Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

sv3stka
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sv3stka »

Les napísal:bohuzial, nesuhlasim s vychovou rodicou a tym, ze svoje deti vedu hned ku krestanstvu a nemozu ani SVOJIM NAZOROM protestovat, ked trosku vyrastu. TAM sa potom zacinaju hadky a rodina je na pokraji...
Rodicia si myslia, ze to co robia oni dobre, bude dobre aj pre ich deti. OMYL. Deti by sa mali samy rozhodnut (ked zacnu pouzivat rozum) akou cestou sa vyberu a NIKTO by im do toho nemal co kecat. Exclamation

Bohuzial je to skor naopak.
Spomenul si presne to, na co som zabudol. Len nedavno nejaky biskup ci kto taral ze potrat odsudzuje a zakazuje! - Dieta nemoze za to co robia jeho rodiacia, nech si zije vlastny zivot. Nieje to ironia? Nerozhodnu nahodou rodiacia aj o tom ci bude krestan alebo nie? Tak preco nemozu rozhodovat aj o tom ci ho potratit alebo nie? To je uz ale o inom...

Dalej k tomu ze maju kontakty s mafiou, vladne korupcia a neviem co... Myslim ze si staci sem-tam zapnut spravy a je toho dost...

Aryan Angel napísal: Mna len sere zee za to musia vsetci platit z dani, no neje to oje*?
Ano, je to strasne zaujimave. Sme krestansky stat, mame krestanske sviatky a platime dane.. Ale preco nebol vyhlaseny smutok a volno ked umrel Papez? Preco sme mu nevzdali poctu, ked to dokazali spravit ine krajiny? Ako potom mozme byt krestansky stat ked nedokazeme uctit hlavu krestanstva?
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

sv3stka napísal: Ako potom mozme byt krestansky stat ked nedokazeme uctit hlavu krestanstva?
chcel by som ta poopravit... hlava krestanstva nie je papez. on je hlava katolikov ked uz tak ;) ja som to myslel v dobrom ok ??
sv3stka
Medium Expert
Medium Expert

braino.swk napísal: chcel by som ta poopravit... hlava krestanstva nie je papez. on je hlava katolikov ked uz tak ;) ja som to myslel v dobrom ok ??
No co, no.. Stava sa.. Ja sa v tom tak nevyznam :)
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

sv3stka napísal:Dalej k tomu ze maju kontakty s mafiou, vladne korupcia a neviem co... Myslim ze si staci sem-tam zapnut spravy a je toho dost...

"a neviem co..."

presne tak nic nevies. pozeras TV a myslis si, ze naberas informacie. ale tie to urcite nie su. nechcem, aby si si myslel, ze nieco proti tebe mam, ale pekne sedis na to co chcem povedat. jednoducho TV, tlac si s vami robi co chce. cista demagogia.. "vymyvanie mozgov" ...
iba odsudzujete cirkev atd.. pritom ste ani raz neboli v jej spolocenstve...
hovorite o fararoch ako o tucnych "prezratych" sviniach.. cim chcete podotknut, ze su skorumpovany a nemaju co robit s peniazmi... pritom ste sa s ani jedny nerozpravali! OTVORTE OCI !

kazdy si najdeme vlastnu cestu... pravdu mame vsetci vsak ? a sme aj stastny... vsak ? ja teda som. nemam co riesit.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Spoty napísal: "a neviem co..."

presne tak nic nevies. pozeras TV a myslis si, ze naberas informacie. ale tie to urcite nie su. nechcem, aby si si myslel, ze nieco proti tebe mam, ale pekne sedis na to co chcem povedat. jednoducho TV, tlac si s vami robi co chce. cista demagogia.. "vymyvanie mozgov" ...
hovorite o fararoch ako o tucnych "prezratych" sviniach.. cim chcete podotknut, ze su skorumpovany a nemaju co robit s peniazmi... pritom ste sa s ani jedny nerozpravali! OTVORTE OCI !

kazdy si najdeme vlastnu cestu... pravdu mame vsetci vsak ? a sme aj stastny... vsak ? ja teda som. nemam co riesit.
v podstate som stastny aj ja a bez cirkvi. no mozem povedat ze nie vsetci farari su rovnaki. co je u nas v dedine, tak toho by som nevimenil za nic. ked moze velmi rad pomoze nie ako ten co tu bol pred tym. ked som bol may stupel prisiel som som v peknych kratasoch do kostola a on ma z tade surovo vyhodil. kktko. keby mi to urobil teraz tak tak ho nakopem do prdele a vyhodim jeho. no a co ma kamoska skusenosti (26): bola na spovedi a mala malu modlitebnu knicku. farar za nu prisiel a zobral jej hu a vyhodil von oknom. - ze je uz dospela a ma nosit vacsiu dalsi kokt. ja by som mu sobral jeho a vyhodil tiez von. ked je farara ma mat aspon 1m x 1m. toto ma vie fakt dozrat
fatcat
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fatcat »

Spoty napísal:Ano, verim. Viera je jeden z najvacsich darov, kt som od boha dostal.
BE open minded.

spojene temy.
asi tak. mam najradsej take trapne argumenty.. ze cirkev viedla vojnu preto je nabozenstvo zle a boh neexistuje.
Chces povedat, ze zato, ze ludia umierali koli nim je dobre? A nie kazda vojna bola koli cirkvi, to je jasne, ale nebolo ich malo... Ale tu nejde len o vojny. Oni si vzdy zili ako prasa v zite a obycajny lud krkal od hladu. A ja som netvrdil, ze boh neexistuje !!! Mimochodom, aj ja som pokrsteny !!!
cokill
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cokill »

Ja verim len v jednu vec :
V SEBA SAMEHO!!!
A myslim ze to je podstatne!!
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

XilleR66 napísal: to aj mna niekedy napadlo ale v tej dobe nemali filmove efekty ako dnes :lol:
myslis zeby to vsetko spravil len s ich naradim a rychlymi rukami?? a mozno mu este pomali dalsi dvanasti podvodnici :D
...ale no nechajme to tak ;-)

Nedaj sa zahambit ,mi chces povedat ze ludia boli na takej urovni ako su teraz len nepoznali film. efekty???Vsetko je ocub a cirkev je pracka penazi!!!
sv3stka
Medium Expert
Medium Expert

Spoty napísal:
"a neviem co..."

Omyl, bol som v spolocenstve, som pokrsteny a mam aj 1sv. prijimanie. Ked som bol maly robil som dokonca ministranta... Podla vsetkeho som spravil najhorsi hriech, porusil som pravidla spolocenstva a pojdem do pekla... Co uz so mnou, so satanom.
K tej TV, musim s tebou suhlasit ale niekedy media vyplodia aj fakty. Len tak pre zaujimavost, preco cirkvy taja svoj majetok? Podla mna taka "svata" institucia nema co tajit...
Najmenšie cirkvi s tým nemali problémy. Najväčšie problémy majú cirkvi, pri ktorých je predpoklad, že disponujú s majetkom v hodnote niekoľkých miliárd,

Kód: Vybrať všetko

http://www.bleskovky.sk/cl/1/55320/Cirkvi_Dokedy_budu_tajit_majetok_
a preco maju aj neveriaci platit dane na cirkvy? Sme krestansky stat, hlavne ze napr. v lekarni musim platit nekrestanske peniaze aby som prezil...
sv3stka
Medium Expert
Medium Expert

A len tak ma este napadlo...
Pred nedavnom mi umrel ujo. Rodina chcela aby mal pohreb v kostole, problem bol v tom, ze nebohy ujo davno nebol na spovedi a farar nam teda kostol zamietol, aj ked za odmenu by sa nechal nahovorit.

Tak na aky sku.rveny kok0t mame tie poje.bane chramy ked si tam nemozem ani uctit neboztika!!
NUMA
Expert
Expert

Príspevok od používateľa NUMA »

Fanta napísal:nechcem urazat ziadnych katolikov ani krestanov proste nikoho ale napisem sem svoj subjektivny nazor na boha. :idea:

uz davno jezis pouzival na liecenie chorych ludi alebo ranenych bilinu nazyvanu konope siata (dnes ju pozname ako marihuana) potieral rany ludom touto stimulacnou latkou posobenim ktorej vyvolavalo v ludoch pocit vyliecenie, slobody... podaval im to na pitie a z toho mali ludia haluze ze ho videli vstat z mrtvych a podobne (posobenim THC priamo do krvneho obehu, do rany)...

:idea: je to len moj nazor...

s tou marihuanou to mam podlozene z nemenovaneho tyzdennika :oops:

to bola doba mohol si kurit kolko xces :smt033
djsuja
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djsuja »

Zdá sa mi že téma je Boh a Náboženstvá a nie cirkev a korupcia.
BTW Mám tiež skúsenosti s jedným farárom u starkej na dedine, ktorý každú nedeľu ľuďom vykrikoval, že by mali dávať peniaze n akopstol,a tak. Ale, o ten kostol sa aj staral.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

djsuja napísal:Zdá sa mi že téma je Boh a Náboženstvá a nie cirkev a korupcia.
BTW Mám tiež skúsenosti s jedným farárom u starkej na dedine, ktorý každú nedeľu ľuďom vykrikoval, že by mali dávať peniaze n akopstol,a tak. Ale, o ten kostol sa aj staral.
Ked vidim (vacsinou stare zeny), ako idu do kostola pekne vyobliekane ale zobrakovi nedaju nic. Radsej daju par koruniek do kasy na opravu kostola... Toto sa vola pomoc bliznemu... Ja niesom krestan a uz mam vytypovanych par bezdomovcov, u ktorych viem, ze nepouziju tie peniaze len na alkohol a cigarety. Je ich velmi malo, ale predsa.
babyface4
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa babyface4 »

Les napísal: Ked vidim (vacsinou stare zeny), ako idu do kostola pekne vyobliekane ale zobrakovi nedaju nic. Radsej daju par koruniek do kasy na opravu kostola... Toto sa vola pomoc bliznemu... Ja niesom krestan a uz mam vytypovanych par bezdomovcov, u ktorych viem, ze nepouziju tie peniaze len na alkohol a cigarety. Je ich velmi malo, ale predsa.
..pretoze vsetci dobri bezdomovci chodia zobrat prave pred kostol... :roll: , LOL sa zobud a co hovoris k tomu typkovi co vybudoval dom pre ludi v hmotnej budzi, vaznov, bezdomovcov ..etc
Les
King
King

babyface4 napísal: ..pretoze vsetci dobri bezdomovci chodia zobrat prave pred kostol... :roll: , LOL sa zobud a co hovoris k tomu typkovi co vybudoval dom pre ludi v hmotnej budzi, vaznov, bezdomovcov ..etc
Citaj pozornejsie. Nechodim do kostola, tak im ani nedavam peniaze, prave ked lezia na schodoch...
babyface4
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa babyface4 »

Les napísal: Citaj pozornejsie. Nechodim do kostola, tak im ani nedavam peniaze, prave ked lezia na schodoch...
Cital som pozorne , ten typek nemusi lezat staci aby klacal , hovoris ze nechodis do kostola , tak sledujes pri nom ?...ja som to zazil , polku omse klacal a potom sa zodvihol presiel popri par ludoch , pekne smrdel od chlastu , samo ze bol aj zanedbany ale to sem pliest nejdem ..som sa skoro dogrcal
Les
King
King

babyface4 napísal: Cital som pozorne , ten typek nemusi lezat staci aby klacal , hovoris ze nechodis do kostola , tak sledujes pri nom ?...ja som to zazil , polku omse klacal a potom sa zodvihol presiel popri par ludoch , pekne smrdel od chlastu , samo ze bol aj zanedbany ale to sem pliest nejdem ..som sa skoro dogrcal
Nesledujem, ale par krat som uz videl, ked som okolo isiel.
djsuja
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djsuja »

babyface4 napísal: ja som to zazil , polku omse klacal a potom sa zodvihol presiel popri par ludoch , pekne smrdel od chlastu , samo ze bol aj zanedbany ale to sem pliest nejdem ..som sa skoro dogrcal
Keď idem do kostola a cítim z "uja čo kľačí na schodoch" chlast tak samo že mu nedám na pivo.
BTW robí vám problém vybrať z predchádzajúceho príspevku poslednú časť a odpísať len na ňu????
DracicA
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DracicA »

Verim, ze existuje niekto kto riadi svet (okrem busha), asi je to boh. Ale , ze by som mala chodit do kostola a spovedat sa z hriechov to nie. Kazdy clovek by mal niest to bremeno v srdci, a veriaci si povie, ze boh mi odpusti a pacha hriechy dalej. :roll:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

No ze spominas zrovna tu spoved...nikdy by som sa nesiel spovedat nejakemu fararovi. Co je jeho do mojich priestupkov a toho, co ma trapi. V tomto skor lepsie poradi dobry priatel. Viete si vobec predstavit, co ten farar vsetko vie zo spovedi. OMG! Boh vie, ako je to so spovednym tajomstvom.
Napísať odpoveď