Ako pripojiť HDD z NTB na PC
Re: Ako pripojiť HDD z NTB na PC
zabal to do bublín a pošli mi poštou. adresu do súkromných správ. lebo toto neukončíš.
-
Dildogripak
Medium Professional
chcel by som to vyriešiť doma a naučiť sa to. Mohol by si mi napisat co treba kam zapojit? O par prispevkov vysie som dal video-co tam robim zle? tie fotky co som pridal, tak na prvej je ten hdd z ntb,kt.nejde zformatovat. Na poslednej je moj na desktope. Prosim maj strpenie somnou
ok. znova.
na tomto linku je tvoja fotka toho hdd (http://obrazku.cz/obr650938_seagate.JPG). to biele (jumper) vytiahni a daj na poziciu oznacenu druhou cervenou sipkou. vyber bocnicu zo svojho kamenneho pc. vytiahni snuru 230Volt z pc. vytiahni datovy a napajaci kabel z tvojho harddisku. pripoj ich na ten seagate, co chces formatovat. pozor aby sa elektronika nedotykala kostry pc - nechaj ho volne visiet, alebo ho podloz kuskom papiera, handry a pod. zasun 230Volt kabel do pc. zapni ho. Opakovanym stlacanim klavesy delete (pripadne F1 alebo F2 alebo F10 - zalezi od tvojej zakladnej dosky) sa dostanes do BIOS. tam nastav v boot sequence ako prve optiku (cd-dvd). ostatne zakaz. vloz cd seagate tools (ktore si si dufam napalil). restartni comp. nabootuje ti seagate disc wizard. v nom zvol "add new disk". pokracuj klikanim na next, next, next ...
program to ukonci spravou, ze si prave pridal disk. vypni comp a vytiani 230Volt snuru. Odpoj naformatovany disk a svoj comp uved do povedneho stavy (hw). Zapni ho, klavesou delete (etc) vstup do BIOS a tam zase vrat v menu boot sequence bootovanie z HDD. Tympadom mas ten "neformatovatelny disk" v richtigu, vrat ho do povodneho compu, tam nastav bootovaie v BIOS z optiky, zaloz windows cd, a nastartuj. pri boote potvrd klavesou enter hlasku "boot from CD". spusti sa ti instalacia. pri pokuse formatu disku setupom wxp to uz robit nemusis. staci zadat "no intact ..." . setup zacne kopirovat instalacne subory na disk. az to dokonci, rebbotne sa, vtedy ho saztav zase do BIOS a nastav bootovanie z HDD. tolko.
na tomto linku je tvoja fotka toho hdd (http://obrazku.cz/obr650938_seagate.JPG). to biele (jumper) vytiahni a daj na poziciu oznacenu druhou cervenou sipkou. vyber bocnicu zo svojho kamenneho pc. vytiahni snuru 230Volt z pc. vytiahni datovy a napajaci kabel z tvojho harddisku. pripoj ich na ten seagate, co chces formatovat. pozor aby sa elektronika nedotykala kostry pc - nechaj ho volne visiet, alebo ho podloz kuskom papiera, handry a pod. zasun 230Volt kabel do pc. zapni ho. Opakovanym stlacanim klavesy delete (pripadne F1 alebo F2 alebo F10 - zalezi od tvojej zakladnej dosky) sa dostanes do BIOS. tam nastav v boot sequence ako prve optiku (cd-dvd). ostatne zakaz. vloz cd seagate tools (ktore si si dufam napalil). restartni comp. nabootuje ti seagate disc wizard. v nom zvol "add new disk". pokracuj klikanim na next, next, next ...
program to ukonci spravou, ze si prave pridal disk. vypni comp a vytiani 230Volt snuru. Odpoj naformatovany disk a svoj comp uved do povedneho stavy (hw). Zapni ho, klavesou delete (etc) vstup do BIOS a tam zase vrat v menu boot sequence bootovanie z HDD. Tympadom mas ten "neformatovatelny disk" v richtigu, vrat ho do povodneho compu, tam nastav bootovaie v BIOS z optiky, zaloz windows cd, a nastartuj. pri boote potvrd klavesou enter hlasku "boot from CD". spusti sa ti instalacia. pri pokuse formatu disku setupom wxp to uz robit nemusis. staci zadat "no intact ..." . setup zacne kopirovat instalacne subory na disk. az to dokonci, rebbotne sa, vtedy ho saztav zase do BIOS a nastav bootovanie z HDD. tolko.
Hmmm, na toto si počkám. Teda nie, že by som bol "čokebysta", ale pokaziť sa dá hocičo, aj nepredvídateľné. K+ Predsa len skúsenosti nepustia. Aj keď iba verbálne. Je to až na minutku. 
ach, tak to som si poplietol obrazky. moment
//autoeditácia príspevku (12 Mar 2011, 0:18)
toto mojim postupom (vyssie) asi neurobis. jedine pripojit ho naspet do notebooku, vlozit cd seatools do cd mechaniky notebooku a nabootovat z cd. ostatne postupy ohladne seatools zostavaju. som slepy. sry ...
//autoeditácia príspevku (12 Mar 2011, 0:18)
toto mojim postupom (vyssie) asi neurobis. jedine pripojit ho naspet do notebooku, vlozit cd seatools do cd mechaniky notebooku a nabootovat z cd. ostatne postupy ohladne seatools zostavaju. som slepy. sry ...
Ále čo, veď ja som sa na to ani nepozrel, išlo mi o tú trpezlivosť, ktorú som už akosi s tou nechápavosťou strácal, a K+ som dal práve za tú Tvoju trpezlivosť... a kto vie, či na to príde, nájde aj iné možnosti a iné dosiaľ neprebádané miesta na MB
a keby býval v okoliu, tak to urobím a je to. Topolčany - to je ďaleko aj pre mňa, aj pre Teba.
-
Dildogripak
Medium Professional
Myslím že sme sa konečne pochopili - môj dátový kábel z 3,5 SATA disku nepripojím do toho 2,5 ATA Disku....
Tu viazla naša komunikácia - inak mešuge niesom.... ak by si videl to video, tak vidíš že som to prepojil s MB (dáta - 2,5 ATA) a so zdrojom (napájanie - 2,5 ATA) ....
práve to robím cez ten starý NTB pomocou seatools, tvári sa to že to zmazalo oddiely na disku.
strčil som tam win XP, nabootoval som - dostal som sa k výbere PARTÍCIE ! Tam mi našlo opäť staré 3 PARTÍCIE !
Tak mi snáď už uveríte ! Žiaden profesionálny program mi to nedokázal zmazať a to som skúšal už všetky !
Dúfam že toto vám nebudem musieť doložiť aj blbým videom, lebo ste jak Judáši.
Ale ďakujem vám za pomoc a hlavne tebe lokkju za kreativitu
Obom dávam k+
editácia: SEATOOLS SOM MAL NA CD A NABOOTOVAL SOM -keby niečo
Tu viazla naša komunikácia - inak mešuge niesom.... ak by si videl to video, tak vidíš že som to prepojil s MB (dáta - 2,5 ATA) a so zdrojom (napájanie - 2,5 ATA) ....
práve to robím cez ten starý NTB pomocou seatools, tvári sa to že to zmazalo oddiely na disku.
strčil som tam win XP, nabootoval som - dostal som sa k výbere PARTÍCIE ! Tam mi našlo opäť staré 3 PARTÍCIE !
Tak mi snáď už uveríte ! Žiaden profesionálny program mi to nedokázal zmazať a to som skúšal už všetky !
Dúfam že toto vám nebudem musieť doložiť aj blbým videom, lebo ste jak Judáši.
Ale ďakujem vám za pomoc a hlavne tebe lokkju za kreativitu
Obom dávam k+
editácia: SEATOOLS SOM MAL NA CD A NABOOTOVAL SOM -keby niečo
No veď celú dobu hovoríme o IDE, máš tam pozdejšie aj foto HDD NB a HDD PC, nie? A nič si z toho nerob, je to o praxi a o čase. Keď chceš na PC robiť aj takéto veci s IDE, tak by si mal mať na MB aj IDE konektor, alespoň jeden, nie?
To video teraz pozerám. A v podstate ho ani nepotrebujem. Seatols - neviem, ja by som to rozhodil klasicky, inštalačkou W. Dá sa to následne naformátovať ako celok, takže bez ďalších partícií. Pokiaľ si tak urobil a partície stále sú, je ozaj niekde chyba.
To video teraz pozerám. A v podstate ho ani nepotrebujem. Seatols - neviem, ja by som to rozhodil klasicky, inštalačkou W. Dá sa to následne naformátovať ako celok, takže bez ďalších partícií. Pokiaľ si tak urobil a partície stále sú, je ozaj niekde chyba.
-
Dildogripak
Medium Professional
TU JE VIDEO AKO SOM TO ROBIL http://www.youtube.com/watch?v=gxAzQRKFers
oplatí sa to pozrieť a pochopíš že je to celé na pču
oplatí sa to pozrieť a pochopíš že je to celé na pču
Teraz dokončujem prezeranie. Ten program som nikdy nepoužil, a nazdávam sa, že klasická cesta je ďaleko rýchlejšia a jednoduchšia. Čiže iba ten problémový disk, CD a originálna inštalačka alebo W, alebo Linux, a nechať to nainštalovať na CELÝ HDD. Ono si ti samo všetko urobí.
-
Dildogripak
Medium Professional
SKÚŠAL SOM AJ LINUX - spomínam to v prvých príspevkoch.
nejde to proste cez nič - ten disk je nepohnuteľný z NIČÍM !
nejde to proste cez nič - ten disk je nepohnuteľný z NIČÍM !
Dá sa naň alespoň nahrávať a mazať? Čiže po záchrane dát všetko zmazať, vykašlať sa na tie partície a inštaláciu OS, kedže ako píšeš, to neide, a mať to ako dátový disk.
-
Dildogripak
Medium Professional
do windowsu sa tam už nedostanem
ale skúsim cez to pripojiť na dosku cez IDE a ozvem sa.
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2011, 18:15)
Tak ahojte,
pripojil som to na IDE1, podarilo sa mi čítať dokumenty, hýbať s priečinkami, mazať, vytvárať, kopírovať, editovať proste všetko. Akurát že pod windowsom to strašne dlho trvalo(napríklad kým sa vymazala zložka s asi 20 podzložkami a nejakými súbormi o veľkosti cca. 5mega)
Tak som to nakopol cez Ubuntu, tam to už išlo svižnejšie, vymazal som všetky zložky z HDD - neviem ako sa to podarilo(nechápem), potom so ho dal formátovať a už to hádzalo chyby...takže som to reštartol a HĽA - zložky boli opäť na svojom mieste - NEPOHNUTÉ !
a neboli tam ani tie novovytvorené čo som tam šupol...
Takže toto je záhada ako UFO
a neverím chalani že by to jeden z vás spravil
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2011, 20:06)
Inak chlapi neviete o niekom v okolí kto by vedel predať 2.5 40 GB ATA DISK ?
Inzeráty som prebehol, popísal, ale či náhodou neviete o niekom z okolia koho poznáte.
ĎAKUJEM.
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 16:33)
Zakúpený nový HDD, Hitachi 40GB ATA
žiadne problémy ako s predchádzajúcim kusom...
Môžte zamknúť a hodiť do koša
ale skúsim cez to pripojiť na dosku cez IDE a ozvem sa.
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2011, 18:15)
Tak ahojte,
pripojil som to na IDE1, podarilo sa mi čítať dokumenty, hýbať s priečinkami, mazať, vytvárať, kopírovať, editovať proste všetko. Akurát že pod windowsom to strašne dlho trvalo(napríklad kým sa vymazala zložka s asi 20 podzložkami a nejakými súbormi o veľkosti cca. 5mega)
Tak som to nakopol cez Ubuntu, tam to už išlo svižnejšie, vymazal som všetky zložky z HDD - neviem ako sa to podarilo(nechápem), potom so ho dal formátovať a už to hádzalo chyby...takže som to reštartol a HĽA - zložky boli opäť na svojom mieste - NEPOHNUTÉ !
a neboli tam ani tie novovytvorené čo som tam šupol...
Takže toto je záhada ako UFO
a neverím chalani že by to jeden z vás spravil
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2011, 20:06)
Inak chlapi neviete o niekom v okolí kto by vedel predať 2.5 40 GB ATA DISK ?
Inzeráty som prebehol, popísal, ale či náhodou neviete o niekom z okolia koho poznáte.
ĎAKUJEM.
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2011, 16:33)
Zakúpený nový HDD, Hitachi 40GB ATA
žiadne problémy ako s predchádzajúcim kusom...
Môžte zamknúť a hodiť do koša
Ahojte, ja mam podobny problem, potreboval by som spojit ntb disk k stolovemu pc. Mam disk Seagate ST 93015A. nasiel som takyto adapter http://www.alza.sk/redukce-pro-pripojen ... .htm#popis chcem sa spytat ci by pasoval na moj hdd. dakujem
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj. Nechce sa mi to celé čítať no rozober ten HDD. On má na sebe len taký obal. To isté sa mi stalo u otcovho HDD z booku.
Odšrúboval som obal a pod tým boli konektory jak na beznom HDD
Odšrúboval som obal a pod tým boli konektory jak na beznom HDD