bezpredmetný výsmech, v mojom prípade krutá realita, v Tvojom len primitívny výsmech, myslím že ťa niekto vyššie nazval primitívom...a vieš čo? Mimo to že si mu to oplatil hneď v karme, naozaj ním asi aj budeš.
Je primitívne také niečo napísať. Ty asi žiješ na inej planéte. Hold, náboženskí fanatici náboženskými fanatikmi zostanú a to ovplyvňuje aj ich pohľad na svet.
Ja nemám problém napísať, že najlepší kamoš je kresťan a že je to dobrý človek, proste, mne je to úplne jedno, či je kresťan, ateista alebo hinduista. Takisto moja frajerka bola veriacia, a čo ? To len taký psychopat ako ty môže hodnotiť a priori ľudí podľa vyznania.
Máš hodnoty podobné tým mojím? Žiješ obrovskou časťou nepoškrvrnený od svetského života, nechlastáš - ani príležitostne, nedroguješ, nehúliš, snažíš sa vychádzať ľuďom v ústrety aj keď sú to totálne hovadá a snažíš sa vždy nájsť v RL riešenie a schodnú cestu? Ak nie, tak ma Tvoje skúsenosti nezaujímajú, lebo viem, že Tvoj pojem "normálny" sa diametrálne líši od môjho "normálneho". Pre Teba môže byť normálny ten, ktorý je pre mňa bezcharakterný chrapúň bez chrbtovej kosti.
Nedrogujem, nehúlim, čo sa týka chlastania, párkrát do roka si vypijem aj viac (kedysi to bolo oveľa častejšie), snažím sa vychádzať ľuďom, ktorí sú rozumní, ak je niekto hovado a chce ním zostať, vychádzať v ústrety mu donekonečna nebudem a to, že sa snažím v RL nájsť schodné riešenie je pre mňa tiež prirodzené. No čo, som bezcharakterný chrapúň ?
Tu je jadro problému, čo je pre Teba fanatizmus [sex po svadbe, neopíjať sa, ani neprijpíjať, extrémne dodržiavanie pravidiel aj na absolútny úkor svojho pohodlia, nebyť konfliktný, z Tvojho pohľadu byť len ovca] je pre druhého cesta života. To z čoho si Ty robíš posmech, je pre druhého skutočný život.
Ja im to neberiem, pre mňa je to fanatizmus a mám na to svoje dôvody. Teda, nie to, že niekto nepije, ale sex po svadbe je nezmysel. Konfliktnosť - samozrejme, že nie je dobré byť konfliktný a vôbec tieto otázky má človek v sebe nejakým spôsobom zakódované, ja poznám ateistu, ktorému frajerke pred ním jeden týpek hovoril, ako ju miluje a už dlhší čas sa o ňu pokúšal - neurobil vôbec nič. Lebo, taký je. Ja by som mu niečo spravil. To som ja. Tu nehrá rolu, aké má kto vierovyznanie.
To len ty žiješ v takom chorom vedomí, že to, či je niekto to alebo ono je úplný základ všetkého a všetko sa od toho odvíja. Ignoruješ genetiku, dedičnosť, ignoruješ výchovu, ignoruješ sociálne prostredie, v ktorom človek vyrastá. Oproti týmto veciam je nejaké kresťanstvo či ateizmus na smiech.
Pre kresťana je min. kvalita a hodnota tam, kde sa pre Teba začína niečo nepochopiteľné a fanatizmus
Samozrejme, lebo keď počujem tie zdôvodenia, napr. sex až po svadbe atď., to nemá nič spoločné s realitou. Tieto názory vychádzajú s iracionálnych náboženských dogiem a celkovo - sex a jeho ponímanie kresťanstvom je totálne choré až doslova nebezpečné.
Na našu školu chodili dvaja súrodenci, ktorí mali to šťastie, že sa nachádzali v nejakej uber cirkvi a tatinko bol riadny psychopat - v podstate ale len striktne uznával istý výklad kresťanstva. Na tie deti to bude mať dopad do konca života a áno, je to fanatizmus ako vyšitý.
Článok od kolegu na portály ateizmus.sk

o sexu a sexualitě