Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:javatar: A ako to je ? Načo sa rozprávať, keď to vidím ? Akákoľvek takáto charitatívna činnosť je zároveň spojená s misionárskou činnosťou.
Vidis kostolik v Afrike? Ty tam zijes?

No ofense hughito ale ako skeptik sa momentalne velmi nespravas, zisti si o tom trosku viac.
1. Ano, charitativna cinnost je spojena s misionarskou. Co vsak v praxi neznamena ze pridu a zacnu k ludom hovorit a nasilu ich pokrestancovat. Takto to nefunguje.
2. V prvom rade su misie o pomahani. A to hlavne tom praktickom. Teda skor ako sa postavi kostolik sa postavi napr. nemocnica alebo skola. Kedze nik neprejde ku cirkvy za den-dva, misionari maju akurat svoju malu kaplnku (kostolik po 5-7 rokoch posobenia ked ich je tam troska viac).
3. V druhom rade misionari nemaju z svojho posobenia ziadnu svetsku vyhodu. Starat sa o alkoholikov na sibiri (pripadne castejsie o rodiny po alkoholikoch), deti umierajuce na AIDS v afrike, proste zit v tazkych podmienkach a starat sa k tomu este o inych v podstate zadarmo...

po zemetraseniach na haiti tam siel aj jeden moj kamos - nie ako humanitarny pracovnik (ktory tam tyzden pracuju a nasledne maju 5 dni dovolenky aby to zniesli) ale ako misionar - teda nasadit vlastny zivot bez naroku na odmenu

toto je IMHO jedna zo svetlych stranok cirkvy ktoru jednoducho nemozem zanedbat
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Vyvrátil si niečo z toho, čo som tu písal ja ? Slovko kostol si môžeš nahradiť kaplnkou, alebo pokojne aj stanom s krížom na predku.

Ja som písal, že charitatívna činnosť sa robí zároveň s misionárskou - čiže ide v prvom rade o šírenie vplyvu, o naberania ovečiek. Prečo sa charita tak rozbehla akurát v dnešnej dobe ? V Európe veriacich ubúda, treba naberať nové regimenty ovečiek a najlepšie je to predsa v krajinách, kde je negramotnosť.

Netvrdím, že to robia nasilu, ale v podstate vzhľadom na úroveň tamojších ľudí to "nasilu" je, lebo nemajú inú možnosť. S pomocou je im okamžite implantovaná aj kresťanská doktrína.

To, že to tí jednotlivci robia zadarmo alebo s dobrým úmyslom som nikde nespochybňoval, dokonca som to sám napísal, tak neviem, načo to vôbec vyťahuješ.

Rád by som tu otvoril aj tému osoby Matky Terezy, ktorá sa pokladá za stelesnenie dobra a pomoci, ale sú i iné názory.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:v podstate vzhľadom na úroveň tamojších ľudí to "nasilu" je, lebo nemajú inú možnosť
moznost maju - ostat pri svojej viere a cerpat z pomoci krestanov
a ktej urovni sa mi velmi pacilo vyjadrenie jedneho ex-ludozruta "Najskor nam vysvetlili aby sme nejedli ludi a potom sme mali pochopit ze mame jest telo Jezisa Krista" - keby skutocne slo o posilnovanie vplyvu, robilo by sa to daleko efektivnejsie (kampanou) a nie mravencou pracou ktora pomaha ludom...

a preco som to vytiahol? lebo si jeden z tych ktory na tomto fore na cirkev vyhradne kydaju... ten post o matke tereze je prvy "pro-cirkevny" od teba co vidim...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

uplink napísal:Keď to *eblo do WTC tak som povedal nášmu lektorovi z US na škole, že to spravili amíci a že som o tom presvedčený. Že nik iný by sa tam v reálne nedokázal dostať.

On mi na to len povedal: "Brian, Your mind is sick". Na túto vetu nikdy nezabudnem. Či mi uveríš, alebo nie je len na Tebe ;)...

Zvyšok si daj dokopy Ty. Až budeš hrať na oboch stranách, tak bude mať Tvoj názor akú takú výpovednú hodnotu. Takto sú to len teórie druhých, ktoré si Ty skopíroval :)

A nikde netvrdím že cirkev je správna, len že jej netreba uberať kredit v oblastiach, v ktorých skutočne pomohla. Totižto Ty, hughito a markus a neviem kto ešte tu prezentujete svojími názormi cirkev len ako brzdu a zotročovateľa ľudstva...
Hm. Tazko uveritelne, ale povedzme, ze ti to uverim, a ze si jeden z tisicov, ktori toto povedali, aj ked mi fakt nie je jasne, ako ta to vobec mohlo napadnut, ale hovorim, budiz. Aj tak to nie je podstatou tejto temy.

A na aky dvoch stranach som mal hrat mas na mysli?

Ja som aj napisal, ze pomohla, vratane mna a mojej rodiny. Je to tam jasne napisane. Ak aj pomaha dnes, je to fakt, ktory sa popriet neda. Ale je FAKT, ze cirkev bohuzial dlhe roky v stredoveku jednoducho vyvoj brzdila. Ved to dokazuje historia. To som si nevymyslel ja, ani hughito, ani markus, ci ColdRain.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

keď sa všetci bijete do prs s tou charitou v afrike, nezabudnite dodať(pre objektivitu), že je to cirkev ktorá zakazuje používanie kondómov a šíri demagogické keci o tom ako vlastne nefungujú vďaka čomu aids len tak kvitne, opäť raz, good job
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar:
moznost maju - ostat pri svojej viere a cerpat z pomoci krestanov
Ale prosím ťa..keby tam prišiel Ivo Benda a spol., tak by sa z nich stali vesmírni lidé. Nebuď naivný.
"Najskor nam vysvetlili aby sme nejedli ludi a potom sme mali pochopit ze mame jest telo Jezisa Krista"
Fakt skutočný pokrok.

a preco som to vytiahol? lebo si jeden z tych ktory na tomto fore na cirkev vyhradne kydaju... ten post o matke tereze je prvy "pro-cirkevny" od teba co vidim...
Kydám ? Ja tu píšem svoje názory, ktoré vychádzajú z pravdy, kydanie je niečo iné. A áno, ja proste nie som veriaci a nebudem tu písať to dobré, aj keď, pravdupovediac, aj keby som chcel, tak nemám veľmi čo.

A s tou Matkou Terezou si ma nepochopil, práveže so chcel otvoriť tému zbúranie jej svätého mýtu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ohovárate niečo čo ste nezažili a absolútne nepoznáte, a zároveń hájite niečo v čom žijete a neviete to ani pomenovať ;)...grats. Knižkový príklad zfanatizovaných ľudí nepriamou "hypnózou", za pomoci chýrov, masmédií a skreslených, alebo nepravdivých informácií. Ste presne to, čo z Vás táto spoločnosť čo žije z Vašich peňazí chce mať. Gratulujem :smt059 ste dobré a poslušné dojné kravičky tohoto systému. To že platíte, alebo platia Vaši rodičia nehorázne prachy na odvodoch, sociálke, zdravotke a iným legálnym zlodejom, čo skutočne zabíjajú ľudí a celé generácie, to Vám nevadí, lebo to "nevidíte", a dokonca to ani neviete pomenovať. Viete len hapkať niečo o cirkvi a maximálne o politike, ale skutočné zlo nevidíte. Ste krásne produkty 21vého storočia, encyklopedické :smt006

:arrow: Pokladáte medicínu 21vého storočia za "pokrokovú" a tú ktorá pomáha, ale vôbec nevidíte že celý vývoj liekov je tu len preto, aby zarobil jednotlivec, alebo uzavretá skupina ľudí na chorých a postihnutých. Skutočná myšlienka medicíny zahynula začiatkom 20tého storočia a ostala len hŕstka ľudí, čo žijú ideálmi pôvodnej medicíny a nechávajú sa zneužívať obrovskými spoločnosťami ako Monsanto, Wallmark, GlaxoSmithKline a inými za pár všivavých korún zo zisku pri predaji povedzme chemoterapeutík, alebo antidepresív.

:arrow: Pokladáte iT za niečo úžasné, ale to že Vás denno denne okrádajú tony jednotlivcov o súkromie, čas, prostriedky a financie skrze tieto krásne a leské iT gadgety, systémy a vychytávky, to Vám vôbec nevadí :) mobily, počítače, hry, elektronické platby, jednoducho sledovanie a kontrola.

:arrow: Pokladáte právny a štátny systém v ktorom žijete za menej kazový ako ten čo bol povedzme v stredoveku, vedený cirkvou. Nevidíte milióny ľudí čo umierajú na choroby a od hladu tam, kde nikdy hľad nebol, aby v "prosperujúcich" demokratických štátoch mohol byť prebytok! Nevidíte skazu tam kde bola len prosperita. Správne, všetko len kvôli Vášmu pohodliu. Teraz sa zasmejete, ale ľudia v Afrike hladujú kvôli tomu, že Vy sedíte a hnijete na zadkoch za PC. Tak tupo a polopate napísané, ale je to len holý fakt.

:arrow: Zväčša ste presvedčený o tom že "pokrok" a "evolučná explózia", ktorú ľudstvo vďaka hlúpej a bakanej cirkvi môže poslendých 500 rokov zažívať, je super. Veď antibiotiká a iné super vymoženosti, ktoré zachránili toľko životov...výborne. Zachránili sme desiatky až stovky životov, ale nivočíme milióny, až miliardy! Výborne...gratulujem Vášmu osvietenstvu, Vašej industriálnej revolúcii, Vášmu pokroku, ktorý totálne vykorisťuje a vyciciava zem o jej posledné suroviny a ničí jej prostredie.

:arrow: každým výrobkom ktorý si kúpite a iný nemôžete, lebo spoločnosť ktorú ste vybudovali bez cirkvi, na ateistických základoch Vás do tohto systému zapojila na toľko, že sa neviete z neho vymaniť, každým výrobkom podporujete hľad, vojny, smrť a násilie v tomto svete. Kúpite si výrobok Nestlé, podporíte obrovského giganta, ktorý vykorisťuje milióny ľudí po svete. Kúpite si Adidas, alebo Nike výrobky, podporujete zotročovanie chudákov v číne čo robia za dolár na deň. Kúpite si akýkoľvek Apple výrobok, alebo Microsoft, podporujete porobu a ubíjanie chudákov z tretieho sveta, ktorý makajú na týchto produktoch, balia ich do farebných fólií za pár centov na deň...a hádajte čo, vo všetkom podporujete týchto molochov, ktorý Vám určujú ako máte žiť. Môžete si len vybrať či budete koliečko na spodku [chudoba], v strede [priemerný človek], alebo na vrchu stroja [horných 10k vyvolených]. Až dosiahnete úplný vrchol "strojčeka", tak paradoxne namiesto toho aby ste sa vyslobodili z tohto systému, tak ho ešte viac podporíte. Stačí si pozrieť miliardárov, ktorí "podporujú" charitu a absolútne nevykorisťujú vlastých zamestnancov :D

:arrow: ...a preto ani Vy, ani ja sa z tohto systému nevymaníte, lebo sme jeho súčasťou, sme koliečka v obrovskom stroji, ktorý sa nedá zastaviť. A a keď chce človek vypadnúť z tohto stroja, tak ho rozdrvia a utlačia na dno a nahradia ho novým koliečkom, ktoré bude veľmi rado krútiť namiesto neho na novom teplom mieste.

:arrow: Váš systém, ktorý podporujete, budujete a žijete ním, zabíja celý svet, tvorí vojny, predsudky a násilie...

A teraz mi postavte Cirkev a jej "nivočenie" proti tomu, v čom žijete Vy osobne a čoho súčasťou ste Vy, či chcete, alebo nie.

Ak by ste nechceli byť súčasťou vrážd miliónov, hladomoru, chorôb, vojen a iného svinstva, museli by ste:

:arrow: prestať kupovať 99% výrobkov z potravín, z billy, z tesca, lidlu, CBA a iné
:arrow: prestať platiť dane, zdravotku, sociálku a všetky tie blbiny čo podporujú zlodejov v štátnom systéme. Keď človek ochorie, alebo ho zrazí nejaký retard, tak aj tak nedostane ani cent, alebo nejakú smiešnu sumičku na zavretie papuľky. Ale keď nezaplatíte na čas sociálku, alebo zdravotku, tak na Vás ide exekúcia, neskôr väzenie. Moja klientka bola zrazená autom v januáry, je úplne na šrot, zatiaľ ju stálo liečenie 1500 eur, ten čo ju zrazil čo šoféroval s autom so zasneženým sklom, lebo dúfal že kým výjde na výpadovku, tak ten sneh zfúka, tak si ďalej podniká a vozí sa po cestách a teta je doma na posteil a stará sa o ňu celá rodina. Toto je to, čo vznikne keď sa ľudia vzdialia od Boha, alebo morálky. Humus.
:arrow: prestať používať PC, internet, auto, práčku, chladničku, vlastne všetkú elektroniku a uľahčováky života, aby ste tak nepodporovali vykorisťovanie chudákov čo v týchto firmách makajú a moria sa
:arrow: prestať žiť v byte, ktorý má centrálne, alebo ústredné kúrenie, plastové okná, vlastne prestať žiť v akomkoľvek dome, ktorý je produktom dnešnej doby

a museli by ste:

:arrow: si dopestovať jedlo, vyrobiť si šatstvo, vozidlá a vôbec všetko svojpomocne, aby ste nepodporovali vojny, násilie, hlad, choroby a biedu vo svete

Tak, myslím že som to zhrnul všetko, a teraz skúste opäť ohovoriť cirkev :smt059
hughito
Redeemer
Redeemer

Dokedy sa tu budeš strápňovať uplink ? Teraz som si spomenul, ako si už dávnejšie nazval v téme Boh, náboženstvo, filozofia ateistov zvieratami.

To hovorí za všetko, takisto ako tento tvoj prízemný prejav. :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ColdRain
nuz tak pre objektivitu si poprosim neaky zdroj kde cirkev tvrdi ze kondomy nefunguju...

a ked sme pri AIDS v afrike
misionari tam urobili program AB - abstinencia (pre uz nakazenych) a spravanie (behavior - zamerane zvlast na manzelsku vernost)
stat urobil program ABC - AB boli zhodne, C bolo pre kondomy ktore rozdavali

vysledok ABC?
nevzdelanost -> viacnasobne pouzivanie kondomov, umoznenie porusenia bodob A a B, ktorych dodrziavanie bolo zarukou nesirenia AIDS -> na body AB sa sralo -> domysli si...

vysledok AB?
to dost tazsie dodrziavat - misionarka s ktorou som sa rozpraval mi povedala ze aj miestny moslimovia jej vsak uznali ze nakazeny ma proste abstinovat -> riesili problem na hlbsej urovni

//autoeditácia príspevku (10 Mar 2011, 14:32)
hughito napísal:javatar: Ale prosím ťa..keby tam prišiel Ivo Benda a spol., tak by sa z nich stali vesmírni lidé. Nebuď naivný.
Nie som - v ziadnej misionarskej oblasti sa nikdy nepokrestancili vsetci ludia ktory prisli s misiami do styku. A ak sa to v niektorych oblastiach podarilo dostat nad 50% tak to bol zazrak. Zdroj su samotny misionari v oblastiach hlavne Sibir, Salamunove ostrovy, Afrika. Rozpraval som sa s nimi osobne v dialogu par ludi, ziadna masova akcia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pozrime sa na činnosť misionárov cez dokument Prisoners of a White God, ktorý natočil český výskumník.

javatar: Ja nemám žiadne štatistiky ani nič podobné, pôvodne so napísal len to, že v rámci charity sa robí aj misionárska činnosť. To je celé. Nijako si mi to nevyvrátil, aj keď to určite nebolo tvojím cieľom, lebo je jasné, že je to fakt.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Dokedy sa tu budeš strápňovať uplink ? Teraz som si spomenul, ako si už dávnejšie nazval v téme Boh, náboženstvo, filozofia ateistov zvieratami.

To hovorí za všetko, takisto ako tento tvoj prízemný prejav. :wink:
Prízemný prejav máš Ty, lebo si vymenil dôstojnosť za pár korún a príjemný život, rovnako ako aj ja. Prečítaj si ešte raz môj príspevok ;) a skús sa naň pozrieť trochu sebakriticky.

Vďaka tomu že pár miliónov ľudí v EU žije v prosperite a dostatku hladuje, trpí a bojuje celý zvyšok sveta...to je to čo vybudoval človek bez Cirkvi, Boha a morálky.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

uplink, ten tvoj posledny megaprispevok je podla mna totalne OT somarina, lebo fakt nevies, ako odpovedat na, resp. reagovat na to, ze cirkev na brzdila. Precital som si ho 2x. Su veci, s kt. suhlasim v sirsom kontexte, ale je to somarina. Chvilami sa pytam sam seba, ze ci nemas ten mozog vymyty prave ty tym, ze si bol tolko v kadejakych cirkevnych spolocenstvach?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

p4ra - to čo som napísal v mojom megapríspevku, s mojím vymytým mozgom je definícia toho, čo buduješ práve Ty, Tvoja rodina a ja s Vami, mimo a bez cirkvi. Takže je to viac k téme, ako si dokážeš momentálne predstaviť. Cirkev "brzdila" vývoj, ale otázka znie prečo...aby sme neskončili tam kde sme dnes? Zamysli sa nad tým...

Alebo Ti príde normálne to že 95% slovákov má problém s prežitím z mesiaca na mesiac? Alebo to že hladuje 80-90% populácie sveta? Lebo tieto štatistiky sú výsledkom života mimo Cirkvi...či sa Ti to páči, alebo nie.

Lepšie napísané by bolo Cirkev NiE brzdila, ale USMERŇOVALA vývoj tak, aby sa nestalo zo svetom to, čo je z neho dnes. Peklo.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

OK, takze moje otazka bude uplne kratka, o to vystiznejsia.

Ty by si bol radsej, keby nas nasa skvela cirkev drzala v temnote, ludia dodnes umierali na choroby, ktore bezne vyliecime balikom tabletiek, atd. (nechcem menovat vsetko, lebo obaja vieme, ze by to bol dlhy zoznam)?

Lebo ak ano, tak potom fakt s tebou nieco nie je v poriadku. Taketo usmernovanie si mozu strcit. Nech si radsej usmernuju svojich zvrhlych knazov, ktori sa za ruskom krestanstva ukajaju na bezbrannych 5 rocnych chlapcoch.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bez ATB by sa s najväčšou pravdepodobnosťou vyvinula prirodzená imunita voči všetkým chorobám evolúciou. To ad 1.

Ad 2. čo tých 80-90% sveta čo hladuje, umiera na choroby, alebo bojuje, resp. žije v akútnom nedostatku, vďaka Tebe a mne? To je neodkškriepiteľný fakt. Všetky prostriedky sú koncentrované v európe, aby sme sa mali my európania dobre, na úkor zvyšku sveta. Tak to v temnom stredoveku, ani v stredoveku, ani v staroveku nebolo, je to tak len teraz...

Ak Ty pokladáš toto za normálne, tak čo si potom zač?

Btw. znásilnení a pedofílie je mimo cirkvi štatisticky niekoľko desaťnásobne viac :)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

uplink napísal:Btw. znásilnení a pedofílie je mimo cirkvi štatisticky niekoľko desaťnásobne viac :)
A koľko násobne viac je ostatných ľudí, ako kňazov? Pre objektivitu je potrebné sa na to pozrieť pomerne, nie v absolútnych číslach...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

konyk87 - aha, takže keď bude zabíjať celý svet rómov, tak to bude v poriadku, ale keď ich bude zabíjať len ja ako jednotlivec, tak dostanem basu a popravu. Fajné, výborná logika :)...
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Ja som sa niekde zastal nekňazov, čo to robia? Odsudzujem za to rovnako aj kňazov, aj nekňazov...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

konyk87 - aby si rozumel, woco tady go je to, že cirkev suma sumárum za svoji históriu spravila neporovnateľné množstvo dobra, ako zla. A to tu niektorí ľudia nevedia ani pochopiť, ani prijať a ani tolerovať, či nebodaj akceptovať. Toť sjo.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Suhlasim s tym tvrdenim, ze s istymi chorobami by sa nase telo popasovalo a bola by prirodzena imunita. Ale pozname xy chorob, ktore jednoducho ani dnesna moderna medicina nedokaze liecit. A prave oni mozu byt pricinou toho, ze predtym, ked sme to mohli studovat a mat vyskum v plnom prude a nerobili sme to, sa vyvynuli. Mozno .. mozno nie. Ja vsak som schopny a presvedceny uverit skor tomu, ze sme mohli mnohym chorobam predist, keby nebolo temno. A nie len chorobam.

Ano, je fakt, ze mnohi hladuju a ziju v chudobe. Ale treba sa opytat, ze KOLKOKRAT sme im ponukli pomoc? Kolkokrat sme sa im snazili dat nejake vzdelanie? Ako to vzdy dopadne? Nespokojnost, nechcu nas tam, nepaci sa im to (nie vsetkym, ale mnohym) - teraz hovorim prevazne o africkych krajinach. Nie je pravda, ze je vsetko koncentrovane len v Europe. Je to aj v USA, aj v Azii. Nehovorim, ze je to normalne, ale je to tak. Dalsi problem je, ze krestanstvo je tam velakrat prekazkou. Dobre vieme, ze trpia hladom a inym problemami, ale cirkev im hovori nepouzivajte kondomy (ako bolo spomenute uz predtym v teme), tym sa potom rozsiruje AIDS, robi sa omnoho viac deti, ako su schopni uzivit. A to cislo potom narasta a priepast chudoby sa len zvacsuje. Takze tak, ako sme na vine my, ako ty hovoris, tak tak su na vine aj samotni obyvatelia a cirkev.

To, ze je znasilneni (o kt. vieme) v cirkvi menej, ako je to u beznych ludi ma byt ospravedlnujuci fakt?
Zamknuté