Ake doklady si pyta policajt ? osobne auto+vozik

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
holubbn
Amateur
Amateur

Ake doklady si pyta policajt ? osobne auto+vozik

Príspevok od používateľa holubbn »

Dobry deň

Chcem sa opitať čo po vas može policajt ked vas zastavy?
Može šek od poistky pitať zaplateny alebo sa už nosiť nemusi ?
-a zelena karta na SK ???
-biela karta na SK
tak isto sa pitam tie nove papiere čo su tak je taka skladačka a ta kreditna karta Technicky.
Stači opčiansky alebo ked ho nemam tak pas europsky.

A od vozika musim mať aj zelenu kartu na slovensku alebo stači ta biela
Ako to je vlastne ???
:)
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake doklady si pita policajt ? osobne auto+vozik

Príspevok od používateľa beardie »

pyta, vzdy len pyta

policajt nema ziadne zastavy, on ta len jednoducho zastavi

ten opciansky sedi ;-)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Zhodou okolnosti som vcera o tom cital. Ked ta policajt zastavi, ma pravo si od teba vyziadat:

- vodicsky preukaz
- obciansky preukaz
- karticku o sposobilosti vozidla (STK - zelenu a cervenu)
- biela karticka (doklad o zaplatenom povinnom poisteni, ktore je platne na uzemi SR), zelena je medzinarodny papier

Policajt nema pravo od teba pytat podla vyhlasky sek, ktory potvrdzuje zaplatenu povinnu poistku. Ked taketo nieco chce preverit, moze sa spojit vysielackou s dispecingom.
holubbn
Amateur
Amateur

Takze zelenu kartu nemusim voziť? Ani ten šek od poistky,
lebo mam 2 aj od havarijnej .
A keby som nemal opčiansky ?
Stači ten pas hej ?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Nemusis, pokial nejde von zo Slovenska, ale ked uz mas bielu pri sebe, myslim, ze zelena ti uz nebude tak vadit. A keby nemas obciansky, tak si zoberies pas, ano.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

P4ra stalo sa mi ze ma policajt zastavil dal som im doklady a ma zacal strasit ze ZP mi konci o mesiac a moze mi dat pokutu...pozeram nanho ci je normalny :D Keby som nemal platnu ZP nepoviem nic, (sek platim kazdy strvtrok) ale cely mesiac mi plati este poistka a ide zastrasovat cloveka,,? Pritom ma zastavil pri beznej kontrole,ziadne za rychlost,svetla abo nieco ine... dost ma to zarazilo....
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ma teraz napadlo sa sem spytat ked tu je taka debatka o ZP cca minuly mesiac som menil poistovu no dostal som len take vytlacene papiere stym ze maju platnost mesiac tam je to na nich napisane a poisku som zaplatil na rok tusim.
lenze nove papiere mi nedosli a uz skoncila platnost tych starych mozem na tom aute jazdit?(ked je vsetko zaplatene len nieje aktualny ten papier cize biela karta je len vytlacena) do tej poistovny som pisal tam kde ma odkazali ak mi nedosli papiere len zatial ziadna odpoved a ani papiere
:D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ake doklady si pita policajt ? osobne auto+vozik

Acer01, poslal by som ho kadelahsie. :-)

Chobot, v tvojom pripade je to o tom na akeho policajta narodis a ako sa vyspal. Ked ta chce buzerovat, urobi to. Ale zase plati, ze ak chce, staci zobrat vysielacku a overit si to.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

dakujem :)
budem dufat ze mi to racej pride cim skor nech mam pokoj..
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

p4ra .. policajt si to overit moze..ale tym, ze vodic pri sebe tento doklad nemal tak si nesplnil povinnost ktoru mu uklada zakon a teda pokutu dostat moze
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

p4ra: Predpokladam, ze si tiez este moze vypytat napriklad doklad o odbornosti montaze a typoveho schvalenia folii ;) S vodicakom a obcianskym je to ako pise Point, sice si to dokaze overit cez vysielacku behom minuty, ale ty si zo zakonna povinny mat pri vedeni vozdidla ako OP, tak aj VP a pokial ich nemas, moze ti dat pokutu 50 ci 60 eur.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Pýtajú vždy OP, vodičák, techničák, doklad o TK, EK, doklad k poistke. Ak máš za autom prívesný vozík potrebuješ ešte jeden techničák a doklad o TK.
S dokladmi o poistke mám rôzne skúsenosti. Jeden policajt odo mňa chcel aj bielu kartu aj šek, ďalšiemu som s bielou kartou predkladal šek a povedal mi, že šek ho nezaujíma pretože to si viem vypísať kedykoľvek sám a pre neho to nie je relevantný doklad o zaplatení. Zase iný policajt odo mňa ani jeden doklad o poistke nechcel, vraj je to potrebné pre mňa ak spôsobím škodovú udalosť. Raz ma zastavil policajt a chodil okolo auta kontroloval nálepky z TK a EK a potom si detailne obzeral zadné okná, pristúpil ku mne a spýtal sa ma kde mám označenie fólií, tak som mu do ruky strčil kartičku z montáže s certifikátom a hneď na mňa spustil, že prečo som mu to nepredložil okamžite keď ma vyzval aby som mu dal všetky doklady. Tak som sa z toho ponaučil a tú kartičku som dal do obalu ku ostatným dokladom a asi pred mesiacom ma zastavil policajt a keď si obzeral doklady tak mi vraví že čo za kartičku som mu to dal. A ja na to, že je to od fólií založil ju do obalu so slovami, že on nie je zvedavý na výbavu auta ale na jeho osvedčenia :roll:
Vždy keď zbadám cestnú kontrolu netuším, čo po mne zase budú chcieť. Koľko policajtov toľko názorov :)
holubbn
Amateur
Amateur

Presne tak Juicy aj ja nosim pri doklade osvedčenie o montaži folii,
no nenam na tich malich zadnych sklach označenie bol som aj tam kde mi montovali folie že hlavne su 2 zadne skla a zadne sklo že na tych maličkych nemusi byť označenie je to označene na kartičke.
Ešte ma nezastavyli .
Neviem čo by na to povedali ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

holubbn: Pochybujem, ze si da tu namahu a bude ti pozerat, ci tam cislo je alebo nie je, najma ked to v noci nie je ani vidiet. Ak je moc iniciativny, tak mu postaci aj karticka od folii.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake doklady si pyta policajt ? osobne auto+vozik

Point, ja som hore ved napisal vsetky, ktore clovek musi mat.

hojko, ano, na folie som uplne zabudol. Speaking of that .. ja neviem kde ho mam. :)
holubbn
Amateur
Amateur

Ešte by som mohol spomenuť ťažne na osobnom aute ake mate skusenosti s policiou ?
Musi byť odmontovane alebo može byť tam ?
Pitam sa preto lebo na vela aut vidim ťažne ktore nosia len tak a pri tom tam maju šroby ktore ked odmontuju tak ho s chovaju do kufra.
Ja mam odnimatelne no ale chcel by som vedieť keby by ma zastavila policia či by som dostal za to pokutu.:-
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Spájacie ťažné zariadenie určené na prevádzku motorových vozidiel kategórie M1 a N1 podľa odseku 4 písm. b), ktorých technická spôsobilosť typu bude schválená po 31. decembri 1997, musí mať odnímateľnú guľu ISO 50 upevnenú na nosnú časť spájacieho zariadenia najviac dvoma rozoberateľnými spojmi. Počas prevádzky motorového vozidla bez prívesu musí byť spájacia guľa demontovaná a nosná časť spájacieho zariadenia bez spájacej gule nesmie presahovať obrys vozidla. Spájacie zariadenie s guľou ISO 50 možno použiť aj na motorovom vozidle kategórie M alebo N na pripojenie jednonápravových prívesov kategórií O1 alebo O2. Ak spájacia guľa vozidla niektorej z týchto kategórií presahuje vonkajší obrys vozidla, potom sa pri prevádzke takéhoto vozidla bez prívesu musí demontovať.

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2011, 21:13)
Otázku ťažného zariadenia na motorových vozidlách upravuje Smernica 94/20ES, ktorá bola prebratá z právnych aktov európskej únie nariadením vlády SR č. 205/2006. Podľa tohto nariadenia nie je zakázané počas jazdy mať na vozidle ťažné zariadenie pokiaľ toto nezatieňuje viditeľnosť EČ ( viď § 3 ods. 5 cit. nariadenia vlády). Podľa Smernice 94/20ES Príloha VII čl. 2.1.4 „Namontovaná spojovacia guľa nesmie zatieňovať miesto alebo viditeľnosť zadnej registračnej tabuľky, inak sa musí použiť spojovacia guľa, ktorá sa môže odmontovať bez špeciálnych nástrojov“. To znamená, že v prípade keď miesto upevnenia registračnej značky je nízko, napríklad na nárazníku (Opel Meriva, Opel Corsa, Renault Megane, Renault Thalia) a toto miesto zatieňuje spojovacia guľa, nie je
možne použiť pripevnenie spojovacej gule pomocou dvoch skrutiek, kde musíme
použiť podľa návodu na montáž momentový kľuč, čo je podľa výkladu Smernice
94/20 špeciálny nástroj. Musí sa použiť spojovacie ťažne zariadenie
vybavené spojovaciu guľou, ktorú je možné odmontovať pomocou mechanizmu,
ktorý je súčasťou konštrukcie ťažného zariadenia (tzv. „systém bajonet“)

Takže si vyber :-) Kamarát má na aute ťažné zariadenie namontované skrutkovo už 10 rokov a nikdy s tým nemal problém ani pri kontrole ani pri TK. Akurát ma napadá možnosť, že v prípade autonehody, ak by ťa odzadu niekto trafil a vážnejšie si poškodil auto, nebodaj prederavil chladič tak by z toho mohla poisťovňa celkom dobre vyťažiť.
Napísať odpoveď