Poškodenie tovaru
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Poškodenie tovaru
Čavte, už asi 2 mesiace sa snažím kúpiť akvárium. Problém je v tom, že pri prenášaní mi ho vždy prepravná spoločnosť rozbije. Jednak nepočkajú 5 minút pokiaľ ho nerozbalím a po ďalšie neochotne vybavujú reklamáciu... A už ma to vážne nebaví. (Dosť drahé rybky žiju vo vedre, kde nemajú podmienky...) Takže môžem z toho niečo získať nejakú zľavu, alebo aspoň, aby nejak sankcionovali za neschopnosť zamestnancov ? Vždy prevezmem, je rozbité, vyvolávam, pošlú mi ďalšie, ktoré je zase rozbité atď.
Re: Poškodenie tovaru
nechcú počkať.... nepreberaj tovar....
A to nieje možnosť si po to ísť sám? Zlavu z toho asi nevytrieskaš kedže na slovensku som zlavu za take niečo ešte nedostal...
prečo by si mal ísť poň sám? hodnotu prepravy vždy zaplatí v cene tovaru (aj keby predávajúci tvrdil že preprava je grátis tak sa jej preprava ajj tak premietne do ceny tovaru).
-
Janio
Zablokovaný
Rubuki majú to vôbec v náplne práve počkať pokiaľ to rozbalím ? Pretože som to rozbalil do 2 minút a hneď som mu volal naspať nech to odnesie a povedal, že to on nerobí, že to mám dať reklamovať etc. Nechcel sa vrátiť pritom bol možno 100m odomňa
Sten - No je to na západnom Slovensku a z východu sa mi tam nechce trepať... Takže myslíš, že nič z toho nebude ?
// Silmarill veď to je v tom, že som zaplatil nie malý peniaz za akvárium, ktorý som mal už 2 mesiace používať. A nemám ani prachy ani akvarko. Len vždy míňam kredit na mobile a mením si program, aby som sa mu mohol podpísať na papierik, že som prebral tovar a zase volal
Sten - No je to na západnom Slovensku a z východu sa mi tam nechce trepať... Takže myslíš, že nič z toho nebude ?
// Silmarill veď to je v tom, že som zaplatil nie malý peniaz za akvárium, ktorý som mal už 2 mesiace používať. A nemám ani prachy ani akvarko. Len vždy míňam kredit na mobile a mením si program, aby som sa mu mohol podpísať na papierik, že som prebral tovar a zase volal
Máš zo zákona právo na to aby ti tovar ukázali, doprava je bonusová služba. Keď takto zistíš že je tovar poškodený máš právo ho odmietnuť a neprevziať s odôvodnením že zničený tovar je nepoužiteľný. Takisto ak už si zaplatil je len na nich aby ti doručili nový nepoškodený kus.
myslím, že akvárko kupovať v eshope je totálna blbosť, ale keď už ti to doviezli veľa krát rozbité tak bude len náhoda, že ti ho raz dovezú celé, v tvojom prípade by som odstúpil od zmluvy a kúpil ho niekde v akvaristike nie eshope.
Realita je ale ina, kym nepodpises ze si prebral nedovoli ti krabicu otvorit. Ked podpises moze ti to kurier aj pred ocami rozkopat a nic nezmozes lebo ma podpis ze si v pohode prebral ... aj on musi byt chraneny, si predstav ze si kukas krabicu a rozbijes ju a povies mu ze to nechces ze je to rozbite.... akvarko som objednaval cez inzerat chlapik to dal do vlastnorucne polepenej krabice s polystyrenom a posielal to prvou triedou ako extra krehke akvarko lepene dorazilo nedotknute postou nie kurierom.
-
Grim
Darca
...koľkokrát ti už akvárium prišlo rozbité?...mne sa nechce veriť že by ho kuriér mohol rozbiť...ak by to bolo posielané Slovenskou poštou tak to je dosť možné, tí ti rozbijú aj papierovú obálku...ale kuriér?...eshop by takéto veci mal mať ošetrené a posielať tovar takéhoto charakteru ako krehký...a ak je krehký, tak s tým aj kuriér narába opatrne...možno u vás na východe je aj úroveň kuriérov na inej úrovni...neviem...ale tomuto sa mi nejak nechce veriť...
Nemusíš to otvárať ty, on to môže otvoriť a ukázať ti to, potom podpíšeš prebratie. Je to úplne normálne žiadať to od neho pri tovare akým je akvárium. S kuriérmi mám skúsenosti také že síce väčšinou chcú podpis čo najrýchlejšie ale nekecajú do toho keď si to chcem skontrolovať lebo vedia že ak to nepreberem tak majú iba o problém navyše.
ja mam s kuriermi ovela horsie skusenosti ako so slovenskou postou
tak mi to pride ze balik ti pride cely alebo rozbity podla toho ci sa niekto rano dobre vyserie.
tak mi to pride ze balik ti pride cely alebo rozbity podla toho ci sa niekto rano dobre vyserie.
-
Janio
Zablokovaný
propernex o tomto som uvažoval na začiatku, ale v obchode 54 litrov za 70... kdežto bežne na nete je 130 litoré za 50-60 eur... Rozmýšľal som o vyrobení akvária na mieru, ale sme pri tom istom a to je dovoz.
Rubiki akvárium príde zo západného Slovensko do Prešova nepoškodené, ale prepravná spoločnosť ho roztrepe skôr ako prejdu 20 KM k môjmu domu :rol: Preto by som skôr chcel, aby uškodili prepravákom a nie firme. Chcel som, že si z PO ho donesiem sám, ale pochybujem, že mi to len tak dovolia, keď chcú mať zaplatené a ani neviem kde nájdem svoj tovar
Niečo podobné sa stalo čo píše srnec... Musel som prve podpísať a až potom skontrolovať, no chcel som, žeby aspoň počkal dokiaľ neskontroluj v príde, že je puknuté aby ho hneď zobral no on nemal čas etc.... A taktiež nechápem ako im furt môže puknúť... Je normálne zabalené v polystyréne a oblepené kartónmi, že musím pol hodiny otvárať a aj tak tresnuté niekde
//autoeditácia príspevku (16 Mar 2011, 0:01)
Grim 3x priniesol kurier rozbité + 1 mi ani neprišlo a volali, že je asi puknuté, pretože tam lieta sklo... Z toho týždeň čakám dokiaľ pán ho nepríde zobrať, poslať naspať na západ, oni to spracujú pošlú nové etc... V pondelok mi prišlo puknuté a cez celú prednú stranu bolo na kartóne napísane: "AKVARIUM" a aj tak rozbité ja nechápem... Podľa mňa to je tým týpkom čo to nosí, neviem či to robí naschvál, alebo sa mu páčim, ale ten istý a stále rozbité... V pondelok mi vravel "Už nekupujte" Maximálne nezodpovedný človek
Rubiki akvárium príde zo západného Slovensko do Prešova nepoškodené, ale prepravná spoločnosť ho roztrepe skôr ako prejdu 20 KM k môjmu domu :rol: Preto by som skôr chcel, aby uškodili prepravákom a nie firme. Chcel som, že si z PO ho donesiem sám, ale pochybujem, že mi to len tak dovolia, keď chcú mať zaplatené a ani neviem kde nájdem svoj tovar
Niečo podobné sa stalo čo píše srnec... Musel som prve podpísať a až potom skontrolovať, no chcel som, žeby aspoň počkal dokiaľ neskontroluj v príde, že je puknuté aby ho hneď zobral no on nemal čas etc.... A taktiež nechápem ako im furt môže puknúť... Je normálne zabalené v polystyréne a oblepené kartónmi, že musím pol hodiny otvárať a aj tak tresnuté niekde
//autoeditácia príspevku (16 Mar 2011, 0:01)
Grim 3x priniesol kurier rozbité + 1 mi ani neprišlo a volali, že je asi puknuté, pretože tam lieta sklo... Z toho týždeň čakám dokiaľ pán ho nepríde zobrať, poslať naspať na západ, oni to spracujú pošlú nové etc... V pondelok mi prišlo puknuté a cez celú prednú stranu bolo na kartóne napísane: "AKVARIUM" a aj tak rozbité ja nechápem... Podľa mňa to je tým týpkom čo to nosí, neviem či to robí naschvál, alebo sa mu páčim, ale ten istý a stále rozbité... V pondelok mi vravel "Už nekupujte" Maximálne nezodpovedný človek
Ibaže ty sa necháš doslova oje**ť. Ja mám s kuriérmi skúseností habaďúru popri škole robím prácu kde sa s nimi stretávam často. Jednoduché pravidlo platí.... Nepreberem tovar ktorý je zjavne poškodený. Samozrejme sa stane lebo nie všetko sa dá hneď skontrolovať ale pri jednom kuse akvária máš plné právo žiadať to že to chceš vidieť.
Ak mu to nepodpíšeš a nepreberieš tak on, ten kuriér má problém lebo nedoručil zásielku a bude mu to hniť v aute.
Ak mu to nepodpíšeš a nepreberieš tak on, ten kuriér má problém lebo nedoručil zásielku a bude mu to hniť v aute.
-
Janio
Zablokovaný
Nie, že sa nechávam omg... Nie raz som objednával a doteraz som nemal žiadny problém, no odkedy chodí ten typek...
Prvý krát som myslel, že nebude puknute, pretože som s nimi nemal problém... No teraz aj tak nemôžem vyskakovať. Akvarko je perfektne zabalené, takže nechápem ako ho vedia rozbiť a nemôžem si dovoliť to neprevziať, aby zajtra boli zase u mňa s tým istým... Pretože mi ho súrne treba, a tak mám šancu, že príde aspoň celé...
BTW - V pondelok som ani nič nepodpisoval len otvoril z vrchu, a spodná strana bola rozbita tak som ho poslal kade ľahšie, ale čo mám z toho... Zase kým mi pošlú ďalšie 2 týždne. A pochybujem, že mu to bude hniť v aute. Zobral nejaký červený pipák, niečo tam odskenoval s červeným svetlom a odišiel....
Prvý krát som myslel, že nebude puknute, pretože som s nimi nemal problém... No teraz aj tak nemôžem vyskakovať. Akvarko je perfektne zabalené, takže nechápem ako ho vedia rozbiť a nemôžem si dovoliť to neprevziať, aby zajtra boli zase u mňa s tým istým... Pretože mi ho súrne treba, a tak mám šancu, že príde aspoň celé...
BTW - V pondelok som ani nič nepodpisoval len otvoril z vrchu, a spodná strana bola rozbita tak som ho poslal kade ľahšie, ale čo mám z toho... Zase kým mi pošlú ďalšie 2 týždne. A pochybujem, že mu to bude hniť v aute. Zobral nejaký červený pipák, niečo tam odskenoval s červeným svetlom a odišiel....
Ak to otvoríš, zistíš že je poškodené tak jemu to môže byť jedno pretože jednoducho to vráti, ale ak to neprebereš lebo ti to nechcel ukázať tak má prúser on lebo to je ako keby u teba ani nebol.
Mne je jasné že to je nepríjemné stále na to čakať a že to je asi magor ale ak čakáš na tovar ktorý sa ľahko poškodí tak si to vždy kontroluj, je to tá lepšia možnosť.
Mne je jasné že to je nepríjemné stále na to čakať a že to je asi magor ale ak čakáš na tovar ktorý sa ľahko poškodí tak si to vždy kontroluj, je to tá lepšia možnosť.
-
Janio
Zablokovaný
No dúfam, že mu už niečo spravia... Vôbec som nič nepodpisoval, takže akoby u mňa ani nebol.
Kontrolovať si to budem.. Len keď je zarytý a s ním nepohnem ? Tak isto ako minule... Vyložil na cestu a hneď vravel, že to mám podpísať. A hlavne, že neprišiel na dodávke, čo s nimi chodia bežne pracovníci, ale na škodovke a akvárium mal v kufru WTF ?
Kontrolovať si to budem.. Len keď je zarytý a s ním nepohnem ? Tak isto ako minule... Vyložil na cestu a hneď vravel, že to mám podpísať. A hlavne, že neprišiel na dodávke, čo s nimi chodia bežne pracovníci, ale na škodovke a akvárium mal v kufru WTF ?
-
hrban
Addict
jedná sa o DPD alebo o UPS
lebo ak sa jedná o UPS tak zavolaj na zákaznícku linku a dohodni sa, že nech to akvárko v prešove nechajú tam na sklade a nech sa ho tam ten kkt ani len nedotkne, u UPS nieje problém dohodnúť, že si z prešova prevezmeš sám zásielku
a keď tam budeš tak vypíš aj sťažnosť, s tým, že ti už asi 4x došlo prasknuté akvárko a ten istý ch*j ho niesol, pravdepodobne skončí na úrade práce a keď nie aspoň budeš mať dobrý pocit, že si niečo preto spravil
u DPD sa to podľa mňa dá dohodnúť telefonicky tak isto
//EDIT ale ak sa ho už dotýkal, tak bude asi zas prasknuté, takže to tam pred očami pracovníka, ktorý je na vyššej pozícií ako debilný šofér otvor a ukáž to jemu
lebo ak sa jedná o UPS tak zavolaj na zákaznícku linku a dohodni sa, že nech to akvárko v prešove nechajú tam na sklade a nech sa ho tam ten kkt ani len nedotkne, u UPS nieje problém dohodnúť, že si z prešova prevezmeš sám zásielku
a keď tam budeš tak vypíš aj sťažnosť, s tým, že ti už asi 4x došlo prasknuté akvárko a ten istý ch*j ho niesol, pravdepodobne skončí na úrade práce a keď nie aspoň budeš mať dobrý pocit, že si niečo preto spravil
u DPD sa to podľa mňa dá dohodnúť telefonicky tak isto
//EDIT ale ak sa ho už dotýkal, tak bude asi zas prasknuté, takže to tam pred očami pracovníka, ktorý je na vyššej pozícií ako debilný šofér otvor a ukáž to jemu
Lol, takze pride kurier a ked mu povies ze si to chces pred nim skontrolovat tak ta posle dpc a odide lebo nema cas.
Mne uz prislo fakt vela balikov, ci uz DPD, UPS, DHL, GLS alebo prisiel normalne chlapik z posty na aute a nikdy som podobny problem nemal, ani sa mi to takpovediac nechce verit. Osobne som sa vzdy dokazal dohodnut s kurierom, ci uz kam mi to ma priniest, kedy, alebo aj ze si po to do depa pridem sam. Minule som napriklad netrpezlivo ocakaval kedy pride ps3 akurat ze som poobede zachrapal a nezobudil sa ked volala UPS. Prebral som sa az o piatej a ked som si nasiel neprijaty hovor tak som mu hned volal akurat ze uz z mojho mesta odchadzal takze bolo neskoro, pricom mu aj tak koncila sichta a ja som akurat nemal k dispozicii auto. Napriek tomu na mna tristvrte hodinu po svojej pracovnej dobe cakal v Bystrici v depe, s uz vyplnenymi papiermi, takze mi uz len podal balik hned ako som prisiel potom co som sa dostal k autu. Dokonca mi povedal ze si to moze zobrat k sebe do auta a kedze ide po praci do tesca tak by mi to mohol dat aj tam, ak uz sa mu nebude chciet cakat v depe. Takze osobne je predstava za pride kurier s druhym akvariom po tom co prve bolo rozbite a odmietne pockat kym si skontrolujem zasielku, proste mimo moje chapanie. Nemas snad usta alebo co? Zhuknem nanho nech sa okamzite vrati a caka kym si skontrolujem zasielku inak sa mozme ist rovno porozpravat s veducim pobocky o jeho chovani k zakaznikom. A potom co by takto arogantne priamo odmietol plnit si svoju zakladnu pracovnu povinnost, by som ho o to miesto pripravil. Co ti j*be ved to je ako keby mi predavacka v obchode odmietla vydat, proste neuveritelne. A keby mi to akvarko prislo rozbite treti krat tak by som na pobocke spravil taky bordel ze by odisiel sam, stazoval by som sa nanho kazdemu komu by som mohol, aj upratovackam.
Ked si debko co si necha skakat po hlave a vsetko na co sa zmoze je stazovat sa na fore, tak to tak aj vyzera.
Mne uz prislo fakt vela balikov, ci uz DPD, UPS, DHL, GLS alebo prisiel normalne chlapik z posty na aute a nikdy som podobny problem nemal, ani sa mi to takpovediac nechce verit. Osobne som sa vzdy dokazal dohodnut s kurierom, ci uz kam mi to ma priniest, kedy, alebo aj ze si po to do depa pridem sam. Minule som napriklad netrpezlivo ocakaval kedy pride ps3 akurat ze som poobede zachrapal a nezobudil sa ked volala UPS. Prebral som sa az o piatej a ked som si nasiel neprijaty hovor tak som mu hned volal akurat ze uz z mojho mesta odchadzal takze bolo neskoro, pricom mu aj tak koncila sichta a ja som akurat nemal k dispozicii auto. Napriek tomu na mna tristvrte hodinu po svojej pracovnej dobe cakal v Bystrici v depe, s uz vyplnenymi papiermi, takze mi uz len podal balik hned ako som prisiel potom co som sa dostal k autu. Dokonca mi povedal ze si to moze zobrat k sebe do auta a kedze ide po praci do tesca tak by mi to mohol dat aj tam, ak uz sa mu nebude chciet cakat v depe. Takze osobne je predstava za pride kurier s druhym akvariom po tom co prve bolo rozbite a odmietne pockat kym si skontrolujem zasielku, proste mimo moje chapanie. Nemas snad usta alebo co? Zhuknem nanho nech sa okamzite vrati a caka kym si skontrolujem zasielku inak sa mozme ist rovno porozpravat s veducim pobocky o jeho chovani k zakaznikom. A potom co by takto arogantne priamo odmietol plnit si svoju zakladnu pracovnu povinnost, by som ho o to miesto pripravil. Co ti j*be ved to je ako keby mi predavacka v obchode odmietla vydat, proste neuveritelne. A keby mi to akvarko prislo rozbite treti krat tak by som na pobocke spravil taky bordel ze by odisiel sam, stazoval by som sa nanho kazdemu komu by som mohol, aj upratovackam.
Ked si debko co si necha skakat po hlave a vsetko na co sa zmoze je stazovat sa na fore, tak to tak aj vyzera.
-
Janio
Zablokovaný
hrban - diky vyskúšam, len čo vybavím zase tie dristy okolo toho a pošlú mi nové...
gangy
To je tvoj problém, že vykrikuješ každému, aký si ko*ot. Nepíš tu, diky
gangy
-
lekoklatik
VIP
Jasné. Gangy je ko*ot a z teba si na pobočke robia taký pču,
že keď vidia na zásielke "Janio", už hrabú po gumený kladivách
a predbiehajú sa kto si po akváriu drbne skôr. Vzdaj to, tvoje
drahé vedro s rybičkami (či ako to popisuješ) daj pekne do práčovne
a kúp si radšej tamagoči.
Pretože ako Gangy hovorí. Pokiaľ nie si schopný ľuďom povedať
ani "prosím vás, môžete mi to vysvetliť?", tak si z teba budú
neustále robiť gumové kladivko. Umrel by som keby kuriér ktorý
ti ten tovar nosí bol regnutý tu na fóre a dobre sa na tebe zabával.
Pretože v tomto prípade (tak ako to tu popisuješ) nie je debil
kuriér, ale ty. Nauč sa komunikovať s ľuďmi, prípadne popros nejakého
(lol, chcel som napísať kamaráta ^^) človeka, čo i len okoloidúceho,
nech ti prevezme zásielku ; )
že keď vidia na zásielke "Janio", už hrabú po gumený kladivách
a predbiehajú sa kto si po akváriu drbne skôr. Vzdaj to, tvoje
drahé vedro s rybičkami (či ako to popisuješ) daj pekne do práčovne
a kúp si radšej tamagoči.
Pretože ako Gangy hovorí. Pokiaľ nie si schopný ľuďom povedať
ani "prosím vás, môžete mi to vysvetliť?", tak si z teba budú
neustále robiť gumové kladivko. Umrel by som keby kuriér ktorý
ti ten tovar nosí bol regnutý tu na fóre a dobre sa na tebe zabával.
Pretože v tomto prípade (tak ako to tu popisuješ) nie je debil
kuriér, ale ty. Nauč sa komunikovať s ľuďmi, prípadne popros nejakého
(lol, chcel som napísať kamaráta ^^) človeka, čo i len okoloidúceho,
nech ti prevezme zásielku ; )