Dobro Cirkvi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dobro Cirkvi

Príspevok od používateľa uplink »

hughito - platí deťom za orál? Obrázok od kiaľ si myslíš že majú tí malí haranti toľké lowe na ich hip-hop gear?

Fakt netuším :)

A ku komunizmu, pôvodná myšlienka bola super, chýbal jej len Boh a láska...dva malé detaily...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

byt dobrym duchovnym je podla mna urcite narocnejsie, minimalne rovnako narocne ako pracovat 8 hodin stredne tazko manualne alebo v kancli. takze tych 600e je adekvatne dostojnemu zivotu
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

1,3 mld bolo uvedene v korunach, vas by oklamal hocikto...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak to uz vychadza uz len na puhych 100 000 Sk na jednoho farara :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

anderson napísal: Ku kriziackym vypravam a vasim odkazom na wikipediu :)
Ja som si studoval historikov - profesorov, samozrejme ateistickym neverim, asi ako vy neverite krestanskym. A co sa objavi v tej ktorej ucebnici alebo v tom ktorom clanku a historickej knihe (alebo na wikipedii), bude zavisiet, ktori z nich to napise. A s vasim dovolenim budem nadalej verit krestanskym historikom a vy si verte 'ateistickym'.
A tu bude tvoj hlavný problém, totižto kredit historika sa neurčuje príslušnosťou k národu, viere alebo akejkoľvek skupine ale určuje sa na základe jeho schopnosti podložiť tvrdenia čo najviac prameňmi...najlepšie dobovými. Samozrejme aj jeho schopnosťou písať. Je trošku blbé že sa ochudobňuješ o tak dobré čítanie. Mimochodom študovať križiacke výpravy len s kresťanských prameňov je ako študovať nacizmus len s nacstických(tiež sa polvica vecí ani nestala a hitler je uuuberchlapík).

Takže veľa štastia v daľšom štúdiu, máš jedinečnú šancu prečítať si aj iný pohľad na vec a ver mi že uhol pohľadu je vždy asi najdôležitejšia vec, lebo veľa rôznych výkladov toho ktorého prameňa je cestou k nájdeniu pravdy....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Meh, netuším, ako môžu poniektorí tak vehementne izolovať isté vlastnosti, ktoré sú človeku prirodzené aj napriek ich nevhodnosti, iba na jednu skupinu ľudí iba preto, lebo neverí v nejakého imaginárneho kamaráta. Je to na zamyslenie.

SRneC:
Citujem: "Ako ateista neveris v nic vyssie...tvoj zivot je prijem potravy tekutin, spolocenskost, rozmnozovanie, vztahy (spolocne s veriacimi ludmi vsetkych nabozenstiev)... kazdy kto veri v nieco viac ako ty, viac ako len v atomy ktore zaniknu" - ty veríš v imaginárneho kamaráta, ja ako ateista skôr vo vedu a racionálnosť. Ty veríš v A a ja verím v B, na základe akého práva ty definuješ svoje A ako niečo viac?

Ináč ja som tiež veriaci, ale nie som kresťan (krásny to oxymoron, ale budiž).

anderson: nič som neprekrútil, citoval som ťa. Nechápem, ako môžeš moju citáciu časti tvojho vlastného príspevku nazývať prekrútením.

Ináč nechápem, ako si môžeš o ateistoch myslieť niečo zlé, miluj blížneho svojho už nedodržiavaš? Čo ste to tu poniektorí za veriacich/kresťanov (musím to takto ošetrovať, pretože poniektorí sa radi hrajú hlúpe hry)?

Aký konšpirátor? Ja som ti poslal fakty, odkaz na knihu, čo si na potvrdenie svojich slov poslal doteraz v tejto diskusii ty (a tvoji kolegovia)? Cirkev nemôže za Nacizmus. Ale veselo s ním kolaborovala. Prečítaj si, ako fungovala Nacistická ideológia. Neprekrúcaj moje príspevky, netvrdil som nikde, že cirkev spôsobila Nacizmus. Hlavne, že si na to svoje vykonštruované tvrdenie aj hneď sám odpovedáš a pripisuješ mi jeho autorstvo.

Chcel si príklad na to, kedy kresťania/veriaci spustili vojnu? Hitler bol kresťan. Himmler bol rímsko katolícky veriaci. Goring bol Luterán. Goebbels bol kresťan. Ak ty tvrdíš, že Stalinové čistky sú vlastne prácou ateizmu, tak ja tvrdím na základe tvojho systému, že kresťania boli zodpovední za Druhú svetovú vojnu. Problem, believers?

ROFL k tomu nekradnutiu. Takže - nekradnutie sa dá odôvodniť jedine náboženstvom. Neboj sa, na svete sú miliardy ľudí, ktorí dokážu svoje deti vychovať správne aj bez aplikovania náboženstva a dokážu svojim deťom vysvetliť všetko potrebné aj bez primiešavania sci-fi.

Čo sa týka historikov - už som ti to raz napísal a napíšem to znova - ja uznávam historikov z hocijakého tábora, nie som tak obmedzený, aby som kredibilitu historika zvažoval na základe jeho viery. Je mi ľúto, že ty to tak robíš. Základom histórie je totiž historiografia a pokiaľ ty veríš iba svojim kresťanským historikom, tak tá tvoja historiografia je určite poriadne jednotvárna a hlavne poriadne selektívna.

Primitívne a nízke? Treba seknúť financie cirkvi a uvidíme, ako primitívne a nízko sa začne správať =D Už len náznaky diskusie o jej samostatnosti spôsobujú u poniektorých kocky v dolných častiach sutany, tam by sa ešte len ukázalo, ako je cirkev "vyspelá".

Mňa tiež mrzí morálna úroveň našich politikov, ale aspoň som si tam zvolil niekoho, kto ma ako tak reprezentuje. Na plytvanie peniazmi nadávam aj v prípade politiky, pretože som volil a mám na to morálne právo. A keďže cirkev je platená aj z mojich peňazí a ešte k tomu získava ďalšie od ovečiek a neplatí dane, je*e ma to. A ty na tom nič nezmeníš, nech už to vidíš akokoľvek.

Mňa vôbec nezaujímajú daňoví poplatníci, ktorí si cirkev platia. Mňa zaujímajú takí, ako som ja. A to je podľa prieskumov 1,4 milióna (alebo 1,3, nechce sa mi to znovu googliť) ľudí. A tí nechcú platiť povinne dane cirkvi. Ak chcú, nech si to kľudne platia ďalej, ale ja nechcem, aby tam šli moje peniaze, to ich radšej darujem na niečo užitočné, napríklad na výskum rakoviny.

A anderson, práve vy ste zúfalé veriace masky, ktoré sa hrajú na slušných ľudí, tu v tejto diskusii je to bohovsky vidieť.
SRneC
Addict
Addict

seth82 napísal: Citujem: "Ako ateista neveris v nic vyssie...tvoj zivot je prijem potravy tekutin, spolocenskost, rozmnozovanie, vztahy (spolocne s veriacimi ludmi vsetkych nabozenstiev)... kazdy kto veri v nieco viac ako ty, viac ako len v atomy ktore zaniknu" - ty veríš v imaginárneho kamaráta, ja ako ateista skôr vo vedu a racionálnosť. Ty veríš v A a ja verím v B, na základe akého práva ty definuješ svoje A ako niečo viac?
Pozor v nieco co existuje sa verit neda, to proste existuje.
zhrnul by som to asi takto:
Verim v A a som si vedomy Becka
Ty uznavas-si si vedomy iba Becka ... uz len cisto matematicky 2 pismena su viac ako 1 ...
a nieje fer ma obvinovat z toho ze si myslim ze veriaci su nieco viac, nikde som to takto nepovedal/neformuloval. Reagoval som na polyhistora Hughita ktory ma nazval dementnym, tak som chcel vediet na zaklade coho sa citil ako hlava sveta.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OKay, beriem tu druhú časť s tými obvineniami, sorry. A čo sa týka tej prvej hry s písmenkami - Ja som si vedomý, uznávam a verím vo vedu a racionálnosť, teda v B, pričom neverím v existenciu A ako takého (dodnes mi ju nik nedokázal). Ty zasa veríš v A, ktoré ja neverím, že existuje a si si iba vedomý Béčka. Teda 0,5 písmena je menej ako jedno celé :3 IMHO, podtrženo a sečteno - nemá to zmysel, pretože ty veríš v jedno a ja zasa v druhé, ty považuješ to svoje za podstatné a ja to zasa za podstatné vôbec nepovažujem. Ale to nemá s "dobrom cirkvi" nič spoločné (ale tak OT je tu polovica diskusie, takže no problem)...
SRneC
Addict
Addict

podla mna je to tu tiez uz aspon 10 stran len dalsia odnoz temy verite v Boha ... kludne sa to moze spojit, lebo toto je primarny fail, nevydiskutovatelne temy :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

seth82 - byť v 21st century ateista si vyžaduje obrovskú dávku a schopnosť ignorácie faktov, ktoré Ťa obklopujú. Alebo zakaždým keď sa stretneš s "paranormálnym" javom, tak si len zamumleš popodnos nejakú vedeckú formulku a vysvetlenie a ideš ďalej?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uplink: ignorácia akých faktov? Ty mi niečo ideš písať o faktoch - ty, ktorý tu iba píšeš balast a nepodporuješ ho ničím relevantným? Buhaha.

V každom prípade rozoberme si tvoju poznámku: Ktoré konkrétne ignorované fakty ma obklopujú, ktoré by mali priviesť moje svedomie práve k viere akéhosi boha? Napíšem ti zároveň na rovinu, že som sa zatiaľ v živote s paranormálnym javom nestretol. A logicky - aj ak by som sa s ním stretol, znamenal by automaticky existenciu kresťanského boha? Znamenal by logicky to, že mám uveriť v boha? Nemôže to znamenať, že Osiris žije a príde vládnuť svetu, pričom ho premení na podsvetie? Alebo by to bol iba paranormálny jav, ktorý sa volá paranormálny práve preto, lebo ho nik nevie v dnešnej dobre vysvetliť? Kedysi boli paranormálnymi javmi aj blesky-hromy a ľudstvo sa postupne k pravde dopracovalo...
Prílohy
meh...
meh...
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

anderson napísal:1,3 mld bolo uvedene v korunach, vas by oklamal hocikto...
Nás by oklamal hocikto?My nemôžeme zato že ziješ asi minimálne ešte 2-3 roky pozadu...alebo podľa tvojich názorov storočia?
A takéto debilné slovíčkarenie si nechaj pre niekoho iného...tie miliardy si po niekom citoval a nemyslím že ten ich rátal v korunách.Ak by to aj bolo v korunách tak odpoveď beardieho :)

Uplink:Tak veľa ľudí sa asi s paranormálnymi javmi nestretáva :) A v minulosti bol napr. pre našich predkov aj blesk taký paranormálny jav...báli sa ho...nevedeli ho vysvetliť..pripisovali to bohom.Dnes už vieš čo to je.

//Teraz čítam Sethov príspevok :D V podstate vystihol čo si myslím.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

uplink napísal:markus - si fakt ako 5 ročné dieťa, ktoré rozhadzuje ručičkami sem a tam, rozdáva karmu sem a tam :roll: ale k veci nič nenapíše, len samé hapkanie pubertálneho jedinca.

Hughito, seth28 a zeky aspoň píšu čo to k veci, ale Ty len vyťahuješ veci čo si sa naučil na základke, nabulíkali Ti ich do hlavy church-hateri a sú komplet bez vlastého názoru a výskumu voči cirkvi samotnej.
kedze si nedas pokoj a este stale sa do mna opieras tak ti este posledny krat nieco napisem

zaprve, niesom ateista, verim v boha
cela moja rodina su krestania, jedna strana rodiny su grekokatolici, druha rimokatolici, mame v rodine knaza(krstil ma) ktory je super clovek a kazdy s kym sa stretol bol z neho nadseny
niesom vobec vychovany church-hatermi, akurat mi rodicia dali moznost rozmyslat a zariadit sa podla seba, nikdy ma do nicoho nenutili, dokonca na nabozenstvo v skole(strednej) som siel z vlastnej vole

jedine co mi vadi je organizacia ktora sa vola Cirkev(nie veriaci), dovody pre ktore ju nemam rad a neuznavam uz boli spomenute vela krat v tejto diskusii

bol by som rad keby si sa zdrzal osobnych invektiv, ja som ti nic zle neurobil a ani som ta neurazal ty uz to robis treti krat, pokial viem hojko ta upozornoval aby si si daval pozor, tak snad sa ukludnis
anderson
Expert
Expert

si po niekom citoval a nemyslím že ten ich rátal v korunách
1,3 mld euro a 1,3 mld korun nie je slovickarenie, ale co sa na tom da vysvetlit nejakemu ateistovi co neovlada malu nasobilku
A ano, citoval som to po niekom, co to napisal v korunach, ty radsej nemysli, ty darwinova opica;)

seth82:
Ináč nechápem, ako si môžeš o ateistoch myslieť niečo zlé, miluj blížneho svojho už nedodržiavaš?
Vzdy som vedel, ze vy (ale ono aj ti slabi krestania, a vobec ludia ako taki), si pletiete lasku k bliznemu a 'mysliet si o bliznom, ze je dobry' ;)
Vy, krcmovy nadavaci, mate este tu vlastnost, ze uprimne verite, ze veriaci smu na vas vidiet len dobre a este aj hovorit vam mozu, len co sami o sebe vyhlasite, ze ste dobri. inak nemaju lasku k bliznemu, ktoru ich nabozenstvo hlasa. no a potom vam vyjde uprimny zaver, ze nabozenstvo je len pre hlupakov :D
Neboj sa, na svete sú miliardy ľudí, ktorí dokážu svoje deti vychovať správne aj bez aplikovania náboženstva a dokážu svojim deťom vysvetliť všetko potrebné aj bez primiešavania sci-fi.
Tak ma zaujima co tomu svojmu dietatu povies: "Nekradni, sice ta nechytia, ani nijaky postih z toho mat nebudes, dokonca by si mal do smrti pohodlie, ale tak nekradni, lebo... medved". "Lebo moralne zasady. Sice nic z nich nie je, ani sa nenajes, ale tak nekradni a nezabijaj". "Lebo je to moderna moralna zasada, neskor sa mozno zmeni a bude moderne nieco ine, ale tak dnes je moderne toto."
Myslim, ze take naivne utopie, ktore vam samozrejme vacsina ludi nezerie, Ti nezozerie ani vlastne dieta.

A ak neprestanes s peniazmi a nizkou zavistou nejakych mizernych 1,3 mld slovenskych korun skupine 3,7 miliona danovych poplatnikov, ktori aj tak zaplatili skoro vsetky dane statu, je pod uroven len priemerneho CLOVEKA, sa s tebou vobec bavit...
Na takuto ubohost sa zase moze s tebou bavit len veriaci primitiv a hlupak.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

urcite dieta viac vystrasi moznost ist do pekla, urcite...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

all: To s tými korunami je MOJA chyba, ja som ešte furt pozadu, na Slovensku nie som 6 rokov a na zmenu na Eurá si nejako neviem zvyknúť, takže furt všetko prerátavam na koruny. Takže ak tu vzniklo nedorozumenie, MEA CULPA.

anderson: UAU, takže tie kresťanské zákony a pravidlá sa predsa len dajú ohýbať. Teda miluj svojho blížneho vlastne znamená, že ostatných (v tomto prípade ateistov) nemusíš mať rád. Ináč, teba stále bavia tie odveci konštrukcie? Môžeš niekoho z nás citovať, kde sme napísali, že sme dobrí? Alebo že len my sme dobrí? Takže podľa teba nie sme dobrí, čo sme teda? Zlí? Ak áno, tak to už hraničí s fundamentalizmom :)

Citujem: "no a potom vam vyjde uprimny zaver, ze nabozenstvo je len pre hlupakov" - nebudem ti odporovať, hoci to tu nik z nás okrem teba nenapísal.

Ja svoje deti nemienim strašiť peklom. A takto ma nestrašili ani moji rodičia, nie sú totižto tak povrchní. Morálne zásady sa dajú učiť aj inak, myslíš, že v Japonsku ľudia svoje deti strašia odchodom do pekla? A aká je to vyspelá spoločnosť? To isté o kradnutí a podobne - máš veľmi jednoduchý pohľad na svet morálky a zodpovednosti, veríš, že sa obe spomínané dajú dosiahnuť iba s pomocou náboženstva, čo je veľmi obmedzený pohľad.

A pokiaľ ty niečo nazývaš naivnou utópiou, čo je potom strašenie detí peklom? OMG. Nemám slov.

Nikomu som do veriacich primitívov a hlupákov nenadával, neznižujem sa zásadne na úroveň poniektorých tunajších diskutérov. Ty problém s financovaním cirkvi z peňazí 1.3 milióna nezúčastnených ľudí nevidíš, pretože ho NECHCEŠ vidieť a situácia ti vyhovuje v takom stave, v akom je. A ver tomu, že ak by cirkev prišla o 1/4 svojho príjmu od štátu, bol by z toho povyk a kántrenie a to by si hneď zbadal, ako morálna a "neprimitívna" tá organizácia je. A ja dúfam, že v dohľadnej dobe k tomu dôjde.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Anderson :D Písal som že aj keby to boli koruny...aj tak je to veľa.Ale čo mám čakať ak nevieš po mne prečítať,nevieš počítať a neovládaš základný dejepis.Ďalší bonus je u teba že si myslíš že dieťa sa vychová jednou vetou a nie príkladmi a postupným formovaním psychiky.Nie všetci sú takí prostoduchí ako ty, že im raz niekto povedal, že má veriť tak verí.A prečo vôbec tráviš čas na fóre keď 1.3Mld. sú pre teba mizerný peniaz?Nadávaš tu všetkým akoby si ty bol niečo viac...no niečo ti poviem...tvoje ho*no smrdí rovnako ako všetkých ostatných tu vrátane mňa.Nie si o nič lepší.Dôkazom je tvoje vyjadrovanie a ponižovanie diskutujúcich.Robíš to isté.Ak si taký správny veriaci mala by ti byť diskusia ukradnutá a mal by si sa pousmiať a ísť ďalej nie? :) Alebo by si mal nastaviť ešte druhé líco.Celé toto teoretizovanie že sú lepší ateisti alebo kresťania je tak na dve veci...aj tak to závisí len a stále od konkrétneho človeka.Nemám na teba slov...seba ako veriaceho staviaš niekam nad ostatných...(podobnosť s istou ideológiou asi čisto "náhodná" však).Diskutovať s Uplinkom a ostatnými ma aspoň baví lebo aj niečo dokopy povedia ale ty si výnimka.
anderson
Expert
Expert

seth82:
este raz a jednoducho: laska k bliznemu a mysliet si o bliznom, ze je dobry su dve veci.

Preco nekradnu Japonci? :) Presne preto, preco vsetci 'ateisti' - strach z represivnych opatreni.

A stale len opakujes, ze vraj Ty a miliardy ludi zvladate vychovat zo svojich deti vraj slusnych obcanov aj bez strasenia peklom, bez Boha, bez nabozenstva, co vraj, robia nabozni ludia.
Opakujes to ako nejaku nepodlozenu dogmu dokola ja to zvladnem aj bez Boha ja to zvladnem aj bez Boha ja to zvladnem aj bez Boha
Uz si to niecim podloz, co keby si porozpraval ako to zvladnes?:)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

anderson: nebaví ma už slovičkáriť, nebudem sa o tom s tebou baviť, zamotávaš sa do vlastnej pavučiny a strácaš sa v tom. Toľko k láske k blížnemu.

V prípade Japoncov si teda pekne nasekal. Strach z represívnych opatrení? LOL? Ty si myslíš, že Japonsko je policajný štát, v ktorom nad každým obyvateľom visí Damoklov meč a bojí sa kradnúť? Nie, je to preto, lebo je to morálne a eticky vyvinutá spoločnosť, bez potreby strašenia a udržiavania ľudí v strachu kadejakými hovadinami typu peklo, apokalypsa a podobne. A to isté platí pre Budhistov, Hinduistov a podobne.

Citujem: "A stale len opakujes, ze vraj Ty a miliardy ludi zvladate vychovat zo svojich deti vraj slusnych obcanov aj bez strasenia peklom, bez Boha, bez nabozenstva, co vraj, robia nabozni ludia." - Čo vraj robia nábožní ľudia?? A ako si potom teda myslel toto:

"Tak ma zaujima co tomu svojmu dietatu povies: "Nekradni, sice ta nechytia, ani nijaky postih z toho mat nebudes, dokonca by si mal do smrti pohodlie, ale tak nekradni, lebo... medved". "Lebo moralne zasady. Sice nic z nich nie je, ani sa nenajes, ale tak nekradni a nezabijaj". "Lebo je to moderna moralna zasada, neskor sa mozno zmeni a bude moderne nieco ine, ale tak dnes je moderne toto." ===> Takže ako ty, ako veriaci/kresťan budeš dieťaťu kázať o nekradnutí? Nemyslel si tým náhodou práve vyhrážanie sa peklom? Nerobia to nábožní ľudia? Hahahaha.

Ja neopakujem žiadnu dogmu. Za prvé, nie je to dogma, v realite to prebieha a nie je to dogmatické, ako kresťanské tradície a pravidlá.

Za druhé, ja ti nebudem opisovať/dokladať niečo, čo som ešte v praxi nerobil, deti zatiaľ nemám, až k tomu dôjde, verím, že sa budem vedieť zariadiť. A zároveň ďalší pokus o žart - zasa žiadaš, aby som ja niečo podložil, pričom v každom príspevku, v ktorom lokálneho veriaceho/kresťana žiadam o nejaké dôkazy, nedostanem žiadnu konkrétnu odpoveď, iba ďalšie protiotázky a otáčanie témy do iných kútov. Ako teda vychovávajú deti ateisti? Hádam nechceš tvrdiť, že ateisti nedokážu bez strašenia vychovať svoje ratolesti tak, aby boli morálne a eticky v poriadku? Keď sa tu už teda vyžaduješ dôkazov. Lebo podľa mňa je to neskutočný blud.
anderson
Expert
Expert

zareagujem uz len k tomuto, to je malickost:
Takže ako ty, ako veriaci/kresťan budeš dieťaťu kázať o nekradnutí? Nemyslel si tým náhodou práve vyhrážanie sa peklom?
Nie, myslel som skor motivaciou nebom, ale princip je aj tak ten isty. A inak ukazuje skor to, co si Ty robis za obraz o nabozenstve ;)

je mi luto, musim ti to zopakovat znovu, lebo ina diskusia nema zmysel: laska k bliznemu a mysliet si o bliznom, ze je dobry su dve veci

nie je to prvykrat, skor je to pravidlom, ze nechapes vete v slovencine.
musis sa naucit chapat kolko je 2+2

samozrejme nemusis a zi si vo svojich naivnych predstavach, len s mojimi skusenostami a intelektom sa bavit s niekym, kto nechce chapat ani elementarne vety
Zamknuté