Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
TenDruhy
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa TenDruhy »

silmarill napísal:ten druhý: pretože tu už x krát padlo porovnanie tráva vs alkohol... ako alkohol škodí a aká je to droga, že by mal byť zakázaný aj ten, blablabla. sú však ich účinky porovnateľné? videl som neraz zhulených ľudí a stav v ktorom boli oni by som si musel "zaslúžiť" niekoľkohodinovým chlastaním.
nesud to .. pokiaľ si nehulil.. nevieš o čom to je..
1. človek sa može aj prehuliť aj prechlastať ? čo je natom nepochopitelne? ked to neodhadneš tak to je veľa na teba
2. pokiaľ sa človek prehuli.. tak maximalne sa mu bude chcieť spať.. alebo v pripade ze nehuli casto a si narobi zle stavy tak sa potykuje.. pričom pri alkohole to neraz konči v nemocnici.... či už otrava alkoholom, či bitky vyvolane alkoholom, či nerozvažnosť sposobena alkoholom.. pri marihuane nič z toho nehrozi..
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

bitky z alkoholu? takéto som zažil (videl) asi iba 3x, vždy sa jednalo o holé hlavy ktoré by sa pravdepodobne pomlátili aj za triezva.

otrava alkoholom? prečo hovoríš o extrémoch? končí každý čo pije s otravou alkoholom? hovorím o užívaní v "bežných" množstvách.

to čo zaujíma mňa je, nakoľko sú reflexy a schopnosť racionálne uvažovať ovplyvnené trávou a alkoholom, respektíve kde (a či) je nejaký "porovnateľný level intoxifikácie organizmu".
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Bitku z alkoholu si zazil TRIKRAT? Ja vidim kazdy piatok tak desat kazdy vecer. A nemusia to byt hole hlavy. Staci sa prejst zopar ulickami centra Kosic. Ani otravy alkoholom nie su vobec nicim vynimocnym.

A ked sme pri "beznych" mnozstvach - prave to je najvacsi problem alkaču :) . Raz zacnes pit, tak pokracujes, lebo postupne ta ten alkohol omamuje. Ale ja som osobne este nezazil, ze by som po jednom brku dostal chut na dalsie v nejakej kratkej dobe... ano, som schopny dat aj styri za vecer, ale v dost velkych casovych odstupoch. A ajtak, vacsinou to konci pri jednom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

korag (prípadne ephramko) - máš aj nejaký seriózny zdroj? Lebo veci ohľadom liečivých účinkov trávy ma zaujímajú a rád by som sa dozvedel viac.

Porovnanie tráva/alkohol. Skúsil som oboje, nedá sa zrovnávať :) Keď si dám za večer jeden, max. dva poháriky whisky alebo jeden, max. dva jointy, výsledok je riadne odlišný (teda aspoň moja skúsenosť) v prospech Tulamore Dew alebo iného "učiteľa angličtiny." Po jednej minifajke (taká zmenšenina klasickej fajky z etnoshopu) trávy som nevedel so zatvorenými očami prejsť štvorcovú dráhu 5x5m a reagoval som veselo, triezvy úsudok bol na dovolenke. Po vypití 2 pohárikov zlatavého nápoja som plne triezvy, reflexy i úsudok plne funkčné. Toto môže byť spôsobené aj napr. tým, že jednu whisky pijem aj pol hodinu (podľa nálady a spoločnosti) pričom trávu sme sfajčili behom pár minút a hlavne: alkohol pri pití sa zjavne menej dostane do organizmu než pri inhalácii (fajčení) - toto môžem potvrdiť, keď v labáku robím s 99% bezvodým etanolom a len z tých pár (ktoré zámerne nevdychujeme! Sú prítomné ako dôsledok odparovania etanolu pri prelievaní a podobne) máme všetci uvoľnenú a veselú náladu (ak v tejto zime nevetráme).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A preco porovnavas 2 pohariky a 2 jointy? Este skus zahrnut do porovnania 2g koksu, prip. 2g MDMA nech to mas kompletne zrovnane :roll: 2 pohariky akoholu za vecer je velmi zriedkave mnozstvo vacsinou je to tak 5+
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Odporucam naucny film o marihuane "The Union" (ktory sa tu uz urcite spominal). Tam je vsetko o historii, o liecivych ucinkoch, preco je vlastne zakazana, rozhovory s dealermi, growermi a podobne...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ako som uz napisal, vsetkeho vela skodi...nemam nic proti tomu, ked si niekto da 2 piva alebo pohar vina, pripadne nejaky drink alebo miesany napoj...vacsina Slovakov je na taketo male mnozstvo alkoholu zvyknuta a nic to s nimi neurobi, videl som uz ale aj takych ludi, ktori nepiju a ked ich ukecali na 2 poldecaky alebo 2 piva...tak boli totalne na sracky...

a k tej agresii alkoholu, silmaril neviem ci ty chodis pit do klubu slovenskej filharmonie alebo kam, ked si za cely svoj zivot videl len 3 bitky kvoli chlastu... :D kazde leto pracujem s turistami v destinacii, kde sa da cez den len kupat a vecer len chlastat...ked je skarede pocasie, tak chlastaju aj cez den...a kazdy jeden den su tam nejake problemy...hadky, vyhrazky, vyhrotene emocie, bitky prave kvoli tomu, ze sa niekto ozral a ma problem sa pod vplyvom alkoholu kontrolovat...
a dost casto sa mi aj stava, ze ten clovek potom po noci dojde v priebehu druheho dna, uz triezvy sa ospravedlnovat, ze on taky nie je, ze to len vcera prehnal s chlastom...a vacsinou si taky clovek ani nic nepamata z poslednej noci...
ved pre boha, skus najblizsi tyzden kazdy den kukat spravodajstvo na nejakej z nasich televizii a takmer kazdy den tam uvidis nejaku bitku, vrazdu, havariu ktora sa odohrala prave pod vplyvom alkoholu...

v prvom rade porovnavate neporovnatelne mnozstva a latky, ktore maju zasadne odlisne ucinky...
porovnavat 2 piva a 2 jointy...v jointe moze byt taka silna odroda konope a take mnozstvo, ze to kludne mozes porovnavat 2 piva a 2 striekacky heroinu...proste to je neporovnatelne mnozstvo...
su odrody konope, ktore maju mensi obsah THC a sluzia na tzv. celodenne fajcenie...tam mas tie ucinky velmi mierne...u nas sa vzhladom na zakony taketo fajcenie velmi nerobi, to funguje v krajinach kde ma trava dlhsiu historiu...u nas sa vacsinou fajcia rastliny s vysokym obsahom THC, to staci aj male mnozstvo, aby si sa dostal do dost silneho stavu...

zakl.rozdielom medzi alkoholom a marihuanou je ten, ze pri chlaste vela ludi nevie najst mieru, pretoze samotny chlast tak ucinkuje, ze potlaca kontrolne mechanizmy...a ked to s chlastom prezenie, tak to castokrat skonci velmi zle...
kdezto ked niekto fajci travu, tak sa tieto kontrolne mechanizmy nezablokuju, castokrat ludia ktori to neskusili si myslia, ze zhulenci ani nevnimaju a podobne...nie je to pravda, taky clovek si stale podstatne uvedomuje pocity ktore zaziva, uvedomuje si sam seba, len si ich nevie castokrat vysvetlit a zdovodnit, pretoze tie pocity a emocie nie su sposobene realnymi podnetmi, su vyvolane umelo...tak isto takyto clovek si vie uvedomit do akej miery je uz v tom stave a ci chce este trochu alebo uz stacilo...
ono ked to aj s travou niekto prezenie, tak maximalne sa mu bude chciet strasne spat...pospi par hodin a potom na druhy den je v pohode...

to je dalsi rozdiel medzi chlastom...po trave na druhy den vacsinou necitite ziadne ucinky, neexistuje ziadna opica...kdezto po chlaste ste si urcite mnohi z vas uz aspon raz povedali na druhy den ze "ja uz nikdy nebudem pit" alebo "kiez by som vcera tak nechlastal, mam strasnu opicu"...

a tak isto prosim neberte hulicov ako nejakych vygumovancov, vygovani ludia si taki, ktori su na trave zavisli a nevedia bez zhulenia vydrzat ani par dni...to je rovnake ako ked je niekto uz alkoholik a pije kazdy den...proste samostatna kategoria...
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

no s tou zavislostou na trave by som to tiez neprehanal...3-5% zo vsetkych hulicov sa priznalo v liecebnych centrach ze su tam z vlastnej vole
stoporko: skus si pozriet tento dokument: je to o tej liecbe rakoviny
http://www.artattack.sk/content/11/liec ... -rakovinu/

//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011, 15:58)
Nadeo napísal:Odporucam naucny film o marihuane "The Union" (ktory sa tu uz urcite spominal). Tam je vsetko o historii, o liecivych ucinkoch, preco je vlastne zakazana, rozhovory s dealermi, growermi a podobne...
presne tak,daval som ho sem par stranok dozadu, neznalym odpovie na vacsinu otazok, ktore maju:
http://filmy.kinotip.cz/the-union-the-b ... high-2007/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tak prestan len na mesiac fajcit... :smt033

na marihuane sa vytvara psychicka zavislost...ta je vzdy spojena s nejakym inym faktorom, napr. so spolocnostou, s kamaratmi..clovek si spaja zabavu a pohodu s kamaratmi zaroven aj s fajcenim marihuany a preto sa na nu fixuje, lebo bez nej nie je schopny sa s kamaratmi zabavit a uz to nie je ono...

alebo najcastejsie sa vytvara psychicka zavislost podobna ako pri inych drogach...marihuana navodzuje stav euforie, uvolnenia, narusuje funkciu pamati...no a pokial ju zacne fajcit niekto s depresiami alebo v tazkom zivotnom obdobi, aby sa aspon na chvilu citil fajn a zabudol na problemy, unikol z realneho sveta...tak sa postupne zacne na tento sposob uspokojovania potrieb fixovat...a postupom casu uz nie je schopny dosiahnut takeho stavu uvolnenia a pohody normalnym sposobom bez marihuany...

marihuana je znama aj tzv. amotivacnym syndromom, ktory sa prejavuje pri pravidelnom fajceni...a trva niekolko dni potom, co doslo k poslednej aplikacii marihuany...clovek sa citi potom taky bez energie, chuti nieco podniknut, je apaticky, negativisticky, nevidi zmysel robit v niecom produktivnom, dosiahnut nieco...suvisi to s fyziologickymi zmenami v mozgu...a vacsina pravidelnych uzivatelov, tento neprijemny stav vyriesi tak, ze si proste znova zahuli...a to je potom dalsia cesta k zavislosti...
pri prilezitostnom huleni sa tento amotivacny syndrom nezvykne objavovat...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som teda nehúlil, ale môžem povedať, že som v živote nevidel, že by bol niekto agresívny z marihuany. Zato z alkoholu je agresívny každý druhý (preháňam) a celkovo, ak sa pije a je viacej ľudí skoncentrovaných na nejakom mieste (rôzne koncerty, diskotéky), konflikty sú zaručené.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Na marihuanu sa preto lieci tolko "zavislych" ludi, lebo v USA, ak ta prichytia s akoukolvek drogou, tak mas na vyber - väzenie a financna pokuta na par rokov, alebo liecenie na tri mesiace a podmienka. :)
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

moosha napísal:Bitku z alkoholu si zazil TRIKRAT? Ja vidim kazdy piatok tak desat kazdy vecer. A nemusia to byt hole hlavy. Staci sa prejst zopar ulickami centra Kosic. Ani otravy alkoholom nie su vobec nicim vynimocnym.
nechcel by som bývať v KE 8) ľudia neviem v akom bronxe bývate, ale ja som v krčme tak 1-2x za týždeň a fakt nevidím nikoho sa mlátiť. nedávno som bol na black metalovom koncerte, boli tam aj dáki pravičiari, ale nikto sa nepobil...
moosha napísal:A ked sme pri "beznych" mnozstvach - prave to je najvacsi problem alkaču :) . Raz zacnes pit, tak pokracujes, lebo postupne ta ten alkohol omamuje. Ale ja som osobne este nezazil, ze by som po jednom brku dostal chut na dalsie v nejakej kratkej dobe... ano, som schopny dat aj styri za vecer, ale v dost velkych casovych odstupoch. A ajtak, vacsinou to konci pri jednom.
nemám problém a takisto nepoznám nikoho čo by mal problém prestať keď treba. áno, človek môže stratiť súdnosť s pitím ale to buď pije prvý krát alebo je už tak nadratý že by nedokázal súdne premýšľať nad ničím, takže alkohol človeka neopantáva takým spôsobom že ho núti dať si ešte.
t0m4s3 napísal:A preco porovnavas 2 pohariky a 2 jointy? Este skus zahrnut do porovnania 2g koksu, prip. 2g MDMA nech to mas kompletne zrovnane :roll: 2 pohariky akoholu za vecer je velmi zriedkave mnozstvo vacsinou je to tak 5+
na jednej strane píšete že alkohol s trávou sa nedá zrovnávať a pritom ho všetci zrovnávate :roll: 2 poháriky za večer je veľmi zriedkavé? možno. 5? to už skôr. po tretí krát sa pýtam huličov, kde je teda ten "porovnateľný level"? koľko musím vyhuliť aby som bol ako po troch pivách či 5 vodkách? s tým že ich nešúpem do seba naraz a nalačno ale v pohodičke počas večera?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

silmaril uvadzas strasne neporovnatelne miery...samozrejme ze ked si das 3 piva pocas dlheho casoveho obdobia, napr. vecera-noci...tak ti z toho nic nebude...to je asi take ako keby si si raz za hodinu 1krat potiahol z jointa, kde by bolo aj vela tabaku...tiez by ti z toho nic nebolo...

ja nie som vychodniar, takze nemam alkoholovy trening...a kebyze si dam 5vodiek v priebehu 1-2hodin...tak som v poriadnej nalade...
paradoxom je, ze na strednej skole som bol taky alkac, ze by mi 5vodiek takmer nic neurobilo...ale od strednej skoly pijem stale menej a menej...a skor nez na narazove pitie cez vikendy som presiel na take vychutnavacie pitie...ze si dam po dobrom jedle 1-2piva...alebo pohar vina...pripadne si s niekym dam flasu sampanskeho alebo si namixujem 1-2 miesane napoje...
po chlastacke ma clovek strasnu opicu a tie stavy po diskoteke alebo zabave ma proste prestali bavit...a to je prave ten slovensky paradox, ze ako neplnolety som chlastal ovela viac ako ked som plnolety...
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

ephramko napísal: ja nie som vychodniar, takze nemam alkoholovy trening...
Tato veta sa mi strašne pači..
My, vychodniari sme riadne hovada pokial sa jedna o alkohol.. ale všimam ze v poslednej dobe pomaličky viac ludi v mladom veku si radšej zahuli ako vypije...

btw, .. 17rokov, 2 mesiace letnych prazdnin - viac ako 40krat opity... moj rekord.. nastastie od silvestra som nemal ani jedno poldeco
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

silmarill co ta tak strasne serie? Pises, ze nefajcis, nikto v tvojom okoli nefajci, nijak ta to neovplyvnuje, nebrani ti trava v nicom, ani nikomu okolo teba, nijak ti to neublizuje, tak preco proti tomu tak bojujes? Nechapem ta vobec, ale vobec.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

silmarill napísal:aký je v tom rozdiel? ja fajčím nosom a tiež ma z toho dosť drhne. :roll:
Aky je v tom rozdiel? Nos ma funkciu filtra v nasom tele a vela odpadu zo vzduchu sa pri kazdom nadychu zachyti na sliznici a kychanim a siakanim sa dostane z tela von. Ked fajcis/normalne/, tak to schytaju pluca all inclusive. To na porovnanie vyfajcenia krabicky cigariet a prechadzky mestom :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Pryja len som anrazal na to ako niekto ide moralizovat o skodlivosti toho a henteho....a pritom zabuda na to, ze skodlive je snad vsetko, zradlo ktore do seba kazdy den tlacime, vzduch ktory dychame atd atd...ked si budem predstavovat co vsetko je skodlive, tak to uz mozem skocit do hrobu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Luboš: Tento tvoj argument je značne nezmyselný. :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

go on, napis nam nieco k tomu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je nezmysel sa tu oháňať znečistením vzduchom v prospech marihuany. To potom môžme povedať, že vzduch je na hovno, voda je na hovno, klíma je na hovno - prečo si teda rovno nezačať pichať herák do žily, no nie ? To už moc nezaváži.
Napísať odpoveď