Inak, k tej práci polícii, ktorú si tak vyzdvihovala. U nás na SK aspoň policajti nezabíjajú ľudí s elektrickými paralyzérmi.
Okrem toho je to dozaista rovnaká banda.
Scorpion ked sa ti nepaci moj prispevok tak ho aspon nekrituzuj nemam 13 rokov mam 21 rokovScorpion90 napísal:
Asi pozeras vela filmov..a mas 13 rokov
Bol som v Amerike 3x a kopa veci, co si tu ludia myslia, su blbosti.
Jedna z mala pravd ale je, ze nemaju paru o Slovensku, ked vsak povies Czechoslovakia, vacsinou im zapne. Prahu poznala vacsina Amikov.
Ale nie je s nami take zle, stretol som tam par typkov (najma povod Latinska Amerika ci ti opaleni) co im nic nehovorilo ani Francuzsko, Nemecko, ci Afrika..proste len US..
Maciatko ty mas co hovorit o zivotnej urovni podvedies svojho chlapa ked ma kravatu a dobry parfum no ale k veci .. netrep ze na slovensku je ta kriminalita vacsia a ked sa ti tak paci ta amerika tak si kup letenku a mozes ist byvat tam ... a v amerike som bol viem ako to tam je...maciatko99 napísal:Nedá mi nezapojiť sa do tejto diskusie. To čo tu bolo písane v poslednom čase, to je v norme a padlo tu pár dobrých rád. Ale to čo som čítala práve teraz na ráno, aká je Amerika veľká diera, kde sa kradne a zabíja, tak to je choré.
Tak ako všade inde, aj v USA sa nájdu miesta s vysokou kriminalitou, medzi ne patrí napríklad Miami (Florida) a Washington. Sú tam miesta, ktoré sú v norme a aj také, kde je kriminalita nízka. To je asi tak, ako keby som na prirovnanie vzala Luník IX, Petržalku a napríklad kľudnú čast mesta v Liptovskom Mikuláši alebo v Brezne. To, že sa v USA vraždí a zabíja, to je normálne, deje sa to aj u náš, len v menšom počte. Kým Slovensko má približne 5 miliónov obyvateľov, tak USA ich má približne 300 miliónov, to je 60-krát viac. Z toho plynie aj vyšší počet vrážd, krádeží a iných kriminálnych prípadov. Kým agentúry ako Reuters, AP a i. informujú o týchto veciach v USA v hojnom počte, tak televízie ako Fox News, CBC News alebo lokálne televízie v každom štáte majú čo vysielať. Potom to preberajú aj slovenské televízie a USA vypadá tak, že sa tam len vraždí a kradne. Je pravdou, že násilné trestné činy a vraždy sú v matematickom vyjadrení 2x vyššie ako na Slovensku vzhľadom na určitý počet obyvateľov, ale prízvukujem, že je to mnohokrát vďaka problematickým regiónom. Na druhú stranu si treba pozrieť prácu polície, FBI a CIA, ktorú robia za prospešnú, nevzbudzuje šikanu ako polícia na Slovensku a pre porovnanie, policajtov v USA si občania vážia a správaju sa k nim s úctov, pretože aj ten policajt sa tak správa, nevyvyšuje sa a nepotrebuje si niečo dokazovať. Ak dostaneš v USA pokutu, tak je to len na základe tvojho prehrešku, v žiadnom prípade to nie je bezdôvodne. Navyše súdny systém, pokuty a možnosť bránenia sa je ďaleko vyššej úrovni ako u nás, policajt neprichádza do kontaktu so žiadnymi peniazmi a všetko to prebieha cez súd na ktorom sa môžeš obhájiť. Určite poznáš z filmov, že niekto dostal pokutu za zlé parkovanie a keď s pokutou nesúhlasil, tak mal možnosť sa obhájiť na súde a ak uspel, ostal bez pokuty, ak nie, dostal pokutu v rovnakej miere, ktorú musel zaplatiť alebo odrobiť si.
Jedlo, oblečenie alebo elektronika je na nižšej cenovej úrovni ako u nás, dokonca aj ľudia zo Slovenska cestujú do USA, aby nakúpili technológie a priniesli si ich na Slovensko, aj napriek tomu, že len 500 eur výjde letenka, stále sa to však oplatí. Životná úroveň je podstatné vyššia a niekedy mám až pocit, že sme ešte niekde za opicami, ale na to stačí ísť napríklad do Nemecka, Švajčiarska alebo do štátov Škandinávie.
To čo si tu napísal na USA mi príde ako názor žiaka základnej školy, ktorý sa len nedávno na zamepise dozvedel, kde to USA vlastne je a ako to s týmto štátom je. Že si videl pár dní po sebe správy a zhliadol si akurát to, že sa v USA stala hromadná vražda, to neznamená, že USA je len o tom čo píšeš. Ak by si bol aspon nadpriemerne vzdelaný človek, tak vieš aj iné veci o USA, napríklad o životnej úrovni, vede a výskume, cestovnom ruchu, športe a v žiadnom prípade by si sa neodvážil napísať to čo si napísal.
Ak budeš jedného dňa dospelý a budeš mať peniaze na cestu, tak skús sa vybrať niekedy do USA na výlet, uvidíš ten rozdiel v cestovnom ruchu, v ponúkaných službach, ale aj v cenách, doprave a v mnohých ďalších aspektoch.
nepochopil si pointu príspevku. osobne si nepamätám, že by američania niekedy zverejnili nejaký článok o vývoji niečoho ľudstvu prospešného. takmer stále je to len o zbraniach a ako niekde vyvolať vojnu. celé americké zmýšľanie. a celý svet im to nedobrovoľne dovoľuje lebo nikto nechce vyvolať nejaký zbytočný medzinárodný konflikt na ktorý američania len čakajú aby si mohli "zastrieľať". podľa mňa je USA najväčším tŕňom tejto planétyTommyHot napísal:A co je na tom? Zbran podla vsetkych informacii nie je smrtelna. Bol by si radsej, keby do davu strielaju so samopalmi? Protesty ludi sa vzdy budu potlacat (to je smutny fakt), dolezite uz len je akymi prostriedkami.
Určite ide aj o vlastný vplyv, jeho posilnenie v strategickej oblasti + ekonomické faktory. O nič iné nejde.TommyHot napísal:hughito ja si stale myslim, ze vojna v iraku, v afganistane a teraz najnovsie aj v irane nie je ani okrajovo o chemickych, jadrovych ci inych zbraniach, alebo o rope. Amici imho chcu posilnit uz existujuce vojenske zakladne, ktore su v okoli iranu, aby sa lepsie utocilo na rusko, pripadne cinu. Ved si vezmi, ze na zapad, juh a vychod od ruska je to sama americka zakladna. Oni mozu z hociakeho miesta na svete zautocit prakticky na kohokolvek.