Pád Harddisku...

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
cyrix
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pád Harddisku...

Príspevok od používateľa cyrix »

Ahojte, mám problém.. počas prevádzky (stav zapnutia - žiadny zápis ani čítanie dát) som zhodil externý pevný disk (WD Green, 1000GB) na zem.. (vytiahol som notebook z doku a neuvedomil som si že priamo k notebooku je pripojený disk...)
Harddisk sa normálne točí, narýchlo som sa pozrel aj dovnútra, platne nie sú poškodené a hlavičky tiež vyzerajú vcelku... žial nedetekuje mi ho počítač.. zajtra ho skúsim rozbehať mimo externého boxu, ale nedávam tomu veľké nádeje.... čo sa mohlo poškodiť? :smt017 prosím pomôžte, je to pre mňa dôležité.. samozrejme K+ Vopred veľmi pekne ďakujem za každú radu
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Pád Harddisku...

Príspevok od používateľa jarda.j »

To s tou kontrolou platní myslíš tak, že si ho rozobral? No neviem...
Skontroluj ešte všetky kontakty, aj tie sa mohli uvolniť. Točenie je iba o motoru. Cvaká?
cyrix
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

cvaká... :(
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Pardon za to slovo, ale mechanika je v "riti". A záruka na to není, a ještě jsi to i rozebral...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Pád akéhokoľvek kvalitného disku je takmer instantný rozsudok smrti. Jediné ktoré sú odolné sú tie v špeciálnych boxoch a SSDčka.
cyrix
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ten disk má beztak už cez 2 roky, takže záruka už nie je .. čo konkrétne na mechanike je poškodené? pomôže, ak si zoženiem veľmi podobný disk? t.z. že tento je WD10EAVS a ja by som napríklad nahodil mechaniku z WD10EARS - oba by mali byť s trojplatničkovým riešením, zhodnou kapacitou a s rovnakými otáčkami.. čo konkrétne sa teda na mechanike môže poškodiť po páde?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Mechanika je v čudu. Takže použiteľná je iba elektronika na dobrú mechaniku HD s tým, že musí ísť o rovnaký typ a geometriu, čiže o rovnaký. A niekedy ide aj o sérii. Porovnaj aj elektroniku /daj foto, ale kvalitné, oboch HD a obe strany, hlavne ostrá elektronika - čísla IO a.i./.
FUZE
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa FUZE »

Mne prednedavnom drbol na zem Maxtor 750Gb a jedine co som mohol urobit bolo otvorit kos a hodit ho tam a zhanat druhy :aasmile4:
Napísať odpoveď