Zmazane particie (alebo skor skryte??)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Zmazane particie (alebo skor skryte??)

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim.
Precital som aj na fore par tem, ale nejak ziadna nepomohla, takze...
Vcera som potreboval troska "natiahnut" oddiel C na disku, tak som stiahol a nainstaloval partition magic. Po instalacii som ho ani nespustil, pretoze hned po dvojkliku vyskocili nejake dve chyby, tak som ich zrusil, no zrazu modra obrazovka a nastal restart.
A vtedy zacali moje problemy. Zmizla mi particia D a E. Chvilu som mal stres, ale potom som zacal pozerat net a vyskusal toto:

- windowsacky disc managment (zmena pismenka oddielu) nechcelo mi do dovolit menit particie som tam videl
- MiniTool Partition Recovery mala utilitka, vyzerala celkom sikovne, dal som scanovat PC a nenaslo ziadne stratene particie (tie moje dve stratene ukazovalo ako existujuce a preto s nimi nechcelo pokracovat s recovery)
- MiniTool Power Data Recovery 6.5 islo to bez mala 3 hodky (nechal som to na noc), ponachadzalo strasne vela virtualnych particii a dat, ktore boli zmazane cca pred tyzdnom.

tak som chcel cez tento soft zachranit co sa da, pripojil som externy disk a nic. windows mi ho sice v pripojenom HW v tray ukazal, ale v tento pc ziadna zmienka o disku.

A tu je moj napad, ci nemozu byt tie particie iba nejak zablokovane na pouzivane a pod... nejaky register pripadne dalsi managment vo windows.

Dik za kazdu radu co vsetko by som mal vyskusat. Velmi by ste mi pomohli.
:)

//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011 15:02)
na nete citam, ze testdisk je na t super program, stiahol som si ho, ale nejak ho neviem pouzit...
poradili by ste mi?
Denco
King
King

Re: Zmazane particie (alebo skor skryte??)

Príspevok od používateľa Denco »

Stiahni si napríklad Ubuntu a pusti ho ako LiveCD, či tam pôjde pracovať s partíciami.
nejakymarko
Addict
Addict

pracovat s nimi ide akurat si zalohujem veci cez MiniTool Power Data Recovery. v pohode softik
asi to nakoniec poriesim reinstalom, aj ked sa mi do neho 2x nechce, ale tak musim

ziadna obnova particie sa nekonala
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Uz si s tym neico robil? Predpokladam, ze si naistaloval partition magic na 7edmicku, pretoze mne sa stalo presne to iste. Dve chyby, reinstal a uz nic nenabehlo. Reinstall win7 mi nezobrazoval particie, tak ze som ani nemohol naistalovat windows. Nabootoval som hirens boot, tam som particie nasiel ale data z nich presuvat neslo ani nic podobne, len som opravil cez dajaky soft z hirensu disk a naistalvoal na novo win. Partition dokur....toto cely system suborov, nejak ho posunul ci co, nepamatam co ten program vypisoval, ale paral som sa s tym dobre 4 hodiny.
nejakymarko
Addict
Addict

jj partition na sedme :(
som zvedavy ako obnovim tie particie....
data su uz na druhom disku, takze uz len cisty format, snad to nebude robit problemy
zemiak33
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zemiak33 »

mne sa stalo to iste
daju sa nejak obnovit tie data co som mal na D: ?
Napísať odpoveď