, ze si najde pracu v sektore...
kazdy jeden vysokoskolak, co nerobi to co ho bavi a studuje to len kvoli diplomu ktory mu ma zarucit cash, pre mna nie je vysokoskolak....
mam par znamych, hlavne ze ma titul, no post si nenajde...

napr. potom ma spolubyvajuceho, neverim ze je posadnuty inzinierstvom lietadiel, ale je tu v Toulouse (airbus), ma znamky blazna, ale robi obor kde nedavaju diplomi zadarmo a ten co dokonci a patri v rocniku k najlepsich si post s nastupnym cez 40 000eur/rok najde hned!
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

studujem pravo, bavi ma pravo a teraz mi len ostava dufat ze firma v ktorej robim, teda Rakusania mi schvalia, aby som tam mohol po skole ostat a hajit spravodlivost aj nadalej :lol:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Pracujem v obore, ktorý som vyštudovala (mkt manažment). Škola ma bavila, práca je tiež dosť fajn, takže sa vôbec nesťažujem :)
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Viacmenej ano. Vystudoval som elektroenergetiku, pracujem v elektrarni ajked dana pozicia ja taka zmes od vsetkych odborov a skolske vedomosti som skoro vobec neuplatnil
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

studujem IT, nepracujem v IT... pracujem ako fotograf na dohodu + najnovsie aj ako externy redaktor jedneo mesacnika(v skusobnej dobe) ... uvidime o 2 roky ked mi bude svietit pred menom mgr.... ale aj tak to vyzera zatial skor na fotenie
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

....vyštudovaná VŠ humanitného smeru (religionistika), predtým aj teraz sa pracovne venujem úplne inej oblasti (v oblasti bezpečnosti a ochrany).... VŠ som sa venoval, že ma ten smer celkom zaujal (proste "osobný rozvoj a rozšírenie znalostí").... pokiaľ by som mal zabezpečené živobytie (dajme tomu vyhrám Euromilióny alebo dostanem fakt dobrú zákazku), asi by som začal študovať medicínu - nie za to, že chcem byť doktorom, ale preto, že by to mohlo byť zaujímavé a celkom prínosné....
Napísať odpoveď