Aky 7200ot. 2,5" HDD do notasu kupit?
V tomto smere sa nijak neorientujem a vobec nevyznam ... znamy mi tvrdi, ze kupou WD ScorpioBlack nespravim chybu, dalsi mi zas odporuca Seagate Momentus alebo nejake Hitachi ... viete mi niekto poradit?? Diky vopred
7200ot HDD do notebooku 500GB
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: 7200ot HDD do notebooku 500GB
Scorúionom ani Hitachim nespravíš chybu. Iné by som ja nedával.
Napis aspon aku kapacitu potrebujes. Ale ak by som mal ja dnes kupovat HDD do notebooku tak by som bral pravdepodobne poslednu generaciu Momentusu. http://www.alza.sk/seagate-momentus-540 ... 205774.htm Momentalne mam Momentus 5400.6 co je starsia generacia ale som spokojny. Teplota v idle je do 40°C, v burne do 45°C. Hlucnost je na velmi dobrej urovni aj v seeku. Novsia generacia by mala byt natom este lepsie. Nad 7200rpm by som vobec nerozmyslal ak to fakt nepotrebujes iba na cisto hranie hier, ale nato predsa sluzi stolovy PC.
Ja som mal 5400rpm Seagate Momentus a s nic moc teda, casto bolo pocut ako parkuje hlavicky, to bol asi jediny hluk ktroy vydaval. Teraz mam uz skoro rok HDD Hitachi Travelstar 7K500 a som plne spokojny, je tichsi, rychlejsi a aj teploty su nizsie ako mal Seagate. Dokonca ma aj nizsiu spotrebu energie, ale to je dane aj generacnym rozdielom, kedze ten Seagate mal v dobe vymeny takmer 2 roky.
Rozdiel v rychlosti systemu je markantny, vidiet to uz len pri vypise suborov na disku a pri hrach je to samozrejme
Po tejto skusenosti uz notebook s 5400rpm diskom nechcem.
Rozdiel v rychlosti systemu je markantny, vidiet to uz len pri vypise suborov na disku a pri hrach je to samozrejme
Tak som kusok hladal na webe a zda sa ze nove WD s Advanced Format su celkom slusne ... myslite, ze vyssiu hustotu zapisu bude mat aj 500GB verzia alebo len 750GB? Myslim ked su obidve verzie zo serie BPKT