ako som uz napisal, vsetkeho vela skodi...nemam nic proti tomu, ked si niekto da 2 piva alebo pohar vina, pripadne nejaky drink alebo miesany napoj...vacsina Slovakov je na taketo male mnozstvo alkoholu zvyknuta a nic to s nimi neurobi, videl som uz ale aj takych ludi, ktori nepiju a ked ich ukecali na 2 poldecaky alebo 2 piva...tak boli totalne na sracky...
a k tej agresii alkoholu, silmaril neviem ci ty chodis pit do klubu slovenskej filharmonie alebo kam, ked si za cely svoj zivot videl len 3 bitky kvoli chlastu...

kazde leto pracujem s turistami v destinacii, kde sa da cez den len kupat a vecer len chlastat...ked je skarede pocasie, tak chlastaju aj cez den...a kazdy jeden den su tam nejake problemy...hadky, vyhrazky, vyhrotene emocie, bitky prave kvoli tomu, ze sa niekto ozral a ma problem sa pod vplyvom alkoholu kontrolovat...
a dost casto sa mi aj stava, ze ten clovek potom po noci dojde v priebehu druheho dna, uz triezvy sa ospravedlnovat, ze on taky nie je, ze to len vcera prehnal s chlastom...a vacsinou si taky clovek ani nic nepamata z poslednej noci...
ved pre boha, skus najblizsi tyzden kazdy den kukat spravodajstvo na nejakej z nasich televizii a takmer kazdy den tam uvidis nejaku bitku, vrazdu, havariu ktora sa odohrala prave pod vplyvom alkoholu...
v prvom rade porovnavate neporovnatelne mnozstva a latky, ktore maju zasadne odlisne ucinky...
porovnavat 2 piva a 2 jointy...v jointe moze byt taka silna odroda konope a take mnozstvo, ze to kludne mozes porovnavat 2 piva a 2 striekacky heroinu...proste to je neporovnatelne mnozstvo...
su odrody konope, ktore maju mensi obsah THC a sluzia na tzv. celodenne fajcenie...tam mas tie ucinky velmi mierne...u nas sa vzhladom na zakony taketo fajcenie velmi nerobi, to funguje v krajinach kde ma trava dlhsiu historiu...u nas sa vacsinou fajcia rastliny s vysokym obsahom THC, to staci aj male mnozstvo, aby si sa dostal do dost silneho stavu...
zakl.rozdielom medzi alkoholom a marihuanou je ten, ze pri chlaste vela ludi nevie najst mieru, pretoze samotny chlast tak ucinkuje, ze potlaca kontrolne mechanizmy...a ked to s chlastom prezenie, tak to castokrat skonci velmi zle...
kdezto ked niekto fajci travu, tak sa tieto kontrolne mechanizmy nezablokuju, castokrat ludia ktori to neskusili si myslia, ze zhulenci ani nevnimaju a podobne...nie je to pravda, taky clovek si stale podstatne uvedomuje pocity ktore zaziva, uvedomuje si sam seba, len si ich nevie castokrat vysvetlit a zdovodnit, pretoze tie pocity a emocie nie su sposobene realnymi podnetmi, su vyvolane umelo...tak isto takyto clovek si vie uvedomit do akej miery je uz v tom stave a ci chce este trochu alebo uz stacilo...
ono ked to aj s travou niekto prezenie, tak maximalne sa mu bude chciet strasne spat...pospi par hodin a potom na druhy den je v pohode...
to je dalsi rozdiel medzi chlastom...po trave na druhy den vacsinou necitite ziadne ucinky, neexistuje ziadna opica...kdezto po chlaste ste si urcite mnohi z vas uz aspon raz povedali na druhy den ze "ja uz nikdy nebudem pit" alebo "kiez by som vcera tak nechlastal, mam strasnu opicu"...
a tak isto prosim neberte hulicov ako nejakych vygumovancov, vygovani ludia si taki, ktori su na trave zavisli a nevedia bez zhulenia vydrzat ani par dni...to je rovnake ako ked je niekto uz alkoholik a pije kazdy den...proste samostatna kategoria...