Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
silmarill: mne to zas pripada, ze silou mocou chces obranovat alkohol. To "kazdy druhy den" som myslel obrazne, ale "predavkovat" sa alkoholom je naozaj jednoduche, pricom pri marihuane je to nemozne... Je tu aj fakt, ze na THC si telo nevytvara zavislost, pricom na alkohole ano. Tak mi povedz sam, ktore je vacsia droga?
človeče ty si fakt drsne nechápavý... áno alkohol dokáže spustiť toto chovanie, ale človek musí mať na to nejakú predispozíciu. a nie je to jediný spúšťač, vyvolať agresívne chovanie v človeku ktorý je násilník no potláča to v sebe dokáže napríklad aj stres v práci.ephramko napísal:cize alkohol vobec nemoze za to, ze pod jeho vplyvom ludia robia riadne blbosti, ktore by za triezva nikdy neurobili...to len ludia su zli, alkohol za nic nemoze![]()
fajn lenže tie prieskumy ukazujú koľko sa toho vypije priemerne, skôr je to o tom že tu máme veľa alkoholikov a ožranov ktorí z tohto "objemu" vychlascú väčšiu časťephramko napísal:a to je teda vazne silny argument, negativne ucinky alkoholu, ktore viaceri pozorujeme vo svojom okoli pomerne casto...tak zvalovat na to, ze sa pohybujeme v zlej spolocnosti...no a co? ked sa presuniem do dobrej spolocnosti tak tie negativne nasledky alkoholu zrazu prestanu existovat ? ludia ich budu dalej robit ci to vidim alebo nevidim...to ze Slovaci, maju spotrebu tvrdeho alkoholu daleko vyssiu ako je celosvetovy priemer nie su ziadne vymysli...a spotrebu piva mame priemernu, vino pod priemerom...takze takych rekreacnych vychutnavacich konzumentov, co si daju poharik vina alebo nejake to pivecko u nas asi bude dost malo, ked sa u nas vychlasce tolko tvrdeho alkoholu...
ja som nepísal o tom ako sa človek "strašne zhulí z malého množstva", dával som do pomeru to že na dosiahnutie rovnakého "stavu" stačí pár gramov MJ za pár minút užívania versus litre a hodiny pitia (v prípade piva, ktoré je najrozšírenejším alko nápojom). nepísal som o supersilnej tráve, skôr ty tu uvádzaš model chlastania typu "fľaša vodky na ex".ephramko napísal:no a hovoril si o tom, ako strasne sa da zhulit z velmi maleho mnozstva alkoholu...tak da sa, ale aj ozrat poriadne sa da z maleho mnozstva alkoholu...
po dlhom pravidelnom užívaní oslabenie pamäti, nezáujem, nekľud ktorý môže prerásť do paranoje...ephramko napísal:zacni teda hovorit o negativnych ucinkoch travy...
-
Nadeo
Guru wannabe
A mas na to dokaz? Kamaratov kamarat nieje dokaz.silmarill napísal:po dlhom pravidelnom užívaní oslabenie pamäti, nezáujem, nekľud ktorý môže prerásť do paranoje...
o paranoi z travy som teda este nepocul... 
a rovnako aj alkohol pri castom uzivani zhorsuje funkciu pamati a demotivuje cloveka (nezaujem)...
a rovnako aj alkohol pri castom uzivani zhorsuje funkciu pamati a demotivuje cloveka (nezaujem)...
LOL... tak to si zabil. Aspon je vidiet, aky si neinformativny v tejto veci... oslabenie pamate? asi hej, ale to by som sa musel zhulit 24x do dna aby to malo nejaky ucinok na pamat, navyse alkohol nici mozgove bunky nie MJ, alkohol zdementnieva nie MJ. Nezaujem? toto ako vysvetli... ja jediny nezaujem aky teraz mam, je alkohol pretoze sa mi zhnusil... a este nieco? paranojepo dlhom pravidelnom užívaní oslabenie pamäti, nezáujem, nekľud ktorý môže prerásť do paranoje...
-
t0m4s3
Admin
Ohladne tej pamate som niekde videl dokument kde tvrdili, ze dlhodobe uzivanie marihuany skutocne narusuje pamat, ALE tento proces je reverzibilny, tzn. ze ked subjekty prestail marihuanu uzivat, "kvalita" pamate sa vratil do povodnej hodnoty.
-
D_I_C_K
Light Professional
Nejsom extra hulič ale dám si a za to že si niekedy dám niečo čo je podla mna aj lepšie ako alkohol isť sedieť ?..podla mna to je na smiech...aj tak sa to tu užíva a keby to bolo legalne bol by to jediný krach dilerov...šeci ostatný by boli radi..a bolo by to aj lacnejšie a dostupnejšie....
Proti legalizacii su vseci tý čo to ani nevyskusali...zasa len tá VLADA SR!
Proti legalizacii su vseci tý čo to ani nevyskusali...zasa len tá VLADA SR!
-
Nadeo
Guru wannabe
Na co legalizovat, uplne staci dekriminalizovat.
-
D_I_C_K
Light Professional
tak dekriminalizovat... ale prosto s tym niečo spraviť ..Toto podla mna nieje ani droga...a ak to povazuju tym padom su aj cigarety droga...aj alkohol...aj káva..
Poznám takých, ktorí marišu užívajú pravidelne a často a pôsobia, ako to nazvať..značne vypatlano..
ja poznam takych, ktory marihuanu nikdy nemali a aj tak su poriadne vypatlani... 
To nepochybne. 
http://archpedi.ama-assn.org/cgi/conten ... 43/10/1214Nadeo napísal: A mas na to dokaz? Kamaratov kamarat nieje dokaz.
http://www.springerlink.com/content/m6740r712633811g/
http://jpet.aspetjournals.org/content/2 ... 4.abstract
http://www.qmc.ufsc.br/qmcweb/artigos/m ... ijuana.pdf
http://www.springerlink.com/content/hkm3jgxl617fqmjv/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15925403
http://igitur-archive.library.uu.nl/dis ... 808/c4.pdf
http://igitur-archive.library.uu.nl/dis ... 808/c3.pdf
Môže byť? To je len pre pamäť, inak.
Come on, každá látka má aj nejaké negatívne účinky...treba sa na veci pozerať z oboch strán. Aj z takej blbej vody ti zlyhajú obličky ak jej piješ priveľa a to je len voda.
-
Nadeo
Guru wannabe
Vsetky tie odkazy vravia o kratkodobej pameti. Ked si high tak mozes mat vypadky kratkodobej pamete, to je normalne. Ale nevidel som tam nic o dlhodobych nasledkoch.
Pretože sa to týka krátkodobej pamäti. Ale tak...hovorila sa o dlhodobom užívaní, nie o dlhodobých následkoch. Ako tu už bolo spomínané, po období abstinencie sú možné zlepšenia.
-
D_I_C_K
Light Professional
Je to tak pamäť dostava zabrať.. ale je to fajn pocit..
-
mfp
Medium Star
Tak to si toho este asi vela nepocul. V tejto debate som sice na tej strane, ktoru "obhajujes" aj ty, ale paranoje z MJ zas take zriedkave nie su...bohuzial
a aka paranoia z travy, myslis tu typu "paneboze, tusim pocujem policajne hukacky, urcite idu sem"
ja som zasel pocul, ze pravidelne uzivanie marihuany moze sposobit schizofreniu...resp. urychlit jej nastup u osob, u ktorych by sa schizofrenia vyvinula aj bez marihuany v urcitom veku...co je ale na tom pravda, netusim...pretoze v niektorych krajinach, v ktorych sa marihuana vyuziva na medicinske ucely ju pouzivaju prave aj na liecbu schizofrenie...
ja som zasel pocul, ze pravidelne uzivanie marihuany moze sposobit schizofreniu...resp. urychlit jej nastup u osob, u ktorych by sa schizofrenia vyvinula aj bez marihuany v urcitom veku...co je ale na tom pravda, netusim...pretoze v niektorych krajinach, v ktorych sa marihuana vyuziva na medicinske ucely ju pouzivaju prave aj na liecbu schizofrenie...
-
moosha
Darca
Ano ephram, presne tato paranoja, tu mam skoro vzdy pokial nie som dnu
. Kazde jedno auto, ktore prejde okolo je policajna Kia cee'd, kazdy clovek je policajt, alebo ta prinajmensom ide udat... klasika 
-
mfp
Medium Star
Alebo taka, ze sa ti zda, ze sa kazdy rozprava o tom, aky si zhuleny...velmi neprijemne