seth82 napísal:anderson: A vieš mi presne citovať tú časť mojich príspevkov, v ktorej som písal niečo o tom, čo ateisti pociťujú alebo nie? Lebo nejako ma mätie, na čo vlastne reaguješ.
Zároveň som sa ťa pýtal na tie obrovské obete, ktoré padli kvôli ateistom, nepísal som nič konkrétne o začiatkoch vojen a vôbec som nezdôrazňoval ich nutný náboženský podtón
Co to taras?

Odcitujem:
seth82 napísal:Vidím, z čoho dnes vznikajú konflikty - z náboženstiev. Ateisti si totiž do krvi nepotrebujú brániť žiadneho boha a nepociťujú nutnosť šíriť "evanjelium" akýmkoľvek spôsobom. Náboženstvo (hocijaké) je rakovina ľudstva.
ano, ano, ateisticke nevinne batoliatka nepocituju ani chamtivost ani nenavist, ani zavist, ani hnev, ani tuzbu po moci, ovladani inych, a najma nepocituju pychu. pycha je vobec to posledne, co by ateista pocitoval.
A to vobec nie su dovody vojen, vojny jednoducho vznikaju z nabozenskych dovodov.
A Stalin povrazdil asi 20 milionov ludi v zaujme sirit vieru v Jezisa Krista.
Ateisti skratka nemaju dovody na vojnu, hriechu niet, len nabozenstva su rakovina ludstva, amen.
(nieco napises a potom ta udivi reakcia presne k tomu, hehe)
Citujem z tvojho ďalšieho príspevku: "Taky ateista 'bez vyznania' nebude nikdy nikomu nepriatelom - ani priatelom." - a toto je prístup kresťana, ktorý sa má riadiť pravidlom "miluj blížneho svojho". Samozrejme, my ateisti nie sme ľudia, nevieme, čo je priateľstvo, nevieme čo je láska, proste sme iba kopy mäsa. Tvoje a uplinkove názory na "nekresťanov" sú totálne dokonalým príkladom, prečo v minulosti existovala Inkvizícia a križiacke výpravy.
Tak najprv Ta udivi reakcia presne k prispevku, alebo by si sa chytal nejakych slovicok, a potom sam vsetko prekrucas...
Cas na dalsie z nekonecneho mnozstva dobra: kriziacke vypravy.
Citatelia Noveho Casu, divaci televizie JOJ, Markiza, zapadnych medii a podobni 'moderni' bulvarni nadavaci na cirkev a nabozenstvo, v tychto suvisoch miesaju historicke obdobia, akoby to co bolo vtedy bolo to, co je dnes a pod., take hranie na city.
A este maju nekonecnu drzost, ako inak, o sebe vyhlasovat, ze oni poznaju a chapu(!) historiu.
V pripade kriziackych vyprav si neuvedomuju, co bolo za obdobie, ani komu dakuju, ze europa nie je tatarsky, arabsky a moslimsky kontinent: z velkej casti kriziackym vypravam.
A vitaznej bitke spojenych
krestanskych vojsk pri Viedni, co uz bola naozaj posledna sanca a keby bola tato bitka prehrana, vtedajsi polmesiac ovladne definitivne Europu.
Vobec od 8.stor. bol islam a arabsky svet najvyspelejsou civilizaciou, prevysujucou vsetky ostatne, vratane europskej, amerika neexistovala (aspon pre nas).
Keby krestania neustale nastavovali druhe lice, asi by nijaka dnesna europa nebola, kriziacke vypravy su kapitola, vdaka ktorej si krestanski rytieri vydobyli respekt aj u vtedajsich moslimov.
Preco? Pretoze to boli hrdinski rytieri ochotni polozit za Jezisa, za svoju vieru, za Svaty hrob v Jeruzaleme, aj zivot. To vyvola respekt aj u nepriatela - ktory tiez bojuje za svoju vieru a je ochotny polozit za nu zivot.
Opat - aky respekt moze vyvolat nejaky 'ateista'? Klasicky dnesny clovek dnesnej europy? Co sa nevie obetovat ani za svoje hodnoty, alebo ich ani nema, ani zbran neudrzi, len konzumuje, moralne upada a tara povrchne hluposti?
Mozno sa este ini docasne boja zapadneho bohatstsva, ale respekt uz zapad nema ziadny, o ucte nehovoriac; zapad je uz na posmech aj sebe samemu, na rozdiel od cias krestanskych rytierov a kriziackych vyprav.
No obranu svojich nadavani na Katolicku cirkev tito primitivi ako vzdy vytiahnu par skandalikov, stotisice dobrych veci zamlcia a na oklamanie staci, zase ludia sa pre objektivnu pravdu nepretrhnu, tiez si radsej precitaju alebo pozru jeden skandal, ako sto dobrych veci.
Bohuzial 'ateisti' tu na fore o historii nevedia nic.
V pripade kriziackych vyprav sa vytiahlo par bojov, ked nejake bandy pod kriziackou zastavou povyvrazdovali dobite mesta a dopustili sa inych krutosti, ak by sa objektivne bralo, ze na 100 kriziackych bojov cestnych krestanskych naozajstnych rytierov, bude 5 takychto krutych bitiek, stale su kriziacke vojny vysoko hodnotene.
Kedze spasa a vecny zivot by mal byt 'neveriacim' ukradnuty, no a cirkev je tu primarne prave nato, nie pre tento svet, tak by sa zdalo, ze cirkev je tu len pre svojich clenov a neveriacim ani nema co ponuknut, ale minimalne kriziacke vypravy, obrana europy pred tatarmi a nasledovnikmi je jedno z najvacsich dobier Katolickej cirkvi, ktore sa tyka aj tychto teoretickych ateistov...
A inak dobre, ze je hughito spat, uz to vyzeralo nezvykle, ze sa nejaka tema o cirkvi riesi bez podobnych primitivov