Školské domáce úlohy na fóre
Re: Exponencialne rovnice
Skus takto...(aj keď za správnosť neručím, matiku som už dlho nevidel)
- Prílohy
-
- Priklad.png (7.97 KiB) 1571 zobrazení
h.olub skúšal som to cez logaritmus a vôbec nevychádzalo, picuge tebe to perfektne vyšlo ale.... netuším ako si dostal na začiatku čísla 9 a 27 pred tou trojkou a rovnaké exponenty mohol by si to prosímťa upresniť?
dík
dík
Skus, ci to takto bude zrozumitelnejsie. A k tomu už len dodám, že 3 na druhu je tych 9 a tri na tretiu je tych 27.
//Ak by bolo treba, tak mozem skusit cely priklad este viac rozpisat,...
//Ak by bolo treba, tak mozem skusit cely priklad este viac rozpisat,...
- Prílohy
-
- Priklad2.png (1.65 KiB) 1549 zobrazení
Re: Školské domáce úlohy na fóre
Zdravím, nenašiel by sa niekto kto by mi napísal slohovú prácu na tému ,,The value of friendship in a person´s life"? Má mať 180 slov...ja vôbec neviem písať slohy
...ste moja posledná nádej. ďakujem
Tak to radsej zacni cim skor pisat, pretoze za cely cas co to tu funguje sa na pisanie slohu od nuly nikto nikdy neodhodlal 
-
ledenaster
Medium Professional
Matika = priklad :/
Zdravim
Potreboval by som surne vypocitat tento hrozny priklad z matematiky. Najde sa tu nejaky macher na to ???
DIKY MOC!
Potreboval by som surne vypocitat tento hrozny priklad z matematiky. Najde sa tu nejaky macher na to ???
DIKY MOC!
-
mirak2
Hardcore addict
to je primitivne... z hlavy 1 4 1 1 2...na toto pouzit gaussovku je urazka pana Gaussa
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
To má niečo spoločné s tou ostrelovacou puškou z Crysisu 1? 
-
daniel1212
Light Expert
excel
Ahojte, viemže sa to nepatrí, ale prosím vás , neviem si daať rady s excelom, máme tam spraviť tabulku s využitím pytagorovej vety. Proste:
Mali by tam byť štyri riadky a 5 stlpcov, riadky s ččíslovaním 1,2,3 a stplce A B C D
Do A,B lubovolné čísla v C to vypočíta pytagorovu vetu a v D podmienku, či to je pravouhlý trojuhlník, velmi pekne ďakujem, keby sa dalo čím skôr, v googli nevem nájsť pomoc, tak som as obrátil an vás
Mali by tam byť štyri riadky a 5 stlpcov, riadky s ččíslovaním 1,2,3 a stplce A B C D
Do A,B lubovolné čísla v C to vypočíta pytagorovu vetu a v D podmienku, či to je pravouhlý trojuhlník, velmi pekne ďakujem, keby sa dalo čím skôr, v googli nevem nájsť pomoc, tak som as obrátil an vás
Re: excel
no neviem, ked nevies spravit nieco take lahke...
navod: do C das podmienku pytagorovej vety cize sqrt(a^2+b^2), a do D podmienku ze ked plati pytagorova veta tak trojuholnik je pravouhly, ked si spomeniem ako sa robia v exceli podmienky tak ti to hodim
navod: do C das podmienku pytagorovej vety cize sqrt(a^2+b^2), a do D podmienku ze ked plati pytagorova veta tak trojuholnik je pravouhly, ked si spomeniem ako sa robia v exceli podmienky tak ti to hodim
-
daniel1212
Light Expert
Re: excel
keď dám toto do C
=sqrt(b^2+c^2)
tak mi ukáže chybu, že napísaný vzorec obsahuje chybu,,
zatial dik
D
//autoeditácia príspevku (08 Mar 2011, 16:18)
ved ja nechcem celú úlohu spraviť, ja si ju spravím elbo učitel sa na ňu aj tak bude pýtať ako sme spravili, len chcem poradiť že ako
=sqrt(b^2+c^2)
tak mi ukáže chybu, že napísaný vzorec obsahuje chybu,,
zatial dik
//autoeditácia príspevku (08 Mar 2011, 16:18)
ved ja nechcem celú úlohu spraviť, ja si ju spravím elbo učitel sa na ňu aj tak bude pýtať ako sme spravili, len chcem poradiť že ako
-
daniel1212
Light Expert
ked to dám ukáže mi mriežka NÁZEV?
-
Fabo
Hardcore addict
urcite? To sa mi nezda, daj screen.
Teda predpokladam ze uz mas zadane strany...
Teda predpokladam ze uz mas zadane strany...
-
daniel1212
Light Expert
//obrázky patria do prílohy
ďakujem zatial
ďakujem zatial
-
D_I_C_K
Light Professional
Simulacia Vytahu
Zdravím chcel by som sa opýtať či by mi tu niekto nevedel pomôcť ide o program step7 v ktorom by som potreboval poradiť ako spraviť výťah?..alebo aspon nejak čiastočne poradiť ako na to lebo s programovania výroby som dostatočný dement...dakujem
Výťah by sa mal pohybovať od 1. po 4 poschodie hore a dole plus malo by tam byť aj naprogramované tlačídlo STOP... vedel by mi niekto posunúť niečo alebo poradiť ako na to?..súrne čo najskor teraz...
K+.. 
Výťah by sa mal pohybovať od 1. po 4 poschodie hore a dole plus malo by tam byť aj naprogramované tlačídlo STOP... vedel by mi niekto posunúť niečo alebo poradiť ako na to?..súrne čo najskor teraz...
-
Sorta15
Light Star
Zdravím, vedel by mi niekto vypočítať tieto dva príklady z fyziky Vopred Ďakujem K+
14. Vinutie elektrického zariadenia je zhotovené z vodiča prierezu S a ma dodávať prúd I = 3 A. Aký musí byť prierez tohto vodiča, ak hustota tohto prúdu nesmie prekročiť hodnotu j = 2,5 . 106 A.m-2 ? (S= 1,2 mm na druhú)
15. Keď z cievky odvinieme 10 m drôtu, tak sa pri rovnakom napätí na cievke zvýši prúd z 1,52 A na 1,54 A. Koľko metrov drôtu ma povodne cela cievka? (770 m)
14. Vinutie elektrického zariadenia je zhotovené z vodiča prierezu S a ma dodávať prúd I = 3 A. Aký musí byť prierez tohto vodiča, ak hustota tohto prúdu nesmie prekročiť hodnotu j = 2,5 . 106 A.m-2 ? (S= 1,2 mm na druhú)
15. Keď z cievky odvinieme 10 m drôtu, tak sa pri rovnakom napätí na cievke zvýši prúd z 1,52 A na 1,54 A. Koľko metrov drôtu ma povodne cela cievka? (770 m)
prve vzorec: J= I/S
druhe zo vzorca: : R=ro(l/S) (kde l je dlzka vodica,celkovy odpor vodica, S jeho prierez a ro(grecke pismeno) je rezistivita materialu z ktoreho je vodic vyrobeny)
druhe zo vzorca: : R=ro(l/S) (kde l je dlzka vodica,celkovy odpor vodica, S jeho prierez a ro(grecke pismeno) je rezistivita materialu z ktoreho je vodic vyrobeny)
-
lollo
Professional
bah a ja som si myslel ze som hlupy
ale ako pozeram... no nic:) kazdy sa uci
ja osobne nemam ani problem s domacou ale s excelom
Ide o to ze mam nejakych 100 hodnot kde mam urcit extrapolaciou 2 priamky a nasledne k nim smernicu,
Problem je ten viem ako to ma vyzerat, ale neviem ako to mam nahodit do excelu/open office
obrazok davam v prilohe, tie dve ciary co su tam su dokreslene nie je to nahodene za pomoci oo resp automaticky
cize co potrebuje? zobrazit tie dve krivky za pomoci excelu/oo a aby mi to zobrazilo k nim smernice
//prisiel som nato ze sa to da cez funkciu LINEST ale ako to sklbit s mojimi hodnotami
netusim
//problem solved
ja osobne nemam ani problem s domacou ale s excelom
Ide o to ze mam nejakych 100 hodnot kde mam urcit extrapolaciou 2 priamky a nasledne k nim smernicu,
Problem je ten viem ako to ma vyzerat, ale neviem ako to mam nahodit do excelu/open office
obrazok davam v prilohe, tie dve ciary co su tam su dokreslene nie je to nahodene za pomoci oo resp automaticky
cize co potrebuje? zobrazit tie dve krivky za pomoci excelu/oo a aby mi to zobrazilo k nim smernice
//prisiel som nato ze sa to da cez funkciu LINEST ale ako to sklbit s mojimi hodnotami
//problem solved