USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: USA

Príspevok od používateľa hughito »

Ok, už sa chápeme.

Inak, k tej práci polícii, ktorú si tak vyzdvihovala. U nás na SK aspoň policajti nezabíjajú ľudí s elektrickými paralyzérmi. :wink:

Okrem toho je to dozaista rovnaká banda.
Tiso
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tiso »

Scorpion90 napísal:
Asi pozeras vela filmov..a mas 13 rokov

Bol som v Amerike 3x a kopa veci, co si tu ludia myslia, su blbosti.

Jedna z mala pravd ale je, ze nemaju paru o Slovensku :D , ked vsak povies Czechoslovakia, vacsinou im zapne. Prahu poznala vacsina Amikov.
Ale nie je s nami take zle, stretol som tam par typkov (najma povod Latinska Amerika ci ti opaleni) co im nic nehovorilo ani Francuzsko, Nemecko, ci Afrika..proste len US..
Scorpion ked sa ti nepaci moj prispevok tak ho aspon nekrituzuj nemam 13 rokov mam 21 rokov :) a uz som si v zivote toho zazil :) boli sme tam na dovolenke a drzali nas na letisku 4 hodiny len preto lebo sme pri sebe mali Cipsy ...

//autoeditácia príspevku (27 Feb 2011, 17:14)
maciatko99 napísal:Nedá mi nezapojiť sa do tejto diskusie. To čo tu bolo písane v poslednom čase, to je v norme a padlo tu pár dobrých rád. Ale to čo som čítala práve teraz na ráno, aká je Amerika veľká diera, kde sa kradne a zabíja, tak to je choré.

Tak ako všade inde, aj v USA sa nájdu miesta s vysokou kriminalitou, medzi ne patrí napríklad Miami (Florida) a Washington. Sú tam miesta, ktoré sú v norme a aj také, kde je kriminalita nízka. To je asi tak, ako keby som na prirovnanie vzala Luník IX, Petržalku a napríklad kľudnú čast mesta v Liptovskom Mikuláši alebo v Brezne. To, že sa v USA vraždí a zabíja, to je normálne, deje sa to aj u náš, len v menšom počte. Kým Slovensko má približne 5 miliónov obyvateľov, tak USA ich má približne 300 miliónov, to je 60-krát viac. Z toho plynie aj vyšší počet vrážd, krádeží a iných kriminálnych prípadov. Kým agentúry ako Reuters, AP a i. informujú o týchto veciach v USA v hojnom počte, tak televízie ako Fox News, CBC News alebo lokálne televízie v každom štáte majú čo vysielať. Potom to preberajú aj slovenské televízie a USA vypadá tak, že sa tam len vraždí a kradne. Je pravdou, že násilné trestné činy a vraždy sú v matematickom vyjadrení 2x vyššie ako na Slovensku vzhľadom na určitý počet obyvateľov, ale prízvukujem, že je to mnohokrát vďaka problematickým regiónom. Na druhú stranu si treba pozrieť prácu polície, FBI a CIA, ktorú robia za prospešnú, nevzbudzuje šikanu ako polícia na Slovensku a pre porovnanie, policajtov v USA si občania vážia a správaju sa k nim s úctov, pretože aj ten policajt sa tak správa, nevyvyšuje sa a nepotrebuje si niečo dokazovať. Ak dostaneš v USA pokutu, tak je to len na základe tvojho prehrešku, v žiadnom prípade to nie je bezdôvodne. Navyše súdny systém, pokuty a možnosť bránenia sa je ďaleko vyššej úrovni ako u nás, policajt neprichádza do kontaktu so žiadnymi peniazmi a všetko to prebieha cez súd na ktorom sa môžeš obhájiť. Určite poznáš z filmov, že niekto dostal pokutu za zlé parkovanie a keď s pokutou nesúhlasil, tak mal možnosť sa obhájiť na súde a ak uspel, ostal bez pokuty, ak nie, dostal pokutu v rovnakej miere, ktorú musel zaplatiť alebo odrobiť si.

Jedlo, oblečenie alebo elektronika je na nižšej cenovej úrovni ako u nás, dokonca aj ľudia zo Slovenska cestujú do USA, aby nakúpili technológie a priniesli si ich na Slovensko, aj napriek tomu, že len 500 eur výjde letenka, stále sa to však oplatí. Životná úroveň je podstatné vyššia a niekedy mám až pocit, že sme ešte niekde za opicami, ale na to stačí ísť napríklad do Nemecka, Švajčiarska alebo do štátov Škandinávie.

To čo si tu napísal na USA mi príde ako názor žiaka základnej školy, ktorý sa len nedávno na zamepise dozvedel, kde to USA vlastne je a ako to s týmto štátom je. Že si videl pár dní po sebe správy a zhliadol si akurát to, že sa v USA stala hromadná vražda, to neznamená, že USA je len o tom čo píšeš. Ak by si bol aspon nadpriemerne vzdelaný človek, tak vieš aj iné veci o USA, napríklad o životnej úrovni, vede a výskume, cestovnom ruchu, športe a v žiadnom prípade by si sa neodvážil napísať to čo si napísal.

Ak budeš jedného dňa dospelý a budeš mať peniaze na cestu, tak skús sa vybrať niekedy do USA na výlet, uvidíš ten rozdiel v cestovnom ruchu, v ponúkaných službach, ale aj v cenách, doprave a v mnohých ďalších aspektoch.
Maciatko ty mas co hovorit o zivotnej urovni podvedies svojho chlapa ked ma kravatu a dobry parfum no ale k veci .. netrep ze na slovensku je ta kriminalita vacsia a ked sa ti tak paci ta amerika tak si kup letenku a mozes ist byvat tam ... a v amerike som bol viem ako to tam je...
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

je uplne jedno kolko ma ktora krajina obyvatelov. Ked bude index krimininality na 100.000 obyvatelov v USA (ako dal hughito na obrazku) vyssi, tak to nema s poctom obyvatelstva nic spolocne. len s kriminogennymi faktormi.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

tak ja som stravil rok v USA. a nemozem nic zle povedat na tento rok, a mozem len povedat, ze to bol to skvely rok.
ludia boli skveli, mili, ochotni pomoct. v tom meste a okoliu, kde som byval, tak nemozem hadam nic vytknut. vobec som sa nestretol so ziadnou kriminalitou.
tie statistiky nie su velmi priaznive, ale to samozrejme zalezi od lokality, kde byvate.
a keby mam moznost ist spät do USA a studovat tam (co mozno aj pojdem). a potom tam ostat zit. tak sa urcite rozhodnem za ano.
Tiso
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Tiso »

Ludia preco mi znizujete Karmu povedal som svoj nazor a Uz ide :minus:
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Peter_Retep, prečítal si si ešte raz čo som napísala?
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Pre tych ktori si stale myslia ze demokraticka Amerika je vynikajuci stat s uplnou slobodou vole.
http://www.topky.sk/cl/11/1293051/V-USA ... t-aj-zabit
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

aby som sa vratil k tomu videu v ktorom maju zabavu z nasej hymny
markiza to zozrala a zverejnila, neviem ci odomna ci na podnet niekoho ineho, ale to je suma fuk, maju to na stranke

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/zahran ... hymnu.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Tie trápne rozhorčené komentáre od národovcov a matičiarov, ktorí neovládajú ani elementárnu gramatiku, ma dostávajú do kolien.
Tenhore
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Tenhore »

Jedna z podmienok na zapojenie sa do loterie o green card je "ukoncene stredoskolske vzdelanie(ekvivalent americkej high school)". Znamena to ze musim mat maturitu alebo sa za stredoskoolske vzdelanie povazuje aj ucnovka (trojrocka)?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Stredoskolske vzdelanie sa ukoncuje vyucnym listom alebo maturitou, nie?
Snajper2
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Snajper2 »

http://www.aktuality.sk/clanok/210327/a ... ou-blesku/
a podobných článkov sú na nete desiatky. "úžasná" Amerika :roll:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

A co je na tom? Zbran podla vsetkych informacii nie je smrtelna. Bol by si radsej, keby do davu strielaju so samopalmi? Protesty ludi sa vzdy budu potlacat (to je smutny fakt), dolezite uz len je akymi prostriedkami.
hughito
Redeemer
Redeemer

Mňa fascinuje, že na toto sa čerpajú prostriedky a v podstate to nikomu nevadí. Ako čo najviac kontrolovať a "chrániť" ľudí. Ak to takto pôjde ďalej a nič sa nezmení, tak do 50 rokov tu fakt bude orwellovská spoločnosť, skôr to sedí na tých 2084, trochu sa pomýlil o sto rokov.

Nevraviac o tom, že krajiny ako USA (v podstate len mocnosti, USA, Rusko, Čína) majú možnosť si vyvíjať a testovať hocčo chcú, ale keď sa v Iráne serkajú s nejakou bombou, tak treba vojnu. :roll:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito ja si stale myslim, ze vojna v iraku, v afganistane a teraz najnovsie aj v irane nie je ani okrajovo o chemickych, jadrovych ci inych zbraniach, alebo o rope. Amici imho chcu posilnit uz existujuce vojenske zakladne, ktore su v okoli iranu, aby sa lepsie utocilo na rusko, pripadne cinu. Ved si vezmi, ze na zapad, juh a vychod od ruska je to sama americka zakladna. Oni mozu z hociakeho miesta na svete zautocit prakticky na kohokolvek.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Snajper2 »

TommyHot napísal:A co je na tom? Zbran podla vsetkych informacii nie je smrtelna. Bol by si radsej, keby do davu strielaju so samopalmi? Protesty ludi sa vzdy budu potlacat (to je smutny fakt), dolezite uz len je akymi prostriedkami.
nepochopil si pointu príspevku. osobne si nepamätám, že by američania niekedy zverejnili nejaký článok o vývoji niečoho ľudstvu prospešného. takmer stále je to len o zbraniach a ako niekde vyvolať vojnu. celé americké zmýšľanie. a celý svet im to nedobrovoľne dovoľuje lebo nikto nechce vyvolať nejaký zbytočný medzinárodný konflikt na ktorý američania len čakajú aby si mohli "zastrieľať". podľa mňa je USA najväčším tŕňom tejto planéty
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

neprehanaj a pozri si, ktora krajina ma rocne najviac patentov...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Snajper okamzite zavri browser, vypni comp a odtrhni ethernetovu pripojku ;) ked uz teda mas pocit, ze amici vyvijaju len zbrane..
hughito
Redeemer
Redeemer

TommyHot napísal:hughito ja si stale myslim, ze vojna v iraku, v afganistane a teraz najnovsie aj v irane nie je ani okrajovo o chemickych, jadrovych ci inych zbraniach, alebo o rope. Amici imho chcu posilnit uz existujuce vojenske zakladne, ktore su v okoli iranu, aby sa lepsie utocilo na rusko, pripadne cinu. Ved si vezmi, ze na zapad, juh a vychod od ruska je to sama americka zakladna. Oni mozu z hociakeho miesta na svete zautocit prakticky na kohokolvek.
Určite ide aj o vlastný vplyv, jeho posilnenie v strategickej oblasti + ekonomické faktory. O nič iné nejde.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

beardie napísal:neprehanaj a pozri si, ktora krajina ma rocne najviac patentov...
vdaka dementnemu patentovemu systemu, kde si mozes patentovat aj polohu pri srani
Napísať odpoveď