ale vacsinou pijem irsku, s ladom alebo bez, ale nie so sodou.
Whisky/Whiskey
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Whisky/Whiskey
mmm taky dobry chivas... dal by som si... 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nooo vyborna tema 
ochutnal som uz vselijake,
najviac mi asi sedia bourbony a kanadske.
irskych vela nieje, velmi ich nevyhladavam.
a pri skotskych je ten problem, ze ich je strasne vela a chutovo uplne rozdielnych (to je na tom, aj to krasne)
napr. Chivas povazujem za strasny bordel, podobne ako walkera, napr. green label bol uplnym sklamanim.
Moje oblubene znacky: Jim, Jack, Black Velvet. zo skotskych mi zatial dost vyrazne chutil Famouse Groose (ten je namiesany z mladsich rocnikov 2 najlepsich whisiek: Macalaan a Highland Park). Co by som chcel ochutnat je Laphroaig a ostatne z Islay. Aj ked zodpovedne mozem povedat, ze najradsej vsetky.
ochutnal som uz vselijake,
najviac mi asi sedia bourbony a kanadske.
irskych vela nieje, velmi ich nevyhladavam.
a pri skotskych je ten problem, ze ich je strasne vela a chutovo uplne rozdielnych (to je na tom, aj to krasne)
napr. Chivas povazujem za strasny bordel, podobne ako walkera, napr. green label bol uplnym sklamanim.
Moje oblubene znacky: Jim, Jack, Black Velvet. zo skotskych mi zatial dost vyrazne chutil Famouse Groose (ten je namiesany z mladsich rocnikov 2 najlepsich whisiek: Macalaan a Highland Park). Co by som chcel ochutnat je Laphroaig a ostatne z Islay. Aj ked zodpovedne mozem povedat, ze najradsej vsetky.
nedavno sme mali akciu v whisky bare spojenu s "kostovkou".. utrpenie
.
na whisky som este nedorastol
.
na whisky som este nedorastol
Whisky je najoblubenejsi moj alkohol ( vcetne piva, ale to je na inu temu
.
Vo vseobecnosti neoblubujem Skotske (Ballentines, Johnny Walker, Chivas), tie fakt nemusim. Samozrejme,
nevyskusal som ich ziadne kvantum, no ak nejaku, tak Glenfiddich 15y.
Radsej uz Irske. Nemam nejaky rebricek, ale tie klasicke Toullamore, Jameson i Bushmills su viac menej na
jednej urovni.
Medzi najoblubenejsie radim klasickeho Jacka ( Akurat som kupil Gentlemana Jacka, no este som ho neotvoril.
Som zvedavy co to bude zac) a Jima (najma cierny).
U mna vsak kraluje Kanadska Crown Royal. Aromaticka jak cert, no nemozem si ju vynachvalit. Rolls Royce medzi
tymi par znackami, co som zatial skusil. Ako hovori iste v tejto situacii modifikovane prislovie - Nemozem
vyskusat vsetky whisky sveta, no mozem sa o to aspon pokusit
Vo vseobecnosti neoblubujem Skotske (Ballentines, Johnny Walker, Chivas), tie fakt nemusim. Samozrejme,
nevyskusal som ich ziadne kvantum, no ak nejaku, tak Glenfiddich 15y.
Radsej uz Irske. Nemam nejaky rebricek, ale tie klasicke Toullamore, Jameson i Bushmills su viac menej na
jednej urovni.
Medzi najoblubenejsie radim klasickeho Jacka ( Akurat som kupil Gentlemana Jacka, no este som ho neotvoril.
Som zvedavy co to bude zac) a Jima (najma cierny).
U mna vsak kraluje Kanadska Crown Royal. Aromaticka jak cert, no nemozem si ju vynachvalit. Rolls Royce medzi
tymi par znackami, co som zatial skusil. Ako hovori iste v tejto situacii modifikovane prislovie - Nemozem
vyskusat vsetky whisky sveta, no mozem sa o to aspon pokusit
Z alkoholu mi chutí jedine pivo a whisky/whiskey, ale zásadne nie spolu (nemyslím zmiešané ale nemôžem si dať napríklad pivo a pol hodinu nato whisky). Zatiaľ som mal možnosť ochutnať len pár kúskov. Najviac chutila jednoznačne chutí Grants a Jameson. S colou mám rad Jacka a vyslovene nemusím Jima.
tak raz pre zmenu, namiesto borovičky...Lub0$ napísal:Whisky k pivu...si spravny gadzo.
Este ti tam chyba krabicka marsiek a slaninove chipsy a si kompletny.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
No... ako som pisal pred 3/4 rokom, ze by som si dal Laphroaig, tak teraz som si nalial do pohara a rovno quarter cask. je to sice komercnak z Islayu, ale je to pecka. slane, smradlave, nadherne. Whisky ako sa patri. Kolega coskoro dostane miestnu whisky priamo z Islay, takze sa riadne tesim. to bude daco salene
pil som asi vsetky znacky z toho zoznamu, ale ak mam byt uprimny, ani jedna ma nejako zvlast neoslovila.
Whiskey som pil (resp. ochutnával) raz v živote, značku netuším. Nechutila mi. Ostatne, ako všetok alkohol. Chutí mi jedine zelená a pivo, nič viac.
-
javatar
Hardcore addict
na byte sme pili dve - jedna bola red label a ta bola ako drevo na jazyku - vedel by som si ju predstavit trosku zriedenejsiu ladom a cigaru k tomu... a potom neaku 49 - ta bola fajn 
vo vseobecnosti ja radsej nieco co sa pije kratsie....
vo vseobecnosti ja radsej nieco co sa pije kratsie....
Odkedy som na Stuzkovej vypil asi pol litra Jamesona whisky/whiskey obmedzujem
. Akurat som kupoval flasku pre fotra na Vianoce a chcel som nieco lepsie, v cene do 30 libier/0.7. Zial dobru irsku som v Tescu za tie prachy nenasiel a tak som skoncil pri Green Label. Myslel som na zvyseni fin. limitu, no to by som sa potom bal tu flasku otvorit a skocila by vystavena niekde na skrini 
-
Steven666
King
Bourbon jedine, naj je Jack v tesnom závese 49 a tiež mi chutilo Four Roses, mal som Jim Beam chutilo mi to ako mydlová voda.
-
redliner
King
Walker 
-
Eru
Light Professional
Whisky som pil len raz, bol to Johnny Walker a velmi mi chutila. a som velmi rad ze tu vznikla tato tema lebo si necham poradit, tiez by som to rad urobil tak ako tu uz niekto spominal, ze si budem vzdy drzat doma flasku a ked bude tazky a unaveny den tak si vecer vychutnam poharik pri dobrom jazze 
Najviac mi chutí Ballantines + 2 kocky ľadu alebo ešte tak s colou... Je to síce hriech miešať to s colou ale veľmi mi to chutí. Veľmi dobrá je ešte aj Southern Comfort...je to síce likér, väčšinou sa to používa do kokteilov. U mna vyhráva kombinácia SC + ľad + sprite
Jack Daniels + lad = 
-
badboy007
Star
Ja som pil minule Jacka aj s Colou.. Ale dpč keby som si pamätal ako to chutilo

tesim sa na obdobie okolo 17.3. (Den sv. Patricka), lebo uz mam v NR najdeny podnik kde vtedy byva Jameson za krestansku cenu.
Ja vacsinou kostujem Tullamore Dew. Minule sa mi vsak postastilo dostat sa k japonskej 52% whisky (vraj jedna z poslednych flias na Slovensku - Nikka from the Barrell. Silno odporucam!