Zemetrasenia v Japonsku
-
ZappBrannigan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zemetrasenia v Japonsku
Janio masko fora? Ja som myslel ze to je (bol) qwerty.
-
javatar
Hardcore addict
Rubiki - dobra poznamka. Grafit hori velmi dobre - v cernobyle boli tyce v grafite, kym v japonsku su vo vode - a ta hori kapanek tazsie ako grafit 
-
Janio
Zablokovaný
Stoporko - študujem TIS v ELE kde mám fyziku... Nie úplne do hĺby, ale čo to o radiacii viem... (na vysokú plánujem ísť úplne inde, a tam tuším chémia bude)
Myslíš, že by malo väčšiu hodonu keby som študoval chémiu ? Na strednej sa chémia berie úplne ľahko a nič nejde do hĺbky. Väčšinu veci viem sám bez toho, takže by to malo rovnakú hodnotu, ako keby som to študoval...
BTW - To, že to niekto neštuduje v škole, neznamená, že vie o tom menej, ako ten čo si tam odsedí určitý počet hodín
Chápem, že nie som odborník a niečo také pravdepodobne ani nikdy vedieť nebudem. A pokiaľ nebudeme mať presne údaje tak všetky tieto príspevky budú len domnienkou
Inak: Z Japonska vychádza veľmi veľa elektroniky a to podľa mňa leží Amíkom v žalúdku, takže aj to mohol byť jeden dôvod. Prečo by to spravili (Nepíšem, že to spravili) Veď takou katastrofou zastavia pokrok na dlhé roky v Japonsku
// A čo sa týka maskota. Pýtal som sa nato dnes v noci, ale nič také sa nekoná a nemusím to mať aj na papieri
Myslíš, že by malo väčšiu hodonu keby som študoval chémiu ? Na strednej sa chémia berie úplne ľahko a nič nejde do hĺbky. Väčšinu veci viem sám bez toho, takže by to malo rovnakú hodnotu, ako keby som to študoval...
BTW - To, že to niekto neštuduje v škole, neznamená, že vie o tom menej, ako ten čo si tam odsedí určitý počet hodín
Chápem, že nie som odborník a niečo také pravdepodobne ani nikdy vedieť nebudem. A pokiaľ nebudeme mať presne údaje tak všetky tieto príspevky budú len domnienkou
Inak: Z Japonska vychádza veľmi veľa elektroniky a to podľa mňa leží Amíkom v žalúdku, takže aj to mohol byť jeden dôvod. Prečo by to spravili (Nepíšem, že to spravili) Veď takou katastrofou zastavia pokrok na dlhé roky v Japonsku
// A čo sa týka maskota. Pýtal som sa nato dnes v noci, ale nič také sa nekoná a nemusím to mať aj na papieri
Ono ani Japonci poriadne nevedia ake to je vazne, cim dalej tym je tam menej ludi a nedari sa im to ani monitorovat ne to este dostat pod kontrolu. Ale jasne ze je to lepsie ako ZSSR uz len z toho hladiska ze sa na nich kuka caly svet
je jedno či sa nato kuka cely svet alebo nie , to čo sa stalo v černobile a čo sa stalo vo fukušime sa mi nikdy v skutočnosti nedozvieme,teda čo sa stalo sa dozvieme , respektive už vieme , ale ake velke uniky a aka hrozba može vzniknuť sa bude ututlávať roky
a pre chytrákov čo tu vraveli nech vypnu celu elektráreň nech to dalej nevybuchuje : jeden takýto reaktor sa može odstavyť (vypnuť) asi tak za mesiac , žiadne že štukneš tlačitko OFF a je to ok , proste takto to nejde a narýchlo keby chceli vypnuť reaktor tak si myslim že za menej ako týžden by to nedali
a pre chytrákov čo tu vraveli nech vypnu celu elektráreň nech to dalej nevybuchuje : jeden takýto reaktor sa može odstavyť (vypnuť) asi tak za mesiac , žiadne že štukneš tlačitko OFF a je to ok , proste takto to nejde a narýchlo keby chceli vypnuť reaktor tak si myslim že za menej ako týžden by to nedali
-
Stoporko
VIP
Konečne ide z teba múdra reč: "Chápem, že nie som odborník a niečo také pravdepodobne ani nikdy vedieť nebudem. A pokiaľ nebudeme mať presne údaje tak všetky tieto príspevky budú len domnienkou
"
Posúď sám, či sa natoľko vyznáš do konštrukcie jadr. zariadení, aby debata tebou (a podobnými) vedená bola o niečom inom, než bežným pokecom chlapov pri pive v krčme. Ja sa do toho vyznám natoľko, že viem zodpovedne prehlásiť "viem, že viem toho málo" a tak radšej držím ústa a nepodporujem tu polopravdy, fámy a podobne. Toto fórum sa vyznačuje pomerne slušnou úrovňou, načo ju kaziť. Čo mám spolužiakov z chemickej priemyslovky, tak v mnohých veciach boli tak nadupaní, že mne ako gymnazistovi sa môže len snívať. Možno by si zmenil názor, keby si sa niekym takým porozprával.
Téma prúseru jadr. elektrárne nie je len o alfa/beta/gama žiarení, teda o rádioaktivite priamo uniknutej, ale o mnohých ďalších veciach (počnúc vysokou teplotou, tlakmi, niekam musíš dostať vodu z primárneho okruhu, ak ju nezvládaš chladiť a modliť sa aby bol sekundárny nekontaminovaný, zablokovanie reakcie - zabrzdenie neutrónov - čím?, čo s nevyhoretým palivom, ako ho z reaktora dostať, ako dekontaminovať elektráreň a okolie, a v neposlednom rade - ako povedať ľuďom čo sa nadýchali rádioaktívneho prachu, že majú celkom slušný problém? Keď mali pred rokmi Jaslovské únik, tak mi kamoš vravel, že rozdali ľuďom z okolia jódové tabletky s tým, že nech zjedia staré, lebo im vraj končí doba platnosti)
Posúď sám, či sa natoľko vyznáš do konštrukcie jadr. zariadení, aby debata tebou (a podobnými) vedená bola o niečom inom, než bežným pokecom chlapov pri pive v krčme. Ja sa do toho vyznám natoľko, že viem zodpovedne prehlásiť "viem, že viem toho málo" a tak radšej držím ústa a nepodporujem tu polopravdy, fámy a podobne. Toto fórum sa vyznačuje pomerne slušnou úrovňou, načo ju kaziť. Čo mám spolužiakov z chemickej priemyslovky, tak v mnohých veciach boli tak nadupaní, že mne ako gymnazistovi sa môže len snívať. Možno by si zmenil názor, keby si sa niekym takým porozprával.
Téma prúseru jadr. elektrárne nie je len o alfa/beta/gama žiarení, teda o rádioaktivite priamo uniknutej, ale o mnohých ďalších veciach (počnúc vysokou teplotou, tlakmi, niekam musíš dostať vodu z primárneho okruhu, ak ju nezvládaš chladiť a modliť sa aby bol sekundárny nekontaminovaný, zablokovanie reakcie - zabrzdenie neutrónov - čím?, čo s nevyhoretým palivom, ako ho z reaktora dostať, ako dekontaminovať elektráreň a okolie, a v neposlednom rade - ako povedať ľuďom čo sa nadýchali rádioaktívneho prachu, že majú celkom slušný problém? Keď mali pred rokmi Jaslovské únik, tak mi kamoš vravel, že rozdali ľuďom z okolia jódové tabletky s tým, že nech zjedia staré, lebo im vraj končí doba platnosti)
Mmmm...voda je tam aj tak, tá slúži na chladenie ...akurát, že v Černobyle neutrónovým moderátorom bol grafit a vo Fukushime je to opäť voda.Grafit hori velmi dobre - v cernobyle boli tyce v grafite, kym v japonsku su vo vode - a ta hori kapanek tazsie ako grafit
Nechcem čítať celých 6 strán príspevkov, neviem či sa to tu riešilo...
Nie je to náhodou tak, že jadrový reaktor hm... proste nie je možné technicky ani nijako aby vybuchol v zmysle atómového výbuchu?
Je to tak, že vybuchnúť môže ale len v zmysle, že rozhádže rádioaktívny materiál po okolí?
Nie je to náhodou tak, že jadrový reaktor hm... proste nie je možné technicky ani nijako aby vybuchol v zmysle atómového výbuchu?
Je to tak, že vybuchnúť môže ale len v zmysle, že rozhádže rádioaktívny materiál po okolí?
-
uplink
VIP
je*ol veru, zdielajú túto hodnosťZappBrannigan napísal:Janio masko fora? Ja som myslel ze to je (bol) qwerty.
-
Janio
Zablokovaný
uplink Mohol by si ubrať plyn...
Nevyznám sa, no myslím, že to tu nie je len o tom, aby tu písali jadroví technici... Je to diskusné fórum, kde každý povie svoj názor, preberú sa následky, nejaké to info. Poprípade teórie ako dal audio.... Alebo, ak tu je niekto skúsenejší tak niečo napíše a ostatní sa dozvedia viac. Takže sa mi zdá blbé, žeby tu mali písať iba ľudia, ktorí vedia všetko a ostatní len ticho sledovať...
Nevyznám sa, no myslím, že to tu nie je len o tom, aby tu písali jadroví technici... Je to diskusné fórum, kde každý povie svoj názor, preberú sa následky, nejaké to info. Poprípade teórie ako dal audio.... Alebo, ak tu je niekto skúsenejší tak niečo napíše a ostatní sa dozvedia viac. Takže sa mi zdá blbé, žeby tu mali písať iba ľudia, ktorí vedia všetko a ostatní len ticho sledovať...
nechcem hadzat nejake katastroficke scenare...ale podla mna to zatial vyzera tak, ze to absolutne nezvladaju...a smeruje to k tomu, ze bud dojde k dalsim vybuchom vodika a uvolnenim velkej radiacie, alebo sa im to podari nejakym sposobom zvladnut (zabranit vybuchom), ale vzhladom na uz uvolnenu radiaciu na mieste nebude mozne nielen obnovit prevadzku elektrarne, ale ani odpratat jej trosky...preto bude zaliata betonom (alebo podobne riesenie) a okolo nej vyhradena trvala karantenna zona...
Stoporko: Suhlasim s tebou, milujem diskusie zalozene na nejakych dokumetoch... to nema ani zmysel...
ja uz do chemickych reakcii neidem, s chemiou jedine co mam je "Isotope geochemistry" takze nic spolocne...
ale ak chcete nieco vysvetlit s zemetrasenim, neni problem
ja uz do chemickych reakcii neidem, s chemiou jedine co mam je "Isotope geochemistry" takze nic spolocne...
ale ak chcete nieco vysvetlit s zemetrasenim, neni problem
-
javatar
Hardcore addict
Whatever - pointa je v tom ze v cernobyle grafit bol a v japonsku nie je. Ci?MIRV napísal:
Mmmm...voda je tam aj tak, tá slúži na chladenie ...akurát, že v Černobyle neutrónovým moderátorom bol grafit a vo Fukushime je to opäť voda.
-
Andi_Cibula
Addict
Na margo konšpirátorov - ako je schopný človek vytvoriť zemetrasenie stupňa 9.8 ?Retne napísal:ale ak chcete nieco vysvetlit s zemetrasenim, neni problem
A tobôž elektromagnetickým žiarením ? (HAARP)
Čo ma mrzí je samozrejme poškodenie mena a hodnôt tejto vyspelej zeme ktorá produkuje/vala veľa kvalitných produktov a potom dopad na anti-popularizáciu jadrovej energie a žrádlo pre zelených dementov a.k.a ekoteroristov
Asi si chcel napisat 8.9, kedze sa bavime o Japonsku...Racius napísal:Na margo konšpirátorov - ako je schopný človek vytvoriť zemetrasenie stupňa 9.8 ?
A tobôž elektromagnetickým žiarením ? (HAARP)![]()
Ako som uz pisal, jednoducho uvolnenie takeho mnozstva energie clovekom je nerealne...
-
uplink
VIP
Otázka na niekoho kompetentného, keď im tam rachnú všetky reaktory a bude to od tiaľ unikať, budeme musieť chalovať tie jódové tabletky po celom svete, či ako?
rachnut reaktory im nemozu, kedze su vypnute a stiepenie uz neprebieha...stale ale reaktor aj ked je vypnuty, vyraba dostatok energie a musi sa chladit, pokial sa zle chladi tak tam zacne vznikat vodik a ten je pri urcitom pomere s kyslikom vybusny...cize vybuchnut moze to a uvolnit tak do vzduchu urcite mnozstvo radiacie...
myslim, ze je nerealne aby tento mrak doletel az nad Slovensko...a pokial sa sem aj nejake mnozstvo radiacie dostane, bude to zanedbatelne mnozstvo porovnatelne s rontgenom...
uzivanie jodovych tabliet ma zmysel iba pri osobach do 40rokov...
a posledny faktor, sme na Slovensku v bananistane, aj keby nad nami preletel vysoko toxicky radioaktivny mrak...pokial by sa nasi vladari spamatali a nieco urobili (okrem peknych reciciek ako pred volbami), tak by davno bolo uz neskoro...
myslim, ze je nerealne aby tento mrak doletel az nad Slovensko...a pokial sa sem aj nejake mnozstvo radiacie dostane, bude to zanedbatelne mnozstvo porovnatelne s rontgenom...
uzivanie jodovych tabliet ma zmysel iba pri osobach do 40rokov...
a posledny faktor, sme na Slovensku v bananistane, aj keby nad nami preletel vysoko toxicky radioaktivny mrak...pokial by sa nasi vladari spamatali a nieco urobili (okrem peknych reciciek ako pred volbami), tak by davno bolo uz neskoro...
ak niekto HAARPom nezmeni vseobecnu cyrkulaciu ovzdusia nie.uplink napísal:Otázka na niekoho kompetentného, keď im tam rachnú všetky reaktory a bude to od tiaľ unikať, budeme musieť chalovať tie jódové tabletky po celom svete, či ako?
v miernom pasme mas zapdne prudenie, teda v tomto pripade nad Pacifik. pri zapadnom pobrezi USA je toto stacane vplyvom kalifornskeho prudu na juh, spat do Pacifiku. Pri rovniku sa staca na vychod...
v lete vsak fuka z Japonska na Kurily a rusky Daleky vychod...
je to prilis velke na prilohu... a nescanoval som to ja, ale niekto z mojich spoluziakov zo zlej fotokopie
http://imgur.com/kxpQ6
-
p4ra
Redeemer
uplink, z toho, co som sa vcera docital na roznych zahranicnych a domacich weboch, pripadne co som videl v TV na zahranicnych a nasich kanaloch, tak radiacia sa k nam nedostane na 99% za ziadnych okolnosti, pretoze prudenie pojde uplne inak. Musela by najprv prejst cez celu Ameriku, potom cez sever Afriky, a az potom by dosla do Europy. Keby tu uz aj bola je v takom nepatrnom mnozstve, ze by nebolo treba brat ani jodove tabletky, ani nic podobne.
Zdravím, ja tu nikoho nechcem presviedcat, ze zemetrasenie sposobil HAARP, ale uz je dokazane, ze dokaze menit zlozenie atmosfery a teda aj pocasie, s HAARPom v minulosti hladali ropne loziska pomocou radiovych vln, podobnych mikrovlnke, ale vela krat zvacsene, aj ich nasli tak preco by tie iste radiove vlny v ovela vacsom meritku nemohli sposobit zemetrasenie.
Bez ohladu nato, ci verite na HAARP, nad tymto videom musi aspon porozmyslat naozaj kazdy, vela veci sa uz zacina pomali diat. Reziser, aj niektorych znamych americkych filmov, niekolkokrat nominovany na Oscara, ziskal niekolko cien grammy, hovori o svojom priatelstve s N.Rockefellerom a jeho planoch ovladnut svet. Zomrel na rakovinu. Nech si nato kazdy spravi svoj nazor, nikoho nebudem presviecat, ale niektore veci naozaj nesedia. To je vsetko.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 236348172#
http://video.google.com/videoplay?docid ... 420&hl=cs#
Bez ohladu nato, ci verite na HAARP, nad tymto videom musi aspon porozmyslat naozaj kazdy, vela veci sa uz zacina pomali diat. Reziser, aj niektorych znamych americkych filmov, niekolkokrat nominovany na Oscara, ziskal niekolko cien grammy, hovori o svojom priatelstve s N.Rockefellerom a jeho planoch ovladnut svet. Zomrel na rakovinu. Nech si nato kazdy spravi svoj nazor, nikoho nebudem presviecat, ale niektore veci naozaj nesedia. To je vsetko.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 236348172#
http://video.google.com/videoplay?docid ... 420&hl=cs#