OpenGL

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
reDo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

OpenGL

Príspevok od používateľa reDo »

chcel by som zacat s 3D grafikou a rozhodol som sa pre OpenGL, nwm co je lahsie DirectX alebo OpenGL ale to je aspon prenositelne :) prosim o radu co sa mam ucit, chcem to na jednoduchu 3D napr kocka pohybujuca sa po nejakom povrchu a pod, neskor aj nejake akoze auto na nejakej rovnej ploche

a este nejake dobre tutorialy najlepsie v SK/CZ ak poznate
vopred dakujem
BX
Addict
Addict

Re: OpenGL

Príspevok od používateľa BX »

Co je lahsie sa povedat asi neda. Osobne som nahliadol do oboch a ani jedno sa mi ucit nechcelo :D Je to strasne komplexne a zlzite, na to zial momentalne nemam cas, ani chut.
Co ale zo svojho "nahliadnutia" viem je, ze samozrejme OpenGL je prenositelne a urcite sa v tom daju robit pekne veci. Takisto existuje vela kniznic postavenych na openGL a teda s touto kniznicou vies robit vo vela jazykoch - co je dobre, ked vies jeden poriadne, naucis sa na nom.
DirectX je trocha vacsia vec a je Microsoftacka. To je velke minus, ale je tam kilo frameworkov, cez ktore mozes robit relativne pekne veci s minimalnou namahou.

Ja osobne by som siel a aj sa uz nejaky ten cas chystam na openGL. Odporucam nehe tutorialy, je na ne velmi vela chvaly :)
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to som si myslel diky :)
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

Zalezi na co to chces vediet ? Ak ta bavi grafika, hry a spol a chces sa len tak bavkat, tak to rob v hotovom engine (Unity3d a pod) ak nie, tak potom mozes zacat studovat opengl/directx
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aha ja to chcem na na 3D grafiku hlavne a kedze OpenGL je multiplatforomve
Napísať odpoveď