Skoda fabia porucha

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
CHoBoT
Star
Star

Re: Skoda fabia porucha

Príspevok od používateľa CHoBoT »

vzadu su bubny tak 3ecka nieje luto len toho casu moc nieje kedy mozem ist do servisu pondelok idem na obliadku tak zavolam kamosovi ci bude mat cas a uvidim co povie ak nebude mat cas tak tyzden natom dojazdim benzin pockam na opravu dveri/okna a pojde do aaacka

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2011, 20:05)
takze dnes mam po obhliadke a teraz mam dilemu dat to auto spravit alebo si zobrat peniaze z poistovny
co by ste spravili vy? co sa viac oplati? ked to auto chcem predat a je mi to uz v podstate jedno ako vyzera ten tyzden dva

skody-poskriabany predny lavy blatnik-trosku
preliacene dvere predne a trochu posrkiabane
trosku poskriabane zadne dvere
a podbeh cierny od kolesa-vylestenie

oplati sa to robit alebo racej si nechat peniaze a predat to za par supov? zoberu to do aacka? ak chcete mozem sem hodit aj foto (sorry ze vas tu zas otravjem ) :D

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2011, 20:35)
este by som sa chcel spytat co stoji take prestriekanie dveri ?:D
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

Namiesto toho trošku poškriabaný si sem mohol hodiť poradne fotky a hneď by bol človek múdrejší.
Sprav si na auto inzerát a skús ho predať v takom stave. Keď sa niekto chytí tak máš € v kapse ak nie tak to dáš spraviť, poriadne auto naleštíš a budeš dúfať, že to čo si doň vrazil sa ti aspoň z časti vráti.
Cena za lakovanie závisí od dielne v ktorej to budeš robiť. A tiež od toho či máš na aute metlu a od odtieňa. V našich končinách stojí nalakovanie jedného blatníka v metalíze 120€ bez papiera. Nalakovanie dverí na Škodovke 105 v modro-zelenej farbe + vyklepanie 20€. (mám to z vlastnej skúsenosti)
Je tiež rozdiel vytlačiť späť preliačené dvere a iba to strieknuť ako klepať kladivkom pol hoďky, tmeliť to + základ + lak. Niektoré škrabance skús vyčistiť technickým benzínom a je možné ich čiastočne prekryť pastou a prebehnúť leštičkou. Záleží na hĺbke a šírke šrámu.
CHoBoT
Star
Star

dost spinave ale od toho blatnika sa taha jedna ciara po zadne dvere az do plechu ostatne su tak skor viacej menej povrchove a mierne do plechu moc tam asi nieje vidiet zajtra mozem umyt a hodit sem lepsie foto

mozno to pomoze ale v sprave
blatnik-preliacina 0.6 -oprava
podbeh-lestit 0.2
dvere predne -preliacene 2-oprava
dvere zadne oprava laku -lak prestrekom
za cislom je nejake NH alebo nieco take to neviem precitat ani neviem co to oznacuje mozno niekto sa vyzna a pomoze to k nejakej predstave ake to je ja fakt neviem co toje sry ak je to nejaka blbost pre poistovnu
Prílohy
auto 1.JPG
AUTO 2.JPG
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

NH bude pravdepodobne Normo Hodina, číslo udáva čas potrebný na opravu poškodenia. Od týchto čísel je možné vypočítať cenu práce. Skús auto umyť a tie šrámy prelešti technickým benzínom, neviem či je to šrám po plaste alebo je to zodratý lak, potom budeš múdrejší.
CHoBoT
Star
Star

taka blba otazocka :D ako dvyhnut zadne koleso? kedze ked sa auto dvyha tak vecsinou to drzi na rucnej brzde ak sa nemylim mam to auto opret predkom o nejaky murik alebo take nieco?:D asi sa zasmejete no v autach sa fakt nevyznam len idem menit kolesa :D
alebo staci mat hodenu rychlost a ono to udrzi?:D
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Zarad rychlost, podloz niecim predne zatazene koleso a mozes dvihat. Na druhej strane to spravis zase naopak.
CHoBoT
Star
Star

tak uz som to pozrel bolo to ako niekto spominal ten kord ci ako sa to vola na tej pneumatike :D

teraz taka otazocka nidke sa neviem docitat
mozem mat ako rezervu letnu pneu?
lebo mam na aute momentlane 3zimnne a jedno som musel vymenit a je tam teraz letna.
tak ci mam zajtra utekat do pneuservisu a vymenit ich alebo mozem natom par dni jazdit?(tusim ze to je zakazane ale racej sa pytam) co mi hrozi?
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Acer01 napísal:Bude polamany kord na pneumatike... mali sme uz X takych pripadov... volnym okom to nemusis vidiet ale ked das pneumatiku na stroj a roztocis ho tak ide ako vajce....Skor by som isiel do pneuservisu nech sa to pozru....
Tak mozes jazdit na letnej pokial nieje suvisla vrstva snehu na ceste.,... ale druha vec je ta ze podla zakona by si mal mat na naprave dve rovnake pneu...
Takze ked ta nahodou zastavia,tak povedz ze mas defekt ze si nahodil rezervu,..
Druha otazka ,.. ci mas auto opravit alebo si nechat peniaze,...pokial nemas havarijnu a robis si to svojpomocne tak isiel by som na vrak a kupil strieborne cele dvere.. to vyklepavat,gitovat,striekat nema zmysel... cena buraneho auta pojde este dole...... ak to ide cez havarijnu tak nemas co riesit a daj to do servisu...akurat zaplatis (5000sk) spoluucast....
Napísať odpoveď