Úroveň súdneho a právneho systému na Slovensku
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Úroveň súdneho a právneho systému na Slovensku
To, že sa nevedia dohodnúť v inom prípade nemôžeš aplikovať na iný - každý prípad je jedinečný.
Základný predpoklad je, že súd rozhoduje správne. Ak by bol základný predpoklad ten, že súd spravodlivo nerozhodne tak súdnictvo nemáme. To nie je argument keď súd dá rozsudok a ty povieš že mohol rozhodnúť aj nesprávne. Mohol a nemusel.
Nevymýšľaj si tu prosím nové prípady alebo neklaď nové otázky ak na moje nevieš zodpovedať. Súdny znalec nepočíta so Schumacherom, ale s reakčnou dĺžkou každej osoby. Nepredpokladám že sa tam 5 rokov hádali len na jednom argumente, ale dôkazov bolo viac. Ak sa to pani nepáči môže pravdepodobne podať ďalšie odvolanie.
To že súd nerozhodol správne potvrdil krajský súd ktorý prípad vrátil na prešetrenie - takže brzda voči zlým rozhodnutiam existuje a občan má možnosti ju využiť. Stále si tu však buľkáš svoje bez jediného logického argumentu okrem tvojich pocitov a vymýšľaním ďalších prípadov.
Ja nehovorím ani áno, ani nie. Nemám zdroje ani vzdelanie k tomu, aby som prípad pochopil. Bohužiaľ tebe netreba ani zdroje a pravdepodobne ani vzdelanie, na to aby si si svoju pravdu našiel. To, že korzár napíśe to, alebo tamto, nie je dôkaz a mohol dôležitý fakt aj vynechať.
Všetko podstatné som povedal a ak sa neobjaví nič iné nechám hovoriť iných. HOWGH
Základný predpoklad je, že súd rozhoduje správne. Ak by bol základný predpoklad ten, že súd spravodlivo nerozhodne tak súdnictvo nemáme. To nie je argument keď súd dá rozsudok a ty povieš že mohol rozhodnúť aj nesprávne. Mohol a nemusel.
Nevymýšľaj si tu prosím nové prípady alebo neklaď nové otázky ak na moje nevieš zodpovedať. Súdny znalec nepočíta so Schumacherom, ale s reakčnou dĺžkou každej osoby. Nepredpokladám že sa tam 5 rokov hádali len na jednom argumente, ale dôkazov bolo viac. Ak sa to pani nepáči môže pravdepodobne podať ďalšie odvolanie.
To že súd nerozhodol správne potvrdil krajský súd ktorý prípad vrátil na prešetrenie - takže brzda voči zlým rozhodnutiam existuje a občan má možnosti ju využiť. Stále si tu však buľkáš svoje bez jediného logického argumentu okrem tvojich pocitov a vymýšľaním ďalších prípadov.
Ja nehovorím ani áno, ani nie. Nemám zdroje ani vzdelanie k tomu, aby som prípad pochopil. Bohužiaľ tebe netreba ani zdroje a pravdepodobne ani vzdelanie, na to aby si si svoju pravdu našiel. To, že korzár napíśe to, alebo tamto, nie je dôkaz a mohol dôležitý fakt aj vynechať.
Všetko podstatné som povedal a ak sa neobjaví nič iné nechám hovoriť iných. HOWGH
Ťažko sa k tomu vyjadriť, keď človek nemá presnejšie informácie.
Vodič by mal sledovať "jedným očkom" aj správania iných účastníkov dopravnej premávky. Ak ti niekto skočí pod auto, tak samozrejme, že tomu zabrániť nemôžeš. Ak by sa však kolízii zabrániť dalo a proste z nejakého dôvodu by jej dotyčný nezabránil, tak už tam svoj podiel viny nesie aj on.
To ako keby nejaký rušňovodič vedel, že na koľajniciach leží človek a mal by možnosť zastaviť vlak. Ale povedal by si, že čo - ja idem povolenou rýchlosťou, dodržujem všetky predpisy, maximálne tak zatrúbim, ak neuhne, prejdem ho, nemá tam čo robiť - zákon porušuje on.
Vodič by mal sledovať "jedným očkom" aj správania iných účastníkov dopravnej premávky. Ak ti niekto skočí pod auto, tak samozrejme, že tomu zabrániť nemôžeš. Ak by sa však kolízii zabrániť dalo a proste z nejakého dôvodu by jej dotyčný nezabránil, tak už tam svoj podiel viny nesie aj on.
To ako keby nejaký rušňovodič vedel, že na koľajniciach leží človek a mal by možnosť zastaviť vlak. Ale povedal by si, že čo - ja idem povolenou rýchlosťou, dodržujem všetky predpisy, maximálne tak zatrúbim, ak neuhne, prejdem ho, nemá tam čo robiť - zákon porušuje on.
- Základný predpoklad je, že súd rozhoduje správne.
- To že súd nerozhodol správne potvrdil krajský súd ktorý prípad vrátil na prešetrenie.
ehm?
ked nehovoria ano ani nie tak o com sa bavime?
- To že súd nerozhodol správne potvrdil krajský súd ktorý prípad vrátil na prešetrenie.
ehm?
ked nehovoria ano ani nie tak o com sa bavime?
-
P3Bo
Guru wannabe
Ja som sa vyjadril nepresne a ty si to vytrhol z kontextu no čo už mea culpa. Ak by bol v tomto prípade rozsudok nesprávny súd by ho zamietol, vzhľadom k tomu že od veci nebol tak ho mal len doplniť a prešetriť.
Mimochodom dovolím si citovať
Mimochodom dovolím si citovať
nemôžem si pomôcť ale ak niekto zo vzdialenosti min. 58 metrov nevidí chodca na ceste tak nemá mať právo na vodičák.Keď chodec vstúpil na vozovku, bola od neho 58 až 84 metrov. Mohla ho teda vidieť aj v prípade, ak sa pred ňou v pravom pruhu pohybovalo iné vozidlo.
to auto v druhom pruhu jej mohlo zavadzat vo vyhlade
P3Bo: Hlavne sa netvar, ze nevies ako sa spravaju dochodcovia na cestach. Taka Sancova v BA - 4prudovy hlavny tah, ale aj tak sa tam najde niekto kto prebehuje. Ale ked je to babicka, ktora sa ledva hybe s barlou a ani hlavou neotoci a proste sa vyberie cez cestu, tak je to na zaplakanie. Toto ignoranstvo a neochota obzriet sa je pravidelne a ich uz asi nic nevychova, ale trestat za to inych vodicov, ktori za to viac menej nemozu je blbost.
ako obycajne sa riesi nejaky jeden pripad
K hlavnej teme:
s urovnou sudneho a pravneho systemu je u mna uplna spokojnost (uplna bude akurat tak niekde v raji, na zemi je to asi to najvyssie co ide dosiahnut). Slovensko ma jeden z najlepsich sudnych a pravnych systemov na svete, ak nie uplne najlepsi.
Najzarazajucejsie na tom je potom prave ta vysoka nespokojnost slovenskeho obyvatelstva. Podozrenie som mal davno, ale ono to asi naozaj tak je - za vsetko zlo nemozu politici, sudy, policia, eurouradnici a bohvie kto - ale volici.
Tu nejde o to co robi ktosi vysoko postaveny, ale prave obycajni ludia - je priam neskutocnym pesimizmom, skepticizmom az cynizmom, nie politikov(!), vacsiny beznych ludi, ze su nespokojni s tak skvelym sudnictvom a nespokojni s vysoko vypracovanym pravnym statom.
Nejde politikov ale o volicov, zda sa, ze situacia je horsia ako sa zda - nestaci totiz vymenit politikov:)
Ludia si nebudu nikdy nic vazit.
Povedzme to Dostojevkeho slovami, skopirujem to:
Dejme tomu, pánové, že člověk není hloupý. (Nemůžeme přece o něm prohlásit, že je hloupý, už proto, že kdyby člověk byl hloupý, kdo by potom byl chytrý? ) Ale i když není hloupý, rozhodně je příšerně nevděčný. Nevděčný je fenomenálně. Myslím dokonce, že nejlepší definice člověka je: tvor chodící na dvou nohou a nevděčný.
K hlavnej teme:
s urovnou sudneho a pravneho systemu je u mna uplna spokojnost (uplna bude akurat tak niekde v raji, na zemi je to asi to najvyssie co ide dosiahnut). Slovensko ma jeden z najlepsich sudnych a pravnych systemov na svete, ak nie uplne najlepsi.
Najzarazajucejsie na tom je potom prave ta vysoka nespokojnost slovenskeho obyvatelstva. Podozrenie som mal davno, ale ono to asi naozaj tak je - za vsetko zlo nemozu politici, sudy, policia, eurouradnici a bohvie kto - ale volici.
Tu nejde o to co robi ktosi vysoko postaveny, ale prave obycajni ludia - je priam neskutocnym pesimizmom, skepticizmom az cynizmom, nie politikov(!), vacsiny beznych ludi, ze su nespokojni s tak skvelym sudnictvom a nespokojni s vysoko vypracovanym pravnym statom.
Nejde politikov ale o volicov, zda sa, ze situacia je horsia ako sa zda - nestaci totiz vymenit politikov:)
Dejme tomu, pánové, že člověk není hloupý. (Nemůžeme přece o něm prohlásit, že je hloupý, už proto, že kdyby člověk byl hloupý, kdo by potom byl chytrý? ) Ale i když není hloupý, rozhodně je příšerně nevděčný. Nevděčný je fenomenálně. Myslím dokonce, že nejlepší definice člověka je: tvor chodící na dvou nohou a nevděčný.
-
seth82
Darca
anderson: Dúfam, že ma nechceš rozosmiať
Alebo si to myslel ako zlý vtip. "Slovensko ma jeden z najlepsich sudnych a pravnych systemov na svete, ak nie uplne najlepsi." - toto je najväčšia blbosť, akú som za posledné tri mesiace počul. Ale máš pravdu - je to chyba voličov a ľudí, pretože ak by sa pozviechali, tak by tých skorumpovaných jedincov vykopali fyzicky zo súdov a kancelárií.
Ty tvrdíš, že na zemi to nejde vyššie dosiahnuť - zaujímavé, že v európskych prieskumoch mali súdy v každej inej krajine vyššie úrovne dôvery v súdnictvo, ako u nás na Slovensku. Takže tvoje tvrdenie je nesprávne. Na základe čoho si ty teda spokojný so súdnictvom a právnym systémom? Pretože náš prieskum hovorí celkom jasne, že niečo nie je s kostolným poriadkom a ty sa zatiaľ vynímaš ako celkom unikátna osoba s radikálne odlišným názorom, tak reku - čo ťa k nemu priviedlo...
Ty tvrdíš, že na zemi to nejde vyššie dosiahnuť - zaujímavé, že v európskych prieskumoch mali súdy v každej inej krajine vyššie úrovne dôvery v súdnictvo, ako u nás na Slovensku. Takže tvoje tvrdenie je nesprávne. Na základe čoho si ty teda spokojný so súdnictvom a právnym systémom? Pretože náš prieskum hovorí celkom jasne, že niečo nie je s kostolným poriadkom a ty sa zatiaľ vynímaš ako celkom unikátna osoba s radikálne odlišným názorom, tak reku - čo ťa k nemu priviedlo...
Moderátori, navrhujem tento príspevok andersona presunúť do sekcie Vtipy
Naj hlasky
Užívateľ si zjavne poplietol tému.
Užívateľ si zjavne poplietol tému.
vy ste naozaj pesimisti
s vetami typu 'vsetko je na ...' tie tu patria a este je pisatel asi mudry, ale opacne tvrdenia zmazat a presunut
takze vy aj chcete ostat taki ubohi skeptici a negativisti
s vetami typu 'vsetko je na ...' tie tu patria a este je pisatel asi mudry, ale opacne tvrdenia zmazat a presunut
takze vy aj chcete ostat taki ubohi skeptici a negativisti
my nie sme skeptici, ale realisti
vidime, aka je na Slovensku vymozitelnost prava, vidime, ze na Najvyssom sude je typek, ktory si tyka s drogovym dilerom, ked si to uvedomis, pridi znova
vidime, aka je na Slovensku vymozitelnost prava, vidime, ze na Najvyssom sude je typek, ktory si tyka s drogovym dilerom, ked si to uvedomis, pridi znova
ty nevies o realite nic
precitas si par zlych sprav, dobre si nevsimas, nazves to realitou
nikdy si si ziadne pravo nevymahal, ani o tom nic nevies, ale asi si pozeral vcera spravy v komercnej televizii, kde sa zas ktosi ako ty stazoval;)
ja na rozdiel od teba viem o realite viac
takze sa chod ucit, nieco si vymoz, za nieco bojuj a potom sa sem vrat frflat znovu
precitas si par zlych sprav, dobre si nevsimas, nazves to realitou
nikdy si si ziadne pravo nevymahal, ani o tom nic nevies, ale asi si pozeral vcera spravy v komercnej televizii, kde sa zas ktosi ako ty stazoval;)
ja na rozdiel od teba viem o realite viac
takze sa chod ucit, nieco si vymoz, za nieco bojuj a potom sa sem vrat frflat znovu
ako mozes vediet ci som ja nieco vymahal alebo nie? telku nepozeravam 
nehovor o tom, o com nevies (v tomto pripade o mne), posobi to ako zvasty a tvoju osobu to zdiskredituje
nehovor o tom, o com nevies (v tomto pripade o mne), posobi to ako zvasty a tvoju osobu to zdiskredituje
-
P3Bo
Guru wannabe
achtung achtung anderson nás znova osvietil
Čiže tvoju teóriu o tom , aké je naše súdnictvo dokonalé môžeme podrobiť kritike z každej strany. Kedže však korupciu a súdne chyby môžeme zvaliť na celkovú kultúru na Slovensku budem sa teda venovať priamo legislatíve a hlavne nášmu ústavnému zákonu z ktorého všetko vychádza.
Téza : o vine a nevine rozhodujú iba súdy
Realita : poslanci NR SR zjavne nepochopili princíp imunity ako brzdného mechanizmu voči uzurpovaniu moci, ale ako ich vlastnú beztrestnosť. Hlasujú teda medzi sebou či je niekto vinný a nevinný.
Téza: prokuratúra je politicky nezávislý orgán
Realita: generálny prokurátor je volený politickou stranou
Naša ústava je robená na rýchlo a preto sa v nej vyskytujú nezrovnalosti o samom fakte svedčí aj to, že sú používané pojmy občan, a ľud. O tom, že sú desiatky zákonov v rozpore s ústavou ani nehovorím. Za zmienku stojí ako naschvál zákon o prokuratúre č.314/1996 Z.z.
Stačí ti to ako dôkaz, že tu nikto nie je skeptik ?

Čiže tvoju teóriu o tom , aké je naše súdnictvo dokonalé môžeme podrobiť kritike z každej strany. Kedže však korupciu a súdne chyby môžeme zvaliť na celkovú kultúru na Slovensku budem sa teda venovať priamo legislatíve a hlavne nášmu ústavnému zákonu z ktorého všetko vychádza.
Téza : o vine a nevine rozhodujú iba súdy
Realita : poslanci NR SR zjavne nepochopili princíp imunity ako brzdného mechanizmu voči uzurpovaniu moci, ale ako ich vlastnú beztrestnosť. Hlasujú teda medzi sebou či je niekto vinný a nevinný.
Téza: prokuratúra je politicky nezávislý orgán
Realita: generálny prokurátor je volený politickou stranou
Naša ústava je robená na rýchlo a preto sa v nej vyskytujú nezrovnalosti o samom fakte svedčí aj to, že sú používané pojmy občan, a ľud. O tom, že sú desiatky zákonov v rozpore s ústavou ani nehovorím. Za zmienku stojí ako naschvál zákon o prokuratúre č.314/1996 Z.z.
Stačí ti to ako dôkaz, že tu nikto nie je skeptik ?
anderson napísal:ty nevies o realite nic
beardie ty si mi prvy zacal podsuvat, ze si neuvedomujem zleho typka na Najvyssom sude. ja si to uvedomujem, aj ze nie je 1000 z 1000 sudcov spravodlivych, tak ak nevies nic o konkretnej osobe, sam neutoc
achtung achtung P3bo zase nechape vyznam prispevkov a strapnuje sa
vsak len potvrdzujes moju tezu, ze niektori si proste povypichuju zopar zlych veci a hned odsudia cely system, ty zaryty skeptik, pesimista, negativista;)
achtung achtung P3bo zase nechape vyznam prispevkov a strapnuje sa
vsak len potvrdzujes moju tezu, ze niektori si proste povypichuju zopar zlych veci a hned odsudia cely system, ty zaryty skeptik, pesimista, negativista;)
-
seth82
Darca
anderson: pozor, podľa môjho úvodného článku je DOSŤ veľká časť sudcov na Slovensku morálne riadne na dne. Viď môj príspevok o istej kauze, v ktorej sa skoro všetci sudcovia krásne ukázali http://www.hojko.com/post1595811.html#p1595811 A toto je podľa mňa dôkazom, že tam nie sú pre spravodlivosť a že nemajú žiadne morálne zábrany a ani základy a teda nemajú právo rozhodovať o ničom, čo sa práva a morálky týka.
Mimochodom - so súdmi skúsenosti mám a to nie len na Slovensku (tu v UK iba vrámci praxe, nie aby si niekto pomyslel, že som nejaký grázel
).
Mimochodom - so súdmi skúsenosti mám a to nie len na Slovensku (tu v UK iba vrámci praxe, nie aby si niekto pomyslel, že som nejaký grázel
-
P3Bo
Guru wannabe
ja ti dám že sa strápňujemanderson napísal:...
čo je podľa teba potom na Slovenskom systéme také dokonalé ? Keď súdy sú skorumpované, poslanci vydávajú zákony v nesúlade s ústavou a je dosť možné, že aj nepriamo brzdia činnosť ústavného súdu, alebo zasahujú do volieb o prokurátora.
Nie to našemu andersonovi vôbec nevadí, neuvedie žiaden dôkaz, nevyvráti ani jednu vec.Avšak napíše "potvrdzuje to to, čo som povedal"
Vieš ty vôbec čo si povedal ?
To to potvrdzuje? Ti snáď je právny systém kde je nezrovnalá ešte aj samotná ústava najlepší na svete ? Veď problém čo som načrtol ohľadom toho či sa používajú pojmy ako Slovenský občan alebo ľud je problémom práve pre vlastenecký zákon. Pre porovnanie Nemecká Grundrechte používa pojem človek a nie Nemec.Slovensko ma jeden z najlepsich sudnych a pravnych systemov na svete, ak nie uplne najlepsi.
Ale milý anderson mi to znova vytmavil ako sa mi do toho vôbec nevyznáme.
Tak mi teda napíš čo je také dokonalé a kde som ja nevďačný.
Nenapísal si tu zatiaľ ani prd okrem tvojho emočného výlevu ako som ja "mimo"
anderson je ďalší z rady osvietencov a hlásač jedinej správnej pravdy. Napriek tomu, že rozširuje nepravdy a bludy si o sebe myslí, že má pravdu. Odkiaľ sa títo ľudia berú ? Nie je ich v dnešnej dobe akosi veľa ?
Ako vôbec môžeš niekoho obviňovať z vecí, o ktorých nemôžeš nič vedieť (to je na margo tvojho príspevku voči beardymu) ?
Ako vôbec môžeš niekoho obviňovať z vecí, o ktorých nemôžeš nič vedieť (to je na margo tvojho príspevku voči beardymu) ?
Preboha, odkiaľ si nabral, že Slovensko ma jeden z najlepších súdnych a právnych systémov ??? Toto môže povedať iba človek, ktorý nikdy neprišiel do styku so súdmi a právom SR. Korupcia, prieťahy, z brucha rozhodovanie...toto vystihuje súdnictvo a právo SR....anderson napísal:ako obycajne sa riesi nejaky jeden pripad
K hlavnej teme:
Aký vplyv má voľba politikov na voľbu sudcov ?? Inkompatibilita sudcu hovorí, že nemôže byť členom žiadnej politickej strany, a teda má byť apolitický
btw. na čom fičíš
"Slovensko ma jeden z najlepsich sudnych a pravnych systemov na svete, ak nie uplne najlepsi."
http://www.sme.sk/c/5806915/na-sude-opa ... mafie.html
este ze mame tak uzasny pravny system
http://www.sme.sk/c/5806915/na-sude-opa ... mafie.html
este ze mame tak uzasny pravny system