Maturuju zo SJ a slovenskej literatury.Pascalwb napísal:
Nenito nahodou tak ze mensiny nematuruju zo SJ, tam kde to je skola s vyucovanim madarskym napr.
Maturita
-
master23
Light Professional
Re: Maturita
tak zajtra drzim palce vsetkym maturantom!
musime si verit a vsetci to dame na nase maximum 
veru
ja sa pripajam tiez. Maturanti drzte sa
chvala bohu ze to mam uz za sebou...ale zopakoval by som si to este... urcite to bola aj napriek tomu uceniu pekna kapitola mojho zivota....hlavne ziadne stresy a treba si pamatat jedno ze nikdy to neni take tazke ako sa to zda... maturita formalita
vela stastia kazdemu
vela stastia kazdemu
len tak mimochodom, v slohu sa pod nadpisom dava medzera riadkova. Ale ako to je pri diskusnom prispevku ? Oslovenie sa berie ako odsek a pod nim pojde dalsi odsek (uvod), alebo je pod oslovenim aj medzera ?
napises oslovenie.. riadok vynechas a zacinas pisat normalne podla kompozicie diskusneho prispevku
mam temy na slohy:
Seherezada a Onur, Barbie a Ken 21. storocia (uvaha)
Martinka, kleopatra z Turca (rozpravanie)
Desperadov prihovor mimozenstanom (slavnostny prihovor)
Ladislav Meliško (beletrizovaný životopis)
Seherezada a Onur, Barbie a Ken 21. storocia (uvaha)
Martinka, kleopatra z Turca (rozpravanie)
Desperadov prihovor mimozenstanom (slavnostny prihovor)
Ladislav Meliško (beletrizovaný životopis)
Tak GL zajtra prajem, dufam, ze daju normalne otazky, co sa aspon nachadzajú v ukážke
, a bude čo najmenej otázok o autoroch.
Moja vybrata téma bola "Máme dost ludi, co vravia ake to je - no zisli by sa takí co by povedali ake to moze byt" - uvaha napsial som 2 strany...
A test radsej nekomentuje mbol dost narocny... vela odpovedi bolo takých ze by som zakrizikoval aj viacej odpovedi...
A test radsej nekomentuje mbol dost narocny... vela odpovedi bolo takých ze by som zakrizikoval aj viacej odpovedi...
no tak dnes ten test dpč to bola katastrofa, ja budem mať asi len nejakých 40% a mal som 1 na vysvedčení, pekne
sloh bol uplna polahoba vybral som si to rozpravanie Gaudeamus igitur a test nekomentuj bol dost narocny 
-
master23
Light Professional
pisal som ten Gaudeamus, mal som to napisane za hodinku a 5 minut. a test celkom pohoda.
zajtra anglina, dufam, ze bude lahsie pocuvanie jak minuly rok na B2.
zajtra anglina, dufam, ze bude lahsie pocuvanie jak minuly rok na B2.
tie testy asi nie sú dostupné ešte nikde, že?
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pohodička chlapci....nenapísal so mto nijak extra dobre čo som pozeral vysledky k odpovediam čo sa zapisovali tak mám len 11 dobre :DD ale nevadí sloh mi sadol fest so msa bál že ani stranu nedám a som to dal na skoro 2 strany..len ten test ktovie jak dopadne ...bolo 5 otázok ktorými som si bol stopercentne istý ostatné len odhadom alebo tipom..
(
ale nebojím sa ..doležité že to mám za sebou konečne!!:DD
// doterajšie odpovede len odpovede s kratkou odpovedou ..: http://zmaturuj.zones.sk/materialy/matu ... uc_SJL.pdf
osobne 11/24 ..
no zmaturovať by som mohol .. 
ale nebojím sa ..doležité že to mám za sebou konečne!!:DD
// doterajšie odpovede len odpovede s kratkou odpovedou ..: http://zmaturuj.zones.sk/materialy/matu ... uc_SJL.pdf
osobne 11/24 ..
-
Supersonic
Light Professional
ten test to bola strasna debilina...
a temy tiez sproste totalne
-
jamesiq
Medium Star
Osobne mam z toho testu take pocity ze keby som sa ucil neni to take zle... Som zvedavy co dostanem ale co som pozeral odpovede z toho doplnovacieho harku tak mam asi polovicu dobre
A sloh tie temy neviem kto vyberal
strasne ale cela nasa skupina okrem jedneho si vybrala 4. cesta k dospelosti ci ako to bolo.
-
D_I_C_K
Light Professional
osobne mi veľmi chybali v teste otázky na vetné členy alebo slovné druhy.. po iné roky sa tam dalo pekne získať body...to by mi šlo lebo niektoré veci som fakt nepochopil z ukážok kto čo vyjadruje kto čo symbolizuje a tak .. blbý test..ale nič nieje stratené ak toto pokazím na ustných aspon mám čo opravovať :DD
Zatiaľ čo viem, tak mám min. 9 určite zle. Ale určite toho bude viac.
Sloh mi sadol ako riť na šerbel, dal som dve a pol strany a dúfam, že aj na patričnej úrovni
Máme dost ludi, co vravia ake to je - no zisli by sa takí co by povedali ake to moze byt"
Ešte by ma zaujímalo, čo ste dali v tej ukážke Dekameron - komu venoval tú časť textu, už neviem ako to tam bolo sformulované. Všetci dávali zamilovaným, ja som dal mužom.
Sloh mi sadol ako riť na šerbel, dal som dve a pol strany a dúfam, že aj na patričnej úrovni
Ešte by ma zaujímalo, čo ste dali v tej ukážke Dekameron - komu venoval tú časť textu, už neviem ako to tam bolo sformulované. Všetci dávali zamilovaným, ja som dal mužom.
ja som dal umierajucim malo to taky podton ta ukazka ale neviem ci je to spravne 
maturitu mám už nejaký ten rok za sebou, ale tie témy čo ste mali tento rok, no čistý luxus, lepšie ste snáď ani dostať nemohli
-
Kok
Light Professional
hodnotim celkom pozitivne zatial, nato ze som si spravil jeden test z 2009 vcera som to dal slusne celkom, 16/24 z tych odpovedi co su zatial zname a temy na sloh mi tiez sadli, pisal som tu poslednu, cesta k dospelosti ci tak nejak