Dobro Cirkvi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dobro Cirkvi

Príspevok od používateľa uplink »

vy? - neuraz sa, ale si naozaj mentálne zaostalý? :) sa ináč nedá ani opýtať. Vieš koľko krát som za posledný týždeň napísal že nie som kresťan ani súčasťou cirkvi? Nechci vedieť a je to v témach, v ktorých prispievaš aktívne...

to čo Billy prispel za svoje krátke pôsobenie je zaprvé kontroverzné, lebo to vôbec nie je nezištné a ťahá tým za nitky, ale to by bolo na dlhšie. Ver mi, nerozhádzal milióny dolárikov len tak z dobrej a nezištnej vôle. Za druhé, ak Billy prispel 50mld $ tak Cirkev prispela 1000x toľko za celú jej existenciu ;)...ak nie viac. Skús sa vyrovnať s faktmi a nerozhadzuj ručičkami ako malé 2 ročné dieťa v kočíku :smt006

Ak ich nie si schopný prijať a stráviť, tak v tejto diskusii pre Teba nie je miesto, krutý ale reálny fakt.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

silmarill - ja som to tušil, že si sa od našej poslednej debaty a od tvojho odsúdenia mojej osoby nezmenil, nemal som vôbec začínať s tebou debatu :smt069 Odcitoval som tvoje vlastné výroky a ty mi vravíš, že niečo prekrúcam? :sly: Možno by nebolo na škodu aby si si sám v sebe ujasnil čo si skutočne myslíš a adekvátne tomu sa aj vyjadroval - pretože tvoja "taktika" vypustiť do sveta nejakú vetu a keď ti na ňu po jej odcitovaní niekto zareaguje, obviniť ho, že prekrúca... je to úbohé, bezcharakterné a podlé. BUM, je to vonku. Už ma to fakt nebaví - buď sa budeme my dvaja baviť na úrovni alebo si ťa dávam do nepriateľov - nemám záujem si čítať tvoje príspevky, ak máš ku mne taký prístup aký máš doposiaľ. :smt006

Pokúsim sa zareagovať na to málo argumentov, ktorými si mi odpovedal (ak som nejaké prehliadol a máš záujem o komunikáciu so mnou, prosím, vo svojej odpovedi na tento post ich daj do "quote"):
ja nemám nič proti tomu že cirkev má NEJAKÉ majetky, poukazoval som na fakt že KOĽKO ich má VZHĽADOM nato za akú morálnu autoritu sa považuje.
Spýtam sa ťa a prosím si odpoveď - nevadí ti, že anglická kráľovná má obrovské majetky? Nevadí ti, že Bill Gates má obrovské majetky? A položím druhú otázku: Na základe čoho chceš ty osobne určiť kto smie mať ako veľký majetok? Keď si uvedomíme, že nám tu vládne voľný trh, ktorý tu všetci ospevujú a hlásajú ako je ekonomika super veda, tak sa potom čudujem, prečo si napísal čo si napísal - je predsa súkromnou vecou cirkvi koľko má majetku a ako s ním bude hospodáriť, nie? Si jej aktívnym členom? - ak áno a nepáči sa ti jej hospodárenie, máš možnosť sa na snemoch/konventoch...vyjadriť. Ak členom nejakej cirkvi s majetkom nie si, tak podľa súčasných zásad trhu ťa nič do toho, kto má koľko majetku, nie? Tak ako mňa nič do toho, že sa Hojho vyváža v Audine (ak už nezmenil vozový park :D ), tak Hughita nič do toho či ja popri štúdiu zarábam a koľko mám v banke a teba nič do toho, koľko má ktorá cirkev. To sú predsa základné princípy trhu, nie? Každý má toľko, koľko si vlastnou šikovnosťou nazhromáždi. To predsa povedal aj Gangy v inej téme.
čo je to za pomoc? podať človeku v núdzi v jednej ruke bibliu a v druhej jedlo a povedať mu, že buď prijme oboje alebo nedostane ani jedno? takýto druh pomoci je skôr parazitovanie na nešťastí iných, ktorých môže takto poľahky získať do svojich radov.
Cirkev, tak ako každá organizácia, má plné právo si o svojich aktivitách rozhodovať sama. Tebe sa môže jej postup nepáčiť, no právo na to má. O tom sa snáď baviť nemusíme. Teraz - moja špekulácia, čo tým mohli sledovať (pretože tvoj príspevok ohľadom tejto veci je tiež len špekuláciou ničím nepodporenou): obaja vieme, že dať cigánom len jedlo nestačí. Ak po nich chceme, aby žili naším životom (či je to z dlhodobého hľadiska správne alebo nie je druhoradé a nie je to vecou tejto témy), tak je pre nich nutná aj totálna zmena myslenia. Musia sa odnaučiť v prvom rade kradnúť, vnímať aj gadžov ako rovnocenných a vštepovať tieto zásady aj svojim deťom. Dúfam, že ti je známe, že cigáni kradnú, no vždy len od bielych - cigán cigána neokradne, ak, tak len veeeeeeeľmi výnimočne. Tak isto by ti mohlo byť známe, že vnímajú bielych ako niekoho iného, sami sa od nás vedome separujú. A súčasne by ti mohlo byť známe, že tieto myšlienky a postoje v nich naši sociálni pracovníci skúšajú zmeniť už dlhé roky a bez úspechu. Teraz to skúsila cirkev s Bibliou, v ktorej sa hlása láska k blížnemu a o tom, aby nekradli, aby nerobili detí viac než uživia, na príbehu o samaritánovi im mohli kňazi vysvetliť správne správanie sa ku gadžom... tak Silmarill vyhlásil, že sa mu to nepáči, pretože chlieb bol podmienený duchovným životom. Takže ešte raz: WTF?
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Netuším koľkokrát si to napísal.Ja som tie témy celé nečítal.Zapojil som sa do diskusie od určitého bodu od ktorých si ďalej nespomínal že nie si kresťan.Tvoje postoje naznačovali že si.Ak nie si dobre ale hájiš ich za každú cenu.Môžeš si útočiť koľko chceš mne je to v podstate jedno.Neznížim sa na tvoju úroveň tým že ti to oplatím.Ja tu diskutujem.

Odkiaľ vieš že ťahá za nitky?Vidíš do toho snáď viac ako obyčajný človek?Pochybujem.Musel by si byť priamo na jeho mieste aby si vedel ako zmýšľa čo nie si, takže tvoj argument je bezpredmetný a bez akejkoľvek váhy.Ak by to bolo na dlhšie kľudne mi napíš.Vypočujem si to ochotne.Ďalej nevidím žiadnu logiku že cirkev by prispela 1000x toľko čo on.Je to nejaký zákon?Nejaká nemenná konštanta ktorá to dokazuje?Len tvoj výmysel.Podobne ako tvoje percentá ktoré s obľubou strieľaš bez overených zdrojov len zo svojej hlavy.Ukáž mi zdroje tvojich faktov.Nechcem tvoje tvrdenia a podobné trápne veci.Chcem zdroje.Bez nich len kričíš do tmy.Tú poznámku o ručičkách by som mohol venovať ja tebe, keďže jedine tvoje vystupovanie to pripomína ale ako hovorím, nebudem sa znižovať na tvoju úroveň :) Nemôžem zato že nevieš v kľude diskutovať.Ja už som zažil dosť vecí na to aby ma príspevok na nejakom fóre nerozhádzal natoľko aby som musel použiť niečo tak trápne.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - moje "neoverené" percentá, ktoré "strielam" z hlavy sú ekvivalentom toho čo sa dá vygoogliť, alebo prečítať v priemernej encyklopédii, knižke, alebo vysokoškolskej brožúrke [zvanej skriptá]. Žiadna z týchto rádoby vedeckých publikácií za sebou nemá nič iné len nejaké mizerné mikroštatisticky z obmedzeného miesta, času a priestoru. Odvolávky na konci z každej týhto pochybných písomností sú na výsmech. To isté robím aj ja, takže odsúď najprv ich a svoje štatistiky a fakty o ktoré sa opieraš [pekná shiny stránka gatsa, to svinstvo čo je za ňou nik nevidí] a potom prehliadneš mňa.

Ignorovať podstatné časti diskusie znamená popierať vlastnú kvalitu príspevkov v samotnej diskusii.

Chceš aby som Ti tu vymenoval všetko dobro ktoré spravila Cirkev? To zvládneš aj Ty, google it out.

Chceš aby som Ti tu vymenoval moje osobné skúsenosti zo života, ktorým aj tak neveríš, lebo sú "neoverené" a "strielam" ich z hlavy? Je ich toľko, že by sa Ti z nich zatočila hlava, ale načo sa mám namáhať, keď Teba aj tak nezaujímajú? :)

Prečo píšeš v tejto téme nezmyselné tézy, brániš sa nepodloženými a neoverenými faktmi a žiadaš od druhých to, čo zvládneš Ty sám a navyše od nich žiadaš niečo, čo dopredu osdudzuješ a pokladáš to za nepravdivé?

Ak si potrebuješ len niečo dokázať, tak bež von na ulicu a zbi niekoho a dokáž si že si šéf, v tejto diskusii to nie je potrebné, ani vítané...

markus - na debatu sa nezmôžeš, len na "anonymnú" :minus: karmu?
zeky
Star
Star

Tie rádoby vedecké publikácie odmietam aj ja.Riadim sa skôr čistou logikou a používam common sense.Pouvažujem stále na "vygooglenými" odpoveďami či môžu alebo nemôžu byť pravdivé a ak tak do akej miery ovplyvnia názor ktorý si vytváram ja sám na základe prežitých skúseností.

Ukáž mi kde som ignoroval nejakú časť diskusie ktorá sa ma priamo týkala.Nikde.Ja schválne každý jeden bod komentujem.Nepochybujem o kvalite svojich príspevkov tak ako ani ty o tých svojich.

Neboj googlil som dosť.Ale stále prevažuje podľa mňa viac toho zlého čo cirkev urobila.Ak bude prevažovať to dobré tak svoj názor zmením.

Toto som nenapísal
Chceš aby som Ti tu vymenoval moje osobné skúsenosti zo života, ktorým aj tak neveríš, lebo sú "neoverené" a "strielam" ich z hlavy? Je ich toľko, že by sa Ti z nich zatočila hlava, ale načo sa mám namáhať, keď Teba aj tak nezaujímajú? :)
Napísal som že strieľaš percentá a nie skúsenosti čo v žiadnom prípade nie je to isté.

Inak tvoje skúsenosti ma celkom zaujímajú pokiaľ v nich nebudeš vykresľovať všetkých ateistov ako bandu amorálnych kreténov a svíň.Áno poznám ich veľa čo takí sú.Ale takisto poznám aj veľa takých kresťanov.Pokryteckých ktorí páchajú "hriechy" a potom si myslia že sú hneď čistí akonáhle sa vyspovedajú.Napíš mi ktorý z mojich faktov som ti nepodložil.Konkrétne prosím.To isté by som mohol povedať ja o tebe.Ja som ti dával odkazy...myslím dosť konkrétne veci ktoré sa dajú overiť.Tvoje dôkazy boli zas...google it.Ja nič dopredu neodsudzujem.Ak si prečítaš moje príspevky zistíš že som cirkvi priznal aj dobré veci ktoré spravila.Ja nespadám medzi tých chronických church haterov na ktorých útočíš.

Dokazovať si nepotrebujem absolútne nič a nie to ešte niekomu inému.Ja ti nasilu môj názor netlačím.Je to diskusia.Ale každý vychádzame zo seba.Nechápem ako si sa dostal k bitke...To už ale nechávam na tvoju fantáziu.

Ak sa bavíme o tej - karme anonymnej tak som dostal aj ja :).Neviem či si to bol ty alebo niekto iný.Každopádne mne je karma ukradnutá.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - haha to ma celkom pobavilo. Takže ja vykreslujem skoro všetkých ateistov ako bandu amorlálnych svíň, zatiaľ čo Ty, hughito a markus nevykreslujete skoro všetkých členov cirkvi ako bandu amorálnych svíň.

Vieš čo, toto je fakt zabité, idem ja ďalej pracovať a budem sa venovať už len ľuďom, čo si môj čas zaslúžia, nie teoretikom ktorý si potrebujú niečo dokazovať a vlastne ani nevedia čo :)

A reagovať budem len na príspevky na úrovni, nie na úrovni malého dieťaťa čo nevie čo chce, ale neprestane kričať kým to nedostane, adieau :smt006

P.S.: Seth svojím biednym pokusom, kde ma odcitoval cakup pikum nepoukázal na jednu jedinú vetu, kde by som odsudzoval všetkých ateistov, totižto aj keď na to nevyzerám, viem sa vyjadrovať Vaším slizkým diplomatickým štýlom a tak si dávam aj ja niekedy pozor na to čo píšem. Písal som všeobecne o ateistoch, nie o všetkých, predstav[te] si, je tam rozdiel ;)
zeky
Star
Star

To isté môžem povedať aj ja :) Kde som napísal všetci kresťania.
Tak isto sa nebudem baviť s niekym kto nevie čítať a hraje sa so slovíčkami.

Keď už sme u toho...robíš presne to čo si vytýkal mne.Reaguješ len na to čo sa ti hodí.Gratulujem.
BTW ty tiež nič iné ako teoretik nie si.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

nie nevykreslujeme vsetkych veriaciach ani clenov ako bandu amoralnych svin, my sme tu cely cas pisali o Cirkvy ako o insitucii a hlavne o jej vedeni, nie o oveckach
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - pozri sa do zrkadla a polož si otázku kto s tou generalizáciou začal ;) "vy" "ovečky za to môžu tiež" "bez oviec by vrchnosť nič nemohla spraviť"... ja som nikde nepísal že všetci ateisti sú amorálne svine, to Ty si mi to vložil do úst a tak isto jedine Ty & Co. ste písali že všetci členovia Cirkvi sú zodpovední, že keby nechceli, tak to tak nie je...

markus - samozrejme, skús byť aspoň trochu sebakritický, ja viem, mladým to ide v dnešnej dobe veľmi ťažko, ale je to jeden z prvých krôčikov ku dospelosti...
markus
Light Professional
Light Professional

ehm? to co malo byt?
inak som starsi ako ty, tak neviem co zacinas o veku(mladosti, dospelosti)
zeky
Star
Star

Generalizáciu si začal ty veľkohubými vyjadreniami ktoré ti silmarill v inej téme odcitoval.Samozrejme si sa nevyjadril.Ďalej ja som negeneralizoval.Pýtal som sa prečo vy ako ako komunita nie ste schopní spraviť niečo proti vášmu vedeniu.Odpoveď som nedostal.Teda skôr som vám vytýkal že s tým ticho súhlasíte a nie vás všetkých obviňoval.Ja verím v to že to či je človek dobrý alebo zlý nezávisí od viery.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - odopovede si dostal [zopakujem, dám hint, strach], niekoľko krát, v tejto téme začali generalizovať takí ako Ty, opäť to len slepo ignoruješ.

markus - gratulujem, takže puberťák v tele dospelého, sprav s tým niečo...
zeky
Star
Star

Vezmem to jednoducho.Pastni mi tú odpoveď.Vďaka.Asi som slepý zrejme ale priamu som na túto otázku nedostal.
markus
Light Professional
Light Professional

je to zaujimave zistenie ze ludia obhajujuci cirkev su neslusni a snazia sa urazat ludi, aspon viem ze som na spravnej strane

koncim tu pretoze ty nevies diskutovat(melies si svoje bez toho aby si si precital co pise oponent)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zeky - napr. aj preto, že proti niektorým "papalášom cirkevným" bežný občan tohto štátu nemá šancu nájsť veľa dôkazov - a ak aj nejaké nájde a prednesie ich v pléne, tak narazí zo strany vedenia na hradbu neochoty ich akceptovať. Odpinkajú ťa so slovami: "to predsa nie je pravda, pán XXXXX je počestný kresťan, nositeľ takého a takého rádu..." argumenty idú do koša. Proste demagógia. Úplne ale úplne rovnaký princíp ako to, že síce všetci vedia o tom, že je Slota zlodej, no nikto ho neodsúdi a nezbaví majetku, každý vie, že Haharabin má za kamoša drogového šéfa a nikto ho z najvyššieho súdu nepošle doprdele, nikto nedá politikom po prstoch že rozkrádajú štát, nikto necapne JnT po zadku, že spravili z Tatier zábavný park... a to všetko z rovnakého dôvodu - akonáhle prídeš s nejakým obvinením podporeným argumentami, tak sa ti vysmejú, pošlú ťa na políciu, kde z teba spravia debila a žaloba sa "náhodou stratí a zapadne prachom." V prípade cirkví ti pohrozia tým, že dotyčný je predsa dlhoročný bezúhonný kresťan, tvoje argumenty sú len znôška kydov s úmyslom ho očierniť (ak vôbec nejaké argumenty si schopný na tých papalášov zohnať, keďže si dávajú oveľa viac pozor než politici, aby ich čachre machre boli pre bežného človeka ťažko kontrolovateľné), a ak sa už náhodou nejakej obžaloby domôžeš, tak ti ju zmetie zo stola vyššia cirkevná inštancia, keďže v nej majú dotyční kamarátov, ktorí presvedčia kolegov o tom, že je to hlúposť a podobne. Stačí takéto vysvetlenie? :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

stoporko to napísal krajšie a jasnejšie, ja kratšie a škaredo.
zeky napísal:Vezmem to jednoducho.Pastni mi tú odpoveď.Vďaka.Asi som slepý zrejme ale priamu som na túto otázku nedostal.
nájdeš ju v časti, kde som prirovnával strach z platenia daní, odvodov, poistky a sociálky vs. strach z cirkevného strašenia peklom, alebo inou somarinou. Aj v kapitalistickom aj v cirkevnom svete má človek zviazané ruky strachom.

Kapitalistický:

:arrow: nezaplatíš sociálku, daň, odvody, zdravotku, budeš na listine neplatičov, predvolávka na súd, exekúcia, väzenie <- jedná sa o legálne okrádanie ľudí, zapamätaj si princíp

Cirkevný [zlá interpretácia, ale častokrát krutá realita]:

:arrow: nezaplatíš príspevok/nespravíš čo Ti povieme/nebudeš súhlasiť s vedením, budeš vylúčený z cirkvi, potrestaný v očistci a nejaké iné random cirkenvé somariny. V 95% to tak nie je, ale ľudia si myslia že áno <- pamätáš si na princíp z bodu jedna?

markus
- gratulujem, spravil si jeden z malých a mnohých krôčikov ku dospelosti v diskusii, rezignoval si z diskusie, v ktorej nemáš čo ponúknuť...
zeky
Star
Star

Super Stoporko.Takéto niečo som mal na mysli.Tiež som bol rovnakého názoru a som rád že to dokážeš priznať aj ty.Že predsa je vo vedení cirkvi dosť prehnitého.Takisto ako na všetkých vysokých postoch či už politických,cirkevných atď.

Uplink:Áno princíp je rovnaký.Uznal si že sa to deje.Takisto ako som ti ja hovoril že za to môžu hodnostári.Nepovedal som že veriaci.Je to proste okrádanie a vôbec sa to nedeje zriedka.Ak máš v cirkvi vlastný názor ktorý sa nezhoduje s ich tak si odpísaný.

Z toho pramení ten strach o ktorom si rozprával.Z odlišnosti.Ak tam nejdeš s davom.Otázka ale znie že keby sa proti tomu postavila väčšina či by niečo proti takým praktikám nezmohli.Ich cirkev by totiž bez nich nemohla existovať.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeky - to isté som napísal aj o kapitalizme. Keby nezaplaitlo sociálku, daň, zdravotku a iné odvody 100 000 ľudí, kto ich bude súdiť? Keby milión, spadne systém...

O tom istom je to aj v cirkvi...
zeky
Star
Star

Veď to je práve ono.Keby sa proti cirkvi kresťania rázne postavili.Väčšina.Že s tým chcú niečo robiť, tak by si ich nemohli dovoliť ignorovať.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zeky - som rád, že sa zhodneme :) Len mi proste nesedí kydať na cirkev ako celok (lebo to tak vyznieva) keď pod tým celkom má pôvodne kydajúci na mysli niektorých členov vedenia (ja môžem menovať, môžu aj tí, ktorí kydajú?). Okrem toho mi to príde trocha zcestné v téme kde by sa malo pojednávať o tom, čo cirkev spravila dobré. - poprosil som menovite pár užívateľov a budem rád, ak sa pripoja aj iní, z radov "opozície" (aj keď ako sme si konečne vysvetlili nie je to celkom opozícia :) ), aby napísali svoje pozitívne konkrétne skúsenosti s ľubovoľnou cirkvou od roku 1980. Zatiaľ som sa odpovede nedočkal, alebo bola tak zakamuflovaná, že som ju žiaľ prehliadol. :( - to aby tu bolo aj niečo k pôvodnému významu témy. Písať tu o tom aké sú skvelé necirkevné organizácie je síce super, no prečo to dávať do tejto témy?
Zamknuté