Pravica vs. Ľavica

Diskusie na politické témy...

Co uprednostnujete v politike?

Pravicu
170
72%
Lavicu
66
28%

Celkom hlasov: 236

juho
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Pravica vs. Ľavica

Príspevok od používateľa juho »

Stoporko napísal:socializmus vyhovoval predovšetkým 2 skupinám ľudí: mocipánom a lenivcom. Žiaľ, na Slovensku bolo/je lenivých (a trochu naivných/pribrzdnených) ľudí stále dosť. To je to stádo, daj im chlieb a hry a budú makať ako otroci a majú v paži, že ich vedenie zdiera z kože, budú ho aj tak milovať. To je typický príklad Ficovoliča. Ide o ľahko manipulovateľnú masu, ktorej názor utvárajú médiá, zmýšľanie má povrchné, prízemné. A ako z prieskumov vidíme, tých ľudí je tu dnes cez 40%. To sú ľudia, ktorým socík vyhovoval, mali sa fajn, pretože mali robotu kde hovno robili, v krčme si povedali kamošom ako málo zarábajú a ako je to na hovno, no v skutočnosti im to nejako nevadilo. A len ticho závideli ostatným, ktorí sa snažili.
zobral si pravdu a pozmenil si niektore podstatne mena. Dal si socializmus namiesto kapitalizmu konzervativno-liberalny jak mame na SR a fica namiesto sulika. ani si neuvedomujes ze prave tebe rovni su manipulovatelni mediami ty ksichtovolic(ksicht akoze facebook ). pouzivas otrepane frazy a vydavas ich za svoje ha ha ha len vysmech od chrbta ti patriiii
a jak teraz zazivame ze nie ze daj mu chlieb ale ze zober mu chlieb a on bude este makat jak srob a dalsie suliko-hluposti miklosoviny
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

juho - sulíka som nevolil a ani neplánujem. O mojom politickom názore vieš holý cecok, tak sa k nemu prosím takto nevyjadruj. :)
Teraz poprosím nejaké vecné argumenty ktorými vyvrátiš moje tvrdenie ohľadom môjho minulého príspevku. Pretože tvoje sa dá zmiesť celkom jednoducho: dnešná pravicová vláda šla do volieb s jednoduchým krédom: ak nás zvolíte, budeme uťahovať opasky, no vyvedieme našu krajinu z trosiek. O nejakom chlebe a hrách ani reči (to bolo ich ústredná téma, pre ktorú si ju volila väčšina ľudí s aspoň minimálnou reálnou predstavou o fungovaní politiky). A do budúcna ťa poprosím - v písomnom styku s mojou osobou používaj spisovnú slovenčinu, inak nebudem na tvoj písomný prejav na úrovni pokecovej "popisheme cmuq babenky" reagovať. (že si chcel aby som reagoval som vyvodil z toho, že si odcitoval môj príspevok a uviedol si, že v ňom mám logické chyby, s čím ja nemôžem súhlasiť)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Janio napísal:Boli pravidlá, ktoré sa strestali smrťou ten kto ich porušil si bol toho vedomý - smola.
Tu si to napísal Janio, ja som nenapísal že si to ty napísal, ja som len analogicky použil tvoju logiku.A ako majú súvis slobodné voľby s tým, že niekto je taký primitív, že za pár € pôjde voliť koho mu prikážu?A akože nie sú slobodné?Môžeš si založiť stranu a s dostatočnými % môžeš aj vládnuť.Nikto ťa nenúti a pod hrozbou nekáže ísť vhodiť kandidátku jednej politickej strany.To že nie sú slobodné to sú len tvoje rečičky aby sa ti nenabúral tvoj vlastný obraz o socializme.A ktorý zvrhlý režim potrebuje prívlastok ľudský?To o ňom niečo značí...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

juho: Máš aj niečo konkrétne, alebo len zhadzovanie iných userov, trápne pokusy o iróniu a nekonečné omieľanie meno Sulíka a Mikloša? Čím si ty výnimočný, že "nie si manipulovateľný médiami"? Sám používaš otrepané frázy (Miklošoviny, facebookvoliči, atď, s tým sa stretávam pravidelne na diskusiách SME u užívateľov s červenou karmou, ktorí k článku nemajú čo povedať, iba zákonite nadávajú na Mikloša a Sulíka a Radičovú), pričom iných z ich používania obviňuješ. Kto chce komu zobrať chlieb? Vieš o tom, že ak sa nejaký chlieb bude brať, tak to bude iba vďaka presratým a ukradnutým financiám za Fica? Alebo si to ani neuvedomuješ (prípadne nechceš)?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Minulý režim je plne odsúdeniahodný, áno, boli isté dobré veci, ale určite ich násobne prevyšujú tie zlé. V poslednej dobe som sa trochu venoval štúdiu politických procesov v druhej polovici 40-tych a začiatkom 50-tych rokov a bolo to naozaj otrasné. Vykonštruované, zmanipulované procesy, v ktorých bolo od začiatku jasné, ako dopadnú. Najprv sa stanovil cieľ a až potom sa vytvárali "dôkazy."
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

no u nas sa to este ako tak chape, ale uz nastava v pojmoch pravica-lavica zmatok
ono ide ciste o politicke pojmy ale dnes sa zacinaju spajat s ideologickymi pojmami ako konzervativizmus,liberalizmus a pod.
pravica-politika kde ide viac o jednotlivca, sukromie, individualne zabezpecenie. mensie socialne zabezpecenie
lavica-politika kde je viac priestoru statu, menej sukromnych aktivit, vacsie socialne zabezpecenie

nie som na ziadnej strane, uznavam ulohu statu a vyssie socialne zabezpecenie, ale aj sukromnu aktivitu,vlastnictvo a individualnu snahu nieco dokazat, podnikat

zalezi potom uz len od okolnosti, k comu sa priklonit, za minuleho rezimu by som volil pravicu, v dnesnej dobe lavicu.
kvoli rovnovahe

dnes nehrozi nejaky komunizmus, zato individualizmus a chamtivost
takze dnes je uzitocnejsia lavica, ktora tieto nebezpecenstva brzdi, ako pravica, ktora ich napomaha

ale ked budeme v idealnom svete (raji), vyberie sa to dobre z lavice, dobre z pravice, odstrania sa zle casti z obidvoch systemove a to sa moze volit :)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

intelektuálové Nové levice

Židé a genocida bílých křesťanů ( stop hate )

Každý nech vidí aj druhú stranu veci a potom si môže utvoriť skutočne objektívny názor.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

To tu už raz je.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Opakovanie je matka mudrosti, hlavne pre teba slay.

Ivan - hlava „ľavicovej inteligencie“ u nás tiež stojí za pripomenutie :smt059
Prílohy
08072008(022).jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Videá na úrovni. :lol: Že vás to ešte vôbec baví onanovať nad takýmito nezmyslami. Aj keby som bol ten najväčší pravičák a nácek, tak keby som mal štipku inteligencie, musím uznať, že tieto totálne tendenčné 2-minútové videí majú nulovú výpovednú hodnotu.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Vy už žijete vo svojom vlastnom svete, ak ste videli film Inception, tak to je presne ono. Vytvorili ste si vlastný myšlienkový svet, vlastné pravidlá, morálku, historické pravdy a z tejto čiernej skrinky posudzujete to čo sa deje okolo vás. Zlá správa je, že z toho sa už asi nikdy neprebudíte. A to z jednoduchého dôvodu, piliere vašej predstavy stoja na slepej viere. A ak by sa táto viera týkala dôkazu typu, verím, že v škatuľke sú zápalky, tak ju otvorím a pozriem sa, tak by ste mali šancu. Lenže vaša viera sa týka vecí ako ovládanie sveta, zložité socioekonomické modely fungovania spoločnosti, židovský fenomén a podobne, a to sa nedá ľahko, jasne a spoľahlivo otvoriť ako zápalková škatuľka. Teda do smrti vás nikto nepresvedčí a budete otrokmi svojej kognitívnej disonancie.

Ale asi sa vám s touto predstavou ľahšie žije v tomto svete, ako nejaká obranná reakcia podvedomia . Niekedy ľudia nechápali búrke, tak si vymysleli boha s kladivom a obetovali mu ovce alebo čo. A boli spokojní, táto predstava zhmotňovala ich úzkosť a obavy a tak ich mohli lepšie zvládať, vyplnili ten priestor, ktorí nemali ešte možnosť pochopiť. Dnes ľudia robia to isté, vytvárajú si teórie o fungovaní sveta, potrebujú dať tvár dobru aj zlu. Potrebujú mať fetiš ktorý môže ich vedomie stotožniť s negatívnymi emóciami.

Posledná paralela. Je ľahšie prijať vznik života cez predstavu Boha, ako prijať vznik života cez náhodu a vývoj, ktorú nikto neriadi. Rovnako je ľahšie pochopiť fungovanie sveta cez rôzne teórie a pohľady (ktoré majú motív), ktoré často prezentuje ako ho pochopiť cez náhodu a vývoj (bez motívu), ktorý nikto neriadi.

Je to to isté ako keď ľudia začnú vidieť na nočnej oblohe súhvezdia. Majú logiku a cez ňu dokážu oblohu "pochopiť" a orientovať sa na nej. Ale skutočnosť je taká, že je to jednoducho náhodné rozmiestnenie hviezd na oblohe a súhvezdia sú vecou ľudskej mysle.

Vy ste otrokmi svojich súhvezdí. A nečakám, že to pochopíte a priznáte. Nie, kognitívna disonancia vás ako autopilot navedie k vzniku negatívnej emócie pri čítaní tohto príspevku, následne to popriete a zaútočíte na mňa, kto som ja že to hovorím, a či si myslím, že ja mám patent na rozum a podobne. A tak to má byť.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Pravica a ľavica, to je len také bábkové divadlo. Táto vláda je vraj pravicová a skutky sú ľavicové: zvyšovanie daní, poplatkov, odvodov bez ohľadu na to aká tu je hospodárska situácia. Ale koho to zaujíma, hlavné je, aby sa do štátnej kasy nahrabali čím viac aby sa dalo z čoho kradnúť.

Zvyšovanie DPH, odvodov pre živnostníkov - treba ľudí zdierať čím viac a zahraničným zase dávať daňové úľavy, aj tak sa dá. Len nech to ľudia prežijú. Tu už berú ľudí ako dobytok, stádo, ktoré je dobré aby robili vo výrobných halách ako mravce za aspoň nejakú almužnu aby tí bohatí ešte viac bohatli a dobre šetrili na ľuďoch, aby boli viacej ziskoví. To je pekná vízia budúcnosti na Slovensku.

Naraz sú živnostníci "nepriatelia", ktorý neprávom platia vraj malé odvody, a možno aj iné náklady - vraj neoprávnené a tie aj odpisujú zo základu dane, už to znie z úst Mikloša ako by to hovoril Lenin o triednom boji komunistov.
hughito
Redeemer
Redeemer

skutky sú ľavicové: zvyšovanie daní, poplatkov, odvodov bez ohľadu na to aká tu je hospodárska situácia.
To je ľavicová politika ?
Cesar
Addict
Addict

Azda zvyšovanie daní a odvodov nie je pravicová politika, to je asi jasné alebo nie?

Dúfam, že Dzurindovcom dobre poklesnú preferencie, lebo mali jasnú podporu živnostníkov, no teraz už to tak určite nebude, keď toto schvália. Každý očakával nejaké oživenie, ne utlmenie a likvidáciu tých, čo ešte ako tak fungovali v súčasnom systéme. Lebo treba povedať, že živnostník nie je taký veľkopodnikateľ čo jazdí na Ferrai ale väčšinou remeselník, obyčajný pracujúci človek.

Keby chceli byť takí dobrí tak nebudú do živnostníkov kopať ale zdania navyše monopoly ako SPP a Slovnaft nejakou daňou z monopolov, keď už máme najdrahší benzín aj naftu už čoskoro na celom svete, takí sú féroví títo monopoly u nás. Neviem aké tu majú extra náklady najvyššie v celej EU, že tu musí byť všetko najdrahšie?! Jaj tí by sa sťažovali, tých nemôžu, ale do živnostníkov môžu kopať, čo už môžu spraviť...

Zaujímavé je, že obchody z emisií vedeli extra zdaniť ale monopoly nie....hmm prečo nie?? Možno im to takto vyhovuje a je odkiaľ naplniť stranícke aj vlastné účty. :)

Mohli by aj DPH zvýšiť na 25%, hoci aj 30% ako taká ozajsná pravicová vláda, nech je vyrovnaný štátny rozpočet, možno... mohol by to byť ďalší zaujímavý experiment Mikloša na ľuďoch. :)

Ale nech to schvália, to zvýšenie odvodov, ja im to prajem, ako aj to, aby im poklesli preferencie na polovicu a tak by to bolo celkom reálne. :D Už stačilo týchto klamárov, špinavcov čo sľubujú niečo pred voľbami a potom z toho je jednoznačný opak. :lol:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

keby zdanili spp a slovnaft, tak kto by to asi zaplatil? Zase len ludia, cez zvysene ceny, do ktorych by sa ta dan premietla.

btw. v rebricku cistej ceny phm sa Slovensko nevyskytuje na nijakom extremnom mieste, vysoke ceny tvoria hlavne dane.
anderson
Expert
Expert

no asi tazko, kedze ceny monopolov (nastastie) musi schvalit stat

neviem kolko teraz, ale ked som to sledoval SPP mal 25 milardovy zisk
Samozrejme, ze nie z domacnosti, ale z tranzitu plynu, ale preco by mala len zapadna francuzsko/taliansko/nemecka korporacia a nie vsetci obyvatelia Slovenska, mat nieco z toho, ze cez Slovensko tecie plyn ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

lebo im ta infrastruktura patri
anderson
Expert
Expert

iste, uz aj s vacsinou uzemia Slovenska ;)
Cesar
Addict
Addict

Monopoly by mohli zdaniť. Finančné inštitúcie, telekomunikačné spoločnosti, ako Orange sú tiež veľmi ziskoví ale tam je konkurencia, tie asi nie ale monopol kľudne.

Ale čo zaujíma túto vraj pravicovú vládu niečo okrem toho aby si naplnili rozpočet? :)

Poľnohospodárstvo je dlhodobo v kríze, minulý rok ešte toľko zrážok, na poliach sú skoro jazerá, toľko napršalo a teraz im zrušili aj zvýhodnenú naftu na poľnohospodárske účely. No a veď čo, nech aj oni platia toľko koľko iní - to by som bral ale ešte po takomto roku aký tu bol... keď sú v najhoršom stave za posledných x rokov ešte im treba dať posledný kopanec aby padli, prečo nie. Aj im treba zvýšiť dane, tak im treba. Či to prežijú, no to ešte uvidíme, ale nevyzerá to veľmi dobre.

Dobre podporila táto vláda ľudí, živnostníkov, poľnohospodárstvo aj všetko - paráda. A to ešte sa ide do prepúšťania v ŽSR, Cargo, úradoch a všade, kde má vplyv štát. Neviem čo tu bude o rok, asi štátny rozpočet nebude v takom deficite ale nezamestnanosť dosiahne 10 ročné maximum. :)

Túto vládu by sme mohli charakterizovať, ako: Operácia sa podarila ale pacient zomrel. Môžeme im gratulovať. :)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

anderson napísal:francuzsko/taliansko/nemecka
Len pre upresnenie francuzsko/rusko/nemecka. :)
Napísať odpoveď